Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

25.7.2012

Hyvä draamaleffa: Anonymous

Eilen katsoin mahdottoman hyvän elokuvan: Anonymous - tuntematon, "poliittinen trilleri ja pseudo-historiallinen draama". Elokuva sijoittui Elisabet I:n valtakaudelle n. 1555-1603, ja kuningattarina nähtiinkin upeat Vanessa Redgrave vanhana ja hänen tyttärensä Joely Richardson nuorena kuningattarena.

Elokuvan juoni lyhykäisyydessän kertoo siitä, että William Shakespeare olisikin ollutihan tavallinen näyttelijä, joka kohtalon oikusta toimi kasvona varsinaiselle näytelmien kirjoittajalle, Edward de Verelle, Oxfordin jaarlille. Juoni oli koukuttava, ja leffan extroissa oli lyhytelokuva vielä aiheesta Kuka oli William Shakesperare. Tätä dilemmaa tuli pohdittua ja googletettua leffan jälkeenkin.

Edward de Vereä näytteli UPEA Rhys Ifans - sama herra kuulkaas, joka näytteli Notting Hillissä Hugh Grantin hassua kämppäkaveria (joka Julia Robertsin kylvyssä nähdessään huokasi "Thank you, God!"). De Veren hahmo oli sydämellinen. Ja komea. Viitta tekee miehen...?

Elokuvan on ohjannut Robert Emmerich (Day After Tomorrow, Independence Day). Puvustus oli tietenkin hienoa katsottavaa, mutta Vanessa Redrgrave, joka muuten aikanaan kieltäytyi Dame-arvonimestä, oli kuitenkin huikein elämys.

Suosittelen tätä elokuvaa kaikille hyvän britti- ja pukudraaman ystäville!Nyt kips kaps leffavuokraamoon,vai katsotteko tänään mieluummin Totuuden anatomian? Harmi, kun en ehtinyt vinkata viime sunnuntaina telkkarista tulleesta Nuori Victoria-elokuvasta, Emily Blunt pääosassa, mutta ehkäpä sen näittekin.

Kepoisaa keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! En aikaisemmin pitänyt tällaisista historiallista pukudraamoista mutta viime aikoina oon nähnyt monta hyvää, ja mielipide muuttunut. Tämäkin vaikuttaa hyvältä!!! Pistetään listalle :) Terv ingrid

  ps luin muuten nyt lomalla sen Krokotiilin keltaiset silmät ja jatko-osankin Kilpikonnien hidas valssi. Olipa viihdyttävää ja hyvää, harvoin on aikaa lukea 1400 sivua lähes kerralla. Luin että kolmaskin osa on jo kääntymässä suomeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei voi luitko molemmat!! Mulla on vielä Kilppari lukematta, ja jatkoakin on tulossa, mukava tietää!

   Poista
 2. Kiitos kovasti vinkistä! RAKASTAN pukudraamoja ja katsonkin kaikki mahdolliset! Suosittelen myös tätä: http://www.imdb.com/title/tt0465326/ ja en voi luetella kaikkia muita suosituksia, sillä sivu menisi tukkoon! Ihanaa, nautitaan hyvin tehdyistä leffoista ja kiitoksia vinkistä vielä kerran! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, jos sulla tosiaan on muita hyviä, niin laita vaikka s-postiin!

   Poista
 3. Halusin tulla tänne sanomaan moi! Eli moi! :-) Ja kiitos leffavinkistä... niitä tarvitaan aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi Maria, kiva, kun tulit moikkaamaan!

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.