Päivän asu 8.3.2012 ja naistenpäivä

Päivän asun housuina ovat tuunatut Filippa K:t. Ne olivat ennen ihan tavalliset, tylsähköt suorat housut. Koska en niitä juuri koskaan pitänyt, ystäväni tuunasi ne nilkkapituisiksi ja teki niihin upslaakit toiveideni mukaan. Myös lahkeita kavennettiin hieman. Nyt niistä tuli suorastaan lempihousuni, niin kivannäköiset ne ovat nilkkureiden kanssa ja oikein sopivat niin kevääseen kuin syksyynkin. Materiaali on ihanaa cool woolia, ja hyvin pysyy kuosissaan!

Paita Massimo Dutti, Villis repeat, huivi by Malene Birger, arskat Fendi, kengät Zinda.

Tänään on siis naistenpävivä, ja lähetän virtuaalihalit teille, ihanat blogisiskot! On mahtavaa olla nainen, ja huolimatta siitä, että se naisen euro on vielä se n.85 senttiä, on etuoikeus olla suomalainen nainen! Suomalaisen naisen historia on mielenkiintoinen, ja olemme läpi sukupolvien edistäneet itsenäisyyttämme ja tasa-arvoamme rohkeasti ja varmasti. Työtä on vielä silti. Naiseus on moninaista ja upeaa, jokaisen meidän elämä on erilainen, mutta juuri erilaisuudessa on se rikkaus. Naisten tulisi tukea toisiaan, ei morkata tai puukottaa selkään, vaan tietoa ja tukea jakaen.

Muistatteko Sex and the City2:n hauskan kohtauksen, missä ystävykset lauloivat lavalla? Kappale on alunperin vuodelta 1972, laulajana Grammy-palkittu Helen Reddy, ja sanat niin hienot:

I am woman, hear me roar / In numbers too big to ignoreAnd I know too much to go back an’ pretend’cause I’ve heard it all before /And I’ve been down there on the floorNo one’s ever gonna keep me down againOh yes I am wise / But it’s wisdom born of painYes, I’ve paid the price /But look how much I gainedIf I have to, I can do anythingI am strong/ I am invincibleI am womanYou can bend but never break me /’cause it only serves to make meMore determined to achieve my final goalAnd I come back even stronger /Not a novice any longer’cause you’ve deepened the conviction in my soulI am woman watch me grow / See me standing toe to toeAs I spread my lovin’ arms across the landBut I’m still an embryo /With a long long way to goUntil I make my brother understandOh yes I am wise /But it’s wisdom born of painYes, I’ve paid the price /But look how much I gainedIf I have to I can face anythingI am strong /I am invincible I am woman

Ihanaa naistenpäivää!

Share:

9 Comments

 1. Marika
  08/03/2012 / 6:37 pm

  Ovatpa tosi hyvän näköiset! Kerroit tästä suunnitelmastasi aikaisemmin jonkun jutun yhteydessä ja minähännappasin loistavan ideasi ja toteutin sen omien käyttämättömien Ril´s villakangashousujen kanssa. Ne olivat liian suuret, joten kavennusta ja puntit nilkkamittaisiksi. Oma ompelijani oli kuitenkin sitä mieltä, että upslaakit tekevät housuista liian raskaan näköiset eikä siis tehnyt niitä 🙁 Kyseessä on sukulaistäti, joka on ommellut jopa linnaan pukuja, joten en tohtinut vastustaa. Menevät ne niinkin.

 2. Marjukka
  08/03/2012 / 7:01 pm

  Ihan loistavaa, ideat kiertoon vain! Hyvä, että saa käyttämättömät housut taas käyttöön sieltä kaapista. : )

 3. -Jassu-
  08/03/2012 / 7:47 pm

  Kiva dagens! Olisipa mullakin noin käteviä ystäviä, kaapeissa olisikin muutama muokkauskohde. :-)Oikein mukavaa Naistenpäivän iltaa sullekin!

 4. Marjukka
  09/03/2012 / 9:28 am

  Kiitos! Kyllä pieni räätälöinti tekee ihmeitä!

 5. Anonyymi
  09/03/2012 / 10:49 am

  Hei Marjukka,uusi lukija täällä! tyylikäs asu, itsekin harrastan toisinaan vaatteiden muokkausta, nytkin olisi jonossa muutama projekti : ) Nyt vaan on niin hyvät hiihtokelit että sisähommat saa jäädä myöhemmäksi.Kotisi näyttää aivan upealta. Saanko kysyä että mistä tuo kuvassa taustalla näkyvä sohva on hankittu?tv Kirsi

 6. Kirsikka
  09/03/2012 / 11:52 am

  Haluaisin kiittää blogistasi, jonka löysin ihan äskettäin. Juuri tälläistä olen kaivannut: aikuisen naisen tyyliblogi! Toivottavasti jaksat postailla vielä pitkään!

 7. Marjukka
  09/03/2012 / 4:55 pm

  Hei Kirsi, on tosi kivaa, kun uudet lukijat "ilmoittautuvat"! Sohva on hankittu 9 vuotta sitten huonekaluliike Ruolasta Helsingistä. Liikettä ei ole enää siellä, Raisiossa taitaa olla.

 8. Marjukka
  09/03/2012 / 4:56 pm

  Kiitos kuuluu teille ihanille lukijoille, joiden mahtava palaute tuottaa inspistä ja hyvää mieltä! Postailen niin kauan kuin sanottavaa riittää ja ehtii… Ainakin näillä näkymin fiilis on tosi hyvä!

 9. Riesu
  09/03/2012 / 7:12 pm

  Osaava ompelija on priceless. Omasta kaapista löytyisi muutama käyttämätön vaatekappale, jotka saisi uuden elämän pienellä muokkauksella. =)

Vastaa