Bloggailusta

Vietin rauhallisen pääsiäisen akkuja lataillen. Maanantaina olin ihan lyllerönä löhöämisestä ja telkkarin katsomisesta. Lomalla tein juuri niitä asioita, joita suunnittelin: tuli syötyä hyvin (liian hyvin), nukuttua paljon (liian paljon), katsottua elokuvia, vähän (hyvin vähän) liikuttua ja luettuakin. Kun oli aikaa, tuli mietittyä aika tavalla asioita, myös bloggailua. Tauko teki hyvää. En juuri edes surffaillut netissä, mitä nyt vähän reissuja katselin, laihoin tuloksin.

Olen huomannut monien bloggareiden ottavan  puheeksi aika henkilökohtaisiakin asioita. Sen verran sivusilmällä seurasin keskusteluja, että rahankäyttö oli monen blogin päivänpolttava puheenaihe. Monia muitakin aiheita viime aikoina on noussut esiin. Minullakin on mielipide kaikkiin. Haluanko puhua niistä? En.

Blogi varmasti saisi toisenlaista syvyyttä, jos lähtisin keskusteluttamaan ”kuumista perunoista”. Mutta olen tosi, tosi, tosi ujo. En tunne teitä siellä ruudun takana. Te sen sijaan näette minut kasvoineni kaikkineni. On tarpeeksi hurjaa olla omilla kasvoillaan esillä netissä, saati sitten lähteä tuomaan mielipiteitään blogissa esille. Täytyy vetää raja johonkin. Minulla se menee kodin esittelyssä, omien läheisteni, työni tai perhe-elämän pitäminen pois blogista, myös omien, todella henkilökohtaisten mielipiteideni. Tuntuu vähän hassultakin todeta näin, mutta olen ”taustailija” luonteeltani, enkä oikeastaan tykkää framilla olosta. Siitä tietty yksityisyys, vaikka kasvoni näettekin.

Minulle blogit ovat pakopaikka arjesta, etsin kauniita kuvia ja ihailen hyviä valokuvaajia, kuten esimerkiksi Char, jonka hyvänmielen blogi on tietynlainen esikuvani. Haluan oman bloginikin pitää sellaisena, kevyenä, kauniina ja iloisena. Kunnioitan kuitenkin kovasti heitä, jotka uskaltavat antaa itsestään enemmän ja ottaa esille kuumiakin puheenaiheita.

Uskon, blogini lukijat, että teillä on viisaus ja ymmärtämys siihen, ts. medialukutaitoa, että mitä blogissani näytän ei ole koko elämäni vaan pienenpienenpieni palanen harrastustani, jonka haluan jakaa kanssanne. Joka siihen haluaa osallistua, jaksaa käydä täällä uusia postauksia lukemassa. Rakastan muotia ja vaatteita, ja koska ne tuottavat minulle iloa, niistä tykkään myös kirjoittaa. Mutta eihän se tietenkään koko elämäni ole. En ajattele muotia 24/7, en pidä kotona meikkiä, enkä edes laita hiuksia, teen töitä ja elän tavallista arkielämää. Noh, tätä taitaa olla turha tässä saarnata, kyllähän nämä faktat jokainen tajuaa. Blogin kepeys on valinta, ja minulle luonnekysymys.

Tällä linjalla myös FFS jatkaa niin kauan kuin on mukava kirjoittaa ja kuvata, ja parasta tässä hommassa ovat teidän lukijoiden kommentit. Mitä mieltä olette te siellä ruudun tuolla puolen?

Ps. Suosittelen lämpimästi nettipaastoa silloin tällöin!

Share:

45 Comments

 1. Tuija
  10/04/2012 / 8:55 am

  Olet kyllä mielestäni onnistunut tuossa rajanvedossa tosi hyvin, eikä tiettyjen asioiden kirjoittamatta jättäminen häiritse ainakaan minua. No okei, kuten kuvistasi voi nähdä, teillä on varmasti kaunis koti, ja tällaisena kodeista/sisustuksesta kiinnostuneena haluaisin nähdä enemmän, mutta koska sinulla ei ole sisustusblogi, asia on ok.Tykkään blogistasi juuri tällaisena, vaikken itse mikään muoti-ihminen olekaan. Paljon kivoja vinkkejä olen saanut.Ihanaa alkanutta arkea sinulle!-Tuija-ps. mulla nettitauko alkaa varmasti kesän korvalla, kun töihin paluu kutsuu. Sitä ennen täällä netissä tulee roikuttua ihan liikaa. Mutta kerrankos sitä.

 2. Pauska
  10/04/2012 / 12:38 pm

  Aika lailla samoilla linjoilla kanssasi olen minäkin. Haluan myös omassa pikkublogissani olla käsittelemättä yksityiselämääni sen tarkemmin. Suhteellisen julkisissa ammateissa olevina olemme kuitenkin tunnistettavissa ja lukijaksi voi päätyä ihan kuka tahansa – vaikka oma oppilas. Perheeni on myös yksityisasiani eikä mieheni halua sen kummemmin esiintyä blogissani; blogini on minun juttuni ja hänellä on osin omat harrasteensa ja kiinnostuksensa. Eihän kaikesta tarvitse kertoakaan ;-).Olen myös ujo ja monesti olen muiden blogeihin tai foorumeille kirjoittanut kommentin, jonka olen sitten pyyhkinyt pois ja jättänyt lähettämättä, sillä tosiaankaan kaikkea ei tarvitse kommentoida ja jotkut ajatukset on parasta pitää ihan vain ominaan tai lähipiirissä. Joskus joku juttu suorastaan stressaa ja tekisi mieli sanoa painava sanansa, mutta tässä iässä on jo oppinut sen, että välillä on ihan hyvä vain "antaa olla".Mukavaa päivänjatkoa, minullakin meni pääsiäinen ihan levätessä, pelatessa ja sukuloidessa. Enää vajaat kahdeksan viikkoa lomaan 🙂

 3. Tibs
  10/04/2012 / 1:03 pm

  Samoilla linjoilla ollaan. Kevyet blogit ovat kivoja – kauniita kuvia, ideoita, vinkkeja ja hyvaa oloa. Ei mitaan turhan henkilokohtaista tai syvallista.

 4. Marjukka
  10/04/2012 / 1:05 pm

  Kerrankos sitä – aikansa kutakin! ; ) No kiva kuulla, että tykkäät linjastani. Välillä vähän hämmentyneenäkin luen aika henkilökohtaisiakin kirjoituksia, ja ajatukseni on etten itse uskaltaisi. Mutta kukin tyylillään! Mukavaa viikkoa sinullekin!

 5. Marjukka
  10/04/2012 / 1:10 pm

  Olen samaa mieltä, kaikkea ei tarvitse kommentoida, varsinkaan kun ihan oikeasti ei kenenkään mielipiteisiin tai tyyliin voi vaikuttaa, ja niinhän sen pitää ollakin. Enkä edes halua. Toivotaan, että meidän oppilailla on hyvä netiketti. Olen kerran saanut kommenttiboksiin kommentin, josta epäilin sen olevan oppilaan kirjoittama, enkä julkaissut. Ei se ollut mikään paha siis, vaan vähän lapsellinen vain.Niinkö vähän enää lomaan… ja niin paljon vielä tekemistä…

 6. Marjukka
  10/04/2012 / 1:12 pm

  Niin, en usko, että kukaan lähtee lukemaan blogeja hirveellä rypemismeiningillä – tai sitten heille on samanmielisiä blogeja jossain täällä blogistaniassa. Inspiroitumistahan sitä haetaan ja hetken pakoa arjesta, eiks niin.

 7. Dahlia
  10/04/2012 / 1:24 pm

  Minä ainakin pidän ihan aivojen nollaamisesta töiden jälkeen johon moni blogi tarjoaa paljon kaikkea ajateltavaa. Itse en ole niin rohkea, että laittaisin kasvoni esille blogiin, en ainakaan vielä. Koetan itse pysyä asuissa, ostoksissa ja kosmetiikassa, hömpässä, jota toivon voivani muiltakin lukea. Itse annan ehkä enemmän elämästäni, ystäväni tunnistavat toistensa "nimet" blogeistani, mutta varjelen heidän yksityisyyttään hyvin tiukasti sen enempää kertomatta. Miehelle piti joku nimi antaa :)Minä pidän FFS.sta ihan sen takia, että tämä on kevyttä sopivaa luettavaa, aihepiiristä josta pidän itse.- DahliaP.S. Nettitaukoa tuli vietettyä lomareissun ajan, kerran kävin alle puoli tuntia netissä, ei sillekään olisi tarvetta välttämättä ollut, mutta piipahdin kun tuli mahdollisuus. Teki kyllä äärettömän hyvää pitää taukoa koneelta.

 8. Marjukka
  10/04/2012 / 1:30 pm

  Eikö vaan tehnytkin tauko hyvää, pää nollaantui mukavaasti! Kyllähän se on niin, että tuhansista ja tuhansista blogeista varmasti kaikki löytävät suosikkinsa. Ja eihän moni koko ajan syvissä vesissä vello… : )

 9. Sari
  10/04/2012 / 1:31 pm

  Minustakin eri asioille on omat paikkansa ja fooruminsa, eikä teidän bloggaajien todellakaan tarvitse avata yksityistä elämäänne kaikilta kanteilta. Joskus ihan ihmetyttää, miten avoimesti itsestä netissä kerrotaan. Itse haen surffaillessani vinkkejä ja ideoita pukeutumiseen, meikkaukseen, ihonhoitoon, sisustamiseen, ruoanlaittoon, leipomiseen yms. ja kommentoin edelleenkin aika harvakseen. Sitäkin olen ihmetellyt, miksi joskus ollaan suorastaan ilkeitä ja hyökkääviä bloginpitäjää kohtaan. Ei tietenkään tarvitse samaa mieltä olla, mutta sanansa voisi asetella kyllä toisinkin tai jättää kokonaan kommentoimatta ja siirtyä muille sivuille…

 10. Marjukka
  10/04/2012 / 1:41 pm

  Niin, varmaan suurin osa tekeekin niin, että siirtyy muille sivuille, jos ei kiinnosta, niin minäkin teen. Ensimmäinen blogi, jota olen seurannut, oli muuten Kinuskikissa – näin off the record!Blogien maailma on tietyllä tapaa luotu, minä ainakaan en haluaisi edes kertoa mitään suruja tai murheita blogissani. Enkä usko, että kukaan minua pitää pinnallisena ihmisenä sen takia. Minua tai ketään.

 11. Marjukka
  10/04/2012 / 2:04 pm

  Anonyymi: Kiltti anonyymi, sain viestisi, mutta etkö ole lukenut ylläolevaa postausta?

 12. Marika
  10/04/2012 / 2:17 pm

  Tykkään blogistasi juuri siksi, että pysyt aiheessa! Muotiblogia lukiessa haluaa lukea muodista ja tyylistä. Arvostan kovasti linjanvetoasi tässä asiassa. Mukavat pikku syrjähypyt eivät haittaa ollenkaan (ruoka, urheilu,kirjat yms.). On ymmärrettävää, että omilla kasvoillaan esiintyessä ei halua paljastaa itsestään kovin paljon. Vain sen pinnan. Ja hyvä niin.Blogeja lukiessa itsekin joskus melkein pöyristyy ja sitä alkaa jo kirjoittaa kiivaasti kommenttia, kunnes toteaa, että ei kannata. Parempi jättää sellainen blogi rauhaan, joka ärsyttää. Olen hylännyt muutamia blogeja juuri sen takia, että ne ovat alkaneet ärsyttää. Ja blogien lukemisen pitää olla kivaa eikä ärsyttävää!Nettipaastoa pidän minäkin välillä. Ja se tekee tosi hyvää! Viime viikot ovat olleet hiljaisempia kun olen enemmään keskittynyt tuohon ruumiinkulttuuriin:)

 13. Anonyymi
  10/04/2012 / 2:25 pm

  Hei vaan,samoilla linjoilla täälläkin. Nostan hattua kaikille teille ihanille bloggaajille, jotka laitatte itsenne likoon, sillä oikeasti blogin pitäminen käy ihan työstä. Pari kertaa olen sanonut henk.koht. bloggaajalle kiitoksia mukavasta blogista ja toden totta se on saanut bloggaajan hämilleen (vähän sama kuin jos kehuisi toisen asua tms). Mutta joo, ruudun täällä puolella ollaan ja mukava on ollut seurata blogiasi.-Marie-

 14. Anonyymi
  10/04/2012 / 2:59 pm

  Tunnistin kuvatessasi luonnettasi niin myös itseni. Olen myös pohjimmiltani hyvin ujo, vaikka olenkin todella sosiaalinen! Ei tulisi mieleenikään henkilökohtaisista asioista kirjoitella tai jutella joka puolella, no ainakaan kovin julkisesti. Tuntuisi todella vieraalta ottaa kantaa esim. ihmisten yhteiskunnalliseen asemaan, rahan käyttöön, koulutukseen tms. vaikka erityisesti koulutusta ihan hirveästi arvostankin. Ihan jo inhimillisyyden takia. Monissa asioissa empatiakyky taitaa olla kadoksissa nykyään harmittavan monilta… Hyvää jatkoa sinulle, pidän hyvin paljon blogistasi 🙂

 15. Marjukka
  10/04/2012 / 3:32 pm

  Siitä kirjoittaa mikä itseä kiinnostaa. Toisaalta moni hyvä "ystävä"bloggarin on kirjoittanut rohkeasti kuumistakin aiheista, ja nostan hattua heille.Nettipaasto teki niin hyvää!

 16. Marjukka
  10/04/2012 / 3:34 pm

  Nyt osuit naulan kantaan: työstä tämä käy, siis ajallisesti. Yhteen sunnuntaina kuvattuun 3-5:n asun postaukseen menee kolmisen tuntia tai enemmänkin! Kyllähän se koukuttavaa on toisaalta. Blogiin käytettävillä tunneilla olisin jo kerrannut sen espajan kielen ja puhuisin sitä sujuvasti… ; )

 17. Marjukka
  10/04/2012 / 3:36 pm

  Ujo voi tosiaan olla, vaikka olisi sosiaalinenkin, totta! Kiitos hyvää jatkoa sinullekin, kiva kun luet tätä.

 18. Mapsin muotia
  10/04/2012 / 3:42 pm

  Hei Marjukka,Aivan, olen kanssasi samoilla linjoilla, vaikka silloin tällöin itse olenkin ottanut kantaa joskus vähän "vakavampiin" asioihin. Itse kuitenkin mieluummin pidän oman blogini kevyenä "hömppänä", samaten kuin luen mieluummin näitä kivoja muotipostauksia, enkä myöskään halua avata omaa elämääni täällä blogimaailmassa sen enempää kuin jo nyt teen. Tämähän on vain kiva harrastus, pieni henkireikä ja samanhenkisten ihmisten "löytäminen" täältä on ollut tosi virkistävää ja hauskaa!Seuraan blogiasi mielelläni juuri siksi, että saan kivoja vinkkejä aikuiselta pukeutumisen ja tyylin taiturilta 🙂 Jatka siis vain samaan malliin kuin tähänkin saakka!Terkuin "uskollinen fanisi" Mapsi

 19. Marjukka
  10/04/2012 / 3:53 pm

  Tämä on nimenomaan henkireikä ja harrastus. Ihania ihmisiä (kuten sinä!) olen tätä kautta "tavannut" täällä virtuaalimaassa. Kaunis hymyilevä kuva sinusta!

 20. BagMiss
  10/04/2012 / 3:54 pm

  Minäkin olen ujo – ja sosiaalinen. Olen pitänyt itseni persoonana pois blogista hyvin pitkälti, en ole edes naamaani esittänyt. Olen melkein persoonaton toimittaja. 😉 Luulen, että juuri tästä syystä blogini ei olekaan ihan niiin suosittu, mutta se on oma valintani. 😀 Pidän kovasti blogistasi ja tiedän, miten tämä homma toimii. Minua harmittaa se, etteivät kaikki sitä jostain syystä tajua. Saat täydellisen sympatiani, ymmärrykseni ja kannatukseni. 😀 Luen tätä kuin hyvää naistenlehteä. 😀 Olet ihana.

 21. Marjukka
  10/04/2012 / 4:17 pm

  Itse olet…Kaikkea ei pidä niin vakavasti ottaa. Minäkin pidän kovasti blogistasi ja sieltähän saa laukuista viimeisimmät vinkit! Kieltämättä sitä miettii välillä, että minkälainen kasvo sitä blogia kirjoittelee, mutta kasvottomuus ei oikeasti haittaa,sekin on valinta.

 22. Maati
  10/04/2012 / 4:42 pm

  Samaa mieltä olen, kiinnostavia blogeja on, vaikkei bloggari ihan kaikkea elämästään kerrokaan. Itse en kasvojani viitsi blogiin laittaa, en ole ujo, mutta kun olen aloittanut korublogina, niin niitä melkeinpä vaan esittelen. Toisin ehkä olisi, jos pitäisin tyyli/asu/blogia. Kauniista kuvista minäkin nautin ja monesta blogista saa kaikenlaisia vinkkejäkin, kuten sinultakin.

 23. Anonyymi
  10/04/2012 / 4:43 pm

  Hei Marjukka!Kiitos ihanasta blogistasi. Olen ollut lukijasi alusta asti. Monta kivaa pukeutumisvinkkiä olen saanut ja paljon kivoja lukuhetkiä. Minusta on just kiva, kun blogi on pukeutumisblogi höystettynä joskus jollain kovalla kirjalla tai tv ohjelmalla. Nautin blogisi keveydestä. En todellakaan kaipaa mitään syvällistä. Tämä on minulle ainakin mukava tapa rentoutua töistä tullessani, ennen kun alan tehdä kotihommia. Toivottavasti jatkat samalla tyylillä. En kaipaa sinulta sisustusjuttuja. Sivullasi on hyvät linkit kivoihin ja erilaisiin blogeihin. Kiitos muistista hetkistä. T. Leena

 24. Salli
  10/04/2012 / 5:16 pm

  Helou! Pakko kommentoida myös, että pidä vain linjasi! Blogiasi on kiva käydä lukemassa ihan tällaisenaa, ei tarvitse olla ottamassa kantaa, tai esittelemässä kotiaan sen kummemmin.Aurinkoisia kevätpäiviä sinne!Salli

 25. Marjukka
  10/04/2012 / 5:50 pm

  Ihan sama täällä, vinkkejä haen ja ylipäätään inspiraatiota arkeen!

 26. Marjukka
  10/04/2012 / 5:51 pm

  Kiitos, Leena, pitkästä ja lämpimästä vastauksestani. Kiva, kun FFS:llekin on tilausta blogimaailmassa. Meinaan itse välillä jäädä koukkuun blogistaniaan, ja kotihommat siirtyvät välillä myöhempään ja myöhempään…

 27. Marjukka
  10/04/2012 / 5:52 pm

  Kiva, sen teen, ja eihän sitä tiedä, vaikka innostuisin pohtimaan puolivakavissani jotain joskus…; )Kyllä FFS jatkaa tällä samalla linjalla. Kiitos, myös sinulle aurinkoa!

 28. Tuija www.muotisalonki.com
  10/04/2012 / 6:04 pm

  Moni onkin jo edelläni kirjoittanut, että blogisi on hyvä sellaisenaan kuin se on.Marjukka, toivottavasti et ole tuntenut paineita siitä että et osallistu keskusteluihin tai kirjoita mielipiteistäsi, kun perusoikeutesi on luoda juuri sellaista blogia kuin haluat ja osallistua vain vapaaehtoisesti. Vaikka 'pysyt aiheessa', näemme sinut aikuisena fiksuna naisena. Menneet postauksesi ja kirjoituksesi ovat aina välittäneet tätä kuvaa, edes medialukutaitoa siihen näkemiseen ei tarvitse. Jokainen tuo netissä asioitaan, mielipiteitään tai kasvojaan julki sen verran kuin itse päättää. Anonyymius, mielipiteiden ja asioiden salaaminen tuo suojaa, sillä mitä enemmän kertoo, sen enemmän on altis negatiivisille nettikirjoittelulle ja häirinnälle. Pelkästään se että näytämme kasvomme on riski, joku hullu voisi kadulla tunnistaa ja aloittaa kotihäirinnän. Kunnioitamme yksityisyyttäsi siis, ja ymmärrämme että kirjoitat juttusi ja kommenttisi sillä tasolla kuin itse parhaaksi katsot.

 29. Marjukka
  10/04/2012 / 6:07 pm

  Mä sitten ihailen sitä, että osaat sanoa nämä faktat niin fiksusti ja jotenkin niin oikein! Kyllä mulla välillä on/oli vähän paineita, vissiin kiltin tytön paineet tehdä kaikki mahdollisimman hyvin. : ) Kiitos tästä kommentista ja myöskin omasta blogistasi, joka on sivistyneen, sydämeltään todella hienon naisen ja upean ihmisen blogi.

 30. Sara
  10/04/2012 / 6:11 pm

  Hei! Minä tunnustan, että lukisin kyllä mielelläni ajatuksiasi muistakin asioista, mutta ymmärrän kyllä täysin, että et halua paljastaa liikaa itsestäsi, mielipiteistäsi tai arjestasi. Ehkä olet ujo, mutta olet kyllä samalla rohkea, kun olet omilla kasvoillasi esillä. Senkin takia käsitän, että et tosiaan halua paljastaa liikaa itsestäsi. Tavallaanhan tämä asetelma ei ole reilu: sinä olet omilla kasvoillasi esillä ja me muut saamme "piileksiä" nimiemme tai nimimerkkiemme takia (halutessaan myös sellaiset lukijatkin, joilla on oma blogi). En tiedä, millaisia kommentteja sinulle satelee hyväksyttäväksi, mutta toivon kovasti, että suurin osa niistä on kivoja viestejä ihmisiltä, jotka arvostavat työtä, jota teet tämän asian eteen. Lukijasi varmasti ymmärtävät, että blogi on vain osa elämääsi. Vaatteet, meikit ja korut ovat osa ihanaa naisen elämää, mutta vain pieni osa. Ne tuottavat iloa elämään, mutta ne eivät ole elämän pääasia.En muista, milloin itse löysin blogisi, mutta olen uskollinen lukijasi. Pidän kovasti ideoista, mitä tarjoat meille lukijoille. Toivon, että jatkat samaan ihanaan malliisi, Marjukka. Blogisi kautta on myös näppärä käydä tarkistamassa, mitä muut bloggaajat ovat kirjoitelleet. Siitä vielä kiitos.

 31. Marjukka
  10/04/2012 / 6:26 pm

  Kyllä minulle tulee tosi kivoja kommentteja. Niistä parista tuhannesta, joita olen saanut, olen jättänyt ehkä kolmesta viiteen julkaisematta, yhden kirjoittajan pyynnöstä. Eli aivan mahtavan fiksuja lukijoita täällä on, kiitos siitä kaikille!Sivupalkit ovat tosi hyviä, itsekin olen löytänyt muiden blogeista hyviä blogeja.Kiitos sinullekin, Sara, aina niin ihanista kommenteista. Minustakin olen rohkea, kun olen omilla kasvoilla esillä. Se on aika jänskää joskus!

 32. Anonyymi
  10/04/2012 / 7:13 pm

  Hei 🙂 Pidän blogistasi, sen tyylistä ja rajauksista. Hienoa on sekin ettet lähde ruotimaan näitä "kuumia perunoita" vaan pidät vakaasti oman linjasi. Päivän puheenaiheiden ruotiminenhan alkaa näköjään näin, että yksi kirjoittaa aiheesta hienosti ja saa paljon kommentteja, joten toiset blogistit jatkavat samasta aiheesta perässä… Mikä lukijoille ehkä näyttäytyy tietynlaisena "matkimisena" mikä ei tietenkään ole huono asia aiheen ollessa hyvä. Ja ujoushan on positiivinen ja kaunis suomalainen luonteenominaisuus 🙂

 33. Tupuna
  10/04/2012 / 7:49 pm

  Moi Marjukka! Olet niin asian ytimessä tällä blogitekstilläsi! Olen itse hyvinkin samoilla linjoilla, vaikka olenkin vielä niin ujo, etten ole uskaltanut kuvaani/kasvojani nettiin laittaa. Välillä tekisi mieleni kommentoida vahvastikin, joko omassa blogitekstissä tai muiden mielipiteitä kommentoiden, mutta sitten alan miettiä sitä melko varmaa "provo-"vastareaktiota, mikä asiallisestikin kirjoitettuun kommenttiin varmaan tulisi, ja sitten tulisi vain paha mieli, eikä asia oikein etenisi mihinkään järkevään suuntaan. Niinpä olen säästänyt rankimmat mielipiteiden ilmaisut tuttujen työkavereiden tai ihan omien läheisien kanssa käytyihin keskusteluihin: he kuitenkin tietävät ja tuntevat minut, eivätkä tuijota vain sitä yhtä asiaa, mistä milloinkin olisi kommenttia tulossa.Hitsi, onpa tätä vaikea pukea sanoiksi… 🙂 Yritän siis sanoa, että minusta on todella ikävää, millaisia piirteitä esimerkiksi juuri tämä rahankäyttökeskustelu on saanut: ei kai kukaan, bloggaajakaan, ole mitenkään velvollinen kenellekään kommentoimaan, mistä rahansa saa tai mihin ne käyttää tai miten tärkeää tai ei tärkeää raha hänelle on tai mikä ylipäänsä on kenellekin tärkeää! Yhdessä blogikirjoituksessahan käsitellään todellakin vain sitä yhtä asiaa, eihän sen perusteella voi (eikä saa!) mitenkään saada käsitystä kyseisen kirjoittajan koko elämästä?! Ja niin sen pitää minusta ollakin! Sinulla, Marjukka, on miellyttävä blogi. Kirjoituksistasi paistaa ilo ja hyvän mielen tuottaminen meille lukijoille. Sinusta saa myös sen kuvan, että Sinulla olisi paljonkin sanottavaa ja hyviä, teräviä mielipiteitä useistakin asioista, mutta olet valinnut sen linjan, ettet osallistu kaikkiin ns. päivänpolttaviin blogi-keskusteluihin, ja kunnioitan suuresti valitsemaasi linjaa! Joskus tuntuu, että tässä bloggauksessa on sama, kuin musiikissa: hienossakin musiikissa tauot ovat ne puhuttelevimmat. Samaten bloggauksessakin tehokkainta on joskus se, mistä EI kirjoita. Tulipa vuodatus. 🙂 Lyhyesti: kiitos laadukkaasta blogistasi, jatka samalla, valitsemallasi linjalla, se on todella monen lukijan mieleen (ja saisipa moni bloggari ottaa sekä kirjoituksistasi että asenteestasikin oppia)!Aurinkoista, keväistä viikkoa Sinulle!

 34. Juliana
  10/04/2012 / 7:54 pm

  Huippua kun olet takaisin blogistaniassa juuri sellaisena kuin olet. Ihanaa että olet olemassa.

 35. Helena
  11/04/2012 / 3:12 am

  Kaikki tarvittava on sanottu jo noissa ylimmissä kommenteissa. Varsinkin Tuijan kommenttiin voin yhtyä ihan prikuulleen. Hyvin ja fiksusti kirjoitettu häneltä, mitäpä tähän enää lisäämään. Joten itse tyydyn kirjoittamaan vain, NÄIN ON HYVÄ MARJUKKA, oikein hyvä! Jokainen valitsee itselleen parhaimman tiensä ja polkunsa.

 36. Marjukka
  11/04/2012 / 6:59 am

  Hih, onkohan…? ; ) Enkä silloin, kun siihen ei liity sellaista, mikä estää tavoittelemasta unelmiaan. Niinhän se on isommissakin medioissa, etsitään päivän puheenaihe ja kilpaillaan siitä kuka sen ensin keksii.

 37. Marjukka
  11/04/2012 / 8:25 am

  Kiitos kauniista sanoistasi!

 38. Marjukka
  11/04/2012 / 8:28 am

  Mahtavan hieno kommentti, mitäpä tähän lisäämään mitään. Kiva, jos blogini kautta välittyy edes hiven omaa elämänasennetta. Yritän olla ihmisille ystävällinen ja rakentava, ja hymyillä paljon. Pahat päivät eivät välity lukijoilleni,se ei ole tarkoitus. Tällaisista kommenteista kuin sinun saa todella paljon energiaa ja virtaa niin bloggailuun kuin ihan arkielämäänkin.

 39. Marjukka
  11/04/2012 / 8:28 am

  Kiitos sinulle Helena, itse ihailen sinua rohkeutesi vuoksi, uskallat sellaista mitä itse en uskalla. : )

 40. Anonyymi
  11/04/2012 / 11:11 am

  Minäkin komppaan edellisiä kommentoijia. Jokainen blogisti itse päättäköön, mitä asioita blogissaan käsittelee. Minä luen sitten niitä, jotka koen kiinnostaviksi. Sinun blogisi Marjukka on yksinkertaisesti paras; pidän sen positiivisuudesta, keveydestä, iloisuudesta ja tyylikkyydestä (sekä päivän asuissasi että blogin yleisilmeessä). Minä haen blogeista hetken hengähdystä lapsiperhearjesta, tietynlaista pään nollausta (monesti naistenlehden tai tv:n katselun sijaan) ja inspiraatiota pukeutumiseen, ja sitä löydän mm. täältä. En kaipaa syvällisempiä pohdintoja elämästä, sillä niitä harrastan sitten ystävieni kanssa "oikeassa elämässä" 🙂 Minusta on tosi upeaa, että löytyy blogeja näin aikuiseenkin makuun. Tsemppiä ja ihanaa kevättä kaikille teille rohkeille blogittarille! Ja sinulle Marjukka vielä erikseen kiitokset laadukkaasta blogistasi; arvostan sen eteen uhrattua työpanostasi 🙂 terv. Sanna

 41. Marjukka
  11/04/2012 / 5:06 pm

  Näin on, syvälliset keskustelut käydään ystävien tai läheisten kanssa. Minäkin nollaan päätä blogeissa, ihanien blogittarien asut inspiroivat myös itseä kokeilemaan. Kiitos ystävällisistä sanoistasi, jotka lämmittävät niin mieltä! Kyllähän blogijuttuun välillä laittaa tunteja, se on taas sitä omaa valintaa!

 42. Marre
  12/04/2012 / 4:13 pm

  Olet valinnut hyvän ja fiksun linjan, voi myöhemmin katua jos paljastaa liikaa itsestään kaikille.Läheisten ystävien kanssa jutellaan syvällisiä juttuja. En tiedä onko syytäkään esim kertoa kaikille mistä rahansa saa ja miten voi ostella kalliita merkkitavaroita. Me aikuiset osataan käyttää rahamme yleensä viisaasti mutta nuoret saavat välillä oppia sen kantapään kautta.. 🙂

 43. Marjukka
  12/04/2012 / 5:23 pm

  Hienosti sanottu. Läheiset ovat sitä varten, että todella ruoditaan niitä henkilökohtaisuuksia. Voisi tulla lukijallekin outo olo, jos alkaisin täällä tilittää kaikennäköistä… ; )

 44. Anonyymi
  14/04/2012 / 7:04 am

  Moi,jos nyt minäkin vielä…;))Kiitos, kiva blogi, mukava aina palata. Myös minulle on käynyt niin, että olen jostain blogista vetänyt herneen nenään ja alkanut sormet sauhuten kiroittamaan – miksi? Onneksi olen jättänyt kirjoittamisen kesken ja miettinyt todellakin: Miksi?Kaikki saa kirjoittaa mitä haluaa ja kaikki saa lukea mitä haluaa. Jos ei miellytä aina pääsee pois puolin ja toisin!Itse pidän siitä, että bloggarilla on "kasvot" kasvottomat antavat todella helposti "leveilevän" kuvan, vaikka eivät varmasti niin tarkoita tehdä. On todella häilyvä raja minkä lukija kokee leveilyksi ja minkä ei. Tiedäthän, joskus kun kirjoitat tekstiviestin ja se on sinusta tosi hyvin sanottu, vastaanottaja on aivan ihmeissään, että mitähän nyt yritetään sanoa ;)eli omassa mielessä tuntuu hyvältä, mutta lukija kääntääkin asian ihan toisin.Sama on siinä, että meillä kaikilla on erillainen huumorintaju. Joku heittää hyvän, ehkä sarkastisen vitsin ja lukija ei tajua ja ajattelee: dorka, antaa palautetta ja kaikilla on pahamieli…. niin tämä vaan toimiin. Te bloggarit vedätte kokoajan pienellä riskillä siinä, että ymmärrämmekö me lukijat jutun niin kuin te olette sen ajatelleet ja tarkoittaneen. "Asiaa" voi kirjoittaa menemättä henkilökohtaisuuksiin. Ja ei minua nyt niin hirveästi kiinnosta miehen ammatti tai bloggarin koulutustausta jos olen tullut tänne katselemaan kauniita kuvia kauniista asuista yms. ;)Yhtä asiaa olen kyllä joskus miettinyt (tarkoitan yleisesti, en SINUA) saako bloggarin esim. asusta antaa ns. negatiivista palautetta? Tarkoitan tietenkin, että ei rumasti vaan jos joku ei vaan sovi tai istu vai onko kysymyksessä silloin tyyli. Toisen tyyli ei vain siinä kohtaa miellytä toisen silmää? En ikinä haluaisi pahoittaa toisen mieltä!Niin tai näin…jatka valitsemallasi tyylillä! En siis halua tietää paljon laitat palkastasi sivuun tai missä kävit koulusi, tämä riittää ;))Mukavaa kevättä (jos se nyt ikinä tulee…)Uusia bloggauksia odotellen,Minttu

 45. Marjukka
  14/04/2012 / 5:49 pm

  Hei Minttu, anteeksi, että vastaus tulee vähän myöhään. Ihan totta, välillä sitä naputtelee kovasti kommenttia johonkin, ja sitten havahtuu, että ei hitsi… Huumori ei ehkä välity kirjoittamisen kautta kovin selkeästi.Bloggareiden asujen arvostelemisesta… Itse olen sitä mieltä, että jokaisen tyyli on hänen omansa. Mä olen jo senverran aikuinen ja vuosia lasissa, että en muuta tyyliäni sen takia, että joku ei pidä siitä miten pukeudun. Itse en lähde koskaan arvostelemaan kenenkään tyyliä, sillä eihän se siitä miksikään muutu. Ja miksi pitäisi? Joku toinen taas saattaa tykätä, vaikka itse en tykkäisi. On monia bloggareita, joiden tyylistä tykkään, vaikken itse pukeudu samalla tavalla. Jos vaikka mun blogia lukee tuhat uniikkia päivässä, ja jokaisella on oma mielipide tyylistäni, niin ketä siinä kumartaa? Jos yhdelle kumartaa, niin toiselle pyllistää…Mukavaa kevättä sinullekin, taas tulee räntää…

Vastaa