Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

20.2.2012

Lomalukemista

Ajoimme tänään sukuloimasta kotiin. Perinteeksi on muodostunut, että matkan varrella olevasta taukopaikasta ostetaan minulle luettavaa. Tällä kertaa kotiutettiin neljä kirjaa, eikä kuuden euron hinnat päätä pakottaneet.

Olin ihan innoissani, kun löysin Suuren Intiaanikirjan. Olen nimittäin pienestä pitäen ollut kovin innostunut intiaanikulttuurista, samoin kuin uudisasukkaiden elämästä ja Lännen asuttamisesta. Kohokohta harrastuneisuudelleni oli, kun pääsin käymään 1998 Oklahomassa Cowboy Hall of Famessa - ihan mieletön paikka täynnä alkuperäisiä tavaroita, upeita maalauksia, kollaaseja ja historiaa. Intiaani- ja cowboykirjoja minulla on muutama, Amerikan-vuosina hankittuja.

Olen myös ikäni ollut L.M. Montgomeryn kirjojen fani, ja elämänkerroista tykkäävänä hänen elämänsä oli kiinnostava peili kirjoihin. Kaikkea Lucy Maudin tuotannosta ei ole suomennettu, mutta ilokseni löysin Vanhan Kartanon Patin, ja automatkalla sukelsin ihanan Prinssi Edwardin saaren maisemakuvauksiin ja siihen vanhaan viattomuuden aikaan, jota ei enää ole. L.M. Montgomery-fanit jaksavat kinata muuten suosikeistaan: Anna vai Emilia - minä pidän enemmän Emiliasta.

Kahdesta muusta kirjasta olen lukenut ja kuullut hyviä arvioita, joten ei kun kirjojen kimppuun!


Huomenna on päivä, jota olen odottanut: pääsen kaupungille vihdoin ja viimein! Tapaan myös ystävääni pitkästä aikaa. Käväisen Nectarinessa katsomassa, olisiko sinne tullut jo kivoja kevätuutuuksia! Ikkunaostoksille pitää päästä myös Benettonille, Zaraan, Vuittonille, Stockmannille... Eiköhän siinä saa päivän kulumaan! : )

9 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä! Minulla on jatkuva ja hillitön suomen kielisen luettavan ikävä & himo. Ja onko Sinulla unisieppari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisepa vähän meikää, mikä on unisieppari? :0

   Poista
  2. Unisieppari on sellainen intiaanien valmistama pyöreä höyhenin koristeltu ornamentti, joka laitetaan sängyn viereen. Se sieppaa pahat unet. Minusta ajatus on tavattoman ihana! Jos tarvitset sellaisen, niin laitan Sinulle postiin :)

   Poista
  3. Olen kahtena yönä peräkkäin nänhyt unta LV:n Neverfullista, mies olisi varmaan mielissään, jos senkaltaset unet olisivat rouvalta pois... heheh; ) Ei tarvitse laittaa unisiepparia, en tahdo vaivata Sinua, mutta kiitos kauniista ajatuksesta. Mut hei, senhän voi tehdä itsekin vaikka pajusta ja höyhenistä!

   Poista
  4. Itseasiassa jotain sellaisia materiaaleja siihen kai käytetäänkin. En sitten tiedä onko nämä reservaateissa myytävät siepparit kuinka intiaanien itsensä tekemiä vai Made in China. Ehkä miehesi voisi Sinulle siepparin väkertää, loppuisi tuollaiset pahemmanluokan "painajaiset" ;)

   Poista
 2. Oikein mukavia lukuhetkiä! Itsekin tykkään lukea, draamakirjoja ja elämänkertoja, Kalle Päätalon Iijoki-sarjakin on tullut luettua. Nyt odottaa Liza Marklundin Panttivanki, hänen kirjojaan en ole aiemmin lukenutkaan. Kun vaan ehtis aloittaa, kolme tuubihuiviakin tuossa puikoilla odottaa valmistumista ja korujakin pitäisi tehdä, huh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marklund on mun makuun vähän rajua, kerro sitten mitä pidit!

   Poista
 3. Hei!Minä taas olen kuullut, että intiaanien valmistama pyöreä höyhenin koristeltu ornamentti on dreamhanger. Eli se kertoo unelmat... t. Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, pitääpä kurkata nettiin ja intiaanikirjaan, josko sieltä löytyisi vastaus tähän dream-juttuun!

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.