Matkahaaste

Sain blogitystävältäni Riinalta hauskan haasteen, kiitos siitä! Matkailijana en ole enää nykyään hirveän intohimoinen, ahkera tai uutuudenhaluinen. Inhoan lentokoneessa istumista, joten kuuden tunnin matka on ehdoton maksimi. En ole seikkailunhaluinen, enkä ole kovin nähtävyyksienkään perään… Lomilla sitä vain toivoo rentoutumista, aurinkoa, hyvää ruokaa ja shoppailua ja on siihen tyytyväinen. No, siitä huolimatta viime kevään Pariisin-matka oli suurimmaksi osaksi nähtävyyksien katselua, ensi kertaa kun siellä olin.

1. Ikimuistoisin kohde tähän mennessä

Kyllähän se on Dallas, Texas, USA, missä asuin aikanaan kaksi vuotta. Texas on kolme kertaa Suomen kokoinen matala lätty, jossa ihan oikeasti miehet kulkevat cowboy-hattu päässä ja naisilla isot hiukset. Everything is bigger in Texas, that´s for sure!

2. Hauskin matkamuisto

…on Toscanan matkaltamme kesältä 2009. Vuokrasimme ihastuttavan asunnin kahdeksi viikoksi läheltä Luccaa. Paikka oli öljy- ja viinitila, jota piti entinen Unescolle työskennellyt kirurgi, ihana vanhempi herrasmies. Meillä oli käytössä hyvän kokoinen uima-allas, ja koska tilan kaksi muuta vieraspariskutaa eivät olleet allasihmisiä, vietimme kaksistaan altaalla aikaa. Näköalat olivat ihanat tilaa ympäröiviin laaksoihin. Kiertelimme ympäri Toscanaa, mm. Chiantin viinialueet olivat elämys.

No mutta, yhtenä iltana löysimme ihanan ravintolan, jossa päätimme illastaa. Tilasin alkupaloiksi hunajamelonia ja kinkkua. Minulle tuotiin lautanen, jossa oli melonia, mutta kinkut tuotiin tarjoiluvaunulla, jossa oli potkaa jos minkälaista, sorkat vain sojottivat kohti taivasta. Tajoilijalla oli jonkinlainen sapeli, jollla hän oli valmis vuolemaan minulle niin paljon lihaa kuin halusin. Ilmeestä näkyy, kuinka hauskaa minulla oli!

3. Upein luontokohde jossa olen käynyt tai haluaisin käydä

Tämäpä vaikea kysymys, kun en ole oikein luontoihmisiä, enkä tykkää istua lentokoneessa. Madeiralla oli kaunista… Sanon, että Suomen Lapin ruska on näkemättä!

4. Paras ranta, jolla olen ollut

Mennäänpä taas Texasiin, jonka eteläosassa on South Padre Island, 300 km pitkä, hyvin kapea saari, jolla on kahdelta puolen hiekkarantaa. Rantaa saa ajaa autolla, jos haluaa, vaikka se taitaa olla luonnonsuojelualuetta.

5. Paikka, johon en ihastunut

Aikanaan kävin Marokon Agadirissa, ja kotiinviemisenä maailman kamalin mahatauti. Siis hirvein mitä saattaa kuvitella!! Siitä kehkeytyi kolmen kuukauden niveltulehdus. En oikein pitänyt myöskään siitä, että silloiselle poikaystävälleni tarjottiin (leikillä tietysti) tuhansia kameleita minusta. Ei oikein minuntyylsitäni huumoria…

Lisään vielä yhden uuden kysymyksen:

6. Paikka /paikat joihin on päästävä uudelleen:
Nämä ovat minulla Madrid, joka vain kolahti niin kertakaikkiaan:

…ja isona haaveena olisi päästä kiertelemään Brittein saarta autolla! Pyhiinvaelluskohteeni olisi täällä:

Jep, Haworthin pappila Länsi-Yorkshiressä, jossa Brontën sisarukset elivät ja kirjoittivat kirjojaan.
(Tästä muuten päästään sivuseikkaan: Kate Bushilta ilmestyy tänään uusi albumi: 50 Words For Snow! Jeeeeeee… Kai muistatte Katen Wuthering Heightsin? ”Heathcliff, It´s me, Cathy…”) Englannin historia on aina kiinnostanut minua kovasti! Aikani nuorena vietin neljä viikkoa Oxfordissa kielikurssilla.

Tämä haaste lähtee Tuijalle, ja varsinkin Annikalle, jonka mielettömään matkablogiin kannattaa tutustua!

Most of the pictures by Google

Share:

8 Comments

 1. Riina
  21/11/2011 / 1:30 pm

  Olipa sinulla kiva matkapostaus ja niin ihanissa paikoissa olet käynyt. 🙂 Hyvä idea oli lisätä vielä yksi kohta, aina löytyy paikkoja missä haluaisi käydä uudelleen. Itselläni se paikka olisi Thaimaa. Sellainen paikka jossa en ole käynyt, mutta tahtoisin, olisi New York. 🙂

 2. Marjukka
  21/11/2011 / 4:20 pm

  Voi kyllä, NYC on minunkin haaveissani! Eräs ystävänikin, amerikkalainen, asuu siinä New Jerseyssä.

 3. Maati
  21/11/2011 / 7:11 pm

  Ihania paikkoja ja kivoja kuvia. Paras matkani on ollut Lontoo, iso ja kansainvälinen.Pariisi on haaveissa, etelän kohteisiin ja Aasiaan ei tee mieli, liian kuumaa minulle.

 4. travellover
  21/11/2011 / 7:14 pm

  Kiitos Marjukka, otan haasteen vastaan. Kamalan vaikean kyllä heitit, paikkoja on niin paljon, mutta lähiaikoina vastaan kyllä! -Annika

 5. Anonyymi
  22/11/2011 / 10:27 am

  Maati: Sama mulla, en halua liian kuumiin paikkoihin.Annika: Odotan mielenkiinnolla! : )

 6. Petriina
  24/11/2011 / 7:26 pm

  Vitsi, ihania paikkoja ja kuvia ! Länsi-Yorkshireen lähtisin heti, vaikka huomenna ! 🙂

 7. Marjukka
  24/11/2011 / 7:31 pm

  Samoin! Vielä joku päivä, eikö niin?!

 8. www.muotisalonki.com Tuija
  25/11/2011 / 7:04 pm

  Marjukka, lämmin kiitos haasteesta, hieman myöhästyneenä. Katsoin kyllä kuvat aiemmin mutta jäi ekalla kerralla tuo lukeminen huolimattomaksi ja nyt vasta huomasin kun perhedyin tarkemmin tähän tekstiisi. Otetaan vastaan!

Vastaa