Valdemossassa, eli autoilupäivä 1/2

Lomaviikkomme sisälsi yhden autoilupäivän. Autonvuokraus matkatoimiston kautta oli helppoa, tilasin sen paikan päältä, ja auto tuotiin hotellille. Saimme yllätyksekseni samanlaisen kärryn kuin minullakin on, joten ainakaan uuden auton käsittelyn suhteen ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Europcarilla oli ilmeisesti ymmärretty väärin auton tuonti, sillä odottelimme puoli tuntia. Sen jälkeen ystäväni soitti matkatoimiston palvelunumeroon. Kun Europcarin edustaja saapui, kävi ilmi, että hänellä oli papereissa luovutusaika puoli kymmenen, mutta meille oli sanottu yhdeksältä, kuten toivoimme.

Autoilu Mallorcalla on helppoa, tiestö on erinomainen ja viitat selviä. Lisäksi sain puhelimeni navigaattorin (mieheni avustuksella) kytkettyä offline-tilaan, joten sekin oli apuna ajaessa.

Halusin näyttää ystävälleni Valdemossan hurmaavan pikkukaupungin. Sen päänähtävyys on luostari, jossa Frederic Chopin ja hänen rakastajattarensa, kirjailijatar George Sand viettivät talven 1838. Luostarissa on paitsi luostarielämään kuuluva museo, myös erillinen Chopin-museo. Pääsylipulla olisi saanut myös osallistua pieneen pianokonserttiin, mutta sen jätimme väliin. Luostarin parvekkeilta on ihana näkymä Tramuntanan vuoristoon. Valdemossaan ei ollut ollenkaan hurjan mutkikasta, mutta läntistä rantatietä jos lähtee ajamaan, kannattaa varata aikaa. Mutta näkymät Välimerelle korkealta ovat huikeat.

Kuva lainattu Travelbat-sivulta:

Valdemossa on täynnä ihania pikku ravintoloita, kahviloita, herkkukauppoja ja pieniä putiikkeja, joista löytää vaikka mitä somaa. Minä ostin pari palasta turronia, eräänlaista mantelinugaata, joka on herkkuani. Valdemossaan kannattaa lähteä aamuksi, sillä parkkipaikat kaupungin keskustassa täyttyvät nopeasti. Meillä oli onnea, saimme viimeisen paikan  aukiolta. Parkkeeraus oli edullista, ja kolme tuntia meni äkkiä.

Luostarin kirkko sisältä…

 Luostarin sisäpihalta, siellä kasvoi myös appelsiinipuu.

No ketkäs siinä – herra Chopin ja neiti Sand, oikealta nimeltään Amandine-Aurore-Lucile Dupin.

Tykkään kuvailla myös oviaukkojen näkymiä. Oviaukko on kutsuva, se pyytää kurkkaamaan, mitä löytyy, kun sen lävitse mennään…

Kukkia oli joka puolella…

Lounastimme kivassa paikassa palmujen alla…

Kun illalla palasimme hotellille, meitä odotti viinipullo; matkatoimiston toivotus aamun sähläysten takia. Iloinen yllätys!

Kepoista keskiviikkoa!

Share:

3 Comments

 1. Anonyymi
  14/06/2012 / 2:26 pm

  Ihania kuvia! Me olimme samaan aikaan reissussa ja autoilimme torstaina Soller-Port de Soller-Deia-Valldemossa -reittiä. Voi että siellä oli kaunista, sanat eivät riitä kuvaamaan! Hämmästyin taas sitä, miten vihreä ja vehreä Mallorca onkaan. Harmiksemme emme päässeet pysähtymään Valldemossaan, sillä pienin seurueestamme nukahti päiväunille autoon. Seuraavalla kerralla sitten tietää, mihin ajella ja poiketa. -Sanna

 2. Marjukka
  14/06/2012 / 3:09 pm

  Hei Sanna, voi, tuo reitti on todella kaunis. Ensi kerralla sitten, kannattaa todellakin tulla uudelleen! : )

 3. Tuuli
  15/06/2012 / 8:03 pm

  Oih miten tulee ikävä Mallorcalle. Meidän reissusta on jo 6 vuotta aikaa, mutta vuokrattiin tuolloin auto 3 vuorokaudeksi ja ajeltiin ympäri saarta. Se oli kyllä niin kaunis paikka ja autoilu tosiaan oli siellä helppoa. Jonain päivänä vielä uudelleen <3

Vastaa