Asunnon vuokraus Italiasta – oma kokemus

Moni tuttu tai bloggari suunnittelee matkaa Toscanaan tai on käynyt siellä, on vuokraamassa tai on vuokrannut taloa tai asuntoa. Ajattelin jakaa oman kokemukseni, ehkä siitä on jollekin innoitusta tai hyötyä. (Asunnon vuokrauksesta Roomassa kirjoittaa Preferita täällä. )

Kesällä 2009 vuokrasimme asunnon Toscanasta, Luccan läheltä, Capannorin kunnasta, pienestä Toforin kylästä. Asunto löytyi Homeaway.fi:n kautta. Kriteerit asunnon vuokraan olivat korkealla: sen piti olla sievä, hiljainen, uima-allas piti löytyä, ja sen piti olla lähellä jotain suurempaa kaupunkia.

Ihastuin suunnattomasti erääseen asuntoon, joka sijaitsi toimivalla öljytilalla lähellä Luccaa. Asunnon nimi oli Lavender, se oli soma ja romanttinen, mutta parasta oli kuitenkin näköala kukkulalta ympäröiviin laaksoihin. Uima-allaskin oli. Ainoa jännitys oli hinta, viikkovuokraa ei ollut mainittu nettisivuilla. Laitoin kuitenkin omistajalle viestiä, ja yllätykseksemme hinta oli hyvinkin siedettävä! Niinpä vuokrasimme asunnon viideksitoista päiväksi.

Asuntomme sijaitsi tosiaan tilalla nimeltä Fattoria Rugiagli. Se oli n. 30m2:n yksiö, ja sijaitsi ”ulkorakennuksessa”, seinän toisella puolen oli autotalli. Päärakennuksessa sijaitsivat kaksi muuta asuntoa ja omistajien koti. Tilan maat oli vuokrattu.

Lähtöpäivänä lensimme Pariisin kautta Firenzeen, ja lentokentältä vuokratulla Fiat Puntolla ajelimme jännityksen vallassa kohti Luccaa. Olipa hyvä, että meillä oli navigaattori, oli sen verran mutkikas tie kylien läpi kukkuloille. Ensivaikutelma Rugiaglista oli juuri sellainen kuin toivoimmekin: suuri, vanha kivitalo ihastuttavine pihapiireineen, kukkia – ja pari rennonoloista koiraa.

Isäntäpari oli ihastuttava – siis todella: niin charmantteja, älykkäitä ja sivistyneitä ihmisiä kuin vain ikinä. Isäntä Fabrizio oli eläkkeellä oleva Unescossa elämäntyönsä tehnyt kriisialueiden lääkäri, kirurgi. Vaimo Bilge oli edelleen Unicefin töissä. Saimme kutsun ensimmäisenä aamuna heidän luokseen aamiaiselle. Balilainen apulainen tarjoili meille, ja juttelimme paljon Suomesta ja tietenkin saimme hyödyllisiä Italian-vinkkejä. Joka ilta Fabrizio muuten tuli ottamaan aurinkoa altaalle, ja veti kroolia altaassa. Juttelimme päivittäin. Bilge auttoi meitä ihan käytännössäkin, hän printtasi meille liput Uffiziin. Tulopäivänä Fabrizio ajelutti meitä lähistöllä, näytti ruokakaupat, postit ja muuta mukavaa.

Entä asunto sitten? Yksiö oli suloinen, keittiö oli vaatimaton, mutta riittävä. Ja se maisema: sängystä näköala suoraan laaksoon!! Meillä oli myös oma patio pöytineen ja tuoleineen. Siinä nautimme aamiaisen joka päivä ja monesti illallisenkin tai lounaan. Kävimme myös katsomassa kahta muuta asuntoa, ne olivat todella kauniisti sisustettuja. Vuokraus sujui ongelmitta. Meillä oli ihana siivooja, Fiorella, joka ei puhunut englantia, mutta aina siivottuaan hän huusi meille iloisesti: ”Domani!!!” (”Huomiseen”??)

Uima-altaalla ei ollut todellakaan ruuhkaista. Kahden viikon aikana näimme kaksi muutakin pariskuntaa, mutta he eivät viettäneet altaalla aikaa kuten me. Toscanaan osui nimittäin todella kova helleaalto, lämpötila huiteli neljääkymmentä monta päivää. Ei siinä jaksanut kiertää missään, vaan lähinnä löhötä oliivipuun alla ja uida altaassa. Iltaisin istuimme asunnon seinustalla katsomassa auringon laskua vuorien taa. Seinä oli lämpöinen ja kukkulat laskeutuivat jalkojen juuressa. Taloihin laaksossa syttyivät valot pimeän tultua, ja kuului kotoisia ääniä. Voi että se oli ihanaa.

Nyt, kun olen katsonut Rugiaglia Homeawayn sivuilta, pikku asunto, Lavender, jossa olimme, ei ole enää saatavilla. Omistajat suunnittelivat remontoivansa sen itselleen, ja ilmeisesti näin on tapahtunut. Muut huoneistot, Jasminen ja Mimosan löydät täältä: http://www.homeaway.fi/Italia/Toscana/Luccan-alue/loma-huoneisto-Capannori/p62607.htm?uni_id=44927

Rugiagli laaksosta käsin, aurinkovarjon luona oli meidän kortteerimme:

Ulkorakennus, jonka takana oli asuntomme. Pieni keltainen portti vei meidän terassillemme.

Päätalon portti ja pihaa

Vaaleassa talossa oli omistajien asunto, vasemmanpuoleisessa huoneistot Mimosa ja Jasmine.

 Pihapiiriä päätalon luota

Lavender-huone vinokattoisessa, vaaleassa rakennuksessa. Laventelikuja ja portaat johtivat sinne. Aurinkovarjo on alhaalla. 

Meidän terassia…

Pergola altaan yläpuolella…

 Uima-allas, jossa ei ruuhkaa ollut

 Näkymä sängystä ulos

  Minä portaalla

 …ja ne maisemat… Ne olivat kuin satukirjasta.

Koirat olivat iloisesti vastassa aina, kun ajoimme pihaan. Eräänä päivänä niiltä oli leikattu turkki! 

Haluaisin vielä palata sinne, en tosin enää heinäkuussa. Vielä jäi paljon näkemättä. Teen vielä toisen postauksen, jossa annan omat Toscana-vinkkini: missä kävimme ja mistä tykkäsimme. Ehkä saitte tästä pikkuisen matkakuumetta? ; )

Onko teillä kokemusta asunnon vuokrauksesta ulkomailta? Hyviä vinkkejä tai paikkoja?

Kaunista torstai-iltaa!

Share:

25 Comments

 1. Eeva
  05/07/2012 / 5:49 pm

  Heti tuli Italian kaipuu!

 2. lili
  05/07/2012 / 6:57 pm

  En ole koskaan käynyt Italiassa, mutta tää sun kertomus sai mut tuntemaan niin!:) Aivan ihanasti kirjoitettu. Jollekin tuollaiselle reissulle pitää kyllä ehdottomasti vielä joku päivä päästä:)

 3. Marjukka
  05/07/2012 / 7:28 pm

  Hih, sinne siis! : )

 4. Preferita
  05/07/2012 / 7:28 pm

  Mikä mainio asunto ja ihana matkakertomus kuvineen kaikkineen! Toscanaan ei voi olla rakastumatta! Minäkin voin varauksetta suositella loma-asunnon vuokraamista sekä myös homeawayta. Heillä on selkeät nettisivut, toimiva haku ja riittävän yksityiskohtaiset tiedot ja valokuvat asunnoista. Kun malttaa käyttää surffailuun aikaa, löytää varmasti juuri yhtä ihastuttavan lomakodin kuin tekin, ja saa tehtyä yksilöllisen ja oman näköisen loman.

 5. Marjukka
  05/07/2012 / 7:29 pm

  No kiva! : ) Selailin noita Homeawayn sivuja, ja minusta Luccan alueella nimenomaan näkyi olevan vaikka mitä ihania majoituskohteita. Suosittelen kyllä lämpimästi omatoimimatkailua Toscanassa.

 6. Kata
  05/07/2012 / 7:44 pm

  Kyllä vaan, matkakuume iski! Tekee mieli Italiaan aivan valtavasti (niin kuin aina, ei muutu tunne ikinä, vaikka melkein vuosittain siellä tulee käytyä). Tuo teidän majapaikkanne oli ihastuttava. Samoin kuin isäntäväki tekstisi perusteella.Ja juu, a domani tarkoittaa huomiseen. 🙂

 7. Marjukka
  05/07/2012 / 7:49 pm

  Samaa mieltä, Homeaway on suositeltava, samaa sanovat eräät ystävät, jotka ovat vuokranneet siltä myös. Toisen kerran vuokrasimme 2010 Lagosista Algarvesta, ja homma hoitui yhtä hienosti. Omassa asunnossa on jotenkin rennompaa kuin hotellissa – se oma rauha ja tahti.

 8. Marjukka
  05/07/2012 / 7:50 pm

  Voi, sinähän sitten olet Italiassa usein käynyt, minä vain kahdesti. Isäntäväen ansiosta tuli niin hyvä fiilis, he olivat kyllä koko paikan sielu.

 9. Karla ALL I EVER WANTED IS HERE-blogi
  05/07/2012 / 7:55 pm

  Matkakuume iski entisestään, onneksi on pian lievitystä luvassa! Meillä on ensi kesällä juuri tuollainen kuvaamasi loma suunnitteilla ystävien kanssa, joten tuhannesti kiitos vinkeistä! Lähden katsomaan myös Preferitan vinkit.

 10. Marjukka
  05/07/2012 / 8:06 pm

  Teille tulee varmasti hieno matka, laitahan paljon juttua siitä! Lisää vinkkejä tulossa vielä Toscanasta…

 11. Maija
  05/07/2012 / 8:24 pm

  Aivan mielettömän upeita kuvia! Ennen tätä postausta asunnon vuokraus ei ole tullut mieleenikään, mutta tämän myötä kiinnostus kyllä nousi, tällainen ratkaisu ei olekaan hullumpi vaihtoehto! :)Toivottavasti toivut pian ja pääset nauttimaan lomastasi, onneksi nyt täällä Suomessakin on upea sää!

 12. Marjukka
  05/07/2012 / 9:10 pm

  Kiitos, voin jo paremmin ja olen päässyt nauttimaan auringosta. Ehdottomasti kannattaa kokeilla asunnonvuokrausta. Homeawaysta olen kuullut hyvää, Interhomesta en niinkään. Samaan aikaan 2009 sain myös kivan tarjouksen Amalfilta, ehkäpä sinne joku päivä.

 13. Merja
  06/07/2012 / 4:44 am

  Pakko päästä Italiaan pitkästä aikaa ;-D. Ehkäpä jo syksyllä…

 14. Anonyymi
  06/07/2012 / 5:04 am

  Matkakuume nousi :). Ihanan ja rauhaisan näköinen paikka. Tuolla varmaan todella pääsi lomamoodiin. Tuollaisesta asunnonvuokrauslomasta olen kyllä puhunut kotona jo muutaman vuoden… ja itse haluaisin nimenomaan Italiaan, ehkä tosin pohjoisemmaksi järviseuduille.Tänä kesänä matkasuunnitelma siipan kanssa jo buukattu –> kohti Tour de Francen maisemia ja Pariisia.-jaana-

 15. Salli
  06/07/2012 / 6:31 am

  Hei! Tosi kiva postaus. Olen menossa Toscanaan syyskuussa, joten kaikki vinkit otan mieluusti vastaan =)

 16. Marjukka
  06/07/2012 / 8:49 am

  Syksy, sadonkorjuunaika on kuulemma Toscanassa kaunista. Silti on vielä lämmintä. Pääsisipä tosiaan syksyllä…

 17. Marjukka
  06/07/2012 / 8:50 am

  Kylläpä lomasuunnitelmanne kuulostavat hyviltä. Pääsette varmasti nauttimaan kauniista maisemista.: )

 18. Marjukka
  06/07/2012 / 8:52 am

  Hei Salli! Oi, nytnkyllä käy kateeksi… ; )Isäntämme Fabrizio suositteli juuri syksyä Toscanan-matkan ajankohdaksi. Matkastasi tulee varmasti hieno. Kirjoitan lähipäivinä omat vinkkkini.

 19. Anonyymi
  06/07/2012 / 1:51 pm

  Me on nyt harrastettu asunnon vuokrausta 2kertaa, rooman läheltä anziosta,oltiin 4 vkoa ja nyt kesäkuussa oltiin vko nizzasta, molemmat yksityisiltä. Kaikki on mnennyt tosi,tosi mallikkaasti,asunnot ollet just niinkuin netissä, ei valittamista olleskaan. Ensi kevääksi suunniteilla ensinnä comolle,josta sitten milanoon,molempiin tarkoitus vuokrata asunto….

 20. Anonyymi
  06/07/2012 / 3:40 pm

  Voi Marjukka minkä teit : ) Taidan nimittäin joutua sittenkin pyörtämään pyhän päätökseni, että tänä kesänä tai alkusyksynä matkabudjettia kartutetaan tulevaan pidempään reissuun ja nautitaan nyt vain Suomen kesästä. Tämä kuulosti kyllä niin meidän tyyliseltä paikalta.

 21. Anonyymi
  06/07/2012 / 3:57 pm

  Mahtipostaus taas ja ihanat kuvat!-Marie-

 22. Marjukka
  06/07/2012 / 5:18 pm

  Oi miten ihanalta kuulostaa, ja se on aina hienoa, kun suunnitelmat onnistuvat. Comolla on varmasti tosi kaunista. Nizzaakin moni kehuu.

 23. Marjukka
  06/07/2012 / 5:19 pm

  Hihi, mitäs aiot? ; )

 24. Marjukka
  06/07/2012 / 5:20 pm

  Kiitti! Näitä kuvia kun laittelin postauskuntoon, niin kyllä teki mieli taas tuonne suunnalle.

 25. Sinikka
  14/09/2012 / 4:40 pm

  Oi että ihania kuvia! Meillä oli tapana vuokrata Firenzen liepeiltä Grassinasta asunto aina muutamiksi kuukausiksi kerrallaan. Siitä on kyllä muutamia vuosia aikaa ja hinnat ovat varmaan jo nousseet siitä.. Oletteko miettineet paluuta noihin maisemiin?Minua kiehtoo noissa alueissa juuri se että loma on oiekasti loma eikä pelkästään turisti auronkorainnoilla makaamista! 🙂

Vastaa