Onpahan mitä odottaa!

Nimittäin kesälomaa ja kesän ensimmäistä reissua! Päätimme ystävättäreni kanssa lähteä löhö- ja lepolomalle heti kun koulut loppuvat. Finnmatkoilta löytyikin sitten sopiva kohde, nimittäin Mallorcalle suuntaamme Palman kupeeseen Cala Mayoriin. Minulle kesäloman aloitus tuleekin olemaan nopea, sillä suurinpiirtein heti, kun saan Suvivirren viimeisen soinnun lyötyä ja luokalleni todistukset jaettua, pitää lähteä lentokentälle.

Mallorca on minulle tuttu kohde, siellä olemme mieheni kanssa viettäneet siellä peräti neljä viikkoa autoillen ympäri saarta. Kuva Mallorcasta on edelleen jotenkin piintynyt jonkinlaisena remukansan paikkana, mutta oikeasti se on varsin ylellinen lomakohde. Saksalaiset tuovat saarelle rahaa!

Totta on, että saari pullistelee turisteja heinä-elokuussa, mutta ruma lomakohde se ei missään nimessä ole. Ja nähtävää on ihan valtavasti saaren länsipuoliskon serpentiiniteistä itäosan aukeisiin peltoihin… Nähtävyyksiä on paljon, ja todella mielenkiintoisia: mm. Valldemossassa luostari, jossa Fredric Chopin vietti talven rakastettunsa George Sandin kanssa, Deían pittoreski kylä, Palman mahtava La Seun katedraali ja Almudainan linna, Joan Mirón taidemuseo ym. Ja tietenkin Palman kaunis kaupunki hienoine ostosmahdollisuuksineen ja ravintoloineen.

Maatilamatkailupaikat Mallorcalla ovat aivan ihania, ja niihin voi poiketa myös syömään. Kannattaa googlata, jos saari kiinnostaa! Pienissä kylissäkin on ihania paikallisia ruokapaikkoja, joissa voi syödä vaikkapa tuoretta jänistä. (Pari ravintolasuositusta, jos matka on tiedossa: Na Caragola San Telmin kylässä ja Ermita de la Victoria lähellä Pollencaa Alcudian lahdella – mahtava ruoka ja upeat näköalat!)

Jos suunnittelee matkaa Mallorcalle, on kaksi paikkaa, joita välttäisin: Magaluf, joka on nuoren brittikansan suosima niemennokka täynnä pubeja, ja Palma Nova, joka on Magalufin vieressä. Näistä paikoista ei löydä rahtustakaan saaren alkuperästä. Luultavasti ne on rakennettu silloin, kun turismi saarella oli uutta ja piti nopeasti saada hotelleja pystyyn.

Shoppailunälkä taittunee Palmassa ja Festival Parkissa, joka on todella hyvä outlet-keskus keskellä saarta, Palmasta parikymmentä km Incan suuntaan. Sieltä löytyy pääasiassa espanjalaisia merkkejä, mutta muutakin on saatavilla.

Ennenkaikkea tästä reissusta tulee lepoloma, aurinkoa ja lepposta oloa pitää olla! Ystävättäreni on myös entinen kilpauimari, joten varmaan toivomani uimatekniikan opetuskin järjestyy!

Minä San Telmissä 2005

 Meidän reissun ranta Cala Mayorissa

kuvalähde:  http://www.comwest.fi/

 Näitä pieniä ja kapeita poukamia saari on täynnä.

kuvalähde: http://www.mallorcatour.net/

Festival Parkin näkymiä

 kuvalähde: http://palma-de-mallorca.costasur.com/en/festival-park-1-2-gallery.html

Muitakin reissuja on suunnitteilla, ja tietenkin Espanjaan… : ) Huomenna sitten pikkujoululookiani. Ei näy mekkoa vielä, ei…

Onko teillä matkoja suunnitteilla kevääksi tai kesäksi?

Share:

8 Comments

 1. Maati
  25/11/2011 / 9:19 am

  Hienoa, saatte koko talven suueilynnitella reissua! Kauniin näköinen paikka, merenrannat on niin upeita.

 2. Riina
  25/11/2011 / 2:37 pm

  Kuulostaa hienolta reissulta. Hieman on suunnitelmia lähteä jonnekkin ensi keväänä. Mutta myös talvella äkkilähtö mahdollisuus on meidän mielessä, katsotaan miltä näyttää aikataulut.. 🙂 Kovasti mieli tekisi matkoille, varsinkin kun ilmat on täällä sateiset..

 3. travellover
  25/11/2011 / 3:25 pm

  Mallorca on näemmä muutakin kuin neljännesvuosisadantakaiset muistoni. Näyttää juuri sopivalta lepoon. Doha on meillä joululoman kohde. Hiihtoloma ja sitä myöhemmät vielä ajatusten asteella: Taiwan, Georgia – Azerbaijan – Armenia-kiertomatka, Israel, Oman, Karibian-risteily… Suunnitelmat kirkastuvat aina vähitellen. Harmi, ettet ehtinyt saada mekkoasi ajoissa!

 4. Anonyymi
  25/11/2011 / 6:49 pm

  Kuulostaapa ihanalta!Minä olen lähdössä ystävättäreni kanssa kesällä Lontooseen koluamaan alennusmyyntejä. Mun eka kerta siinä kaupungissa :)Ihana odottaa tätä A-luokan matkaa, jossa saa tehdä mitä haluaa huomioimatta miestä tai lapsia. t.Marika

 5. Dahlia
  25/11/2011 / 9:46 pm

  Oi kun sitä alkoi ihminen kaipaamaan kovasti etelän lämpöön ja kirkkaaseen auringonvaloon. En oikein ole marraskuun pimeydessä ja vesisateessa viihtyvää ihmistyyppiä.Omat reissusuunnitelmat suuntautuvat ainakin tällä hetkellä Irlantiin kevään tai kesän osalta. Vähintään viikoksi, mielellään kahdeksi halajamme vihreälle saarelle tällä hetkellä. Ajankohta vaan on vielä avoin, tänä vuonna sillä jo kahdesti toki käyty on. Itseäni houkuttaisi myös joku etelän reissu, mutta pitää katsella, saanko tuota hellettä inhoavaa toista puoliskoani reissuun etelään saakka.

 6. Marjukka
  26/11/2011 / 9:47 am

  Maati: Kyllä, Välimeri on kaunista!Riina: Talven pimeydessä reissuajatus houkuttaa kovasti. : )Marika: Voi, Lontoossa olen käynyt ajat sitten ja tekisi mieli uudestaan!Dahlia: Irlanti kuulostaa tosi hyvältä!

 7. Marjukka
  26/11/2011 / 11:37 am

  Annika: Anteeksi, unohdin vahingossa kommentoida kommenttiasi! Mallorca on todellakin siisti ja ylellinen lomasaari, ja Palma kaunis kaupunki. Eikä kesäkuun alussa ole toivottavasti liian kuuma…

 8. Pauska
  05/01/2012 / 8:58 am

  Kuulostaa hienolta, itse en ole lainkaan rantalomatyyppiä, mutta tuolla taatusti rentoutuu hyvässä seurassa rankan lukuvuoden jälkeen. Kanarialla en ole käynyt, kiitos vinkeistä, joskus voisi ajatella tätäkin mahdollisuutta. Hiihtolomakiikarissa välkkyy Monaco, Riviera, Cannes ja Nizza. Pääsisi taas puhumaan ranskaakin kunnolla.

Vastaa