Päivän asu 23.5.2012 ja hierojalla käymisestä

Saatte jälleen päivän asun, joka on opeunivormuni… Tulin kotiin vasta vähän ennen kuutta, sillä kävin pitkästä aikaa hierojalla, siitä uninen ilmeeni. Olen monta viikkoa ollut ihan jumissa niskoistani. Pää kääntyy kyllä sivuille, muttei niin, että korva kohti olkaa… Äh, vaikea selittää, mutta ehkä saatte sepustuksestani selvän. Lisäksi oikeassa lavassa tuntui olevan lukko. Ja olo oli kaikin puolin kireä.

Kun löydän mieleiseni hierojan /kampaajan, /kosmetologin, olen uskollinen asiakas. Tällä hierojalla olen käynyt kymmenisen vuotta, ja hän paransi pikkuhiljaa järkyttävän kipeät tennis- ja golfkyynärpäät molemmista käsistäni. Sain ne aikaan tontin töissä, siitä on reilu kymmenen vuotta nyt. Sain molemmat ranteenikin niin tulehtuneiksi, että ne eivät kääntyneet – aika kamala paikka, kun ei voinut soittaa! Hierojani on otteissaan aika voimakas, ja toisilla hierojilla käydessäni minusta on tuntunut, että mitäs hipelöintiä tämä nyt on. Ja olen aina palannut takaisin. Kun kuona-aineet lähtevät liikkeelle, alan ensin palella, sitten tulee jano, sitten kova väsy, tätä kirjoittaessani olen vaiheessa kolme.

Otan hierontoja yleensä muutaman viikon sarjana, pari kertaa viikossa, sillä silloin siitä on ollut eniten hyötyä. Tuntuu siltä, kuin olo kevenisi monta kiloa, nuorenisi monta vuotta ja kuten tänään, ihmettelin, että pää liikkuu ihan normaalisti. Sain nuhteita siitä, että olen päästänyt itseni niin jumiin – tietsikalla istumisestahan tämä on tullut. Saman tien hän tsekkasi selkärankani suoruuden (suora oli), vapautti yhden pinteen takareidestä ja hieroi jännittyneitä jalkapohjiani. Kiitosta sain jalkojeni napakoista nivelistäni ja tukevista akillesjänteistäni. Raajojen liikkuvuus oli myös hyvä, paitsi sen pään.

Hierojalla käynti ei ole mikään rentouttava nirvana, vaan joskus aika tuskallinenkin nelkytviisiminuuttinen, riippuu miten jumissa olen sinne mennessäni. Mutta olen aina niin tyytyväinen tuloksiin, että palaan aina takaisin. Ja taas olen täynnä lupauksia: venyttelen paremmin sekä urheilun että tietsikkassession jälkeen…

(Niin, enkä voi valitettavasti kertoa kenellä käyn, kuulemma on tarpeeksi täyttä…)

Farkut Gant, teeppari ja bleiseri Zara, kengät Ash, huivi Marc O´Polo ja laukku Longchamp.

Kertokaapa, oletteko uskollisia asiakkaita? Millä tavoin hoidatte omia jumianne, vai onko teillä kenties niitä ollenkaan?

Kepoisaa keskiviikkoa!

Share:

23 Comments

 1. Anonyymi
  23/05/2012 / 4:41 pm

  Täällä toinen ikä- ja kohtalotoveri :)Perinteinen medikaalinen hoito lapaan ja niska-hartiaan olisi relaksantit ja tulehduskipulääkkeet, mutta tällä kertaa valitisin kotikonstit: kipukoukun, piikkimaton sekä polvet korvissa-jooga-asennon (karnapidasana) ja se näyttää toimivan… ja kyllä; sama kampaaja jo kymmenen vuotta! -Sari-P.S. Ihanat farkut!

 2. Pauska
  23/05/2012 / 4:57 pm

  Nyt aiheesi osu ja uppos meikeläiseen, sillä sairastuin idiopaattiseen skolioosiin 12-vuotiaana ja selkäni on siistä lähtien ollut joka päivä kipeä. Minun kohdallani käytettiin korsettihoitoa, leikkausta mietittiin, mutta se jätettiin lopulta tekemättä. Kymmenen vuotta sitten yksi oppilaani vinkkasi, että hänen äitinsä on fysioterapeutti ja varasin hänelle sitten ajan. Tämä ihminen on minulle korvaamaton ja lisäksi hyvä ystäväni. Hän on Maitland-metodiin erikoistunut ja se on minusta ainoa oikea fysioterapian muoto. Aino on saanut kaikki selkäni kieroudesta johtuvat jumit oiottua, laittanut monesti SI-nivelen paikalleen ja korjannut jopa yhdellä hoitokerrallakipeän olkapääni sekä hiirikäden. Olen uskollinen asiakas kolmen viikon välein. Lempiaiheeni on suositella Maitlandia kaikille. Ainon paras referenssi on varmaan se, että kun Lou Reed oli Suomessa keikalla, niin Aino hoiti häntä autossa matkalla Lahdesta Helsingin hotelliin ja Lou halusi hänen hoitoaan vielä seuraavanakin päivänä hotellissa :). Jos jotakuta aihe kiinnostaa enemmän, niin olen kirjoittanut tarinastani blogin, josta etenkin nuoret ja heidän vanhempansa saavat tietoa ja ehkä lohtuakin siitä, että selkäsairaus ei ole maailmanloppu, vaikka se nuorena siltä tuntuikin :).

 3. Marjukka
  23/05/2012 / 5:13 pm

  Hei Sari, todellakin ollaan kohtalo- (ja ikä)toverit, samoja konsteja täälläkin käytetään, eli kipukoukku, piikkimatto ja venyttely. Jos lintsaa, heti tuntuu kropassa. Ääk, en voi uskoa että on iästä! Tosin, vielä viisi vuotta sitten minulla ei ollut hartia- ja niskakipuja.

 4. Marjukka
  23/05/2012 / 5:14 pm

  Tästähän tuli hyvä vinkki, jos joku on sellaista kaipaamassa. Voi vain kuvitella, miten sairaus on vaikuttanut nuoreen, kasvavaan tyttöön, jollainen olit. Reippaasti tunnut sairauteen suhtautuvan ja sitä tunnollisesti hoitavan. Sinulla on mahtava asenne, Pauska!: )

 5. Anonyymi
  23/05/2012 / 5:29 pm

  Oih, hyvä hieroja on kyllä niin taivaasta! Itse olen kärsinyt selkävaivoista ja saanut apua hyvästä hierojasta ja akupunktiosta myös. Olen hankkinut itselleni lisäksi sellaisen hierontatuolin tai oikeastaan sellaisen "vehkeen", mikä asetetaan tuoliin, siinä on lisäherkkuna infrapuna niiden hierovien nystyröiden mukana… aivan loistava ja todella tehokas! Hei, mainitsit aiemmassa postauksessasi shimanon pyöräilykengistäsi… olisi kiva kuulla kokemuksiasi niistä. Onko sulla lukkopolkimet pyörässäsi? Minkä malliset shimanot? Voisiko olla postauksen teemana 🙂

 6. Anonyymi
  23/05/2012 / 5:52 pm

  Kyllä, olen ollut uskollinen kampaajalleni vuodesta 1995 lähtien. Kiva ja raikas päivän asu taas sinulla.-jaana, joka on palannut lomalta- (teki terää 🙂

 7. Marjukka
  23/05/2012 / 5:59 pm

  Kyllä vain, aion tehdä pyöräilystä postauksen, ja vielä ennen matkaa. (Toivottavasti ehdin.) Ei ole lukkopolkimia. En tiedä mallin nimeä, mutta laitan kuvaa postauksessani. Ne ovat kyllä loistavat kovien pohjiensa ansiosta. ¨Vautsi mikä laite, mistä niitä saa ja mitä maksaa?

 8. Maati
  23/05/2012 / 5:59 pm

  Hierottavana/fysioterapiassa olo on ihanaa, ne kipeät paikat kun pehmenenevät hoitajan sormissa ja kuonat lähtevät liikkeelle. Hyvän kun löytää, niin eipä kannata muita enää kokeilla. Pitäiskin varata aika, kun hiirikäsi vaivaa hiukan. Ihan unelmaa olis vaikka perjantaisin aina käydä hieronnassa:)

 9. Marjukka
  23/05/2012 / 5:59 pm

  Kiitti, olo oli kyllä tosi rähjääntynyt hieronnan jälkeen… Varmasti loma teki terää, toivottavasti oli oikein onnistunut!

 10. Marjukka
  23/05/2012 / 6:02 pm

  Heippa Maati! Hiirikäden hoito vaatii viitseliäisyyttä, itse venyttelen kättä Putkiston ohjeiden mukaan.

 11. Pauska
  23/05/2012 / 6:20 pm

  Kiitos, ei se 80-luvun alussa naurattanut, monet itkut itkin, mutta kun pystyi pelaamaan pesistä ja musiikkiharrastusta ei haitannut mitenkään, niin hyvin se meni. Eipä tarvinnut osallistua inhoamaani telinevoikkaan eikä uintiin koulussa ;). Unohtui sanoa, että käytän lisäksi piikkimattoa, pilatespalloja, kävin vuosia pilateksessa ja teen pientä lantionkääntöä päivittäin, se auttaa kummasti. Uusin hoitoväline on Relain-magneettihoitolaite, josta on myös postaus blogissani.

 12. Maati
  23/05/2012 / 7:24 pm

  Sellaset ohjeet tarviskin hommata, itse venytellenkin varmaan auttais, mutta…

 13. Mape
  24/05/2012 / 4:10 am

  Täälläkin yksi uskollinen asiakas. Sama kosmetologi, kampaaja ja hieroja jo vuosikausia… Selkäjumeihin minulle on tuonut avun ruotsalainen piikkimatto. Tehokas on! =)

 14. Susse
  24/05/2012 / 7:19 am

  Mites sun kasvot näyttää jotenkin erityisen avoimilta, levänneiltä ja hehkuvilta? Vaikuttaako tulossa oleva matka ja kesäloma jo? Vai se hieronta noin paljon?? 😀 Harvoin kommentoin mut täällä on poikkeuksetta ihana käydä, aina tulee hyvälle mielelle. :)Minullakin on jo 13 vuoden takaa luottohieroja jonka luona ei kyllä varsinaisesta lepäämisestä mitään tule, ihana miekkonen on niin kova puhumaan! Mutta hauskaa on ja hän hieroo tarpeeksi lujin ottein josta pidän ja joka minuun tehoaa. ;D Myös monet muut toistuvat hoidot ym tapahtuu kaudesta toiseen samoilla ihmisillä kun loistavat olen onnekkaasti löytänyt. Ja kerron myös ehdottomasti eteenpäin hyvästä, laadukkaasta palvelusta a i n a. 🙂

 15. Marjukka
  24/05/2012 / 8:53 am

  Piikkimatto on aika eto peli. Sehän oli pari joulua sitten varsinainen hitti. Mä olen yrittänyt jopa seisoa sillä, ai ai!

 16. Marjukka
  24/05/2012 / 8:56 am

  Ääk, olo oli kyllä kuin nuijitulla pihvillä! On mahtava juttu, että olet myös löytänyt sellaisen hierojan, joka sulle sopii. Suomalaiset taitavat olla aika palvelu-uskollista kansaa.

 17. Tiina
  24/05/2012 / 11:06 am

  Olin vuosikausia uskollinen samalle kampaajalle, hierojalle, kosmetologille ja lisäänpä tähän nyt vielä naisena gynekologinkin. Muutama vuosi sitten tuli paikkakunnan vaihto ja uudet täytyi etsiä. Muutamia harha-askelia otin ja nyt alkaa olla sopiva paketti kasassa. Hieronnassa tykkään ehdottomasti kunnon otteista, eikä mistään hivelystä. Pitäisikin muuten varata taas aika. Alkaa nimittäin tämä ikä tehdä tehtävänsä ; )

 18. Marjukka
  24/05/2012 / 12:56 pm

  Eikö alakin, kaikenlaisia jumeja tulee nykyään paljon helpommin. Minäkin vaihdoin kampaajaa viitisen vuotta sitten ja tyytyväinen olen ollut. : )

 19. Marjukka
  24/05/2012 / 1:00 pm

  Niin ja vielä piti lisäämäni, että kiva kun kommentoit! : )

 20. Irina
  30/05/2012 / 5:09 pm

  Mulla on myös vakiohieroja, joka on myös fysioterapeutti ammatiltaan. Olen käynyt hänen luonaan nyt viisi vuotta enkä ole lopettamassa. Hän on kyllä saanut kropassani ihmeitä aikaan ja nyt muuton jälkeen varattiin 45 minuutin aika, jolloin käydään kaikki mahdollinen läpi. Olen ylihuomenna muuttamassa ja vaikka kuinka yritän ottaa iisisti, niin kroppani reagoi jännittämällä lihaksia. Tänään oli niin hervoton päänsärky (vaikka eilen kävin hierojalla), että luulin ettei kahden päivän muuttopakkauspuristuksesta tule yhtikäs mitään.Sitäkin piti sanoa, että olen aina silloin tällöin käynyt lukemassa blogiasi ja olet kyllä todella tyylikäs pukeutuja. Ja mielettömän kiva, että piipahdit myös mun blogissa 🙂

 21. Marjukka
  30/05/2012 / 6:29 pm

  Kiitti kovasti kauniista sanoistasi! Kiva, että sinäkin olet löytänyt hyvän hieroja-fysioterapeutin, sellaiset ovat kullanarvoisia. Voi, muutto on raskasta, mutta tavallaan ihan inspiroivaa! Sinulla on kiva blogi, käyn jatkossakin!

 22. Anonyymi
  01/07/2012 / 2:34 pm

  Ihania nämä "opeunivormusi"! Täällä on juuri opettajaksi valmistunut vajaa kolmekymppinen nainen, joka aloittaa elokuussa kokopäiväisenä opena kolmasluokkaisille. Sen vuoksi toivoisinkin postausta, vaikka kesä onkin, postausta open vaatekaapin kulmakivistä, niin tietäisin, mitä tällainen klassisesti beige-valkoinen-musta-tummansininen-linjalla pukeutuva voisi olla tyylikäs ope?Aurinkoista kesälomaa :)Elsa

 23. Marjukka
  01/07/2012 / 4:53 pm

  Hei Elsa, kiitos toiveesta, lupaan palata tähän myöhemmin kesällä, vaikka elokuussa. Kiva, kun saat oman luokan syksyllä. Mukavaa kesää sinne asti! : )

Vastaa