Hyödyksi

Eläköön arkivapaa!

Olen ollut käsittämättömän energinen koko päivän. Lupaukset ensi viikon lämpimistä ilmoista innoittivat minut vaatekaapin  ja -huoneen siivoukseen. Meillä ei ole erityisen toimivaa vaatesäilytystä talossamme, vaan aika tavalla saa raahata käyttövaatteitaan sesongin vaihtuessa vaatehuoneesta kaappiin ja takaisin. Vähän se ärsyttää, olisi kiva omistaa ihan kunnon kokoinen vaatehuone, mutta näin nyt on vain mentävä. Silloin kun rakensimme, ei ollut muotia laittaa kotiteatteria, saunaosastoja tai kunnollista vaatehuonetta. (Oma, iso kylppäri meillä on, ja se on kätevä, kun on yövieraita.) En osannut edes haaveilla kunnon vaatehuoneesta. Nyt, jos rakentaisi, olisi fiksumpi monella tavoin.

Se hyvä puoli säilytyksen epäkäytännöllisyydessä on, että kaiken täytyy olla tip top ja järjestyksessä. En säilö mitään turhaa. Tavallaan järjesteleminen on mukavaakin, näkee ainakin kättensä tulokset. Piristykseksi hankin kevättalvella Ikeasta valkoiset henkarit, ja se piristi vaatehuoneen ja -kaapin ilmettä aika tavalla.

Vaatehommien ohella olen siivonnut laatikoitani, mutta se tylsin homma, eli keittiön siivous, saa jäädä tuonnemmaksi. (Ja ne korut – isääääää!!)

Mukavaa helatorstaita kaikille! Terveisiä Itä-Suomeen, onko siellä hellettä?

Share:

18 Comments

 1. Sari
  17/05/2012 / 12:59 pm

  Itä-Suomesta en tiedä, mutta meillä täällä kaakkoisrajalla varjon puoleinen mittari näyttää juuri nyt +26 astetta! Että kyllä nyt tarkenee…

 2. Anonyymi
  17/05/2012 / 1:32 pm

  Kiitos kysymästä, Itä- Suomessa mittari näyttää 25 astetta lämmintä, ihanaa!!!!! Terkuin Kirsi

 3. M
  17/05/2012 / 1:57 pm

  Hienosti on kaikki järjestyksessä! Itseäni välillä "ahdistaakin" arkivapaat, kun pitäisi olla tehokas ja saada hyödynnettyä tuo vapaa-aika…no ei aina onneksi tarvitse olla aikaansaava. Leppoisaa vapaata siis!

 4. Terhi
  17/05/2012 / 2:10 pm

  Kyllä on kaikki hyvässä järjestyksessä, vau! Kaakkois-Suomessa varjossa +24, ihanaa!

 5. Marjukka
  17/05/2012 / 3:12 pm

  Oijoi, kuulostaa ihanalta! Sellainen päivä pitää käyttää hyödyksi!

 6. Marjukka
  17/05/2012 / 3:14 pm

  Aika mahtavaa, sinne tuli kesä heittämällä. Onneksi meilläkin ensi viikolla lämpenee. : )

 7. Marjukka
  17/05/2012 / 3:14 pm

  Ei tosiaan tarvitse olla aikaansaapa. Tuli tässä jo päikkäritkin otettua. Mukavaa vapaata sinne! : )

 8. Riina
  17/05/2012 / 4:56 pm

  Täällä on ollut hellettä tänään, taidetaan Sarin kanssa olla aika samoilta nurkilta siis. 😉 Ihanasti on sinulla kaikki järjestyksessä, ja niin hieno rivi kenkiä. 🙂 Mukavaa viikon jatkoa ja helatorstain-iltaa!

 9. Trina
  17/05/2012 / 4:57 pm

  Tiedätkö itsellä on sama olo, vaikka paljon pienenmpää projektia ollaan suunniteltu pari vuotta. Saimme suunnitella uuden kerrostaloasuntomme ja asunto ei ole vielä edes valmis ja nytkin jo tekisin päätöksiä toisin, hassua miten se mieli muuttuu (yhdessä vaiheessa oli jo luopumassa vaatehuoneestakin, joka kuului ns.pakettiin):)! Ihanaa ihailla omien kätösien tuloksia ja tuo järjestys on ihanan tiptop:)!Kivaa viikonloppua sinne!

 10. Marjukka
  17/05/2012 / 5:16 pm

  Oi, kateeksi käy… Eiköhän se kesä tännekin tule ensi viikolla. Toisaalta sai nyt järjesteltyä. Mukavaa viikon alkua sinnekin!

 11. Marjukka
  17/05/2012 / 5:18 pm

  Olen kuullut, että vasta kolmas talo/asunto olisi täydellinen. Huh! No meille ei sitä kolmatta tule, ei edes toista. Suunnittelu on hauskaa, mutta valinta on vaikeaa. Nyt ottaisin suunnittelijan, jos rakennettaisiin. Toivottavasti kuitenkin olet tyytyväinen valintoihinne, lopputulos on varmasti mieluinen! : )

 12. Maati
  17/05/2012 / 7:11 pm

  Ihanat kenkärivit! Sama juttu, ei ole kuin pieni vaatehuone ja edestakasin täytyy kausivaatteita roudata. Kuten sanoitkin, eipä tule ihan kaikkea säilyteltyä, se siinä on hyvä.

 13. Marjukka
  17/05/2012 / 7:17 pm

  Näin on. Vaatehuoneeseen kun pitää mahtua kausivaatteet, kengät, pyyhket ja lakanat sekä laukut, niin järjestystä pitää pitää.

 14. Dahlia
  18/05/2012 / 4:22 am

  Ihanat kenkärivit! Meillä raahataan kerrostalossa vaatteita kellarin ja vaatekaapien välillä. Hyvin harva kausivaate pääsee olemaan pakattuna "ylhäällä" väärän kauden aikana, vaan laatikoissa ja henkareissa kellariin kulkeutuvat meillä. Tarkoittaa myös sitä, että tulee raakattua aina kauden vaihtuessa tarpeettomat pois, joka onkin sitten hyvä juttu, ei pääse kertymään. Säilytyslaatikoiden tila kun on sekin rajallinen 😉

 15. Marjukka
  18/05/2012 / 6:57 am

  Tiedän tunteen, meillä on kamppeet kolmessa komerossa ja yhdessä vaatehuoneessa, ravata saa! Säilytystä ei koskaan voi olla liikaa.

 16. minttu
  18/05/2012 / 7:27 am

  Hei Marjukka. Olet harvoja blogisteja, joiden sivuja käyn silloin tällöin lukemassa. Ostan harvoin vaatteita (varmaan mahdollisuuksien puutteen takia, kun asun kaukana ostoskeskuksista). Pienikokoisena en ole myöskään hanakka nettitilaaja, yleensä tulee väärää kokoa. Sivustoltasi saa kuitenkin kivoja vinkkejä pukeutumiseen ja muutenkin on mukavaa lukea positiivisilmeistä blogia. Nyt olis taas haasteena kelpuuttaa jonkinmoiset kävelykengät käyttöön. Jostakin syystä olen hirmu nirso niistä, mikään ei tunnu näyttävän hyvältä minun jaloissa. Pitäisi olla farkkujen kanssa hyvät, autoiluun, kävelyyn, arkikäyttöön soppelit. Sopivasti pidentävät… että olisko vinkkejä?! Kiitos ja mukavaa alkavaa lämmintä aikaa 🙂

 17. Marjukka
  18/05/2012 / 8:47 am

  Hei Minttu, kiitos kivasta kommentista! Näkemättä on vähän vaikea antaa mitään neuvoja, mutta tästä tulee omasta lähtökohdastani, eli lyhyt olen minäkin. Suosin bootcut-mallia, eli reidestä napakka, lahje vähän levenevä. Kengissä saa olla vähän korkoa. Tykkään nauhallisista kengistä, kuten vaikkapa Päivän asu 8.5. (nauhalliset herrainkengät). Korko on kiva loafereissakin,. Se ja bootcut yhdessä pidentävät säärtä mukavasti. Spartoolla ja Brandosilla on hyvät nettivalikoimat. Minustakin nettikaupat ovat vähän vaivalloisia, mutta tilailen yleensä sellaisista, joiden koon tiedän sopivan itselleni. Spartoolla ja Brandosilla on ilmainen palautus, joka helpottaa hommaa huomattavasti.En tiedä oliko tästä apua, mutta toivottavasti jotain vinkkiä! Hyvää viikonloppua sinulle!

 18. Marjukka
  19/05/2012 / 10:25 am

  No on aika ihanaa varmasti!

Vastaa