Päivän asu 15.5.2012 ja kesäsuunnitelmia

Pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että kyllä tässä on kesä tulossa. Valkovuokot ovat muhkeita. Vaikka ilma ei vielä niin kovin lämmin olekaan, puutarhassa silti ovat hommat edenneet hyvin. Mies on ilmannut, kalkinnut ja ravinnut nurmikkoa, laittanut sammalsyöppöä ja ajanut nurmikon peräti kahdesti. Minä olen raivannut perennapenkkejä ja aion istuttaa yhden uuden pensaan. En voi sanoa olevani mikään viherpeukalo, mutta kohtuumukavalta piha alkaa jo näyttää. Sitten olisi vuorossa korjausmaalausta: talo täyttää pian kymmenen vuotta, ja kaiteet tarvitsevat rapsutusta ja uutta maalipintaa. Tämän tekee mies. Ulkokalusteiden öljyäminen ja kesäkukkien hankkiminen ovat minun puuhaani, samoin ikkunalautojen ja ulko-ovien peseminen, huh, ei taas työt lopu kesken. Töissäkin jo suunnitellaan tulevaa vuotta.
Ja mikä parasta – allergiaoireet ovat hieman helpottaneet, jee!

Vaikka aina ajattelen, että tulevan kesän ohjelmaa en aio kovin paljon suunnitella, niin lyhyet kesän viikot silti alkavat olla uhkaavan täynnä, mukavaa puuhaa tosin. On pari matkaa, muutama mieluinen vieras, kyläkutsuja, Pori Jazzia… Ja sitten on aikaa varattu vain oleilulle ja kaupungillakin luuhaamiseen!

Kesän kohokohtani on hyvin vaatimaton. Haluan pyöräillä paljon. Aion aloittaa paristakymmenestä kilsasta ja ennen juhannusta toivon jaksavani ajaa jo viidenkympin lenkin. Saapa nähdä miten käy! En tiedä mitään parempaa kuin ihana kesäilta, pyörä alla ja lenkki kulkee. Tarkastelen pihoja ja taloja matkan varrella, seuraan rakennusprojekteja, nuuhkin luonnon tuoksuja ja vahdin samalla sykemittaria. En kuuntele musiikkia – olenhan lomalla! Mukavaa! Kotona odottaa lämmin sauna. Kun tulen kotiin pyörälenkin jälkeen, olen niin onnellinen. Eipä sitä muuta toivo lomaltaan kuin lämpimiä kesäiltoja.

Minun ongelmani kotona vain on, etten osaa oikein vain olla. Olla ja öllöttää. Aina on jotain tekemistä ja puuhattavaa, pihaa, kaappeja, ihan mitä vaan… Kärsiikö kukaan samasta syndroomasta?

Missä vaiheessa teidän kesäsuunnittelunne ovat? Alkaako kalenteri täyttyä, vai onko vielä aikaa levolle ja rentoutukselle? Nautitteko oleilusta vai mukavasta puuhastelusta? Itse taidan olla enemmän jälkimmäistä sorttia.

Tiistaita toivotellen!

Share:

16 Comments

 1. Anonyymi
  15/05/2012 / 7:51 am

  Hei ja kiitos kivasta blogista,tervetuloa tänne Poriin jazzailemaanmukavaan tunnelmaan(=:TerveisinKirsiPorista

 2. Tibs
  15/05/2012 / 8:05 am

  Oon kylla ihan samanlainen – aina loytyy jotain "parempaa' puuhastelua. Ostan aina hirveat kasat lehtia, mutta niiden lukeminen jaa kun en koskaan malta vaan olla ja istua sohvalla lukemassa. Eilen illalla aloitin kirjahyllyn uudelleen jarjestelyn. Kirjat ovat aikaisemmin olleet varittain, mutta kun jotain kirjaa tarvii niin pitaa muistaa minkavariset kannet siina on…nyt paatin laittaa ne kirjailija ja aihepiireittain…Mukavaa alkanutta viikkoa!Tibs

 3. Anonyymi
  15/05/2012 / 12:31 pm

  Kahdeksan viikon kesälomareissujen suunnitelmat alkavat olla muutamaa hotellivarausta lukuunottamatta valmiina! Saisi kesäloma jo alkaa! Travellover/Annika

 4. Marjukka
  15/05/2012 / 12:31 pm

  Hei Kirsi, jazzailemaan tullaan Palomaa katsomaan, lisäksi porilainen ystäväni on kutsunut minua käymään, joten tutustun Poriin (ja ehkä Raumaan) kunnolla tänä kesänä!

 5. Marjukka
  15/05/2012 / 12:33 pm

  EIH, aika hyvä! Mulla on kirjat väreittäin, ja ihme kyllä muistan minkä väriset kannet missäkin on! Tavallaan kamalaa, kun pitää aina puuhastella, paitsi pyykkihuonetta osaan välttää. : )

 6. Marjukka
  15/05/2012 / 12:37 pm

  Hurjaa, sä et paljon kotona ehdi homehtua!!!

 7. Marika
  15/05/2012 / 1:53 pm

  Haaveilen aina siitä, että saisin olla yksin kotona ja siitä, että saisi vain olla ja rentoutua. Ja näiden kahden yhdistelmästä tietenkin! Siinä käy kuitenkin aina niin, että kun jään yksin, niin alan siivota tai tehdä jotakin muuta. Ainakin kierrän kehää ja mietin mitä kaikkea pitäisi tehdä. Jos luen kirjaa pari sivua, niin sitten jo pitää nousta ja miettiä, että mitä pitäisi tehdä. Kesälomiksi mulla on aina exceltaulukko, missä lukee kesällä tehtävät työt. Niitä sitten ruksailen sitä mukaa kun tulee tehtyä. Tavallaan se helpottaa ja tavallaan taas ei. Tulevan kesän suunnitelmat liittyvät kesäkuun alussa alkavaan kesälomaan. Tytär pääsee ripille ja pitää valmistella rippijuhlia,jotka pidetään täällä kotona. Sen jälkeen helpottaa. Ystävättären kanssa on sovittuna shoppailupäivä Jumboon ja hänen kanssaan lähdemme juhannuksen jälkeen Lontooseen täydentämään vaatekaappejamme! Sitä reissua odotan hartaudella. Sen jälkeen pitäisi vielä tehdä jokin pieni matka miehen kanssa ja 10v poika otetaan mukaan. Ehkäpä päivä Tukholmassa -risteily ja vierailu Djurgårdenilla…en itse tykkää laivaristeilyistä, mutta poika varmaan tykkää. On ollut laivalla vain kerran ja silloin hän oli 3v.

 8. Marjukka
  15/05/2012 / 3:57 pm

  Onnistuin hävittämään puhelimella Mapsin ja Pauskan kommentit, onneksi tietsikka oli auki samassa. Tässä tulevat kommentit:"Kyllä minun lomani tai kesäni huippuhetkiä on työasioiden totaalinen nollaus päässä, kahvikuppi aamulla hiljaisella terassilla, naisten lehti ja kiireetön aika. Kyllähän minäkin touhuan, mutta enimmäkseen yritän rauhoittua ja noudattaa mantraa "joka paikkaan ei tarvitse ehditä": ) Iltaisin grillailua ihanien naapurien kanssa, päivällä uimarannalle lasten kanssa (uimaranta 100 metriä pihasta : )) ja sitä rataa… Työ on minulla niin kiireistä, aikaa viepää ja aikataulutettua joka päivä sen 11 kuukautta, joten yhden kuukauden annan itselleni täysin löysää! Siivooja käy puunaamassa paikat. (Öh, tunnustan, huono emäntä)Ja ruoka on simppeliä ja hyvää grilliruokaa. Ihana kesä!!""Käytännössä koko kesä Kainuussa kakkosasunnolla, heinäkuuusa reissu Hollantiin, eli yhdistetty työ- ja hupimatka. Pääsemme käymään muutamassa koulussa, ehkä Eftelingissä ja parissa muussa nähtävyydessä aj viettämään aikaa hyvän ystävämme kanssa sekä osallistumaan hänen synttäreilleen. Sukukokous, paljon sukulointia ja suunnistusta, frisbeegolfia, lenkkeilyä, kalastusta, vaellusta, musisointia, lukemista, bloggailua, koiraharrasteita, monia urheilu- ja kulttuuritapahtumia, Nokkismusaa Suomussalmirokissa, superpesiksen, jaliksen ja yleisurheilun EM-kisojen seuraamista ja kruununa Lontoon olympialaiset, niisä kesäni koostuu. Sopivasti tekemistä ja siinä lomassa virkistäytymistä. En minäkään osaa pelkästään olla öllötelllä kovin kauaa: ).

 9. Maati
  15/05/2012 / 4:34 pm

  Vähän mökkeilyä, pieni matka ja oleilua, mutta ei mitään tekemättä. Tänä kesänä seiniin uudet maalit/tapetit, muutama kirja pitää lukea, isompi siivouspuuskakin tulee aina lomalla. Jotain tekemistä pitää aina olla:) Farkut ja vaalea paita on kyllä hyvännäköinen ja raikas yhdistelmä!

 10. Marjukka
  15/05/2012 / 5:23 pm

  Sinulla on kaikenlaista mukavaa suunnitteilla, ja hienoa, että otat itsellesikin aikaa. Perhejuhlat ovat mukavia!: ) Meilläkin on tänä kesänä yhdet. Minä luen kesäaamuina kahvipöydässä kirjoja ja lehtiä, kun olen yksin. On kiva vetelehtiä.

 11. Marjukka
  15/05/2012 / 5:25 pm

  Mapsi: Ah, aamusi kuulostavat ihanalta! Kiireisen työn takia on hyvä pitää totaalinollauskuukausi. Sulla on siivooja, mahtavaa! Se mahdollistaakin sen, että saat levätä kunnolla, että jaksat.Pauska: Huh, teillä ohjelmaa piisaa. Onneksi teillä on myös pitkät lomat!

 12. Marjukka
  15/05/2012 / 5:26 pm

  Kiitti, mä niin tykkään silkkipaidoista! Siivous on kivaa, kun on aikaa. Näkee kättensä työt. : )

 13. Tarumarja
  16/05/2012 / 5:45 am

  Mieheni väittää, että luterilaisen kotikasvatuksen tulosta, kun ei laiskana ole hyvä olla! Yksi päivä menee, sitten pitää jo jotain alkaa tekemään. Välillä itseäkin ärsyttää, kun ei osaa relata kunnolla hyvällä omallatunnolla.

 14. Marjukka
  16/05/2012 / 6:29 am

  Heh, voi tosiaan olla. "Mene, laiska muurahaisen tykö…"

 15. lili
  17/05/2012 / 4:36 pm

  Moi Marjukka! Tiedätkö, mun onkin pitänyt tulla kommentoimaan sun blogia, löysin tän vähän aikaa sitten, ja ahmin postauksia vaikka kuinka monta peräkkäin!:) Kivaa siis kun vierailit blogissani, niin mäkin sain aikaiseksi kirjottaa kommenttia sulle! Noi sun Burchit on myös upean väriset, ja muutenkin, aivan mahtava tyyli sulla, ehdotin tätä luettavaksi myös äidilleni, joka on löytänyt blogien maailman mun ansiosta;)

 16. Marjukka
  17/05/2012 / 5:20 pm

  Heippa, ihana kun kommentoit ja luit tätä! : ) Mäkin pidin blogistasi ja tyylistäsi kovin, tuossa se komeilee sivupalkissa! : )

Vastaa