Haaste: Hyvä Joulumieli

Sain Kaikki mitä halusin-blogin K:n kautta haasteen liittyä Hyvä Joulumieli-keräykseen, ja haastaa teidät lukijat mukaan! Kiitos K, kun kiinnität huomion tärkeään asiaan. Olen K:n samaa mieltä siitä, että lapsiperheet ovat tärkeä jouluinen avustuskohde, koska joulu on lapsille tärkeä.

(Lainasin tekstin K:lta, kiitos!)

Tänä vuonna meidän taloutemme valinta on Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Hyvä Joulumieli-keräys, tietoa myös täältä: Yle.fi Hyvä joulumieli.

Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy perjantaina 18.11.2011 ja jatkuu jouluaattoon asti. Keräys järjestetään tänä vuonna 15. kerran. Keräyksellä halutaan muistuttaa, että Suomessa on tälläkin hetkellä tuhansia vähävaraisia ja apua tarvitsevia lapsiperheitä. Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL). Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n, YLE Radio Suomen sekä Keskon kanssa. MLL ja SPR valitsevat apua tarvitsevat perheet.

Keräyksen tavoitteena on hankkia 15 000 lahjakorttia, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita joulun alla. 70 euron arvoiset lahjakortit on tarkoitettu tuomaan hyvää joulumieltä. Lahjakortin voi saada lapsiperhe, jossa on vaikea taloudellinen tilanne johtuen esimerkiksi yksinhuoltajuudesta, pitkäaikaistyöttömyydestä, vanhempien pätkätöistä, sairaudesta, vammaisuudesta tai kriisitilanteesta.

Lahjoituksen voi tehdä Hyvä Joulumieli -keräyksen tilille: Nordea 159630–202020.

(Saaja: Hyvä Joulumieli -keräys) IBAN FI17 1596 3000 2020 20

Voit myös soittaa numeroon 0600-16555 (9,93 € + pvm) tai lahjoittaa rahaa tekstiviestillä. Lähetä viesti HJM15 numeroon 16499. Tekstiviestin hinta on 15 euroa.

Nuorkauppakamarien Joulupuu-keräys:
Keräysajat vaihtelevat paikkakunnittain, keräyksen facebook-sivulta löydät tarkemmat keräyspaikat ja -ajat paikkakunnittain. Esimerkiksi Oulussa lahjoja on vielä mahdollista viedä Pukumiehen, Wetterin ja CitySportin keräyspisteisiin 15.12. saakka.

Joulupuu -keräykseen lahjoitetut lahjat jaetaan vähävaraisille lapsille Suomessa. Laita tuomasi lahjan päälle infotieto onko saaja tyttö vai poika, ikä ja paketin sisältö.

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys:

Keräyksen verkkosivustolla http://www.joulupata.fi/ voi tehdä lahjoituksen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Perinteisten patojen sijainnit löydät tästä linkistä. Patoihin voi viedä rahaa ja myös lapsiperheille sopivia tavaroita.

Pelastakaa lapset Joulukeräys:Pelastakaa lasten Joulukeräykseen voi lahjoittaa verkossa tai puhelimella. Keräyksen video Mtv3 Katsomossa.

Lahjoitusvarat käytetään Pelastakaa Lasten tukiperhe-, tukihenkilö- ja lomakotitoimintaan, kotimaan lasten ja lapsiperheiden hyväksi.

Jos haluat lahjoittaa johonkin muuhun kohteeseen, Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:n verkkosivuilta löydät varsin kattavan linkkilistan eettisistä joululahjoista!

Voit auttaa myös täällä:

SPR Veripalvelu: verenluovutus.

Joulun pyhinä sattuu usein onnettomuuksia, joiden hoidossa tarvitaan luovutettua verta.

Haastan mukaa Helenan, Business WomaninMalenan, Victorian, Millin, Tuijan, Preferitan  ja Madeleinen!

Kertokaahan kommenttiboksissa millä tapaa te tänä vuonna autatte!

Share:

8 Comments

 1. Anonyymi
  13/12/2011 / 12:14 pm

  Minä lahjoitin pari pakettia Vaaka ry:n joulukeräykseen ja hyvä joulumielikeräykseen osallistuin myös. Joka vuosi olemme mieheni kanssa hankkineet kumpikin kaksi lahjaa joulupuukeräykseen (minä kahdelle tytölle, mies kahdelle tytölle). Paketit ovat valmiina, mutta pitäisi selvittää vaikkapa siskoni kautta, missä keräävät meilläpäin, vai joko ovat keräyksensä tehneet (Emme kumpikaan ole facebookissa, joten keräyspaikkojen näkeminen on meille mahdotonta, mistä myös iso miinus). Rahallisen avun lisäksi muistutan myös aineettomasta avusta, eli ajasta. Itse olemme toimineet tukiperheenä nelisen vuotta ja nyt olemme ottamassa toisen sisarussarjan tuettavaksi edellisen kahden lisäksi. Ajan antamiseen on monia mahdollisuuksia, kuten spr:n ystäväpalvelu ja kehitysvammaisten tukiliiton best buddies-toiminta, jos kokee Pelastakaa lasten yms muiden järjestöjen tukiperhetoiminnan jotenkin liian sitovana/pelottavana tms….Näin ylipitkän kommentin päätteksi iso kiitos blogistasi. Olen satunnaisesti bonagannut tämän ja vastikään päätin lukea oikein ajatuksella ja kyllä kolahti. Kiitos siis ja mukavaa joulunaikaa!-Kristiina-

 2. Marjukka
  13/12/2011 / 12:47 pm

  Kiitos, Kristiina ihanan pitkästä kommentista. Ehkäpä esimerkkinne rohkaisee meitä muitakin auttamaan enemmän. Kiva, kun luet blogiani! : ) Oikein rauhaisaa joulua Sinulle!

 3. Business Woman
  13/12/2011 / 3:31 pm

  Kiitos tästä haasteesta! Otan sen ilolla vastaan ja pistän eteenpäin blogissani heti huomenissa.

 4. Tuija
  13/12/2011 / 4:25 pm

  Kyllä tämä vastaanotetaan!

 5. Marjukka
  13/12/2011 / 4:35 pm

  Hienoa, arvon naiset! : )

 6. Maati
  13/12/2011 / 10:11 pm

  Mukana myös! Joka vuosi olen Pelastusarmeijan patoihin antanut rahaa, antaminen tuo niin joulumieltä. Laitan myös blogiini tämän:)

 7. Marjukka
  14/12/2011 / 8:52 am

  Hienoa! : )

 8. Pauska
  04/01/2012 / 5:01 pm

  Hyvään joulumieleen, siitäkin syystä, että kälyni tytär on tuottanut pari telkkarissa näytettyä spottia 🙂

Vastaa