Heppoinen kirjavälipala

 

Nappasin viikonloppuna mukaani Candace Bushnellin kirjan Carrien nuoruusvuosista. En odottanut mitään suurta ja järisyttävää kirjallista kokemusta, mutta halusin kuitenkin lukea mistä Carrie on lähtöisin ja millä tavoin hän lähti raivaamaan tietään kirjailijaksi.

Kirja on tyyliltään aivan erilainen kuin TV-sarjan innoittanut menestyskirja Sex and the City, lähinnä kuin teiniromaani, huono sellainen. Juoni on hatara ja henkilökuva Carriesta jää pinnalliseksi. En saanut nuoresta Carriesta oikein minkäänlaista kuvaa. Nuori Carrie pyristelee pikkukaupungissa rakkaus- ja perhehuoliensa kimpussa ja haaveilee kirjailijan urasta. Suurin huoli on rakastaako poikaystävä vai ei. Hohhoijaa… Mukaan sekoitetaan muutama petollinen ystävä, ja soppa on valmis.

Eniten minua ärsytti yksi pikkuseikka, joka tuli sarjassa enemmän kuin selväksi: Carrie ei kokkaa, vaan säilyttää villapaitojaan uunissa. Tässä kirjassa hän opetteli tekemään ruokaa Julia Childin kuulun keittokirjan reseptien mukaan.

Seuraava kirja käsitteleekin sitten Carrien ensimmäistä kesää NYC:ssä kirjoittajakurssilla. Aikookohan Bushnell kirjoittaa hänestä siihen asti, kun ensimmäinen kirja alkaa? Ratsastaako kirjailija TV-Carrien mielikuvilla seuraavat osat?

Kirja lentää pokkaripinooni ja sitä tietä kesämökkikirjojen pinoon.

Share:

2 Comments

  1. Olennnainen
    18/10/2011 / 5:28 pm

    Kiva kirjaraportti.Jäi hymyilyttämään tuo Carrien kenkäuuni. Itselläni kun on kenkäsauna:) En ole saunaihmisiä (en ole saunonut saunassani kertaakaan) ja aikani säilyttelin kenkiä ja muita vaatelaatikoita lauteilla. Lauteet eivät oikein toimineet ja ylös jäi hukkatilaa. Niinpä pyysin remonttimiestä tekemään sinne oikeat hyllyt. Varsinainen vaatehuone on luonnollisesti täynnä;)Sauna on kuitenkin helposti palautettavissa varsinaiseen tarkoitukseensa, jos seuraava omistaja niin haluaa.Pokkareista vielä sen verran, että ne ovat mielestäni paljon mukavampaa luettavaa kuin kovat kirjat. Valitsen ehdottomasti pokkarin, jos molemmat versiot ovat saatavilla. Hintakin on edullinen. Laitan pokkarit aina kiertoon enkä halua niitä takaisin – mitä useampi lukija, sen parempi. Oikeaa kierrätystä:)

  2. Marjukka
    18/10/2011 / 5:34 pm

    Kenkäsauna!! No mikä ettei! Jos ei sauno, siinä on hyvää säilytystilaa! Mä taasen olen kovakantinen kirja-fani. Pokkareita ostan aina matkoille – viikossa menee useita.

Vastaa