Shimanot ja Fit-lehden juttu

Kaikki blogiani lukeneet tietävät tässä vaiheessa, että kesälajini numero yksi on pyöräily! Uudessa Fit-lehdessä (6/12) oli innoittava artikkeli fillaroinnista ja sen hyvää tekevistä vaikutuksista. Pyöräily kiristää korsettia, kuluttaa kaloreita, pyöristää pepun, selluliitti katoaa, yläkroppa kiittä ja terveys lisääntyy. Jep, olen huomannut kaiken tämän. Lenkkejä pitää vaihdella, samoin nopeuksia, ja reippaasti vetää täysillä vaikka viimeiset viisi kilometriä. Vaihtelenkin lenkin pituutta fiiliksen mukaan, mutta yleensä en aja puoltatoista tuntia kauempaa. Sen sijaan ajan aika kovaa. Tänä kesänä aion polkea pitempiä lenkkejä, mutta vauhdin hillitsemistä pitää opetella.

Kaksi asiaa erottaa minut todella vakavissaan pyöräilevistä. Minulla on tarakka, eikä minulla ole lukkopolkimia. Kokeilin jälkimmäisiä, mutten tuntentut oloani kovin turvalliseksi. Sen sijaan thriatlon-sarvet pyörästä löytyy. Huomasin, että niiden kanssa ajaessa jalat työskentelevät tehokkaammin, ja jaksan ajaa paremmin ja kauemmin, kun ei tarvitse olla tuulenhalkojana. Tarakalla taasen kulkee pieni reppu, jossa on lisävaate, litran vesipullo ja energiapatukka, jos tarvitsee vähän potkua kesken lenkin.

En kuuntele musiikkia, kun ajan. Ja pysähdyn välillä juomaan ja katselemaan maisemia. Yhtäkaikki, lenkeistä pitää myös nauttia, haistella ilmaa ja tarkkailla luontoa. Muut ihmiset treenaavat kesäkuntoon, mutta minä kesällä kuntoon, koska olen yleensä toukokuussa tosi poikki, allergioiden väsyttämä ja odotan loman ja hiljaisuuden alkua. Pyöräilyllä saa lisäksi nopeita tuloksia.

Alla kuva pyöräilykengistäni, joiden kova pohja on ajaessa ihan must juttu!

Tänään en lähde pyörien päälle, vaan menen sen sijaan kävelemään. Nukuin viime yönä kuin tukki johtuen varmaankin täpäkästä hieronnasta. Lihakset ovat edelleen vähän hellinä.

Onko muita fillarikärpäsen puraisemia kuin minä?

Share:

21 Comments

 1. Anonyymi
  24/05/2012 / 4:08 pm

  Hei!Minua kiinnostaisi tietää millainen pyörä sinullaon?Mitä ominaisuuksia tarakan lisäksi, montako vaihdetta, hybridi, maantiepyörä ei varmaan maasto?

 2. Anonyymi
  24/05/2012 / 4:11 pm

  Kyllä vaan fillarilla mennään läpi vuoden satoi tai paistoi. -Marie-

 3. Marjukka
  24/05/2012 / 4:48 pm

  Pyöräni on 7-vaihteinen Insera-merkkinen, mutta jo 8 vuotta vanha, eipä taida olla hybridi, juu, maantiepyörä. Kevyt, mutta tukeva ajettava. Harrastatko sinä pyöräilyä, millaista suosittelisit maantieajoon? Olisi kiva saada nimimerkkikin sinulta! : )

 4. Johanna
  24/05/2012 / 4:48 pm

  HeiMinua myös kiinnostaisi millainen pyörällä ajelet? Uuden pyörän hankinta ollut vuoden mielessä mutta en ole saanut aikaiseksi paneutua asiaan. Olisin kiitollinen kaikista pyöräilyyn liittyvistä vinkeistä.

 5. Marjukka
  24/05/2012 / 4:48 pm

  Hienoa, sä olet varmasti hyväkuntoinen!

 6. Maati
  24/05/2012 / 5:28 pm

  Pyöräily on tosi mukavaa hienoissa maisemissa varsinkin, ja tosiaan kuntoa kohottavaa kun välillä ottaa kunnon spurtteja! Silloin kun äitimme täytti 40 v. (kauan aikaa sitten), me lapset ostettiin hänelle lahjaksi eka vaihdepyörä. Lähdin sillä heti kokeilemaan, täyttä vauhtia alamäkeen. En ollut ennen ajanut käsijarruiselle, ja uudessa pyörässä jarrut oli niin herkät ja pyörä töksähti saman tien kun alamäessä jarrutin ja lensin kuin leppäkeihäs pyörän yli. Ainoa huoli oli, että rikoinko uuden pyörän. Onneksi pyörä säilyi ehjänä ja ruvet parani aikanaan, kypäriähän ei silloin edes ollut:)

 7. Marjukka
  24/05/2012 / 5:33 pm

  Voisin siitäkin laittaa kuvaa joku päivä! Se on ihan perushyvä vaihdepyörä. Mä en oikein osaa antaa pyörävinkkejä, paitsi että jos suunnittelee polkevansa pitempiä lenkkejä, kannattaa hankkia ne thriatlon-sarvet sekä kunnon kengät. Niillä pärjää jo aika pitkälle!

 8. Marjukka
  24/05/2012 / 5:35 pm

  Iik, onneksi ei sattunut pahemmin!! Mä muistan kanssa kun tuli vaihdepyörät, se oli kova juttu. Luulin, että pääsee lujaa kun laittaa vaihteen ykköselle! Onnistuin ajamaan itseni tiiliseinää päin, oikeasta kädestä lähti neljä kynttä. Onneksi uudet kasvoivat tilalle… : )

 9. Anonyymi
  24/05/2012 / 5:45 pm

  Täälläkin yksi pyöräilyyn hurahtanut. Just tulin pikku lenkiltä (22km). Meillä mukavia ns. maalaisteitä, joita pitkin ajella. En tykkää pyöräteistä, vaan maantiereunaa pitkin mennä polkien. Itselläni alkoi pyöräilykausi pari viikkoa sitten.-jaana- PS. Loma oli erittäin onnistunut (lepäsin, urheilin, ja nautin olostani, unohtamatta ihania ruokia ja jäätelöä).

 10. Marjukka
  24/05/2012 / 6:21 pm

  Lomasi kuulosti täydelliseltä! Minäkin pidän maantiepyöräilystä, pyöräteillä pitää varoa muita… Ensi viikolla pitäiso olla hyvät ilmat fillarointia ajatellen.

 11. annu
  24/05/2012 / 6:36 pm

  Pyöräilen keskimäärin 20-40km päivässä, silloin kun tiet on sulat. Viikonloppuisin enemmän. Talvella mua ei saa pyörän päälle, paitsi spinningsalilla. 🙂

 12. Anonyymi
  24/05/2012 / 6:44 pm

  Ja viikonlopullekin jo ihan kivat säät luvattu eli lämmin sää jatkuu. Ja hei sinullakin se Mallorcan loma kohta koittaa… Sinä Happy! Palman kaupungin kujat kauppoineen, katukahviloineen yms.

 13. Marjukka
  24/05/2012 / 6:59 pm

  Vau, se on hyvin! Spinning olisi tehokasta, mutten kestä sitä musiikin jumputusta…

 14. Anonyymi
  24/05/2012 / 7:52 pm

  Heippa! Pyöräilen kesät ja talvet, kesäaikaan vaan enemmänkin! Suosittelen kyllä kuitenkin kokeilemaan noita lukkopolkimia. Sen lukon voi säätää silleen sopivan löysäksi että pitää kiinni just eikä melkeen ja ihan kevyellä nilkan heilautuksella irtoaa. Siitä tulee ihan eri fiilis polkemiseen. Kun sulla on jo kengät ja kaikki 🙂 Terv. ingrid

 15. Mapsin muotia
  24/05/2012 / 8:06 pm

  Voih, täytyy tunnustaa että oma fillari seisoo aivan liikaa talon seinustalla. Pitäisikin ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä pyörälenkeille! Spinningiin olen aivan hurahtanut koska se on niiiiiin tehokasta ja kivaa, joten pyöräilystä tykkään kyllä. Tosin sekin yhtälailla kuin juoksu vaatii mulla musaa. Mietin myös, josko spinningissä käyttämiäni lukkokenkiä uskaltaisi kokeilla tavallisessa fillaroinnissa, ehkä ei sittenkään… Joskus ennen lapsia pyöräilin huhtikuusta lokakuulle työmatkat, eli 20km päivässä. Nyt on työmatka 25km siivu, joten ihan siihen ei taida mahkuja olla ;D Mutta kiitos taas tuosta pyöräilyherättelystä!

 16. Anonyymi
  25/05/2012 / 6:12 am

  Heippa Marjukka! Kiva, että olit poiminut pyöräilyartikkelin FIT:istä postauksen aiheeksi. Juuri eilen illalla sitä itsekin lueskelin, itse olen innokas työmatkapyöräilijä, reilut 6km yhteen suuntaan, juuri siis sopiva matka. Olen ajatellut, että tuollaisesta ei varmaan kovasti kunto kasva kun olen aika leppoisaan tahtiin kuitenkin polkenut kun olen samoissa vaatteissa töissä (kesähelteellä ehkä täytyy vaihtaa/käydä suihkussa töissä), mutta nyt jo parin kuukauden jälkeen huomaa että pohkeet on täyttä lihasta ja pillifarkut kiristää;) Aikaisemmin en päässyt pyöräilemään töihin pitkän matkan vuoksi, joten tänä keväänä olen ollut erityisen fiiliksissäni. Kiitos kivasta blogista, harvakseltaan kommentoin, mutta vakituisesti luen. Terkkuja Porvoosta! Hensku:)

 17. Marjukka
  25/05/2012 / 3:53 pm

  Niin, voisi periaatteessa taas yrittää! Kiitos rohkaisusta. : )

 18. Marjukka
  25/05/2012 / 3:54 pm

  Pitäisiköhän minun kokeilla juoksua musalla, jo se motivoisi enemmän? Laita säkin luurit korville ja sit fillarin selkään. : )

 19. Marjukka
  25/05/2012 / 3:56 pm

  Kiitti Hensku kommentista, tosi kiva, että teiltä harvemmin kirjoittaviltakin saa kommentteja! Työmatkapyöräilyn on tosi hyvödyllistä, poljethan kuitenkin 75km viikossa, se on hienoa!

 20. minttu
  26/05/2012 / 8:47 am

  Mukavaa, kun ihmiset innostuvat eri asioista. Itse olen pyöräilijä, jolla täytyy olla selkeä hyötysuhde liikkumisessa paikasta toiseen. Matkakaan ei saa olla minulle kovin pitkä. Pidän myös kävelemisestä hyötyliikunnan muodossa.Koska työmatkani on kymmenisen kilometriä, yleensä tavaroita kuljetettavana ja kyytiläisiä, autoilen töihin. Liikkumisesta pidän huolen nykyisin mieluiten kuntosalilla, hiihtolenkillä talvisin ja metsäpoluilla tai metsässä kävellen, jopa juosten. Olen fabulous forty-kieppeillä myös… ja nuoruuden aerobick-tyyliset jumpat ei kiinnosta. Työkin ehkä tekee sen (ope minäkin), ettei illalla kaipaa ihmismassoja, kovia ääniä tai kelloa. Kesää odottaen!

 21. Marjukka
  26/05/2012 / 1:28 pm

  Kiitti kommentista, Minttu! Se on varmaan se opeuden kirous, ettei välttämättä jaksa vapaalla mennä aikataulujen mukaan, vaan omin ajoin liikkuminen ja puuhastelu on kivaa. Ajatuskin jumputuksesta työpäivän hälinän jälkeen… Ei oikein innosta. Kovastihan säkin liikut! : )

Vastaa