Ensimmäinen syyshankinta – pea coat

Kerrottakoon heti alkuun, että olen takkihullu. Biiiiig time. Moni satsaa kenkiin, laukkuihin, golf-varusteisiin, luomuruokaan tai elektroniikkaan. Minä takkeihin, ja ei se ihan pöljää ole nämä Suomen säät huomioiden.

Olen niin ikionnellinen, sillä ensimmäinen syyshankintani saapui tänään, ja oli t ä y d e l l i n e n. Olen pari vuotta metsästänyt tummansinistä pea coatia, mutta aina niissä on ollut jotain pielessä. Viime syksynä jätin Benettonin hyvin istuvan kipparitakin rekkiin, ja koko vuoden harmittelin typeryyttäni. Kun rekissä yleensä on se yksi vaate omaa kokoani, eli sitä pienintä, niin se on sitten otettava heti. Tätä olen kaikille valitellut, teillekin, ja nyt se valitus loppui!

Nyt aloitin pea coatin metsästyksen ajoissa, ja ilokseni löysin Shopbopilta tämän ihan täydellisen yksilön! Tilasin takin perjantaina, ja tänään se saapuikin jo ovelle valmiiksi tullattuna. Shopbophan on siitä mukava nettikauppa, että maksaessa voi valita tullimaksut jo lisättynä hintaan. Suomen päässä UPS on se tullit selvittävä osapuoli, joten sieltä lähetetään sähköpostilla tarkistettavaksi rahtikirja. Vielä toisella sähköpostilla pyydetään sosiaaliturvatunnusta, ja paketti on valmis toimitettavaksi. UPS:n lomakkeet tulee säilyttää, minä säilön niitä PDF-tiedostoissa koneella.

Tiesin, etten ole siihen aikaan kotona, kun UPS kiertää meidän paikkeilla, joten teippasin oveen väsäämäni valtakirjan ja siihen ohjeet minne paketti jätetään.

Itse takki oli aivan ihana! Merkki on USAlainen Gerald & Steward, joka on toiminut vuodesta 1941, ja tekee vaatteita myös armeijalle. Takki on 80 % villaa, loput viskoosia. Materiaali oli yllättävän paksua, mikä ilahdutti minua, ohuiden italialaistakkien kanssa helposti palelevaa. Kuvat eivät tee takille oikeutta, istuvuus oli täydellinen, napit tiukasti ommeltu. Mitta peittää takapuolen, joka oli yksi kriteerini. Väri on yankee navy, eli just se täydellinen sininen!

Asukuvia tulee myöhemmin ilmojen viiletessä!

Elokuussa saa sitten alkaa fiilistellä oikein luvan kanssa vuoden ihaninta sesonkia, eli syksyä! Omat tulevat hankinnat ovat suuria linjoja, eli takki, nilkkurit ja sellaista. Paidat, villapuserot sun muut saavat odottaa talvea. Olen kyllä niin tyytyväinen tähän ostokseen, se tulee kestämään minulla vuosia eteenpäin! Onko muuten teille merkki tuttu, onko kokemuksia?

Muutenkin tässä ilosta hihkun. Kävin nimittäin ortopedillä nilkkaani näyttämässä, se kun ei ole oikein täysin parantunut. Lääkäri sanoi jalan tutkittuaan heti sen olevan nivelsiteen repeytymä, ja röntgenin jälkeen asia varmistui. Vamma oli kuulemma ”kolmannen asteen”, voisiko joku hoitaja/lääkäri valottaa hieman, oliko se vakavakin vamma…?

Parasta on kuitenkin, että saan urheilla (nilkkaani kuunnellen) ihan normaalisti, myös pitää korkoja! Jeeeee! Kontrollikäynti on sitten syyskuussa.

Tulipa juttua! Mukavaa maanantaita kaikille, ja tsemppiä erityisesti työnsä aloittaneille, ”kyl se siitä”!!!

Share:

19 Comments

 1. Anonyymi
  23/07/2012 / 2:25 pm

  Überhyvän värinen tuo takki. Onnistunut ja pitkäaikainen ostos varmasti!-Marie-

 2. lisbet
  23/07/2012 / 3:04 pm

  Onpa sievä takki, juuri tuollainen perustakki pitäisi omasta komerostanikin löytyä. Ihanaa, että suosikkivaatesesonkini eli syksy on pian käsillä!

 3. Dahlia
  23/07/2012 / 3:52 pm

  Onpas kaunis takki kaikkine ihanine yksityiskohtineen. Ehdottomasti kauniin värinen, odotan innolla asukuvia, uskon vakaasti takin sopivan sinulle kuin valettu. Itselleni tuo malli ei sovi ollenkaan, mutta ihailen sitä mielelläni muiden yllä :)Elokuussa syksy jo? Olenkohan joten päästäni vinksahtanut kun itselle elokuu on vielä kesäkuukausi, ollut vuosikausia. Sen takia kesälomakin pidä aina näin myöhään, mitä sitä nyt liian aikaisin lomille katoaisi 😉

 4. Marjukka
  23/07/2012 / 3:56 pm

  Niin on, olin niin onnellinen, kun se sopi!!

 5. Marjukka
  23/07/2012 / 3:56 pm

  Klassinen takki, malli ei vanhene. Klikkasitko linkkiä, Shopbopin mallin päällä saa käsityksen millainen se on päällä.

 6. Marjukka
  23/07/2012 / 3:58 pm

  Kyllä elokuu on vielä kesää, mutta vaatesesonkina jo syksyä. Pre fall on jo kaupoissa, ja monissa jo A/W. Hulluahan se on, mutta jos meinaan saada jotain omassa koossa, on nyt toimittava… ; )

 7. Eveliina
  23/07/2012 / 4:12 pm

  Oi, olipa ihana lukea, että jonkun muunkin mielestä syksy on vuoden ihanin sesonki! Esittelemäsi kaunis takki sekä kirjoituksesi toivat mieleeni suloisen syyshenkäyksen. Kohta tulevat (toivottavasti) kuulaat ja aurinkoiset syyspäivät, ihanat ruskan värit, sieniretket ja tunnelmallisen pimeät illat. Tsemppiä "luvalliseen" liikuntaan ja toivottavasti nilkkasi paranee jo hyvää vauhtia!

 8. Marjukka
  23/07/2012 / 5:19 pm

  Jep, komppaan, komppaan! Kyllä mä pidän syksystä ihan hirveästi, ja varsinkin syysvaateista, kaikki se ruskea, luumu, tweed, villa ja muut syksyn jutut!! Mä olen syksyllä täynnä energiaa, mutta keväällä olen väsyneimmilläni. Kiitos, kyllä se nilkka siitä. Olisi vaan heti pitänyt mennä lääkäriin, silly me.

 9. Mapsi
  24/07/2012 / 7:20 am

  Tosi kiva takki ja odotan innolla,miltä se näyttää päälläsi! Vähän on jo katse kääntynyt syysvaatteiden puoleen, varsinkin kun tänään kolahti postiluukusta jo uusi Gloria, missä oli aika kivoja värejä ja malleja syksylle! Kyllä se vaan niin on, ettei täällä Suomessa kovin paljon kannata kesävaatteisiin panostaa (varsinkaan tälläisenä kesänä) ja aika vähällä tulee kesän toimeen. Koleaa ja kylmää aikaa on kuitenkin niin pitkään, että niihin vaatteisiin kannattaa panostaa. Itselläni hakusessa konjakinväriset ratsastusmalliset saappaat ja pari pooloneuletta syksyksi.. Mukavaa loppukesäää ja kiva kun tulit tauolta =)

 10. Marjukka
  24/07/2012 / 8:07 am

  Näin on, ei ikinä voi tietää millainen kesä on tulossa. En kuitenkaan satsannut tänäkään vuonna kesävaatteisiin, ja nyt olen siitä tyytyväinen. Ihanaa, tuliko Gloria tänään, ihana kahvihetki siis luvassa…

 11. Anonyymi
  24/07/2012 / 8:46 am

  Takki on kyllä hieno 🙂 Itse en ole tilannut Shopbobilta vaikka useasti olenkin harkinnut. Mutta nyt kun kerroit tuosta että UPS kysyy sähköpostilla sosiaaliturvatunnusta (ilmeisesti siis loppuosineen?) niin jää kyllä jatkossakin tilaamatta. t.Tiiu

 12. Marjukka
  24/07/2012 / 9:05 am

  Sotun voi toki soittaakin viestin lähettäjälle, niinkin olen tehnyt. Sotu tosiaan kysytään joka kerta, sillä UPS ei varmaankaan saa laillisesti pitää mitään asiakasrekisteriä. Tilaa ihmeessä Shopbopilta, jos mieli tekee. Valitset vain maksuvaiheessa sen, että tulleja ei lisätä hintaan. Jos pääset lähimpään tullipostiisi itse hakemaan paketin ja maksamaan sen tullit, ei tarvitse lähettää sotua sähköpostitse. : )

 13. Anonyymi
  24/07/2012 / 11:16 am

  Tuo soittaminen voisi olla hyvä vaihtoehto tai tosiaan että hakee itse paketin, ei sitten rasittuisi firman vastaanoton ihmiset mun paketeista joita on kyllä tullut tilailtua jonkin verran 🙂 Kiitos vinkeistä :)t.Tiiu

 14. lili
  25/07/2012 / 12:40 pm

  Aivan upea takki! Mullakin on syksyn hankintalistalla ykkösenä jokin kiva pea coat, saa nähdä löydänkö omaani!:) Se on kyllä totta, että jos jonkin hyvän yksilön löytää, se pitää ostaa heti, eikä jäädä jahkailemaan!:) Vaikka kyse olisikin talvitakin ostosta keskellä kesää!;>

 15. Marjukka
  25/07/2012 / 1:04 pm

  Kiitos, kävi kyllä tuuri, että tämän löysin! Onnea takin etsintään, toivottavasti löydät mieluisan. Hyvän pea coatin malli ei vanhene koskaan.

 16. Anonyymi
  26/07/2012 / 5:45 pm

  Todella upea! Itse hankin äskettäin Gant:in Pea Coatin. Ella 🙂

 17. Marjukka
  26/07/2012 / 7:55 pm

  Teit varmasti loistavan hankinnan, Gantin laatu ja tyyli = ei voi mennä pieleen!

 18. Katri
  28/07/2012 / 4:35 pm

  Testasin kerran ja jos valitset Shopbopilla valmiiksi maksetut tullit niin maksat roimasti ylihintaa verrattuna siihen mitä esim. itse suosimani Nordstrom, Bloomingdales, Saks Fifth Avenue ja varmaan useat muutkin jenkkikaupat veloittavat tulleista (ja käyttävät DHL:ää jonka kanssa on paljon helpompi asioida kuin vanhanaikaisen UPS:in, ilmoittavat jopa koska tulevat paketin kanssa). Ikinä ei ole näissä muissa nettikaupoissa myöskään tarvinnut henkilötunnuksia antaa tai vastailla sähköposteihin.

 19. Marjukka
  28/07/2012 / 5:07 pm

  Kiitos tästä kommentista. Varmasti useat tuotteet ovat näissä kaikissa kaupoissa. Mielenkiinnolla testaan muitakin jenkkikauppoja, varsinkin tämän suosituksesi jälkeen.

Vastaa