Vuosikalenteri

Minulla on kolme kalenteria. Yksi on työkalenteri, jonka merkinnät ovat puhtaasti, vain ja ainoastaan työhön liittyviä asioita. Muut jutut, kampaamokäynnit, treffit ystävien kanssa ja muut sellaiset merkkaan kännykän kalenteriin. Ja sitten minulla on vuosikalenteri, johon jokaiselle päivälle kirjoitan jotain pientä tapahtuneista tai fiiliksistä.

Minulla oli piiitkä tauko kalenterin pidossa, mutta 2007 aloitin uudestaan. On hauska palata vanhoihin kalentereihin ja muistella tyyliin ”ai jaa, tuollonkos se tapahtui”. Olen merkkaillut niihin myös katsomiani elokuvia ja lukemiani kirjoja. Vuosikalenterin paikka on työpöydän laatikossa.

Kalenterin ulkonäkö on valinta aina vähän silloisen fiiliksen mukaan. Vuorotteluvapaasyksynäni kirjoittelin Kiireenkesyttäjän hyvinvointikalenteriin. Madridista ostin taidemuseon kalenterin ja jossakin syvällisyyden puuskassa vuodelle 2010 Paulo Coelho-kalenterin. Tämänvuotiseksi valitsin ihanan Koiramäen vuoden, jo toisen Koiramäki-kalenterin pinossani. Se on hauska, pieni, mutta siinä on kuitenkin tarpeeksi kuitenkin tilaa kirjoitella päivän uutiset. Sitäpaitsi Mauri Kunnaksen piirrokset ovat niin hauskoja – olen totaalisesti fani! Juttelin muutama vuosi sitten Otavalla käydessäni hänen kanssaan muutaman sanan, ja vasta kotiintullessa tajusin, että juttelin Maurin kanssa, jee!

Kun lueskelin viimeistä viittä vuotta, päällimmäiseksi jäin mielikuva tasaisesta ja rauhallisesta elämästä. Elämää nelkyt ja risat kokeneena totean, että se on onnea se.

Mutta mitä teen noille nuoruusvuosien päiväkirjapinoille, en tiedä. En jaksa nuoruuteni angsteihin palata! Olen ajatellut tuikata ne tuleen joku kaunis päivä ja katsoa nuoruuden murheiden muuttuvan savuksi ilmaan ja tuhkaksi kukkapenkkiini.

Onko teissä lukijoissani päiväkirjan tai vuosikalenterin kirjoittelijoita? Oletteko nuorina olleet innokkaita runotyttöjä?

Share:

11 Comments

 1. Heli
  16/01/2012 / 10:10 am

  Mulla oli nuorena se teinari. Sitten vähän isompana nuorena kirjoittelin tosi paljon kalenteria, ja silloin mulla oli muutaman vuoden ajan sellanen isohko Karvinen-kalenteri. Sinne nidoin kaikki lippuset ja lappuset ja kirjottelin joka päivän tapahtumat niin, että lopulta kalenteria ei oikein enää saanut edes kiinni. Olen hävittänyt kaikki ne kalenterit.Nyttemmin olen koittanut välillä saada kiinni tuosta kalenterihommasta, mutta ei se oikein tahdo onnistua. Viime vuonna mulla oli muuten myös tuo ihana Koiramäki-kalenteri! Alkuun kirjottelin sitä kovinkin, mutta jossain vaiheessa vuotta kirjoittelu tyssäsi ihan tyystin. Tänä vuonna olen miettinyt, että kannattaako mun ostaa kalenteria ollenkaan…Vuoden alusta aloin iltaisin nukkumaan mennessä kirjoitella fiiliksiäni ylös yhteen ihan tavalliseen vihkoon. On sen verran miettimistä elämässä nyt, että ajattelin niitä vähän tallennella vastaisen varalle. Toisaalta tämä bloggailu on ehkä tällä hetkellä se paras "päiväkirja", vaikkei tänne ihan kaikkea voikaan kirjoitella.

 2. Anonyymi
  16/01/2012 / 10:52 am

  Ihana kalenteri, ja niin tuttu minulle.Minulla on Koiramäen kalenterit käytössä jo viidettä vuotta, vuodesta 2007 lähtien. Omani tosin eivät ole kierrekantisia, vaan "normaaliin tapaan" sidottuja ( mikä sen sidonnan nimi onkaan? ). Kuulun Mauri Kunnaan kirjakerhoon, ostan sieltä kirjoja lapsenlapsilleni, omatkin lapseni pitivät kovasti hänen kirjojensa kuvituksista. Yhdessä kuvassa tapahtuu paljon asioita, taitavaa kynän käyttöä.T: VanhaNainen55

 3. cherigo
  16/01/2012 / 10:57 am

  olen aina kokenut kalenterin käytön jotenkin "vaikeaksi" ilmeisesti,sillä aina aloitettuani sen käytön huomaan, että muutamassa viikossa se unohtuu. Nyt tosin tämän GfG-haasteen myötä on tullut kirjoiteltua ylös kalenteriin paljonkin=)

 4. Marjukka
  16/01/2012 / 11:19 am

  Hauskaa, että Koiramäki puree aikuisiinkin! Ajattelin olevani ihan pöhkö, kun ostan tällaisen piirroskalenterin. Bloggailu on tosiaan jonkinlainen päiväkirja, mutta tosiaan ei tänne voi ihan kaikkea kirjoittaa…

 5. Marjukka
  16/01/2012 / 11:20 am

  Jo jopas nyt Koiramäki-faneja ilmoittautuu, aivan mahtavaa! Kierrekantinen on hivenen epäkäytännöllinen, minulla edellisen kanssa oli vähän säätöä.

 6. Marjukka
  16/01/2012 / 11:21 am

  Kyllähän se välillä unohtuu, eikä tule niin kovin yksityiskohtaisesti kirjoiteltua.

 7. Marjukka
  16/01/2012 / 11:24 am

  Ja onnea haasteeseen, Cherigo, reippaasti olet aloittanut! : )

 8. Pauska
  17/01/2012 / 2:02 pm

  Ekan päiväkirjan aloitin ekaluokalla tikkukirjaimilla, sitä on ollut hauska lukea myöhemmin. Kouluiässä aloitin päiväkirjan kirjoittamisen ja kirjoittelin niitä useita, etenkin opiskeluaikana tuli kirjoitettua paljon. Sitten kun menin töihin, niin into laantui joksikin aikaa, mutta aina välillä olen päiväkirjaa kirjoitellut. Kirjoihin on liimattu lehtileikkeitä, pääsylippuja ym. ym. ym. Kirjoittaminen ja päiväkirjan pitäminen ovat minulle sekä keinoja kirjata tapahtumia ylös että purkaa ja jäsennellä asioita. Kirjoittaminen on aina ollut mieluisa harrastus. Välillä olen pitänyt samanlaista päiväkirjaa kalenteriin kuin sinäkin, mutta nykyisin käytän puhelinta kalenterina, OAJ:n kalenteriin merkkaan työhön liittyvät asiat ja jotain pientä joskus, lomat tietenkin :). Älä missään nimessä polta vanhoja päiväkirjojasi, saatat sitä joskus vielä katua.

 9. Marika
  17/01/2012 / 2:46 pm

  Aivan ihana tuo Koiramäki-kalenteri.Olen aina rakastanut kalentereita ja päiväkirjoja. Innostus on kuitenkin laantunut muutaman viikon kirjoittelun jälkeen. Ainoastaan yläasteaikaiset teinarit oli sellaisia, jotka oli aina mukana ja joita tuli täytettyä koko vuoden ajan. Välissä liput ja laput ja salakieli, mikä liittyi kiellettyihin juttuihin…Voi niitä aikoja. Yks teinari mulla taitaa olla tallessa jossain.Nyt taas kiinnostus heräsi ja alkoi tehdä mieli jotain kivaa kalenteria, johon raapustaa päivän tärkeimmät fiilikset ja tapahtumat. Tai vaikka treenissä käytettyjen kuulien painot 🙂

 10. Marjukka
  17/01/2012 / 5:08 pm

  No sinäpä olet ollut ahkera päivyrinpitäjä!

 11. Marjukka
  17/01/2012 / 5:09 pm

  Voi, teinarit, niissä oli koko elämä silloin. Penaalissa niitä säilytettiin lappujen kanssa. Treenit minäkin merkkaan ylös kalenteriin.

Vastaa