Lupauksia uuteen vuoteen

Uusi vuosi, uusi alku, vanha vuosi jää taakse ja on lupa ikään kuin aloittaa alusta. Kuulostaa niin hyvältä. Lupauksia ei voi teihdä tosissaan joku seitsemäs päivä ja torstai…

Olen lueskellut muiden bloggareiden kirjoituksia aiheesta, ja erityisesti miellytti K:n postaus lupauksistaan, erityisesti kiitollisuudesta. On helppo luvata kuntoilua, terveellistä ruokaa ja itsestä huolehtimista, vaikeampaa on luvata henkisen puolen asioita.

Minun lupaukseni ovat tässä:

1. En ole tyytymätön enkä valita yhtenäkään terveenä päivänä.

Olen nimittäin aikamoinen pöpömagneetti, en tiedä johtuuko se sitten työstäni vai mistä, mutta sairastelen usein. Tuntuu, että tänä talvena ihan erityisen kovasti. Tai sitten tunne siitä korostuu, äänityöläinen kun olen.

Lupasin jo syksyllä töiden alkaessa tämän saman asian, ja tiedättekö, ihmeekseni olen onnistunut aika hyvin. Varmistin asian mieheltänikin, ja hän myönsi, että hyvin lupauksesi on pitänyt. Olen mielestäni ollut aikamoinen valittaja, en niinkään ehkä julkiminässäni, vaan kotona ja itsekseni – olen pessimismiin taipuvainen ja odotan pahinta. Olen monesti lukenut, että positiivisella ajattelulla voi muuttaa paljon, ja niin päätin tehdä. Päätin opetella elämään positiivisemmin, ja se työ jatkuu yhä. Tähän lupaukseen sisältyy myös alaotsikot Olen kiitollinen ja iloinen. Jos lähimmillä ihmisillä on kaikki hyvin on syytä olla onnellinen joka päivä.

(Kuva Floridasta, olen 22-vuotias.)

2. En murehdi ennakolta turhia.

Onko se naisten vika, että pitää murehtia etukäteen kaikki mahdollinen? Tästä asiasta olen hyvän ystäväni kanssa käynyt lukuisia keskusteluja, ja tsemppaamme toisiamme olemaan murehtimatta. On se kumma, että vaikka järki sanoo, ettei etukäteen vatvomalla saavuta mitään, ei auta asiaa mitenkään, eikä voi vaikuttaa asioihin – silti…!!! Jos tässä onnistuisin edes hivenen, olisin tosi tyytyväinen.

3. Luen kirjoja enemmän

Lukeminen – minne ihmeeseen se on jäänyt? Lapsena ja nuorena olin kova lukija, ja vielä ennen ihternet-aikaakin. Kirjastoa voisi käyttää, kun sellainen palvelu on kerran olemassa. Ystäviltä ja kollegoilta saa hyviä lukuvinkkejä. Onko rauhoittuminen tässä netti- ja digiaikana todellakin niin vaikeaa? Jos saisi kirjan kuussa luettua, olisin aika tyytyväinen. Parhaimmillaan kirjan kanssa pääsee flow-tilaan, jossa aika ja paikka unohtuu. On vain kirja ja sen tapahtumat! Jälkikäteen hyvän kirjan jälkeen on henkisesti vireä ja rentoutunut.

… ja sitten vielä epäviralliset lupaukset! Kuntoilua jatkan, ja siitä ei tarvitse edes ihmeempiä lupauksia tehdä, sillä pidän liikkumisesta. Ulkoilla voisi tietenkin enemmän.

Ruoanlaittoa voisi hieman monipuolistaa. En ole omasta mielestäni kovin ihmeellinen kokki, vaikka teenkin ruokaa alusta loppuun. Einesten syönnistä saan tarpeekseni töissä. Olisi kiva kokeilla uusia reseptejä. Ehkä joululahjaksi saatu valurautapannu innostaa tänä vuonna kokeiluun!

Näin lähti tämä lupausten vuosi eteenpäin. Lopettelenki nyt Jackie Kennedyn elämänkertaa, jonka sain muutama vuosi sitten ja luen nyt uudelleen ihan eri kantilta. Kun pääsen taas liikkeelle, suuntaan ensi töikseni kirjastoon!

Share:

17 Comments

 1. Anonyymi
  09/01/2012 / 6:59 pm

  Onko tuo kauha-juttu Barcelonasta??? Minulla on vähän saman tyylinen nimittäin …. Ihanaa uutta -vuotta!!!

 2. Anonyymi
  09/01/2012 / 7:11 pm

  Mukavia lupauksiahan sieltä tuli :).-Marie-

 3. Pauska
  09/01/2012 / 7:13 pm

  Osa näistä kuin suoraan suustani, etenkin tuo asioiden etukäteen vatvominen – ja sellaisten asioiden, joille itse vielä edes ei voi mitään. Ihan hullua – mutta niin naismaista :). Opettajana ei vain jaksa enää lukea, kun työssä on niin paljon kirjojen kanssa tekemisissä, kesällä sitten tulee luettua sitäkin enemmän. Itsellä onneksi koirat vievät pakostikin ulos useamman kerran päivässä ja liikunnan ilon olen jälleen löytänyt useamman turhankin tiukan työvuoden jälkeen. Oikein hyviä lupauksia kaiken kaikkiaan 🙂

 4. Anonyymi
  09/01/2012 / 7:20 pm

  Hei! Hienoja lupauksia, kiitollisuus on itsellänäkin ihan ykkösjuttu, ja jos se pääsee unohtumaan niin siitä muistuttelen itseäni. Miehen kanssa luvattiin lisätä kasviksia (vihanneksia, juureksia…) ruokavalioon ja vähän monipuolistaa noiden kanssa meidän menuita. Kyllä vuoden aloituksessa on aina oma hehkunsa 🙂 Terv. ingrid ps tykkään kanssa lukea, ja yritänkin mutta on se tässä arjen kiireissä haasteellista!

 5. Johanna / Omamaamansikka
  10/01/2012 / 2:36 am

  Hyviä lupauksia. Kyllä näiden kanssa kelpaa aloittaa vuosi. Minä lupasin olla oikeastaan lupaamatta mitään ja pyrkiä vain vähän parempaan: parempia kirjoja, parempia leffoja, parempaa ruokaa, parempaa liikkumista… Ajattelin, että jos laatu vaikka korvaisi määrää.

 6. Marika
  10/01/2012 / 4:40 am

  Pääsit asian ytimeen. Usein luvataan kaikkea kuntoiluun ja laihduttamiseen liittyvää, mutta kuinka tärkeitä ovatkaan nuo henkiset asiat. Ja lukeminen kannattaa aina 😉

 7. Marjukka
  10/01/2012 / 8:19 am

  Anon: Ei ole, mutta Espanjasta kylläkin, eli Mallorcalta! Minusta se on ihana!Marie: Kiitos, yritetään seuraavaksi pitää ne… ; )Pauska: Koirat tosiaan ovat hyvä ulkoiluttaja. Ajattele, miten paljon energiaa jäisi varastoon, jos ei murehtisi turhia…Ingrid: Juurekset tosiaan olisivat sellainen ruokavalioon lisättävä juttu. Niitä tulee syötyä liian vähän, vaikka ovat niin terveellisiä.Johanna: Hyvä idea, ehkä lupaan noin ensi vuonna? ; )Marika: Lukeminen tosiaan kannattaa, nyt vain itseä niskasta kii!

 8. Mia
  10/01/2012 / 1:03 pm

  Ykkös- ja kolmoslupaukset allekirjoitan täysin, niihin pitäisi pyrkiä voimakkaammin. Minäkin löysin kirjat uudelleen, ja olen jo lukenut kaksi kirjaa tänä vuonna. Miten ne on voinutkaan jättää taka-alalle, kun niistä saa niin paljon elämäänsä? Ja kirjasto on niin ihana paikka.

 9. Marjukka
  10/01/2012 / 1:20 pm

  Olen niin samaa mieltä. Ja mielikirjoihinsa voi palata aina uudelleen!

 10. Sara
  10/01/2012 / 3:57 pm

  Kaikki ovat hyviä lupauksia, mutta minuun kolahti tuo ensimmäinen erityisesti. Olen aikamoinen narisija ja pessimistijollalla purjehtija, joten taidan hiljaa luvata itselleni samaa kuin sinäkin, Marjukka. Samaten kuin sen, että alan lukea kirjoja enemmän. Tosin on näitä blogejakin kiva seurata, mutta muutoin päätöntä netissä surffailua voisi vähentää. Tästä tuli mieleeni: oletko tehnyt alelöytöjä mahdollisesti nettikaupoissa? 🙂

 11. Marjukka
  10/01/2012 / 5:03 pm

  Sara: Kiva kun otit haasteena, siinä on kyllä työsarkaa! En ole ostanut aleista mitään. Malene Birgerin nettikaupasta oli menneet jo ne puserot, joita halusin ja kaupungille en päässytkään sairauden takia. No, säästyy kevätuutuuksiin sitten!

 12. Marjukka
  11/01/2012 / 10:37 am

  😀

 13. Anonyymi
  12/01/2012 / 7:01 pm

  Marjukka, otahan D-vitamiinilisä päivittäin mukaan! Ja annos heti yli suosituksen. Itse otan noin 45 mikrog päivässä ja hyvä on ollut, ei niin ole enää flunssat päässeet vaivaamaan! Hyvää tätä vuotta! -Heli, vähän päälle 30 vee.

 14. Marjukka
  12/01/2012 / 7:57 pm

  Kiitti vinkistä Heli! Kaikki hyvät neuvot otetaan vastaan! Sinkistä kuulemma voisi olla myös apua…?

 15. Alma
  15/01/2012 / 12:08 pm

  Heippa! Ehkä tuo murehtiminen tosiaan on naisten tapa…Joku viisas on joskus sanonut, että etukäteen murehtija murehtii asiat kahteen kertaan. Ja niinhän se onkin! Murheisiin kun ei voi oikein varautua, joten joka tapauksessa niitä suree, kun kohdalle osuu.

 16. Marjukka
  15/01/2012 / 1:39 pm

  Näin se on. En tiedä, mitä murehtimisessa on taustalla, opittu tapa tai hallitsemattomuuden tunne tms.? Tässä on itsellä ainakin työsarkaa!

Vastaa