Kevätmekkoja

Katselin eilen nettikauppojen mekkovalikoimaa, ja valitsin alla oleviin kollaaseihin mieleisiäni. Värit vallitsevat tänä kesänä, mutta minun silmäni hakeutui nuden, valkoisen ja murretun vihreän suuntaan. Jos väriä laittaisin, se olisi varmaankin sitten oranssi tai vihreän sävyt.

En tiedä, miksi en viihdy tällä hetkellä väreissä. Vuonna 2006 minulla oli punainen kausi, punaista oli huiveissa, laukuissa, t-paidoissa ja vaikka missä. Sen jälkeen olen pikkuhiljaa siirtynyt kirkkaista väreistä pois. Varmaan tosi tylsää jonkin mielestä, mutta näin nyt vain on! Valkoiset, ruskeat, nudet, harmaat, tummansininen ja tietyt vihreät miellyttävät silmää kovasti. Tekeekö se minusta tylsän persoonan? Tuskinpa vaan, sillä en usko olevani niin pliisu tyyppi, että hukkuisin väreittä kartalta.

Ehkä ”värittömyys” kuvastaa seesteistä elämänvaihetta. Elämä on hyvää ja rauhallista. Turha riekkuminen ja kohkaaminen on jäänyt taakse. Jees, keski-iässä ollaan!

En tunnustaudu mekkoihmiseksi ollenkaan, eikä minulla mekkoja ole kuin muutama, niitäkin harvoin käytetty. Työssäni ne eivät ole käytännöllisiä, talvella niissä en tarkene! Ehkä pitäisi vähän siihenkin suuntaan alkaa katsella… Tässä kuitenkin ihania mekkoja:
 

Jos raha ei olisi este, niin Matchesilta löytyi näitä ihanuuksia, joista ehdoton suosikkini valkoinen Azzedine Alaian mekko!

Löytyikö suosikkia? Minun oli siis kalliissa sarjassa Azzedine Alaia, muuten voisin kotiuttaa Repeatin nuden neulemekon!

Kivaa keskiviikkoiltaa!

Share:

26 Comments

 1. Rilla
  07/03/2012 / 5:56 pm

  Et kyllä ole yhtään tylsä! Ei tämä vaatekaappi juurikaan sen värikkäämpi ole. Mun villiä on eläinkuosiset kengät ja huivit. Siinä se :DMekot ovat ihania. Minä viihdyn niissä aivan erinomaisesti ja jos valita saisin, mukaan lähtisi tuo Diane von Furstenbergin valkoinen ihanuus ja kyllä myös Oasiksen mekko. Ja ties kuin moni muu 🙂

 2. Kauniin turhuuden Terhi
  07/03/2012 / 6:39 pm

  Kauniita! Lemmikeikseni nousivat Massimo Duttit, Oasis sekä tietysti ikisuosikkini Max Mara.Nuo väritunnelmat tosiaan vaihtelevat. Kaiken kaikkiaan ole yleensä vähävärinen, mutta esim. viimekesänä innostui pistaasinvihreästä ja korallinpunaisesta (molemmat sopivat niin hyvin rakastamani luonnonvalkoisen kanssa).

 3. Anonyymi
  07/03/2012 / 6:39 pm

  Autsis. Kotiutin Tara Jarmonin mekon tässä taannoin. Väreissä vielä. Nuo valitsemasi ovat ihania myös. -Marie-

 4. Sara
  07/03/2012 / 6:45 pm

  Noista mekoista silmääni osui erityisesti tuo by Malene Birgerin mekko. Sovitin vähän samantyyppistä tänään, mutta kolttu jäi vielä kauppaan. Tuo mainitsemasi AA:n mekko on kyllä upea, sen huolisin minäkin ihan milloin vain. Itse olen alkanut pohtia vakaasti sitä, että vaatekaappi muodostuisi muutamasta perusväristä, joita voisi piristää asusteilla (huivilla, laukuilla, kengillä, koruilla, aurinkolaseilla). Juuri nyt minua houkuttaisi kovasti oranssin laukun hankinta.

 5. Minna
  07/03/2012 / 7:00 pm

  Tervehdys!Löysin onnekseni tieni (Onnentähdet kautta) tänne viehättävään blogiisi :). Tervetuloa kylään ja osallistumaan arvontaan mun blogiini!Sun mekkokollaaseissasi on useita ihania mekkoja. Jaa-a, vaikea valita..Ainakin DVF:n mekot iki-ihania, klassisia, Oasisksen mekossa kiva leikkaus ja sitten tuo Alaian mekko on upea! Mä myöskään en ole oikein mekkoihminen, hamekin ollut vuosia aika vähäisellä käytöllä. Kotiäitinä ollessa se ei ehkä ole ollut se käytännällisin? No kevääksi joku perushame täytyy saada ja kesällä tykkään hameita käyttää sitten koko talven edestä ;).Aurinkoisia päiviä!

 6. Nina
  07/03/2012 / 7:15 pm

  Kauniita, eikä yhtään tylsiä. Mä olen aina ollut mustavalkoinen (toivottavasti en luonteeltani;) mutta nyt kaipaan värejä. Mulla on hakusessa valkoinen ja oranssi kotelomekko lyhyillä tai vajaamittasilla hihoilla. Yhden oranssin jo ostinkin, mutta se on enemmän juhlakäyttöön, pitäisi saada myös arkisempia.

 7. Marjukka
  07/03/2012 / 7:26 pm

  Hehheh, mitäs me villinaiset! : ) Varmasti pitäisin mekkoja enemmän, jos niitä voisi pitää töissä. Tai leveämpihelmaisia voisi, kapeita ei. Ehkä nyt kesäksi voisi hankkia jonkin kivan…

 8. Marjukka
  07/03/2012 / 7:27 pm

  Odotan kovasti, että pääsisin Massimo Duttiin taas! Pistaasi ja koralli ovat kauniita värejä. Mulla oli kerran sini-pistaasinvihreä kesämekko, josta pidin kovasti.

 9. Marjukka
  07/03/2012 / 7:28 pm

  Eiks oo kiva, että voi valita – ja kaikki on vielä muotia nykyään!

 10. Marjukka
  07/03/2012 / 7:28 pm

  Oranssi laukku olisi aika upea valkoisen, mustan, konjakin ja sinisen kanssa, nam!

 11. Marjukka
  07/03/2012 / 7:29 pm

  Hei Minna, kiva kun löysit tiesi tänne ja kiitos kun liityit ihan lukijakseni! Käyn katsomassa blogiasi ihan ajan kanssa!

 12. Mapsin muotia
  07/03/2012 / 8:21 pm

  Meillä on töissä kesällä niiiiiin kuuma, että mekko on ihan must juttu. Eikä siinä mitään, kesä ja kesämekko, mitäs muuta sitä tarvitsee? Niin, paitti ne ballerinat mekon kanssa?Tykästyin French Connectionin peruskotelomekkoihin vaikka työkäyttööni, mutta ah, miten ihanaa olisikaan liihotella kesäteatteriin helteisenä heinäkuun iltana vaikkapa Alaian mekossa, Tory Burchin punaisissa pikkuballerinoissa ja siihen mätsäävässä laukussa, ai ai!

 13. Maati
  07/03/2012 / 8:51 pm

  Minä tykkään kovasti neulemekoista, sellaisista simppeleistä, etenkin beige Repeat ja Max Mara näistä. Mekot on niin kivoja kun ei tarvi miettiä ylä tai alaosaa.

 14. Dahlia
  08/03/2012 / 6:05 am

  Tuo Osasiksen kaksivärinen mekko on aivan ihana, pysähdyin pidemmäksi aikaa ihailemaan sitä.

 15. Marika
  08/03/2012 / 6:46 am

  Sama juttu täällä. Räiskyvät värit eivät ihan nappaa ainakaan isompina pintoina. Tuo Repeatin mekko on eniten minun mieleeni. Tykkään myös Azzedine Alain mekosta, mutta valkoinen väri ei ole ainakaan minulle paras valinta, koska olen muutenkin niin väritön. En tykkää ylinaisellisesta tyylistä enkä rimpsuista, mutta toisaalta en ihan kotelomekoistakaan. Ne saa sääret näyttämään paksuilta…. Hakusessa on nyt mekko kesäkuun rippijuhliin, kun oma esikoiseni pääsee ripille. Ja sitten se isompi ongelma onkin mekon löytäminen tälle neidolle, joka ehkä hädin tuskin täyttää koon 32 mekon…ja on hyvin kranttu. Pitää olla myös yksinkertainen, ei hörhelöitä, ei avonainen, pitäisi sopia muuhunkin käyttöön…

 16. Marjukka
  08/03/2012 / 7:03 am

  Kuulostaa hyvältä! Ehkä tosiaan pitäisi alkaa katsella enemmän mekkoja, jospa niistä innostuisin!

 17. Marjukka
  08/03/2012 / 7:04 am

  Ah, kesäilta ja teatteri, kuulostaapa hyvältä!

 18. Marjukka
  08/03/2012 / 7:05 am

  Se on kyllä tosiaan niiden helppous!

 19. Marjukka
  08/03/2012 / 7:05 am

  Se on tosi kaunis, samma mieltä!

 20. Marjukka
  08/03/2012 / 7:06 am

  Englantilaiset vaatteethan ovat hyvin kapeita, joten voisi kuvitella, että tyttäresi löytäisi sopivan Asosilta, French Connectionilta tms.

 21. Nora Isomäki
  08/03/2012 / 8:05 am

  Samaa mieltä Dahlian kanssa, tuo Oasiksen kaksivärinen mekko on upea. Sopii moneen tilanteeseen ja leikkaus muokkaa vartaloa upeasti.Toinen suosikki tuosta listasta on Diane von Furstenbergin oranssi mekko. Olen ihan koukussa väreihin nyt kevään kynnyksellä. :)Minulla on ihan saman tyyppinen mekko H&M:ltä kuin nuo Repeatin ja Tommy Hilfigerin nudet/beiget neulemekot. Sitä on tullut käytettyä todella paljon. ps. kiva blogi sinulla, vasta löysin tänne ja tulen tulevaisuudessakin ihan varmasti. 🙂

 22. Marjukka
  08/03/2012 / 10:18 am

  Kiva, kun löysit tänne! Neulemekkoja minullakin on pari, ja niitä tulee kyllä mekoista eniten käytettyä.

 23. Maija
  08/03/2012 / 11:36 am

  Ihania mekkoja olet kyllä löytänyt! 🙂 Itse taas olen mekko-ihmisiä, ovat niin helppoja ja muuntautumiskykyisiä. Vaatekaappini on aika väritön myös, tosin näin kevään tullen jaksaa taas innostua väreistä 🙂

 24. Kirsikka
  08/03/2012 / 4:29 pm

  Hassua, kun katselin mekkoja, niin osasin heti kuvitella sinut tuohon Repeatin mekkoon ja myöhemmin luinkin, että se olikin mieleesi! Kävin tänään tsekkaamassa H&M:n Marnin kokoelman ja siinä oli muutamia aivan ihania mekkoja- kylläkin räiskyvissä väreissä ja printeissä:) Nyt on niiiin kyllästynyt tähän villapaita-housut-saappaat-toppatakki linjaan, että innolla odotan mekkokauden käynnistymistä todenteolla!

 25. Marjukka
  08/03/2012 / 4:48 pm

  Kyllähän näitä kuvia katselemalla innostuu väkisinkin! Laitoin juuri neljä käyttämätöntä mekkoa ystävälle myyntiin, jos kelpaisi. Sinne meni pari väriläiskää…

 26. Marjukka
  08/03/2012 / 4:49 pm

  Voi kyllä, ei enää jaksaisi yhtään raskaita vaatteita! Nythän on luvattu lämmintä kevättä, saapa nähdä. Minä en oikein innostunut Marni for H&M, shame on me… Hih, taidat sitten tuntea makuni, kun poimit lempimekkoni sieltä!

Vastaa