bMB:n silkkipaita

Saikkupäivät ovat siinä mielessä vähän vaarallisia, että tulee surffailtua nettikaupoissa oikein urakalla, ja sitten tulee kaikenlaisia houkutuksia.

Niinkuin vaikka tämä by Malene Birgerin silkkipaita. Olin valmistautunut tilaamaan Josette-paidan, mutta sairastuminen sotki suunnitelmat. Niinpä hihkaisin riemusta, kun My Wardroben sivuilta löytyi puoleen hintaan Edita-silkkipaita! Pidän mahdottomasti etuliehukkeista… Ja lisäksi tämähän oli hankintalistallani. (Sunhan piti säästää, sanoo mieheni luultavasti tätä lukiessaan. Aivan, mä säästin ostamalla tämän puoleen hintaan. : ))

Nettikauppojen kanssa pelatessa saa aina varautua odottamiseen. Nyt odotetaan tätä paitaa, ja jos se ei sovikaan tai ole muuten mieluinen, se lähetetään takaisin. Ja sitten odotetaan rahoja takaisin. Ja joskus saa odottaa ja odottaa. Palautin ennen joulua Tiger of Swedenin nettikauppaan kaksi tuotetta, toinen lähti marraskuun lopulla ja toinen joulukuun puolessa välissä. Kaupan sivuilla oli ilmoitus, että jos olet palauttanut marraskuun puolen välin jälkeen, rahoja ei kannata odottaa takaisin ennen tammikuun yhdeksättä.

Laittelin alkuviikosta sähköpostia, että onko palautukseni kunnossa, kun ei ole tullut mitään viestiä, ja niinpä sain tiedon, että toisesta palautuksestani ei ole mitään tietoa, koska en ole ilmoittanut mitä palautan! Jolloin minä lähettämään tilausvahvistuksen kopion heille. Asia ok, sieltä viestittiin, nyt he tietävät, mitä vaatekappaletta (nude mekko) olin palauttamassa. Kuitenkin heidän pitäisi saada kuitti lähettämästäni paketista, jotta mekko voidaan jäljittää.

Tässä vaiheessa panikoin, sillä kuittia ei löytynyt mistään, ei siis mistään! ÄÄÄK! Aamupäivän epätoivoisen etsimisen jälkeen valmistauduin laittamaan sähköpostia, että valitettavasti kuittia ei löydy, onko meillä ongelma? Olin kirjautumassa sivuille sisään, enkä muistanut salasanaani. Kunnes… muistin, mihin olin sen kirjoittanut. Ja siellä, muistikirjan välissä oli molemmat lähetyskuitit hyvässä tallessa! Voi sitä helpotuksen tunnetta!

Laitoin pdf-kopion menemään customer serviceen, ja nyt voi alkaa odotella niitä palautusrahoja…

Mitä tästä opimme? – totisesti opimme!! Päätin tästä lähtien laittaa kuitit kansioon yhdessä reseptien, vakuutuspaperien ja veroilmoituskuittien kanssa, jotta ne eivät katoa. Olisinkohan edes saanut rahojani takaisin ilman kuittia?

Tänään olin jo liikkeellä, kuulkaas! Voi sitä onnea. Kävimme kirjastossa ja kaupassa. Paistoin uudella valurautapannullani muikeat pihvit, jotka nautimme ihanan salaatin (salaattisekoitus, saksanpähkinää, kurkkua ja paistettua leipäjuustoa, oliiviöljyä, Maldon-suolaa ja pippuria) kanssa. Illalla vielä herkutellaan blineillä – pitäähän sitä pannua nyt käyttää!

Rentoa iltaa kaikille!

Share:

19 Comments

 1. BagMiss
  14/01/2012 / 2:43 pm

  Ompas kaunis ja ihanan pehmeän värinen paita!! (Minä tilasin kuukausi sitten jenkeistä Marc Jacobsin laukun, eikä se ole vieläkään ilmestynyt, olen sitä jo kysellytkin, mutta kukaan ei tiedä, missä se viipyy. Luultavasti lomat sotkivat lähetysaikoja. Argh!)

 2. Marika
  14/01/2012 / 3:17 pm

  Minulla on käynyt erään Ikea-tilauksen kanssa samalla tavalla…rahoja ei kuulunut eivätkä he löytäneet pakettia. Olin palauttanut paketin jotenkin väärin…no, kuittia ei lähetyksestä koskaan löytynyt, mutta paketti löytyi aikojen päästä ja sain rahani takaisin. On varmaan hieno tunne olla pitkän sairastelun jälkeen kunnolla liikkeellä. Toivon sulle totisesti terveyttä tulevaan vuoteen!Kuulostaa hyvälle nuo teidän syömiset, namskis! Meillä nautitaan tänään juustofondueta ja lisäksi tuolla uunissa muhii punajuurisinihomejuustovuoka reilulla kermalla höystettynä! Eiliset ruokasuunnitelmat meni uusiksi koko päivän ja illan kestäneen sähkökatkon takia. Fondue vaihtui aika äkkiä kotipizzaan…

 3. Mapsin muotia
  14/01/2012 / 3:42 pm

  Kiva kun olet päässyt jo jalkeille!Niin ja herkuttelunne kuulostaa ihanalta, namskis.Olen huomannut, että tänne erilaisiin blogeihin eksymiseni jälkeen olen myös eksynyt yhä useammin erilaisiin nettikauppoihin aina kun jostain hyvä vinkin saan, uuh, mitä houkutuksia joutuukaan väistelemään, ettei ihan vararikkoon joudu.Kiitos vain hyvästä vinkistä, täytyy pitää jatkossa kuitit ym. hyvässä tallessa. Tilasin itse joulun aikaan Marc Jakobsin kellon jenkeistä – maksu on kyllä visalta mennyt mutta kelloa ei vielä ole näkynyt. Alkaa vähän jo huolestuttamaan. Toivottavasti eivät ole tehneet ohareita!Ihanaa illan jatkoa,t.Mapsi

 4. Marjukka
  14/01/2012 / 5:13 pm

  BagMiss: Lomat tosiaan OVAT sotkeneet aikoja. Tiedä, kuinka kauan joudun odottelemaan palautusrahoja. Mutta hyvä tietää, että ne ovat tulossa.Marika: Kiva oli olla ylhäällä, mutta vielä yskin aika kovasti, samoin ääni on ihan down. Onneksi vielä yksi viikko aikaa toipua. Keuhkokuumeen kanssa ei pidä hoppuilla… Voi ei, oliko teillä sähköt niin kauan pois? Kurjaa… : (Mapsi: Kyllä se kello varmasti tulee, jos tilasit sen tunnetulta nettikaupalta. Minkä mallin tilasit? Välillä sitä intoutuu tilailemaan enemmän, välillä menee pitkä väli, ettei tilaa mitään.

 5. Helena
  14/01/2012 / 5:24 pm

  Ihanaa, että voit jo paremmin. Ja hyvä, että ruoka maistuu!! Voi jee, minä sitten vihaan palautuksia ulkomaille, pelkään oikein niitä. Onneksi ei ole tarvinnut palauttaa, kuin nyt viimeksi Shopbop :iin yhdet farkut, ekat farkut itseasiassa, mitkä eivät istuneet. Ja palautus olikin ihan iisiä, soitto UPS:lle ja meidän tuttu turvallinen Itellan postipate ne nouti kotiovelta ilmaiseksi. Nyt tosin saa varmasti odotella rahoja tovin aikaa.

 6. Petriina
  14/01/2012 / 5:54 pm

  Olen vähän arka tilaamaan mitään uutta ulkomailta juuri tuon palautusrumban takia. Tuttuja merkkejä tilaan, kun tiedän mitoituksen ja laadun, mutta muuten…Ihana Birgerin paita, tykkään tuosta tyylistä <3

 7. Rilla
  14/01/2012 / 8:31 pm

  Mulla ihan samoja kokemuksia Tigerin webbikaupasta. Palautuksen sain, mutta toooodella pitkän ajan kuluttua! Parhaiten on toiminut net-a-porter. Josettea olisin minäkin halunnut silkkisenä, se nuden värinen kävikin meillä, mutta olin ihan kokonude sen kanssa 🙂 Väri siis vaan ei sopinut mulle. Noh, onnistuin kuitenkin saamaan tuon josetten puuvillasekoiteversiona, tykkään siitä mahdottoman paljon. Day Birger et Mikkelsenin ale on mulle myös paha, paha… Jotain pientä sieltä tulossa, odotellaan…Mukavaa lauantaita!

 8. Marjukka
  14/01/2012 / 9:16 pm

  Helena: Kiitos, voin paremmin, ja toivon yskänkin lähtevän ensi viikon aikana. Ääni ei ole vielä kunnossa. Lääkäri suositteli ottamaan rauhallisesti, kun kuitenkin toivun keuhkokuumeesta. Minäkin olen kerran palauttanut tilaamalla kuriirin, eikä se ollut niin hankalaa kuin luulin.Petriina: Joo, kyllä se palauttaminen vähän naista syö…Rilla: Onko tosiaan? Mä en ole sinne vielä tähän mennessä palauttanutkaan, ja varmasti harkitsen jatkossa tilaukset tarkkaan… Kiva, että sait paidan joka oli mieluinen. En tosiaan tiedä sopiiko väri minulle, mutta sittenhän sen näkee. Mukavaa illanjatkoa sinnekin!

 9. Johanna / Omamaamansikka
  15/01/2012 / 1:46 am

  Onpas monimutkaista tuo paöauttaminen. Meillä tulee paketin mukana valmiiksi printattu lomake, joka vain laitetaan palautuksen mukaan. Muutoinkin palauttaminen on tehty helpoksi. Paitsi H&M, jolle oli ihan mahdoton palauttaa Washongtonista ostamani t-paita, joka oli valmiiksi rikki…

 10. Marjukka
  15/01/2012 / 9:51 am

  Joissakin nettikaupoissa, kuten Tigerin, pitää ottaa yhteyttä customer serviceen, ja he lähettävät pdf-tiedostona printattavan palautuslomakkeen. Ei sinänsä vaikeaa, mutta kun unohdin ilmoittaa mitä palautan… Eri netteikaupoissa käytänteet vaihtelevat, ja se on välillä rasittavaa.

 11. Tara
  15/01/2012 / 10:56 am

  Kaunis paita, juuri sinun tyylinen. Net a Porteriin ja The Outnetiin palauttaminen on helppoa ja rahat hyvitetään luottokortille tosi nopeasti. Kuriiri käy kotoa hakemassa. Muita ulkomaisia nettikauppoja en olekaan käyttänyt.

 12. travellover
  15/01/2012 / 11:00 am

  Minä innostuin myös nettikauppa-aleen tänään. Nimittäin Lonely Planetin matkaopas-aleen. Kesän kohteiden suunnittelu kiivaimmillaan. :)Annika

 13. Marjukka
  15/01/2012 / 11:43 am

  Tara: Kiitos, odotan innolla näkeväni sen livenä. Kuvassa ainakin tosi nätti!Annika: Odotan innolla kuulevani minne menette!! : )

 14. travellover
  15/01/2012 / 1:06 pm

  Suunnitelmilla on tapana muuttua, mutta luultavasti kesällä kaksi kiertomatkaa: Georgia – Armenia – Azerbaijan ja Bulgaria – Serbia – Makedonia (- Kosovo). Katsotaan. 🙂 Sitä ennen kuitenkin vielä risteily ja pääsiäismatka Moldovaan.

 15. Marjukka
  15/01/2012 / 1:37 pm

  Oijoi, jännää! Sata maata lähestyy…

 16. Mapsin muotia
  15/01/2012 / 2:23 pm

  Voi eihän se mikään Marc Jakobsin kello ollut, vaan Michael Korsin Two tone Layton-malli, kultaa ja hopeaa sekaisin 🙂 Ja eiköhän se sieltä saavu, sitä vaan on niin malttamaton.t.Mapsi

 17. Marjukka
  15/01/2012 / 2:29 pm

  Oijoijoi, kaunista… esittelet sen varmaan blogissasi?

 18. Sara
  15/01/2012 / 6:38 pm

  Kaunis paita, toivottavasti se on sinulle sopiva. Ja toivottavasti saat rahasi pian takaisin Tiger of Swedeniltä. Minulle kävi kerran Espritin tilauksen kanssa siten, että sain rahat useaa kuukautta myöhemmin. Rahojen palauttamiseen vaadittiin Itellan todistus siitä, että paketti on toimitettu perille täällä Suomessa, sillä Espritissä väitettiin, ettei paketti ole koskaan tullut heille. 😮

 19. Marjukka
  15/01/2012 / 8:01 pm

  Niin, kyllä se palautuskuitti kannattaa pitää tallessa, sen opin tästä!

Vastaa