Tietoa mainostajalle ›

15.7.2013

Menorcalla: Maó ja Ciutadella

Viimeisenä reissupostauksena muutamia kuvia Menorcan kahdesta suurimmasta kaupungista. Tai suurimmasta ja suurimmasta, pieniähän ne molemmat ovat, noin kolmenkymmenen tuhannen asukkaan Ciutadella oli ennen Menorcan pääkaupunki, mutta loistavan luonnonsataman vuoksi Maó sai viedä tämä kunnian. Molemmat ovat aivan ihastuttavia, pittoreskeja pikkukaupunkeja, jonka suojaisilla kujilla on kiva vaellella, kurkistella putiikkeihin, ostaa jätskipallo, ja sitten laskeutua alas satamiin lounaspaikkaa valitsemaan lukuisasta ravintolatarjonnasta tai istahtaa tapasbaariin hetkeksi. Siesta rauhoittaa kujat noin yhdestä viiteen, mutta ravintolat ovat auki.

Maó
 
Vanhaan kaupunkiin pääsee monelta puolelta: porttikäytävästä, sataman puolelta valtavia portaita pitkin nousemalla, tai pieniä kujia mutkittelemalla.

DSC_0146


DSC_0150


DSC_0151


DSC_0155


DSC_0158


Näkymä huvivenesatamasta ylos kaupunkiin


DSC_0272

Ciutadella

Vanhan kaupungin laidalla oli kivoja ravintoloita, joista oli kaunis näkymä satamaan. Kävimme satamassa syömässä. Missään ravintolassa muuten koko lomamme aikana emme saaneet huonoa palvelua.
 
DSC_0159


DSC_0160


DSC_0162

Ciutadellan kujat olivat samantapaisia kuin Maónkin.

DSC_0184


DSC_0185

...vaan siestalla tuli hiljaista.

DSC_0186


DSC_0189

Näkymä Ciutadellan satamaan kaupunkin laidalta

DSC_0190


DSC_0191


DSC_0194

Alas satamaan

DSC_0197

Loman paras osuus oli tässä: Välimeri ja uimakallio

DSC_0046

Summa summarum: ihastuimme Menorcaan niin, että aiomme ehdottomasti sinne palata. Ensi kerraksi jäi tehtäväksi etsiä rauhaisia luonnonpoukama. Sellaisiin pitää tarpoa puolisen tuntia, mutta valkoinen hiekka ja turkoosi vesi korvaavat vaivan. Joihinkin poukamiin pääsee vain veneellä. Rantoja Menorcalla on enemmän kuin Mallorcalla ja Ibizalla yhteensä.

Matkapostaukset olivat tässä, ja blogi "palaa arkeen"! Mukavaa maanantaita kaikille!

9 kommenttia:

 1. Taas ihania matkakuvia. Mitä enemmän kuvia olen nähnyt Menorcasta, sitä enemmän sinne haluan. Saari vaikuttaa sopivan idylliltä ja rauhalliselta meikäläisen lomailuun. En tykkää mistään bilepaikoista tai suurista turistivirroista.

  VastaaPoista
 2. Bilepaikka se ei tosiaan ole. Turisteja on, mutta meininki on tosi iisiä ja leppoisaa. Kyllä mäkin haluan sinne takaisin, paikka mun makuun. Lapsiperheet lomailevat Cala Galdanassa etelärannikolla, Maóssa taasen oli aikuisempi tunnelma. Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
 3. Juurikin tuo sama seutu kiinnostaa itseäni hotellin sijainnille, missä tekin lomailitte :). Ciutadellassa voisi visiteerata päiväsellään, se riittäisi hyvin.  Seuraavaksi jään odottelemaan taasen niitä päivän asu -postauksia. Ihanaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Espanjan talousahdinko ei ulotu vielä lomasaarille. Ja hyvä näin - ilman turismia nämäkin saaret näivettyisivät. Olen itsekin lomaillut Espanjassa moneen otteeseen ja palaan sieltä aina yhtä rentoutuneena, voimia on riittänyt pitkälle syksyyn asti. Viime lomalla yhdistimme ranta- ja kaupunkiloman. Ja sekin konsepti toimi.  Vielä siitä energiasta; tänään jatkuu talon maalaus, jonka aloitin viime viikolla : )  Kiva jakaa kokemuksiasi täältä ruudun takaa. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kauniista matkakuvista ja kiinnostavista postauksista. On ihan eri juttu lukea näitä, kuin matkatoimiston esitettä tulevia suunnitellessaan :) Menorca kuulostaa ehdottomasti paikalta, jossa mekin voisimme viihtyä :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä vain. Saarilla on parempi elintaso kuin mantereella. Espanjassa on helppo varmasti yhdistää kaupunki- ja rantaloma! Mulla ikihaave Andaluciaa kiertämään, mutta en pysty kesällä menemään sinne kuumuuden takia.  Kiitos, oli kiva jakaa kanssanne matkakokemukseni! Hieno homma, että energiaa riittää, toivotaan sen jatkuvan ooooikein pitkälle!

  VastaaPoista
 7. Kiitti! Varmasti viihtyisittekin!

  VastaaPoista
 8. Kiitti! Nyt on jo ikävä takaisin...

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.