Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kasvojumppaa

Eräs lukijani oli kiinnostunut kasvojumppakirjasta, jonka mainitsin aiemmassa postauksessani.

Ostin reilu vuosi sitten Catherine Pezin kirjan ”Kasvojumppa, viiden minuutin ohjelma luonnollisen kauneuden säilyttämiseksi”. Minä kun olen hyvien päätösten tekemisen suurmestaritar, päätin tietenkin panostaa loppuelämääni ja alkaa jumpata kasvolihaksiani joka ilta.

Niin… Aikaa kului, ja kirja jäi johonkin muiden jumppakirjojen kanssa. Kunnes loppukesästä otin sen taas esiin ja aloin jumpata. Ensin pari kertaa viikossa, sitten noin kuudesti.

Kirja lupaa paljon, tosi paljon. Otteita: ”Kuitenkin unohdamme usein, että kasvojen yli 50 lihasta muodostavat kasvojen rakenteen ja niiden ulkoisen olemuksen. kasvolihasten rooli on aivan yhtä tärkeä kuin kehomme muidenkin lihasten, jotka tukevat luita ja saavat kehomme liikkumaan”. ”Kasvojumppa lisää lihassäikeiden määrää ja jäntevyyttä sekä stimuloi ihonalaista verenkiertoa. Kasvojumpan myötä iho saa väriä, siitä tulee kiinteämpi ja ihon liika kuivuus tai rasvaisuus vähenee”. Ja paljon muuta.

Joko kiinnostuit? Minä nimittäin olin myyty. Aloittaminen oli vain vaikeaa. Ja lupaus ”viidessä minuutissa” tarkoittaa 20-30 minuuttia, jos yrittää tehdä suurimman osan liikkeistä. (Kirjassa on kaksikymmentä liikettä.)Minulle se tarkoittaa parinkymmenen minuutin kasvovoimistelua telkkarin ääressä joka ilta tai aamulla töihin ajaessa. Osa liikkeistä tuottaa vaikeuksia: en saa päänahkaani liikkumaan ohimoitani liikuttamalla… ; )

Aloittaminen oli rankkaa! Kasvolihakset nimittäin väsyivät ihan hirveästi, eipä uskoisikaan!! Mutta voimistumisen huomasi jo muutamassa viikossa. Loppuvenyttelyt  ovat paikallaan, etteivät jännitykset jää päälle. Nyt voin sanoa, että kasvovoimistelusta on tullut päivittäinen rutiini, ja kasvoja tekee mieli venytellä muutenkin kuin siinä telkkarin ääressä.

En usko, että ryppyni mihinkään katoavat, mutta siihen uskon, että voimistelu kiinteyttää kasvoja. Miksi ei, kun kuntosali kiinteyttää vartaloa! Marja Putkistollahan on muuten myös kasvojumppakirja, joka myös tekisi mieli hankkia. Kasvojumpasta ei voi ainakaan laistaa flunssan takia, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että ainakin minun oli pakotettava se rutiiniksi, sen verran tylsää se oli, aluksi.

Hyvien lupauksien täyttämää viikonjatkoa kaikille!

Share:

17 Comments

 1. Anonyymi
  1 marraskuun, 2011 / 8:40 am

  Tuo täytyy hankkia! Olen kyllä aina muistanut jumpata ja venyttää kaula- ja leukalihaksia, siinä toivossa, ettei kaula lyhene ja leuka ala roikkua :)Ja totta hemmetissä naamajumppa kiinteyttää siinä missä muukin lihasjumppa.Tärkeää asiaa puhut Marjukka!Helena /Tavallista arkea

 2. Marjukka
  1 marraskuun, 2011 / 9:32 am

  Sitäpä ei tule ajatelleeksi, että naamassakin on lihaksia, paitsi silloin kun nauraa niin että poskiin sattuu!

 3. Preferita
  1 marraskuun, 2011 / 3:23 pm

  Kyllä kiinnostuin! Nielaisin idean mukisematta ja kyselemättä, kun juuri mietin eikö näille rypyille mitään voi. Tästä tulee hauskaa (perheen mielestä!)

 4. Marjukka
  1 marraskuun, 2011 / 4:13 pm

  Hih! Sitten vaan kirjanostoon tai -lainaukseen ja jumpaksi!

 5. Business Woman
  1 marraskuun, 2011 / 4:21 pm

  Kuka nainen EI ole kiinnostunut kasvojensa sutjakkaana pysymisestä? Varsinkaan kun kollageeni ja rasva (luontainen pyöreys) alkaa silminnähden karata kasvoilta alaspäin, lähinnä leukaan. Taas tuli hyvä joululahjavinkki!!

 6. Marjukka
  1 marraskuun, 2011 / 6:09 pm

  Niinpä…ja leukapieliin… Ei ne rypyt mutta se roikkuminen… : (

 7. Anonyymi
  1 marraskuun, 2011 / 6:59 pm

  Mulla on kanssa toi, samoin kuin 5- minute facelift. En vaan tahdo löytää aikaa tämän rutiinin lisäämiseen päivittäisiin toimintoihin 🙂 Terv ingrid

 8. Preferita
  1 marraskuun, 2011 / 7:21 pm

  Se on se maan vetovoima. Fysiikan laki. Vaan me tytöt emme sellaisten(kaan) edessä anna periksi.

 9. Marjukka
  1 marraskuun, 2011 / 8:08 pm

  Ei niin, taistelua ei saa lopettaa! ; )

 10. Marjukka
  1 marraskuun, 2011 / 8:09 pm

  Ingrid: Mä teen jumpan tosiaan telkkarin ääressä, toimii!

 11. Anonyymi
  2 marraskuun, 2011 / 3:34 pm

  Heips! Mä teen jo kahvakuulat ja venyttelyt telkkarin ääressä, illassa ei riittävästi telkkuohjeimia myös kasvojumppaan 🙂 Terv. ingrid

 12. Marjukka
  2 marraskuun, 2011 / 4:08 pm

  Hih, ei varmasti riitäkään! : )

 13. Minx
  16 marraskuun, 2011 / 10:33 pm

  Jos oikein ankarasti innostut aiheesta, niin lisätietoa ja pohdiskelua kasvojumppaamisesta löytyy blogistani kasvojenkohotus.blogit.fi 🙂

 14. Marjukka
  17 marraskuun, 2011 / 9:09 am

  Hei kiva, pitääpä käydä tsekkaamassa!

 15. Anonyymi
  10 tammikuun, 2012 / 9:07 pm

  Jokaisella on monta sopivaa pikku hetkeä joka päivä, paikassa, missä yleensä muutenkin on yksin ja näyttää hölmöltä 😀 Vessassa käydessäni aina vääntelen naamaani. Hauska, salainen omituisuuteni..

 16. Marjukka
  11 tammikuun, 2012 / 8:46 am

  Hih, eiköhän jokaisella meistä ole omat hassut pikku salaisuutemme!

 17. Anonyymi
  9 lokakuun, 2012 / 7:13 pm

  Autolla ajaessa on aikaa kasvojumppaan kunhan ei irvistä vastaantulijoille pahasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *