Pieni ajatus jouluvalmisteluille

Tunnustan sen nyt kaiken kansan edessä: olen jossain määrin jouluhullu.

Jouluhulluus on sitä, että alkaa jo lokakuun alussa puhua joulusta, suunnitella sitä, miettiä lahjoja ja kodin koristuksia. Kotiin alkaa ilmestyä joululehtiä, ja miestä raahataan kauppaan katsomaan kaikenlaisia jouluvalovirityksiä viekasta näytellen: sopisiko tuo meille, mitä tykkäät…?

Käytännössä se on sitä, että töissä on musiikinopettajan huippusesonki itsenäisyys- Lucia-, joulujuhlineen ja muine pikkujouluineen ja konsertteineen. Se on kivaa aikaa, mutta joulukuun viikonloput on aika poikki. Jouluun haluaa itsekin virittäytyä rauhassa tunnelmoimalla joulukonserteissa. Nuorena kävin kuuntelemassa Jakarandan joulukonsertteja, nykyään Ylioppilaskunnan Laulajat on se ykkösjuttu!

Laitamme kotiin kuusen jo hyvissä ajoin, valotkin ikkunaan jo adventtina. Leivon usein etukäteen kaikennäköistä, ja kun on joulu, olen jo vähän kyllästynyt jouluruokiin ja -leivonnaisiin. Joululauluja on minulle turha yrittää soittaa… Ymmärtänette miksi! : ) Uudenvuoden jälkeen kuusi lentää yleensä pihalle, ja silloin siinä ei ole enää neulasia jäljellä. Välillä ahdistun siitä, että kun en osaa tehdä mitään lehtikuvien tapaisia asetelmia, sellaisia hienoja virityksiä takan päälle vanhoista tavaroista, kävyistä ja ruseteista. Haluaisin osata. Niinpä koristelen pääasiassa valoilla, kukilla ja havuilla.

Joulu se tulee tänäkin vuonna, ja taas huomaan innostuvani. Aion kokeilla uusia reseptejä ja yrittää väsätä muutamia asetelmia pianon päälle tai takanreunukselle. Hankin jo ensimmäiset joululehdet, ja olihan niissä vaikka mitä ihanuuksia!

Tässä on teille muille jossain määrin jouluhulluksi tunnustautuville ripaus uusista joululehdistä:

Onko muita jouluvalmisteluista innostuvia tai ehkä vähän ahdistuvia? Ollaanko lokakuun lopussa liian aikaisin liikkeellä vai onko hyvä aloittaa jo jouluvalmistelut?

Share:

4 Comments

 1. Outi
  22/10/2011 / 8:22 pm

  Heips! Tääl ilmoittautuu toinen jouluhulluimmeinen…samanlaiset lehdet on jo ostettunaja kaikki ilmestyvät tullaan ostamaan :)Niitä lueskellaan ahkerasti ja nyt olen jo aloitellut joululahjojen valmistelut(ehkä vähän jo myöhässäkin!)…kiire on jo kova!Tänä vuonna kaikki täytyy olla jo valmista 11.joulukuuta, joten täytyy pitää vauhtia yllä! Nyt taas puikot heilumaan että saadaansukkia pukinkonttiin! 🙂

 2. Marjukka
  23/10/2011 / 1:29 pm

  Iloa valmisteluihin!

 3. Anonyymi
  23/10/2011 / 5:34 pm

  Joulu on niin ihanaa aikaa ja tosiaan täällä myös jouluhullu :)Nautin joulun mukanaan tuomasta tunnelmasta ja taidan olla ainoita, joka jo odottaa kaupan joululauluja 😀 Toisaalta en itseasiassa pidä joulun kaupallisuudesta, mutta siitä tunnelmasta kaikkein eniten 🙂 Iän myötä olen oppinut kuitenkin sen, että joulu tulee pienemmälläkin hössötyksellä, eli ei tarvi leipoa hirveästi eikä ruokia laittaa ylenmäärin, vaan olen kysynyt rakkailtani, mikä ruoka on heille tärkeintä ja niistä on sitten koostettu ne parhaimmat tarjottavat… eikä ole huolta siitä, että tapaninpäivän jälkeen vielä laatikoita ja kinkkua syötäisiin :)Ja tosiaan, vaikka kaupallisuudesta en välitä, pitää rakkaille hankkia ihania lahoja, sellaisia mistä he todella pitävät 🙂

 4. Marjukka
  23/10/2011 / 6:54 pm

  Samaa mieltä, tunnelma on ihaninta, eikä ruokaa tarvitse olla niin kamalasti! Mieheni kanssa olemme päättäneet, ettemme hanki toisillemme lahjoja, vaan yhdessä jonkin kivan jutun esim. kotiin tms.

Vastaa