Ulos ja lenkille! – uusi ulkoilupuku

Lauantaina sain vihdoin, vihdoin uuden ulkoilupuvunpuvun. Edellinen oli nimittäin vuodelta 1998. En enää kertakaikkiaan kehtaa esiintyä se päällä!! Tästä voisi päätellä, etten ole mitenkään innokas liikuntavaatteiden ostaja, enkä itseasiassa olekaan. En omista salikorttia tai käy ohjatuissa jumpissa, joten sen suhteen ei ole mitään paineita näyttää kovin sporttiselta… ; ) Hyvissä varusteissa on toki kivempi liikkua!

Sisäliikuntakamat hankin aika usein Budget-sportista, ulkovaatteet löydän yleensä Inter-Sportista. Viimeisinä vuosina olen löytänyt kivoja settejä, esimerkiksi hyvin kevyen tuulipuvun, vai olisiko se juoksupuvun, Erätukun alesta, hurjat 20€. Koville pakkasille on Haltin puku, sitten löytyy vielä kevyttoppapuku, joka on Rukan. Haastetta antaa sellaisen merkin löytäminen, jonka koot ovat istuvia lyhyelle. Täytyy sanoa, että suomalaismerkit vievät voiton, Haltin ulkoiluhousut koossa 34 olivat pienet. Pyöräilypukukin löytyy, Haltilta sekin. Ja kaikki ovat kovassa käytössä vuoden eri sesonkeina!

Ei ole tuulipuvun ostaminen niinkuin ennen, vaatteet ovat menneet kovin teknisiksi! Kun kerroin myyjälle etsiväni tuulipukua, piti saman tien määrittää, haluanko gore-texiä, tuulenpitävää, vuorellista yms. Samalla piti kertoa laji, jossa sitä aikoo käyttää. No, sehän on sauvakävely ja yleinen ulkona hengailu. Enkä mene sateessa lenkille! Tämä tapahtui Inter-Sportissa, jossa myyjä toi minulle aivan ihanan pinkin Icepeakin takin (merkki kuuluu L-Groupiin, eli on suomalainen). Housut valittiin erikseen. Takki oli kauniisti slimmattu, ja siinä oli noin sata taskua… (Icepeakia saa muuten netistä, jos jotakuta kiinnostaa.)

Tässä vaiheessa iski pieni nuukuus, ja valitsin Stadiumista löytyneen puvun, joka oli kampanjatarjouksessa. Se on nyt testattu, olin oikein tyytyväinen. Ei mennyt kovakaan tuuli läpi. Mitoitus oli erinomainen lyhyelle. Merkki on Everest, ja ihan tarpeeksi tekninen minulle! Puku on lisäksi iloisen värinen!

On hyvä, että varusteet ovat ajanmukaiset. Nykymateriaalit ovat hengittäviä ja teknisiä, ja lisäksi Suomi on edelläkävijämaa niiden kehittämisessä. Nyt ei ainakaan ole tekosyytä olla menemättä lenkille!

Ei jaksa poseerata tyynesti… Otetaanpa pienet hypyt kuvaajan iloksi ennen lenkkiä:

Eilen oli ihana ilma kävellä. Pyöräkin on jo nostettu ulos. Viikonlopuksi vain on luvattu niin kurjaa säätä, että pyöräilyhaaveet siirtynevät, voi tylsyys!

Millaisia varusteita teiltä löytyy, kutkuttavatko viimeiset jumppakamat, vai oletteko ihan reilusti, kuten minä, välillä vähän jälkijunassa varusteiden kanssa?

Share:

16 Comments

 1. Anonyymi
  09/05/2012 / 2:31 pm

  Mie vannon teknisten tuotteiden nimeen! Mun kaikki urheiluvaatteet Peakia, laatutuotteita loistavin ominaisuuksin. Älä nyt suutu, mut sun uus puku on aika vanhanaikaisen näköinen…T. Toinen 40+

 2. Marjukka
  09/05/2012 / 2:33 pm

  En suutu, okei, jos edellinen on 14 vuotta vanha, niin se kai kertoo jotain…? Mä olen sellainen sunnuntaiurheilija, ja tämä kelpaa mulle hyvin!

 3. Tibs
  09/05/2012 / 3:00 pm

  Puuvillaiset olen jattanyt kokonaan pois niin ulko- kuin sisasporttivaatteista. Yksinkertasesti vain paljon mukavampi liikkua kun on jonkin sortin teknisemmat materiaalit paalla. Juoksutoppeja on tullut ostettua ihan riittavasti taas vahaksi aikaa, mutta muut ulkoiluvarusteet ovat kylla jo aika vanhoja. Valilla ompelen revenneita saumoja…Jenkeista olen ostellut Lululemon-merkkisia sporttivetimia – aivan ihania, seka mallit etta materiaalit.Kauniin vihrea pusakka!

 4. Anonyymi
  09/05/2012 / 3:04 pm

  Jälkijunassa täälläkin. Muutama vuosi sitten mentiin joka kesä Vierumäelle treenaamaan viikonlopuksi ja ekan kerran jälkeen oli pakko mennä ostoksille. Mulla oli niin epäkelvot vaatteet. Mutta koskaan en osta viimeisintä huutoa olevia malleja. Mulle kelpaa vanhan sesongin vaatteet loistavasti. Hinta kun putoaa usein puoleen tai allekin. Budget Sportista löytyy vaikka mitä! Enkä kuuna päivänä maksaisi Asicsin juoksulenkkareista 170 euroa. Mulle kelpaa vanhan sesongin kengät, jotka saa puolella tuosta hinnasta.-Marie-

 5. Marjukka
  09/05/2012 / 3:49 pm

  Sama täällä, ihan niin eilistä päivää eivät minunkaan toppini tai trikooni ole. Lululemon on tuttu, yksi kaveri on ostanut niitä!

 6. Marjukka
  09/05/2012 / 3:53 pm

  Niin, kun on tällainen kotijumppari kuten minä, niin ei haittaa, vaikkei kamat ihan viimeisintä huutoa ole. Budget Sporthan on ihan loistava! No, Haltin pukuni oli kallis, sen ostin uutena.TTämäkin on valintakysymys, kenkäparista ja takista maksan ilomielin vähän enemmän, ulkoilupuvusta en… : )

 7. Mapsin muotia
  09/05/2012 / 4:15 pm

  Olipa pirtsakka hyppely siellä kameramiehelle =) Juu, en ole minäkään ollenkaan teknisten asioiden ymmärtäjä näissä jutuissa. Omistan juoksupuvun, sekin ainakin viisi vuotta vanha ja muutenkin yritän selvitä mahdollisimma vähillä ulkoiluvaatevarastoilla. Ja ne mitä ostan, ostan yleensä -50% tangosta. No sen verran täytyy myöntyä, että vuosi sitten ostin satasen spinning-kengät ja ne on kyllä olleet hyvä ostos! Tavallisilla "aerobic-tossuilla" (hih, onkohan tuokin jo ihan antiikkinen sana?) puutui jalka niin paljon polkiessa, että ei ollut enää mukavaa. Budgetista, stadiumista ym. haen jos jotain tarvitaan! Mutta mieluummin minäkin laitan ne pennoset kivoihin korkkareihin, tunnustan ;D

 8. Marjukka
  09/05/2012 / 4:30 pm

  Täytyy tunnustaa, että hienot urheiluvaatteet ovat upeita, mutta itse en tunne niihin mitenkään suurta vetoa. Varmaan tuntisin, jos harrastaisin urheilua oikein tosissani! Se on urheiluhullulle varmaan vähän sama, kuin jos minun pitäisi töissä soittaa jotain rupusta kosketinsoitinta kunnon sähköpianon asemesta.Pyöräilykenkiin kyllä kannatti sun satsata! Mulla on maantiepyöräilyyn Shimanon kengät, eikä niissä puudu jalat. Vähän niin kuin ei hyvissä korkkareissakaan… ; )

 9. Marjukka
  09/05/2012 / 4:31 pm

  Ps. Aerobic-tossut – sanotaanko tosiaan nykyään enää niin? ; )

 10. Mapsin muotia
  09/05/2012 / 4:47 pm

  No sitäpä minäkin mietin, että käytetäänkö aerobic-tossu-sanaa enää… Hih, niin antiikkinen minunkin urheilutietouteni on ;D

 11. -Jassu-
  09/05/2012 / 9:29 pm

  Ei ole kauaakaan, kun omatkin urheiluvaatteet olivat samaa ikäluokkaa. 🙂 Viime kesänä hurahdin siihen juoksun opetteluun ja sitten olikin kiva uusia urheilukamppeita. Stadiumilla on kyllä hyviä kampanjoita ja kivoja urheilukamppeita! Noilla sun vaatteilla voi taas vetää seuraavat kymmenisen vuotta, kun ovat kivan hillittyjä eikä mitään trendivärityksiä.

 12. Marika
  10/05/2012 / 2:51 am

  Everest-merkiltä löytyy hyviä perusurheiluvaatteita. Oikein nätti puku ja ajaa asiansa varmasti pitkään. Minunkin gore tex -pukuni taitaa olla Stadiumista ja SOC-merkkinen Stadiumin oma malli. Hyvin pärjää sillä, vaikka housut ovatkin aika reilut. Mahtuupahan talvella paljon villaista alle:) Minä ostan urheiluvaatteita nykyään aika usein, mutta en kalliita. Stadium ja Budget sport ovat usein ostospaikkoja. Lenkkarit täytyy olla hyvät, mulla on sellainen vähän hankala jalka. Sali- ja jumppakamoja on oltava monet, kun niitä pestään usein.

 13. Helena
  10/05/2012 / 3:07 am

  Ennen oli hyvin tarkka, että oli viimosen päälle toppia ja housuja. Silloin, kun kävin "IN"- klubeilla, varsinkin Saksassa. Oli Spinning-kenkää, Aerobic-tossua ja niitäkin parit erilaiset, sekä erikseen sali-tossut. Toppeja joka jumppatunnille erilaiset ja eriväriset jne… Mutta kävinkin silloin päivittäin jumpassa, parhaimpana kaksi kertaa, aamulla ja illalla. Lisäksi työskentelin salilla, joten pitihän sitä näyttää hyvältä 😉 Ja sitäpaitsi, jos liikkuu ja hikoilee jumpissa päivittäin, alkavat vaatteet haista oudolle aika pian, vaikka laitoinkin ne heti pesuun tuntien jälkeen. Mikään ei ole inhottavampaa, kuin "vanhalle", pinttyneelle hielle haisevat jumppakaverit. Saksassa siitä jopa huomautettiin, jos jollakin oli niin vanhat ja pinttyneet vaatteet. Siis yleisesti, ei suoraan tälle henkilölle, mutta mainittiin, ettei toivottaisi vuosia vanhoja urheiluvaatteita pidettäväksi. Useinhan joillain miehillä sellaisia näkee.Tällä hetkellä menen kotiteepparilla ja vanhoilla jumppahousuillani, lenkille vedän vain jotain mukavaa, sään mukaista, päälleni. Ei siis ollenkaan välineurheilua. Olen vain päättänyt, että liikkeelle lähteminen on tärkeintä ja että asussa on mukava liikkua. Ja kyllä, Aerobic-kenkä sanaa käytetään vieläkin, tosin jokaiseen tunti-liikuntaan löytyy luultavasti omat kengät, ja harvoin enää pidetään vanhaa kunnon Aerobic-tuntia, mikä on mielestäni erittäin harmillista.

 14. Marjukka
  10/05/2012 / 9:12 am

  Oi, olet hurahtanut juoksuun, hienoa! Milloinhan se kärpänen tosissaan puraisisi minua?

 15. Marjukka
  10/05/2012 / 1:02 pm

  Totta, ja urheilukamoihin saa periaatteessa uppomaan ihan hirveästi rahaa. Minulle oli tärkeää Everest-puvun mitoitus, ja se oli kyllä erinomainen, otin koon 34.Lenkkareissa en ole pihistellyt, kyse on kuitenkin kengässä, jossa jalka on kovalla kulutuksella. Siinä myös ihan samaa mieltä!

 16. Marjukka
  10/05/2012 / 1:04 pm

  Sinä oletkin sitten ollut jo ammatinkin puolesta liikkuja! Muistan joskus, kun salilla vielä kävin, että joillakin miehillä oli edelleen raidalliset, lököttävät "salihousut" ja hihaton, löysä puuvillainen t-paita, joka oli kyllä parhaat päivänsä nähnyt… Haisevat vaatteet ovat suorastaan ympäristöhaitta, ymmärrän hyvin!Aerobic oli kivaa, varsinkin step-sellainen!! Mulla on oma koroke kotona, ja joskus steppaan niitä askelkuvioita lämmittelyksi ihan omaksi ilokseni!

Vastaa