Toivepostaus: Business casual 1/2

Ystäväni toivoi minulta business casual-postausta. Tartuin mielelläni haasteeseen ja haravoin nettikauppoja mielessäni ystäväni toive. Business casualin määritelmä löytyi ytimekkyydessään wikipediasta:

”In general, business casual means dressing professionally, looking relaxed, yet neat and pulled together.”

For women: A reasonable length skirt or trousers of a non-jeans material combined with a top (such   as a dress shirt, polo, or sweater set) is considered acceptable. An informal dress with appropriate skirt length is also acceptable.

Ystäväni on pitkä, hoikka ja tumma, tyyliltään yksinkertainen ja klassinen. Päädyin perusväreissä mustaan, valkoiseen, harmaaseen ja burgundyyn, jota en ystäväni vaatekaapissa ole nähnytkään! Rohkeasti tarjoan hänelle myös rusettikauluspaitaa, vaikka hän ei niistä kovin pidäkään, samoin pitkää epäsymmetristä neuletakkia! Minusta ne kuitenkin antava naisellista ja vähän romanttista silausta yksinkertaisten leikkausten pariksi.

Tiffanyn koruista on kovasti ollut juttuja eri blogeissa, joten päätin lisäillä niitä mausteeksi. Nuoret naiset keräilevät mielellään charm-koruja, mutta jääköön ne nuorille. Aikuiselle (ja tässä tapauksessa pitkälle ja näyttävälle) sopivat paremmin yksinkertaiset ja selkeät, mutta muodoiltaan näyttävät korut. Vähän blingiä kuitenkin laittelin joukkoon.

Alla muutamia kollaaseja, joiden vaatteita yhdistelen seuraavassa postauksessa. Vaatteet ovat valittu Net A Porterin, Matches fashionin ja Shopbopin nettikaupoista.

Paitapuserot ovat kauniita, klassisia ja tyylikkäitä ratkaisuja. Mukana ei ole yhtään ”tavallista”, vaan jokaisessa on jokin juju. Keskellä suosikkini Alexander McQueenin silkki-ihanuus. Harmaa jerseypaita Max Mara, sininen silkkipaita Stella McCartney, harmaa rusettipaita L´Agence ja tumma rusettipaita Hamilton Paris.

Puolihameita ja suoria housuja. Korkea vyötärö sopii ystävälleni loistavasti ja bootcut korostaa pitkiä sääriä. Burgundinpunainen hame DvF, musta kynähame Rachel Roy, burgundinpunaiset housut Raoul ja mustat DvF.

Mekkoja, joissa on jokin juju. Vasemmalta Rachel Roy, DKNY, DvF ja Issa. Eikö Rachel Royn mekko ole mieletön? Se löytyy Shopbopista.

Kivoja neuleita… Vasemmalta Inhabit, Rick Owens ja DvF. Kun pienen neuleen pukee paitiksen päälle, asuun tulee särmää eri tavalla kuin perinteisestä villatakista.

Kenkiä: nilkkurit Louboutin, solkiavokkaat DvF, avokkaat Michael Kors, obi-vyöt löytyivät haulla netistä. Pikku neule livahti tähän kuvaan vahingossa… Obin voi pukea myös pitkän ja ohuen villatakin päälle.

Tiffanyn koruja… Nämä kuvat eivät ole virallisilta sivuilta, koska kuvansiirto ei onnistunut. Suosikkini on Tiffany notes-sarja, mutta pidän myös hopeahelmisarjasta. …ja avaimista!

Seuraavaksi sitten sekoitellaan! Tämä postaus luvassa maanantaina, koska tänään kuvaillaan vähän ilta-asua. Menemme hääpäivän kunniaksi syömään, ei kuitenkaan mitenkään kovin formaalisti.

Leppoisaa lauantai-iltaa!

Share:

3 Comments

 1. Anonyymi
  30/10/2011 / 3:24 am

  Kivoja vaatteita, ensi viikolla täytyy lähteä vaateostoksille! Kiitos!Eeva

 2. Marjukka
  30/10/2011 / 7:10 am

  Kiitos itsellesi hyvästä postausideasta! : )

 3. BagMiss
  30/10/2011 / 12:18 pm

  Tuo Rachel Royn burgundi mekko on ihana! Huoh…

Vastaa