The One Hundred

Tyylikirjat ovat mukavia! Niistä odottaa saavansa lisää tietoa ja inspiraatiota omaan pukeutumiseensa. Tyylikirja sisältää lupauksen, odotuksen, sen viimeisen silauksen! Joku viisas, kokenut guru kertoo miten asian tulisi vaatekaapissasi olla. Miten pääset toivottomasta sekasotkustasi järjesteltyyn ja toimivaan kokonaisuuteen, mieluiten tuhlaamatta kaikkia rahojasi, vaan hankkimalla muutaman hyvin mietityn vaatekappaleen!

Kirjoista on hyötyä, ainakin minä olen sitä mieltä. Lukemalla tyylikirjoja, blogeja, tutkimalla nettiä ja lehtiä voi kehittää omaa tyylitajuaan ja vaatekaappinsa sisältöä. Pitää olla vain loputtoman innostunut asiasta.

Omassa pienessä tyylikirjakokoelmassani on Nina Garcian The Style Strategy, joka on varsin viihdyttävä opas pukeutumiseen. What do I have? What do I need? What do I want? pyytää Nina kysymään ennen ostosten tekoa.

The One Hundred:  A Guide to the Pieces Every Stylish Woman Must Own löytyy varmaankin myös monen teidän hyllystänne, eikö vain? Tilasin tämän kirjan eilen ja odottelen nyt sen saapumista luettavakseni.

Ninan mukaan jokaisella naisella tulisi olla mm. nämä: a cable knit sweater, cape, clutch, exotic skin bag, fur, iPod, L.L.Bean tote, Missoni knit, white dress… Kuinkahan vakavasti lista tulisi ottaa? Tämä saa minut kihisemään innosta päästä tutkimaan kirjaa. Haluan kokea löytämisen hauskuuden. Jotenkin kuvittelisin, että pärjään ilman safarijakkua, turkkia tai kaftaania. Toisaalta – voisinko saada ahaa-elämyksen jonkin kohdalla? Juuri converset minulta puuttuvat, päivittäisivätkö ne asuani ihan erityisesti?

Tässäpä onkin tyylikirjojen hauskuus: saa itse päättää mikä sopii itselle. Vinkkejä ja ideoita voi suodattaa oman garderoobinsa hyväksi. Jos Minnetonka -mokkasiini ei sovi omaan tyyliin, niin niitä ei tarvitse hankkia, vaikka Nina Garcia olisi mitä mieltä. Samoin terveisiä Inez de la Fressangelle: olisimme vierekkäin kuin Majakka ja Perävaunu. Ballerinat näyttävät Sinulla paremmalta kuin minulla.

Niin ja eipä unohdeta otsikkoa: A Guide… ei The Bible, jos ymmärrätte pointtini.

En muuten tiennyt, mikä on L.L. Bean tote.
Nyt tiedän senkin.
; )

Pictures by Google

Share:

11 Comments

 1. champagne
  07/11/2011 / 1:57 pm

  En koskaan tajunnut trenssin erinomaisuutta Suomessa asuessani. Se oli aina joko liian kylmä tai hiostava mutta silti monen tyylitaiturin mielestä kaikilla pitäisi olla yksi. Trenssiin olen tykästynyt nyt vasta Hollannissa asuessa kun syksy ja talvi ovat lämpimät mutta sateiset ja tuuliset. Tännehän trenssi on omiaan kuten Briteissäkin. Sama juttu kaftaanien ja muiden kanssa. Suomella pitäisi olla oma tyylikirjailija olemassa niihin leveyspiireihin sopiva:)

 2. Preferita
  07/11/2011 / 2:22 pm

  Minustakin on ihanaa lukea ja katsella tyylikirjoja! Valitettavasti monet ovat aika toistensa kaltaisia; ne alkavat siitä, kuinka siivoat vaatekaappisi, sitten asetut peilin eteen ja tutkit vartalosi ja valitset muutamat tyylikkäät (=sikakalliit) peruskappaleet ja voilà, kaikki on selvää. Samoin kuin sinä, yritän poimia opuksesta uusia vinkkejä ja näkökantoja; kuten L.L.Bean tote (minäkään en tiennyt), tai ehkä sitten ne corverset?Toinen asia, joka ulkomaalaisissa kirjoissa vähän harmittaa, on takkien pieni osuus. Suomen ilmastossa ei nyt mitenkään voi pärjätä trenssillä ja bleiserillä…

 3. Marjukka
  07/11/2011 / 3:08 pm

  Champagne: Hyvä idea! Kukahan tekisi Sata tärkeintä vaatetta ja asustetta suomeksi? Outi Broux ehkä? ; )Preferita: Totta puhut. Takkeja ei tässä ilmastossa voi koskaan olla liian vähän! Keväälle vaalea kevyt takki, syksylle tumma kevyt takki, välikausitakki, toppatakki, villakangastakki, nahkatakki, parka, sadetakki, pitkä takki ja lyhyt takki jokaisesta genrestä… Uusien tyylikirjojen lukeminen on silti hauskaa!

 4. BagMiss
  07/11/2011 / 6:01 pm

  Teepä sinä Marjukka tyyliopus! Monta ostajaa löytyisi! 😉

 5. Marjukka
  07/11/2011 / 6:08 pm

  Hehe! Tokko vaan…

 6. Anonyymi
  07/11/2011 / 6:29 pm

  Samaa olin minäkin sanomassa, että Marjukka kokoamaan suomalaista tyyliopasta.Ihanaa konserttia huomisiltaan kera Roxetten.-jaana-

 7. Marjukka
  07/11/2011 / 7:13 pm

  Kiitos Jaana, mutta konsertti taitaa jäädä, olen vielä kuumeessa…

 8. Eveliina
  08/11/2011 / 6:22 pm

  Tuon kirjan kansimateriaalin valinta on aivan käsittämättömän surkea: kerran kun olet selannut niin se näyttää tosi törkeältä sormen- ynnä muine jälkineen.Sisältö on kyllä viihdyttävä. Sieltä löytyy mm. "valid passport"… no, kuulemma 3% amerikkalaisista omistaa sellaisen. Ai niin, onhan siellä myös monogrammilla varustetut kirjepaperit. Vielä puuttuu omasta kokoelmasta LOL

 9. Marjukka
  09/11/2011 / 10:29 am

  Style Strategyn materiaalikin on kiiltävän kulta, ja nykyään tosi laikukas. Outoa matskua tosiaan! Kovasti odotan kirjaa saapuvaksi!

 10. Mia
  09/11/2011 / 2:01 pm

  Kyllä tyylikirjoista ja blogeista saa hyödyllisiä vinkkejä, vaikka tietysti joutuu suodattamaan omaan tyyliin sopivat. Tykkään myös Trinnyn ja Susannahin "what not to wear" -vinkeistä. Kiitos Marjukalle ihanasta Stylebob-linkkivinkistä – etenkin city chicistä voi poimia kivoja, uusia ideoita yhdistellä jo olemassa olevia vaatteitaan uudella tavalla.

 11. Marjukka
  09/11/2011 / 3:58 pm

  Olepa hyvä vaan! : )

Vastaa