Lomahaaveita

Ihana tietää, että vajaan kahden kuukauden päästä pääsee reissuun, ja vielä hyvän ystävän kanssa! Kun kaksi loman tarpeessa olevaa opea pääsee vapaalle… Voi onnea! Aiomme ottaa koneessa skumpat ja kilistellä tulevalle lomalle.  Löhöäminen, lukeminen, syöminen ja shoppailu maistunee molemmille tulevan lomaviikon. Aiomme ottaa myös kasan pokkareita mukaan. Loman jälkeen onkin kiva tulla taas kotiin ja tehdä vähän kotitöitäkin (ts. ikkunoiden pesu, puutarha, ikkunalautojen ja ulko-ovien pesu, kesäkukkien laitto, papereiden järjestely, tapetointi… Lista on siis loputon.)

Miehenkin kanssa olisi tarkoitus lähteä jonnekin. Minä olen se promoottori matka-asioissa. Alan hyvissä ajoin surffailla netissä ja ehdottaa kaikenlaisia kohteita. Matkustaminen kesällä ei ole ihan yksinkertaista: miehelle pitää olla vähän rantaa, minulle ei saa olla liian kuuma. Vuonna 2009 Toscanassa järkyttävä helleaalto yllätti: neljänkymmenen asteen helteessä ei kertakaikkiaan jaksanut tehdä mitään. En kestä hellettä ollenkaan, joten Välimeri keskikesällä on ihan ehdoton no-no. Mies ei taas innostu kohteista Iso-Britannia, Saksa tai Irlanti. Hmm. Ranskakin on vähän niin ja näin, koska kumpikaan emme puhu ranskaa. Viime vuosien hyväksi havaittuja kohteita ovat olleet Madeira, Kanaria ja Garda-järvi.

Nyt olen keksinyt Itävallan! Toinen hyvä, hyvä ystäväni asuu Wienissä, ja olen siellä kahdesti jo käynyt. Miehen kanssa syyslomareissu Wieniin on jo sovittu, mutta kesällä olisi ihana päästä Salzburgin maakuntaan, Zell am Seehen. Emme ole patikkaihmisiä, mutta Zell am See on vireä myös kesällä. Salzburg on maakunnan pääkaupunki ja itse Mozartin syntymäkaupunki. Sanoin, että jos sinne menemme, haluan kirmata alppiniityllä ja laulaa The Sound Of Musicin Marian tyyliin ”The hills are alive with the sound of music…” : )

Nyt kysymys: onko joku käynyt Zell am Seessä? Olisiko teillä suositella joitain muita kohteita edelläolevat kriteerimme huomioonottaen: aurinkoa pitää olla, mutta ei ihan hirmuista hellettä!

Ilta kuluu rennosti, eilinen PanAmin jakso on tallennettuna odottamassa, samoin Hercule Poirot. Tänään on sohvaperunailta!

Mukavaa maanantaita – ja vielä hirmu iso kiitos koskien mekkopostauksen kommentteja, niitä oli inspiroiva lukea!

Share:

25 Comments

 1. Tickler
  16/04/2012 / 1:20 pm

  Zell am See on ihana paikka! Olen ollut siellä talvella laskemassa ja teimme junalla päiväreissun Salzburgiin.Lisäksi suosittelen Bregenziä Itävallassa myöskin. Siellä on upea ooppera-/konserttilava järven yllä.Olimme Ranskassa kolme viikkoa toissa kesänä. Emme kumpikaan puhu kieltä, mutta silti pärjäsimme mainiosti. Etenkin Normandiassa oli upeaa, ihmiset puhuivat englantia, maihinnousupaikat & hautausmaat pysäyttivät ja Mont Saint Michelin saari oli upea!Voisin mennä uudelleen myös I'le de Rén saarelle, siellä oli kaunista!Hyviä reissusuunnitteluja! Itselläkin samat haasteet, ei saa olla liian kuumaa.

 2. Anonyymi
  16/04/2012 / 1:36 pm

  Hei! Italian saarikohteissa ei ole niin kuumaa kuin mantereella. Olin viime kesakuussa Sardinian Gagliarissa. Voin suositella! Lamminta oli mutta ei liian kuumaa. Tana kesana on vuorossa Sisilian Trapani. Ryanair on aloittanut sinne suorat lennot Tampereelta.Terv. TH

 3. K
  16/04/2012 / 2:59 pm

  Me olimme miehen kanssa kolme viikkoa omalla autolla Euroopassa heinäkuussa muutamia vuosia sitten. Reittimme kulki Praha – Wien – Zell am See-reittiä kotiin. Olimme viimeisimmässä neljä päivää, suosittelen! Ihan siinä lähellä on Grossglockner http://www.grossglockner.at/en/hochalpenstrasse/ jossa kävimme kahtena päivänä patikoimassa. Aivan mielettömät maisemat! Yövyimme kivassa pienessä B&B:ssä, voin kaivella sinulle sen nimen jostain jos haluat.

 4. Anonyymi
  16/04/2012 / 3:45 pm

  Zell am See on kaunis ja kiva paikka, tosin saattaa olla kesällä helteinen (meille osui heinäkuussa +30 asteen helteet ja Alpeilla harvemmin on ilmastointia hotelleissa. Onneksi siellä on kiva järvi johon pulahtaa kuumuutta karkuun 🙂 Pienimuotoista patikointia kannattaa kokeilla, ihan siis kävelyperiaatteella, esim. hissillä ylös ja kauniita polkuja alas (upeat maisemat eikä lainkaan rankkaa vaan leppoisaa).Kannattaa kokeilla Sveitsiä matkakohteena, on mielestäni paljon parempi vaihtoehto vielä kuin Itävalta.

 5. Marjukka
  16/04/2012 / 4:59 pm

  Normandiaan menisin vaikka heti, mies ei innostu… Etelä-Ranska sen sijaan voisi olla molempien makuun.

 6. Marjukka
  16/04/2012 / 5:00 pm

  Oi, kuulostaa ihanalta. Eikö Sisiliassa ole kuuma kesällä, luulin, että on…?

 7. Marjukka
  16/04/2012 / 5:02 pm

  No nyt voin paljastaa, että ei tarvitse, kiitos… Varaukset tehty! Lennämme Müncheniin ja sieltä autolla Zell am Seehen. Maisemat ovat varmaan hienot. En ole ennen ollut Alpeilla, mies on ollut Sveitsissä.

 8. Marjukka
  16/04/2012 / 5:03 pm

  Kivoja vinkkejä, kiitos! Kyllä varmaan pienimuotoista patikointia tehdäänkin!

 9. Sara
  16/04/2012 / 5:08 pm

  Sinähän pistit töpinäksi. Toivottavasti reissunne sinne Itävaltaan on onnistunut. Tuo tyttöjen reissu on takuuvarmasti kiva. On mukava, kun on jotain, mitä odottaa, vai mitä? Minä odotan, että pääsemme perheeni kanssa Kreikkaan, Korfulle itse asiassa. Kävin muuten sovittamassa tuota Espritin mekkoa. Koko 34 oli sopiva, mutta mekko ei vain muuten istunut hyvin. Sinun päälläsi se näytti kauniilta. 🙂

 10. Pauska
  16/04/2012 / 5:20 pm

  Sama työnjako meilläkin, minä etsin varaan lennot ja hotellit, yhdessä päätämme kohteet. Saksa ei iske meihin kumpaankaan, Skotlanti oli ihana ja siitä varmaan tykkäisi miehesikin. Zell am See ei ole tuttu muuten kuin ampumahiihdosta, mutta Salzburgissa olemme käväisseet, kun kiersimme parina kesänä autolla Keski-Eurooppaa. Siellä oli Mozartin musee, joka sulle ihan must ammatinkin puolesta ja upea linna ja ihania leivoksia ja aitoa Sacheria. Minäkin suosittelisin Sveitsiä ja kantsii hommata sellainen sauva, jos patikoimaan aikoo mennä. Helpottaa kummasti ylöspäin nousemista. Mieheni hyvän ystävän tyttökaveri on muistaakseni just tuolta suunnalta kotoisin, voisin vaikka kysellä häneltä lisää vinkkejä, sen muistan, että hän on Tirolista. Jos menette Salzburgiin, niin suosittelisin Unescon suojelukohdetta Cesky Krumlovia Tsekin puolella. Lukuunottamatta niitä aitauksessa olevia karhuja se on aivan ihastuttava kohde ja siitä kovin kaukana ei ole satulinna Hlubokakaan. Tsekissä bensakin on halvempaa :)Ranskassa suosittelisin Breragnea, josta tekee päivän reissun upealle Mont Saint Michelille ja aivan ehdottomasti Puy du Fou'n teemapuisto, jonka veroista nähtävyyttä en ole missään vielä nähnyt.

 11. Maati
  16/04/2012 / 5:47 pm

  Liian kuumat paikat ei innosta muakaan, viime kesä täälläkin oli aivan tuskaa. Kivoja lomapaikkoja olette miettineet. Kusti lähti tänään polkemaan:)

 12. Marjukka
  16/04/2012 / 6:11 pm

  On tosi kiva, kun on mitä odottaa! Sinullekin on tulossa kiva reissu! Harmi, ettei mekko istunut hyvin.

 13. Marjukka
  16/04/2012 / 6:52 pm

  No siinä tuli vinkki poikineen. : )

 14. Marjukka
  16/04/2012 / 6:53 pm

  Kiva, odotan kovasti!

 15. Anonyymi
  16/04/2012 / 7:08 pm

  Olimme Zell am Seessa viikon elokuussa joku vuosi sitten. Ja siella oli silloin todella lammin. Hotellissa (ei ilmastointia) oli silti juuri sopivaa. Meille viikko oli liikaa, koska emme ole patikoija tyyppeja ja kaupunki on tosi pieni. Maisemat ovat kylla todella kauniit ja Salzburg kerrassaan hurmaava eika pitkan matkan paassa. T. ulkosuomalainen

 16. Dahlia
  17/04/2012 / 4:07 am

  Meillä on sama juttu, minä olen se, joka kaipaisi vähän lämpöä (en välttäättä sitä rantaa, mutta lämpöä) ja mies ei lämpöä kestä. Lissabon oli oivallinen kaupunki, rannat ovat kyllä kivirantoja, mutta ovat olemassa ja Atlantti viilentää edes vähän. On muutakin nähtävää myös rutkasti, samoin koko Portugali on hyvä paikka.Ranskan kieltä taitamaton ainakin Nizzassa selvisi hyvin, sielläkin rantaa ja lämpöä, mutta myös muuta. Vanhakaupunki on ihana.

 17. Marjukka
  17/04/2012 / 6:51 am

  Salzburgia minäkin odotan, ja onneksi meillä on auto alla koko loman. Tarkoitus on ihan köllötelläkin, jos vain säät suosivat.

 18. Marjukka
  17/04/2012 / 6:52 am

  Lissabon on meilläkin listalla, ja itseasiassa katselin vähän Pohjois-Portugalia talonvuokrausmielessä. Lissabonissa asuu myös kaksi opiskeluaikaista ystävää, musiikinopettajia molemmat ja portugalilaisia. Nizzaa kehuvat kaikki, kyllä sinnekin on päästävä käymään.

 19. Marjukka
  17/04/2012 / 12:49 pm

  Käyn ehdottomasti lukemassa. Kiitti linkistä. Olin muuten Unkarissa opiskelemassa 1990-91. Taitaa olla kaupunki vähän muuttunut niistä ajoista…?

 20. Pauska
  17/04/2012 / 3:34 pm

  Tämä oli mukava aihe, kiva kuulla muiden kokemuksia ja vinkkejä :)Portugali on toistaiseksi ollut minulle sellainen kohde, että se ei ole käynyt mielessäkään, sitä voisi kyllä jatkossa hyvinkin harkita. Käly kävi Lissabonissa ja piti siitä.Nizzaan jos joku haikailee, niin tiedoksi, että kirjoitin hiihtolomareissustamme kymmenkunta blogia, se miehiä eniten kiinnostava vielä odottaa, kunnes saan sen kirjoitettua. Sen voisin vielä mainita, että serkullani on siellä kesällä talo vuokrattavana ja hän auttaa kyllä kieliasioissa mielellään.

 21. Marjukka
  17/04/2012 / 5:21 pm

  Me ollaan lomailtu Algarvessa kahdesti, toissa kesänä oli asunto vuokralla Lagosin Porto de Mosissa. Ilmasto sopii mulle loistavasti. Vuokraako serkkusi tosiaan kesäisin taloa siellä? Hyvä vinkki!

 22. Pauska
  17/04/2012 / 6:52 pm

  Juu, ainakin nyt tämän kesän ja syksyn, jatkosta en osaa sanoa. Sopii hyvin kieltä taitamattomallekin, koska hän neuvoo kaikessa :).

 23. Mags
  18/04/2012 / 8:28 am

  Viimeisin tuon 'seudun' reissu kulki junalla/pyörällä/patikoiden Sveitsin ja Italian alppimaisemissa – 2 viikon retki oli sveitsiläisen ystäväpariskunnan suunnittelema; ihastuin Pohjois-Italian kaupungeista Luganoon!

Vastaa