Aletilaus ja pohdintoja

Tämän juhannuksen suunnitelmat menivät totaalisen uusiksi. Olen nimittäin sairastunut keuhkoputkentulehdukseen. Kävin eilen lääkärissä ja sain antibioottikuurin. Nyt sitten podetaan ja yskitään. Vähän harmittaa, mutta minkäs asialle voi…

Sen verran on heikko olo, ettei jaksa olla kovin paljon yhäällä. Niinpä viihdykkeekseni tein laajan nettikauppakierroksen, ja sorruin tilaamaan Perfectly Basicilta muutaman alejutun…

Löysin nämä London Solen ballerinat – kuosi on minusta aivan ihana, ja sisältää lempivärini! Tilasin koon 38, suositeltiin siis ottamaan yhden koon suuremman kuin tavallisesti. Yleensä kokoni on 37, mutta brittikengissä 5, eli 38. Kurkatkaapa muuten merkin nettikauppaan, varsinainen karkkikauppa, nam!

Perfectly Basicin Filippa K-valikoima on laaja, ja tätä neuletta olen katsellut pitkin kevättä. Neule on aika pitkä, ja saapa nähdä onko se jopa liian pitkä. Ajattelin yhdistää sen jo kaapista löytyviin Filipan satiinihousuihin, joista kuva täällä… Neule oli puoleen hintaan.

Ostoskoriin löysivät tiensä myös nämä mustat housut, jollaisia sovittelin viime kesänä armeijanvihreänä – edelleen puoleen hintaan!! En ole enää kovin halukas pitämään shortseja, joten ohuet, rypistymättömät kesähousut ovat mukava kesävaate. Yläosaksi sopii toppi tai väljä pieni paita. Tykkään housujen porkkanamallista kovasti, se on aika armollinen takapuolelle ja reisille… : )

Nyt vain odotellaan pakettia ja jännätään miten tilaukset sopivat!

Mietin tässä eilen ja tänäänkin vielä, miten sitä lataa kesään hirmuisia odotuksia. Kesäänhän alkaa suunnitella ja odottaa jo helmikuussa. Ainakin minulla se on vähän sellaista sitku-sitku-elämää. Sitku on kesä, sitku on lämmin, sitku urheilen ihan hirmuisesti… No, aurinkoa en ole vielä päässyt ottamaan, saati urheilemaan. Olen odottanut pyöräilykautta kuin kuuta nousevaa, mutta kertaakaan en ole vielä päässyt pyörän selkään. Ensin muljahti nilkka, sitten tuli tämä yskä. Kesä tuntuu niin lyhyeltä, se on viikoissa ohi, ja ne harvat auringonpaisteiset päivät haluaisi käyttää todella tarkasti. Aurinko paistaa nytkin ihanasti ulkona, ihmiset kokoontuvat tänään ystävien ja sukulaisten luo, ja minä vaan nökötän sängyllä tietsikan kanssa…

Järki tietysti sanoo, että ei yksi nilkan venäytys tai antibioottikuuri koko kesää kaada, mutta silti on vähän surkea fiilis. Yritän silti parhaani mukaan nauttia tästä loikoilusta. On pari lehteä luvassa ja elokuviakin voi katsoa, olen lueskellutkin. Ja onhan yksi ulkomaanreissukin tehty, että eivät tässä niin huonosti asiat ole kuitenkaan. Itsesääli taitaa paistaa tästä läpi, laitetaan siis sen piikkiin nämä rivit…

Kysynkin nyt: tuleeko teidän ladattua kesään odotuksia? Osaatteko elää tässä ja nyt?

Share:

16 Comments

 1. Amanda
  21/06/2012 / 8:49 am

  Kyllä tulee ladattua kesään odotuksia ja kaikki viikonloput on tungettu niin täyteen festareita yms. että väsyttää pelkkä ajatuskin. Kun osaisi välillä vain olla! Ja nämä kelit, karmean kylmä edelleen ja heinäkuu kolkuttaa jo oven takana!Toivottavasti paranet pian, mukavaa juhannusta taudista huolimatta!

 2. Marjukka
  21/06/2012 / 9:41 am

  Niin, se on varmasti tämän kansakunnan tapa, niin paljon olisi tekemistä ja niin vähän aikaa… Nousi hymy huulille kommentistasi, kiitos! Mukavaa juhannusta sinullekin!

 3. pauliina
  21/06/2012 / 2:32 pm

  No harmin paikka, kun tuli tauti mutta ota ihan levon ja rentoilun kannalta. Kyllä sitä kesää vielä riittää! Niinhän se tuppaa olemaan, että jossain tulevaisuudessa sitä helposti elelee, "sitten lomalla"… Pitää ihan muistuttaa itselleen, että se odotettu kesä on NYT, ei tarvi enää odottaa, kesä on nyt vaikka loma onkin vähän myöhemmin. Siitä hetkestä kiinni saaminen ja nauttiminen on vaan välillä niin vaikeaa ja yhtäkkiä huomaa, että kesäkuukin livahti ohi ihan vilauksessa!

 4. Tupuna
  21/06/2012 / 2:37 pm

  Ikävä kuulla, että olet sairaana, mutta antibioottikuuri tepsii toivottavasti nopeasti – ja senkin jälkeen on vielä kesää pitkälti jäljellä. Voipi olla, että se oikeastaan sitten vasta alkaa. 🙂 Omassa elämässäni olen pyrkinyt kovasti eroon tuosta sitku-elämästä, mutta sitkeästi se pitää minusta kiinni…Aurinkoa juhannukseesi!t. Tupuna

 5. Marjukka
  21/06/2012 / 3:07 pm

  Kiitos viisaista sanoistasi. Totta, itseään pitää välillä muistuttaa hetkessä elämisestä. Vain paikallaan olokin voi olla sitä kokemista, ei aina meno ja meininki.

 6. Marjukka
  21/06/2012 / 3:09 pm

  Niin, juhannuksen jälkeenhän alkaa "iso kesä". Ihanasti sinäkin minua piristit! Monta viikkoahan tässä on vielä, ja paljon hauskaa tulossa. Mukavaa juhannusta sinulle!

 7. Satu
  21/06/2012 / 3:45 pm

  Jos jossain on ladattu kesään tuhottomasti odotuksia niin meillä… puutarhaa pitäisi saada laitettua, autotalli siivottua ja vähän fiksattua, pitäisi maalata taloon rakennettu uusi lasikuisti, pitäisi tehdä pieni lomareissu, pitäisi kutsua kavereita grillaamaan, pitäisi pitäisi pitäisi… Just tossa pari päivää sitten miehen kanssa tuskailtiin, että voihan nenä, nyt on jo juhannus ja kaikki hommat aloittamatta… Koko kesäkuu on sekä mulla että miehellä mennyt tiiviisti töissä joten PITÄISI vähän tässä relatakin 🙂 Joo, lienee selvää ettemme selviä urakasta, joten PITÄISI varmaan vähän laskea rimaa! Muthei – aivan ihkut kengät olet löytänyt!

 8. Marjukka
  21/06/2012 / 5:04 pm

  Oijoijoi… Teilläpä kyllä puuhaa riittää, jos kaiken aiotte tehdä. Totta, jossain välissä pitäisi relatakin. Tsemppiä, älkää yrittäkö liikaa! Joo – saapa nähdä, miten popot sopivat, vai lähtevätkö saman tien takaisin!

 9. Maati
  21/06/2012 / 6:12 pm

  Pikaista paranemista, uusia juhannuksia tulee. Lepoa, lukemista ja hyvää syötävää, välillä torkut niin kyllä se siitä:) Kivoja aleostoksia, täytyy kans klikata sinne!

 10. Anonyymi
  21/06/2012 / 7:46 pm

  Ulkomaan vuodet ovat jostain syystä opettaneet elämään tässä ja nyt. Ei enää hössötetä jouluista ja juhannuksista :)Kattis

 11. Marjukka
  22/06/2012 / 8:36 am

  Ihania ehdotuksia, Maati, juuri näin aion tehdä. Mukavaa juhannusta sinulle!

 12. Marjukka
  22/06/2012 / 8:37 am

  Ei kannatakaan! : )

 13. Tiina
  23/06/2012 / 7:34 am

  Olen nyt 44 vuotiaana oppinut elämään tässä ja nyt. Huomaan ulkona koiran kanssa lenkkeillessä kun puihin puhkeaa lehdet, huomaan niiden kasvun, tuoksuttelen niiden uutukaista tuoksua, samoin kukkien puhkeamista kukkaan. Tuoksuttelen sireeniä, ruusua, pionia ym. Joka päivä huomaan kuinka kukat ovat edellistä päivää enemmän auki ja sen kun ne jälleen kesän edetessä kuihtuvat. En laadi listoja pitkälle aikavälille. Työpäiville en phjelmoi mitään muuta kuin ulkoilun koiran kanssa. Vapaapäivillä siivoan ja tapailen ystäviä. Olen aavistuksen erakkoluonteinen joten en kaipaa ihmisvilinää.Ehkäpä yksinäisenä ihmisenä on helpompaa miettiä ajankäyttöä kun esim. parisuhteessa olevan tai silloin jos on vielä pieniä lapsia.Nukun surutta päiväunet aina kun siltä tuntuu, kuuntelen paljon musiikkia, en omista tv:tä. Joitain sarjoja seuraan satunnaisesti netistä.Olen vihdoin ymmärtänyt, että elämä on tässä ja nyt. En tiedä huomisesta, eilinen on jo mennyttä joten miksen nauttisi juuri tästä hetkestä.Pikaista paranemista ja nautinnollista loman jatkoa. Sitä sinulla onneksi vielä on jokin hetki edessä.Ihania aleostoksia. Tämä blogimaailma on siitä ihana kun löydän aina teidän kirjoitusten perusteella uusia nettikauppoja missä valikoima kaikkeen kauniiseen on valtava.Nyt koiran kanssa lenkille ja sitten valmistautumaan töihin :))

 14. Marjukka
  23/06/2012 / 9:00 am

  Ihanaa pohdintaa… Kiitos Tiina, tässä on meille kaikille miettimistä.

 15. Anonyymi
  24/06/2012 / 6:54 pm

  Ajatteletko, että sortseja voisi pitää vain, jos on täydelliset (mitä se ikinä tarkoittaakaan) jalat? Voi kuinka sitten rikonkaan ihmiskunnan aikeutta esteettisyyteen, mutta en mistään hinnasta kulje 30 asteen helteessä pitkiksissä, jollen ole sellaisella seudulla, jossa odotetaan kunnioittavaa pukeutumista (esim. muslimimaat). Silloin peitän polvet ja hartiat tietysti, mutta sekin onnistuu useimmiten pitkillä hameilla, capreilla jne. Ole hyvä ystävä armollinen itsellesi! Kyllä maailmaan mahtuu epätäydellisyyttä! Annika

 16. Marjukka
  24/06/2012 / 7:21 pm

  Joo, en tunne oloani kotoiseksi shortseissa, laitan mieluummin hameen tai löysät pitkikset. Tää koskee siis minua, muut saavat pukeutua miten haluavat. Kompleksinsa kullakin…

Vastaa