Jälkijunassa ja vähän aikatauluissakin

On ollut kiva bloggailla taas vähän enemmän säännöllisesti. Olen vähän miettinyt blogin ulkoasuakin ja kokeillut erilaisia taustoja. Aina olen kuitenkin näihin lämpimiin sävyihin palannut. Valkoinen tausta ei minulla tunnu omalta. Blogi kun on jonkinlainen ”virtuaalikoti” tai sielunmaiseman heijastuma, eikä omassa kodissani ole yhtään valkoista seinää. Niin se heijastuu sitten tännekin – niin paljon valkoisesta kuin pidänkin… En osaa myöskään ”koodata”, joten se, mitä Blogger tarjoaa, saa kelvata!

Ihan hengästyttää, kun katson nuorempien blogittarien seurantatarjottimia: blogi, Facebook, Instagram, Twitter, Fashiolista, Chisismo… Kuinka näitä kaikkia ehtii päivittää? Tietenkin nuoremmat kasvavat ihan eri tavalla sosiaaliseen mediaan kuin oma ikäluokkani, sehän on selvä. Monethan nelikymppiset eivät esimerkiksi tunne tarvetta olla Facebookissa. Internetikin tuli kuvioihin vasta reilut kymmenen vuotta sitten, kun olin jo – ööö- aikuinen…? Sukupolvien välinen kuilu (jos sitä nyt tässä asiassa on) on se, että ei tunne tarvetta siihen, että jokainen tietäisi joka hetki mitä minulle tapahtuu. Enkä rehellisesti usko, että se edes kiinnostaa ketään. Aika luova tapaus saa olla jos näitä kaikkia medioita jaksaa päivitellä!

Pinterestin kanssakin on vähän niin ja näin. Ovathan ne kuvat kauniita, ja niitä on kiva katsoa. Mutta kuitenkin tykkään enemmän katsoa jonkun bloggarin ottamia omia kuvia. Ne ovat kuitenkin sitä blogistia itseään. Yritin muuten hakea Pinterestiin kutsua, onnistumatta. Olisikohan se enne, kun en usko sitä kuitenkaan käyttäväni. Syksyllä haluaisin mennä kamerakurssille, mikäli sellainen täällä meilläpäin järjestetään. Saisin tuosta omastani Nikonistani vielä enemmän irti. : )

Katsotaan myös, miten blogin ulkomuodon kanssa käy. Jos jokin päivä blogi näyttää ihan oudolta, olen luultavasti Bloggerissa leikkimässä! Tai ehkä saan jonkinlaisen valaistumisen, ja FFS onkin vaalea kuin mikä. Katsotaan… ; )

Blogi vie parhaimmillaan päivästä tunteja, varsinkin, jos innostun tekemään asukollaaseja tai useamman asun postauksen. Nettikaupat ovat myös aikaa vievä juttu. Päivittäinen postaus tuntuu olevan omille voimilleni riittävästi. On muuten ihanaa, että meitä aikuisempiakin bloggaajia tulee koko ajan lisää. Mitä nuoret edellä… Niinhän se menee, musiikissa, muodissa, kaikessa.

Haluan taas tässä vaiheessa taas KIITTÄÄ miljoonasti teitä ihania, kun jaksatte käydä täällä ja kommenttejakin jättää! Vastaan jokaiselle, ja jos joku jää vahingossa kommenteitta, se on todellakin vahinko. Joskus kommentteja menee roskapostiin jostain ihmesyystä, mutta sielläkin olen oppinut päivittäin käymään. Jos ei kommentteja tulisi, en tiedä, jaksaisinko kuitenkaan tätä blogia pitää. Kiva tietää, että te siellä toisella puolen luette tätä.

Tästä tuli tällaista tajunnanvirtaa tänään!

Mitä teille tuli höpinöistäni mieleen sosiaalisen median suhteen? Monellako foorumilla ehditte käydä?

Ensi viikko tulee olemaan vähän kiireisempi vaihteeksi, joten postauksia tulee sitten kun ehtii – tänne yhdelle saitille!  Mukavaa torstaita!

Kesäkuun asukuvia

Share:

54 Comments

 1. Maati
  12/07/2012 / 4:34 pm

  Ihan samoja ajatuksia täälläkin… nuori työkaveri kerran tässä kysyikin, että etkö ole FB:ssä kun en löytänyt sua? Nauratti kyllä, hän ihan tosissaan ihmetellen kysyi. Meidän ikäluokka ei taida tuntea tarvetta olla siellä ja kerätä kavereita. Huh, kun vielä huomisen jaksais, sitten loma! Ihan hirveästi töitä ja kiirettä ja tuurausta, niin se on aina ennen kesälomaa.

 2. Anonyymi
  12/07/2012 / 4:43 pm

  En ole facebookissa mutta näitä blogeja selailen päivittäin. Ihana seurata teidän arkea. Kynnys oman naaman esittelemiseen netissä on aika korkealla. Mutta on mukavaa lukea esim. Sinun arjestasi ja saada aikuisen naisen pukeutumisvinkkejä. Olen saanut paljon erilaisia ideoita oman pukeutumiseeni sinultakin. Voi kun itse jaksaisi olla joka päivä yhtä tyylikkäänä töissä kiun mitä sinä olet!Kata -41-

 3. Hilla
  12/07/2012 / 4:45 pm

  Minä ihailen teitä kaikkia, jotka saatte oman aikanne riittämään postauksien tekoon, vaikka se ei olisi ihan päivittäistäkään. Itse ehdin juuri ja juuri lukea muutamat lempiblogini aina kun ne päivittyvät. Joskus nekin jäävät odottamaan parempaa hetkeä (sinun luen aina ihan heti, kun ilmoitus päivityksestä tulee). En millään ehdi harrastaa mitään sosiaalisenmedian areenoja. Uskon, että facen, twitterin, blogin, pinterestin ja muiden päivittäinen päivittäminen laadukkaasti on täysipäiväinen homma.Ehdin harvoin kommentoimaankaan, joten näin jälkijunassa ihastelen edellisen postauksen kenkiäsi. Aivan ihanat!

 4. Anonyymi
  12/07/2012 / 4:55 pm

  Kiva kun viitsit pitää tätä blogia. Olen seurannut sitä jo jonkin aikaa, mutta en ole kommentoinut, kuten en juuri muitakaan seuraamiani blogeja.Olen itse samaa ikäluokkaa ja iloitsen todella kun löysin oman ikäluokkani muotibloggaajan. Nuoten tyyli kun ei aina omaan makuun istu. Toki niistäkin ideoita saa.Itselläni on FB- ja Twitter -tilit olemassa, mutta aika vähän niissäkään tulee aktivoitua.Hyvää loppukesää sinulle ja inspiraatiota tuleviin päivityksiin!t. Susanna

 5. Tuuli
  12/07/2012 / 4:57 pm

  Täällä ainakin yksi uskollinen lukija, melkein päivittäin tulee täällä vierailtua 🙂

 6. Helena
  12/07/2012 / 5:13 pm

  Minäkin tänään mietiskelin tätä bloggaamista vähän eri kantilta. Kommentoinnin kantilta. Miten olen oppinut vastaanottamaan paremmin kaikenlaista, enkä vain kiitosta ja kehuja. Tuntuu erittäin hyvältä, ihan kuin olisin saanut roppakaupalla lisää itsevarmuutta. Nyt tuntuu siltä, etten ikinä pystyisi tätä harrastusta lopettamaan, niin kivaa tämä on!Ja kiitos itsellesi, että bloggaat, olet aina niin hyväntuulinen, hymyilevä ja kaunis. Täällä on ilo käydä. Ihan sama, miltä blogisi ulkoasu näyttää. Itsekään en osaa mitään koodauksia. Tykkään vain omastani ihan valkoisena ja hmmm.tyhjänä, simppelinä 🙂

 7. Petriina
  12/07/2012 / 5:31 pm

  Juuri rekisteröidyin Instagramin käyttäjäksi, samalla mietin, että mitenköhän ehdin sellaistakin päivittää… Pinterestin käyttö on satunnaista, lähinnä ideoiden keräilyä remppoja varten. Blogimaailmasta tykkään eniten, blogit kun tuppaavat olemaan niitä, joihin ihmiset satsaavat eniten. Tykkään erityisesti valokuvista ja persoonallisesta otteesta. :)Kuviollinen tunika/mekko on tosi kiva !

 8. Marjukka
  12/07/2012 / 6:03 pm

  Jaksaa, jaksaa… Ihanaa, pääset lomalle. Toivotaan, että saisit vielä kaupan päälle hyvät lomailmat.Sanoit hyvin "kerätä kavereita". Olen itse Fb:ssä, ja minusta on ihana olla yhteydessä lukioaikaisiin- ja lapsuudenkavereihin just näillä "sillointällöin"-päivityksillä. Esim. on tosi kiva lukea ala-asteaikaisen parhaan kaverini kuulumisia. Samoin ulkomaalaisien tai ulkosuomalaisten kaverieni kuulumisia on kiva lukea. Mutta tosiaan omaan tahtiin, silloin kun ehtii.Ihanaa lomaa ihanalle Maatille! : )

 9. Minna
  12/07/2012 / 6:05 pm

  Minäkin käyn päivittäin kurkkimassa, mutta en ole koskaan aikaisemmin kommentoinut. Kivoja asuja, pidän kovasti tyylistäsi! "Aikuisemmat" blogit on kovasti tervetulleita blogimaailmaan. Seuraan itse säännöllisesti 8-10 blogia.

 10. Marjukka
  12/07/2012 / 6:07 pm

  Hei Kata, kiitos kommentista. Mä luulen, ettei sitä todella ihan hahmota, miten paljon porukkaa tätäkin blogia lukee. Omalla naamalla esiintyminen on aika pelottavaa, jos sitä pysähtyy miettimään. Osa ei tykkää, osa jopa inhoaa, mutta onneksi on teitä tykkääviäkin. En itse osaa oikein sanoa, olenko "hyvin pukeutuva", mutta aito vaatehullu olen! Jos joku siitä saa inspiraatiota, niin se on kyllä tosi hienoa.Itsekin poimin toisten blogeista vinkkejä. Blogistania tulee laajenemaan, ja toivon kovasti, että +40-vuotiaat rohkaistuisivat bloggaamaan enemmän.

 11. Marjukka
  12/07/2012 / 6:08 pm

  Hei Hilla, kiitos kommentista. Varmasti he, jotka ovat kaikissa noissa medioissa, enemmän tai vähemmän ammattimaisesti bloggaavatkin. Me, jotka harrastamme, sitten todellakin vain harrastamme. Mä en ihan edes ole tajunnut Twitterin ideaa, tässä olen ihan, totaalisesti OUT.

 12. Marjukka
  12/07/2012 / 6:11 pm

  Olen tosi, tosi iloinen kommentistasi, koska on aina ihanaa kuulla jostain uudesta lukijasta!! : ) Kommentointikin on aika tavalla viitsimisestä kiinni, itsekin valitettavasti juutun aina kommentoimaan samoja blogeja… Nuoret näyttävät freeseiltä ja kauniilta melkein missä vaan, mutta täytyy sanoa, että esim. mikroshortsit eivät näyttäisi minun jaloissani hyviltä!! ; )

 13. Marjukka
  12/07/2012 / 6:11 pm

  Kiitos sinulle siitä, ja kiitos kommentistasi! : )

 14. Marjukka
  12/07/2012 / 6:15 pm

  Voi sua, oltiin niin samoilla linjoilla taas!! Tää on ihana harrastus, uskomatonta,että olet blogannut jo lähes kuusi vuotta!Mä olen niin vanhanaikainen täti, että en haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä kommetoimalla negatiivisesti. Olen kyllä oman osani saanut, mutta tosiaan se ei nykyään satuta niinkuin alussa. Heh, jos en hymyile, niin naama roikkuu… ; ) Kiitos SINULLE, että bloggaat, oma blogisi on niin aito ja rehellinen kun vain voi olla. Ja saan siitä liikuntaenergiaa kaiken muun ohella! : )

 15. Marjukka
  12/07/2012 / 6:17 pm

  Totta, jokainen blogi on kuin käyntikortti, bloggaajan oman itsensä näköinen, samoin kuin jokaisen muotibloggaajan oma, henkilökohtainen tyyli. Sinullakin aina niin upeita kuvia… : )

 16. Marjukka
  12/07/2012 / 6:21 pm

  Kiva, kun laitoit kommenttia! : ) Blogien seuraaminen meinaa eskaloitua, mäkin seurasin ensin muutamia, nyt jo pariakymmentä. Samaa mieltä minäkin: iloitsen hirmuisesti jokaisesta "aikuisemmasta" bloggaaajasta. Ja olen iloinen, jos nuoremmat blogisiskot käyvät kommentoimassa. : )

 17. Marjo Pee
  12/07/2012 / 6:33 pm

  Hei, löysin blogisi, kun etsin hieman aikuisempaa blogaajaa (joka itsekin olen). Ihania kuvia sinulla, jään mielelläni seuraajaksi!Olen myös ihmetellyt, miten jollakin on aikaa päivittää blogejaan useampaan kertaa päivässä ja olla sen lisäksi läsnä muussakin sosiaalisessa mediassa. Toisaalta karehdin, toisaalta olen iloinen, että kulutan aikaa myös muualla kuin koneen ääressä.

 18. Marjukka
  12/07/2012 / 6:45 pm

  Kiitos hirmuisesti – kävin sinunkin blogissasi, ja ah, mikä ihana lila tausta säteili sieltä. : ) Koneella menee monesti ilta-aikaa, mutta miten tosiaan ehtisi enempää kuin blogin, en tiedä. : )Hei, ehkä meillä on oma elämä… ? ; )

 19. Rilla
  12/07/2012 / 6:53 pm

  Heh, mun pitäisi varmastikin olla mukana noissa ties missä. Paineita FB:n suuntaan on paljon erityisesti, en ole blogikin kanssa siellä mitenkään, personal käyttökin on varsin laiskaa, lähinnä mulla vaan on progiili siellä. Sulla oli monta tuossa listalla, joita en edes tiedä, kuvastanee jotain!!PS. Tykkään tuosta sun mekosta ihan älyttömän paljon!!

 20. Marita
  12/07/2012 / 7:04 pm

  Olipa ihana postaus sinulla nyt. Samoja ajatuksia kuin itsellä. Välillä tunnen itseni "huonoksi" bloggaajaksi, kun en saakkaan joka päivä aikaiseksi mitään kirjoitettavaa. Alussa syntyi postauksia vähintään yksi päivässä, joskus muutama päivässä. Mutta en tunne kuitenkaan itselleni ominaiseksi sitä, että tekisin sinne jotain vain siksi, että jokainen päivä tulisi päivitys.Itse liityin fb:hen parisen vuotta sitten. Kun se on luettavissa puhelimesta, niin sitä jotenkin katsoo liikaakin. Parasta fb:ssä on se, että olen löytänyt sitä kautta vanhoja ystäviä, joihin ei olisi muuten pitänyt enää yhteyttä. Mutta olen myös miettinyt paljon sitä, että lopettaako sen kokonaan. Sekään ei tuntunut hyvältä, joten tein välimuotoratkaisun ja siellä ovat nyt ne joiden kanssa olen muutenkin tekemisissä. Ei joulukorttejakaan tule enää lähetettyä, jos muuta yhteistä ei ole kuin se yksi joulukortti vuodessa;).Tämä bloggaaminen tuntuu itselle läheisemmältä. Täällä on paljon enemmän sisältöä.Ihailen sinua kuten kaikkia, jotka tuovat itsensä kuvien myötä kokonaan näkyviin. Oma blogini on kuitenkin sellainen, että ei ainakaan tällä hetkellä tunnu oikealta ratkaisulta näyttää kaikkea.En itsekkään ymmärrä miten jotkut pystyvät koko ajan tekemään päivityksiä. Töissä on kiire ja se ei ole töissä edes sallittua. En tosin itsekkään työnantajana maksaisi sosiaalisessa mediassa olemisesta;).Jotenkin lohduttavaa, että ehkä meidän vanhuudessa ei tunne niin paljon yksinäisyyttä, kun ihmisiin voi pitää yhteyttä tietokoneiden avulla niin useilla tavoilla.Itsekkin kuulun näihin 40+, kun ikää on 46.

 21. Anonyymi
  12/07/2012 / 7:36 pm

  Hei!Olen lukenut blogiasi ties kuinka kauan on vaan jäänyt kommentoimatta. Tykkään kovasti tyylistäsi ja itsestäsi annat iloisen kuvan. Useampaa tulee seurattua, korvaavat naistenlehtiä kivasti. Mukavaa jatkoa sinulle toivoo mummeli itäsuomesta.

 22. Marjukka
  12/07/2012 / 7:41 pm

  Kiitti, se on ihana hellepäivien citymekko. : ) En mäkään ole noissa missään Fb:a lukuunottamatta käynyt, ja ihmettelen tuleeko niitä lisää…

 23. Marjukka
  12/07/2012 / 7:46 pm

  Ei kai kukaan ole huono bloggaaja sen takia, että tulee vain yksi päivitys päivässä…? Vaikka tunnustan, että minullakin näitä tunteita joskus on. Tämä on kuitenkin "vain" harrastus, eikä sille voi antaa enempää aikaa kuin mitä kerralla on. : )

 24. Marjukka
  12/07/2012 / 7:48 pm

  Kiitos kommentistasi! Ilahdun tosi kovin teidän ennen kommentoimattomien ilmoittautumisesta! Totta, blogit ovat heti päivittäin luettavissa, kun lehtiä saa odotella. Kaunista kesää sinulle sinne Itä-Suomeen!! : )

 25. Business Woman
  12/07/2012 / 7:53 pm

  Olen tullut miettineeksi näitä samoja asioita sos medioista ja tullut siihen tulokseen, että minä en tarvitse niitä blogilleni. Jos tästä touhusta mielisi saada rahaa (niinkuin monet nuoret bloggarit sitä ansiokkaasti tekevätkin), niin silloin niitä ehkä tarvii eri tavalla. Jokaisella median muodolla lienee omat vakiokäyttäjänsä ja ne jokainen lisää blogin tunnettuutta. Ihanaa kun ei tarvitse mainostaa ja markkinoida omaa blogiaan, koska lukijamäärien kasvattaminen ei ole tavoitteeni.Facebook on minustakin ihanteellinen paikka tapailla vanhoja koulukavereita, hyviä ystäviä ja mahdottoman isoa sukua ympäri maailmaa. Se jopa säästää aikaa, kun ei aina tarvitse olla niin sosiaalinen, kun sen sosiaalisen puolen voi hoitaa sosiaalisessa mediassa;) Linkedin´iin rekisteröidyin kevään aikana ja siellä hyväksyn verkostoon melkeimpä kenet vaan, mutta FB:ssä olen aikamoinen natsi.

 26. lili
  12/07/2012 / 8:04 pm

  Hih, mäkään en ole kovin ahkera näiden kaikenlaisten seurantajuttujen kanssa, vaikka olenkin vissiin sitä sukupolvea, joka on kasvanut internetin kanssa!:) Pinterestiinkin liityin ihan vasta juuri, se tuntuu kyllä vielä ainakin ihan kivalta jutulta.. Mäkään en osaa koodailla, en sitten yhtään!:/ Se mua kyllä harmittaa suuresti, sillä mulla olisi blogin ulkoasun suhteen vaikka mitä ideoita, mutta ei kykyjä toteuttaa niitä..

 27. Marjukka
  12/07/2012 / 8:09 pm

  Aivan, tunnettavuus lisää mainostajien kiinnostavuutta = portaalille mainostajia = bloggarille tuloja. Me "villit" bloggaajat olemme sitten tietenkin asia erikseen. Vielä reilu vuosi sitten olin varsin ahkera Fb:ssa, mutten enää. Lähinnä seurailen muita, ja pidän kirjeenvaihtoa privapuolella ulkomailla asuvien ystävien kanssa.

 28. Marjukka
  12/07/2012 / 8:11 pm

  Tämä vastaus siis BW:lle!

 29. Marjukka
  12/07/2012 / 8:13 pm

  Sullahan on niin kiva blogi ilman koodauksiakin!! Eikös niihinkin ole kursseja, tai sit sulla on joku kaveri, joka osaa toteuttaa ideasi? Nettisukupolvea taidat kyllä olla, mutta eihän se tosiaan tarkoita automaattisesti sitä, että on mukana joka jutussa. Ihana muuten, kun kommentoit tänne! : )

 30. Mapsi
  12/07/2012 / 8:41 pm

  Enpä ehdi minäkään paljon muissa "välineissä" surffailla, Fb liityin ehkä noin vuosi sitten (heh, vahtiakseni lapsieni käyttäytymistä siellä) ja tokihan siellä itsekin tulee käytyä, tosin harvakseltaan. Siis noin kerran viikossa tai harvemmin..Tätä blogia olen innostunut nyt pitämään ja lueskelemaan toisten bloggauksia. Siihen kuluu aikaa vaihtelevasti, riippun siitä paljonko aikaa on käytettävissä =)Mainokset poistin itseltäni, kun sinne oli ilmestynyt jotain aivan omituisia juttuja, kääk 🙁 Ja kun ei niillä ollut tarkoitus rikastua!ps. sulla on muuten kiva profiilikuva, niin kesäinen!

 31. Anonyymi
  12/07/2012 / 8:45 pm

  Wow!ihana!

 32. Mape
  13/07/2012 / 4:43 am

  Minulla on muutama suosikkiblogi, joita tulee seurattua lähes päivittäin, olen myös FB:ssä, mutta siihen se sitten jääkin.

 33. Anonyymi
  13/07/2012 / 5:58 am

  Hei!Myös minä olen seurannut blogiasi pitkän aikaa, vaikka en olekaan aikaisemmin kommentoinut. Blogisi on tosi hyvä, olen saanut monia ideoita ja vaatemakusi on pitkälti samanlainen kuin minulla (aikuiselle naiselle sopiva), vaikka koko tietysti on hankala juttu, itse kun olen XL-kokoinen. ;D Myös kirjavinkit on otettu kiitollisuudella vastaan. Toivoisin kovasti, että jatkat samaan malliin. Hyvää kesän jatkoa!Anu, 42 v

 34. Dahlia
  13/07/2012 / 8:52 am

  Mietin viimeksi tänään suhtautumistani blogeihin ja muuhun netin käyttöön, ennen tätä blogisi kirjoituksen lukemista siis. Olen ollut hyvän tovin FB.ssä, käyn siellä päivittäin. En kuitenkaan pelaa siellä vaan lähinnä vaihdan kuulumisia ystävien kanssa jotka ovat kaukana ulkomailla (kotimaistenkin kanssa kyllä) ja käyn vilkuilemassa tulevat tapahtumat. Siinä mielessä pidän tapahtumat ominaisuudesta siellä, että saa kutsuttua helposti ihmisiä (toki vain FB:ssä olevia). Muutoin kirjoitan blogia ja seuraan useampaa, mutta siinä se minun aktiivisuuteni sitten olikin sosiaalisen median kanssa. Minusta on ihana edelleen soittaa ystävilleni ja jopa nähdä heitä kasvokkain kahvilla/lounaalla/jne. En koe käyttäväni kovin paljon aikaa netissä ja kalenterinikin on ihan vanha paperiversio. En usko, että minulla ainakaan olisi aikaa päivitellä ihan jokaiselle eri foorumille eri aikoina kaikkea tekemistäni, enkä toisaalta kyllä halua edes.Meillä on kotona esim. ihan sopimus, että koneet menevät tiettynä kellonaikana kiinni (minä kun tuppaan jumittumaan lukemaan erilaisia artikkeleita ja mies harrastuspuolensa foorumia) ja sen jälkeen vaan oleillaan. Ei siellä koneella kumpikaan mitään tärkeää enää siinä vaiheessa nimittäin tee, mutta olemme huomanneet, että jumitumme molemmat helpohkosti tekemään kaikkea turhaa sinne. Siinä mielessä ehkä olen koukussa, mutta kuitenkin sen sisäistänyt ja olotila ilman nettiä ei ole mikään mahdottomuus pidempääkään aikaa, etenkin lomalla.

 35. champagne
  13/07/2012 / 11:21 am

  Tämä sun blogi on todella hyvä ja kuvastaa erityisen hyvin suomalaista tyylikkyyttä. Suomihan ei ole kovin tunnettu tyylikkyydestään mutta juuri sinunlaisiasi naisia pitäisi olla enemmänkin näyttämässä maailmalle että tyylikkyyttä löytyy kyllä sieltäkin. Sun blogi on myös visuualisesti miellyttävä, ei kaikissa tarvitse olla valkoista pohjaa. Itse olen valkoiseen jo vähän kyllästynyt mutten parempaakaan vielä löytänyt… Suhtaudun melko nihkeästi sosiaaliseen mediaan ja facebook-profiilinkin avasin vasta muutama kuukausi sitten lähinnä pienen porukan kesken käytettäväksi, teen hyväntekeväisyyshommia kahdessa eri systeemissä ja facebook on tuohon ihan omiaan… Blogin avasin joskus aikanaan kun olin muuttamassa Hollantiin ollakseni yhteydessä muihin täällä asuviin suomalaisbloggaajiin. Nyt tarkoitus olisi keskittyä bloggaamiseen vähän paremmin kun olen kotona, mies käy töissä ja lapset ovat kaikki koulussa. Kaupallinen bloggaaminen ei kiinnosta eli lähinnä omaksi huviksi yritän kehittää taitojani tässä suhteessa.Ainoa oikeasti hyödyllinen (bloggauksen ohella) mitä toivottavasti tulen myöhemmin käyttämään aktiivisemmin takaisin työelämään astuessani on Linkedin jossa myös mieheni on aktiivinen. Olemme kyllä kummatkin todella tarkkoja siitä keneen siellä linkkiydytään.Se on käytännössä huomattu että sitä seuraavat niin pomot kuin asiakkaat:)

 36. Marjukka
  13/07/2012 / 11:27 am

  Kiitos, se on noita Toscanan-otoksia. Mtä ihmeitä mainoksia sulle oli tullut? Olen monesti ajatellut, että pitäisi ehkä laittaa niitä, mutten ole jaksanut…

 37. Marjukka
  13/07/2012 / 11:28 am

  : )

 38. Marjukka
  13/07/2012 / 11:30 am

  Kuulostaa varsin kohtuulliselta tuo sos.median käyttösi! Jää hyvin aikaa muuhunkin.: )

 39. Marjukka
  13/07/2012 / 11:33 am

  Onpa ihana, kun jaksoit kommentoida! Kiva, jos saat vinkkejä. Minäkin olen aina iloinen kirjavinkeistä.: )

 40. Marjukka
  13/07/2012 / 11:37 am

  Ei netti todellakaan korvaa kasvokkain näkemistä, puhumista ja koskettamista. Ihan tosi hyvä juttu vain päättää laittaa kone kiinni. Mä juutun joskus blogeihin tai nettikauppoihin. Nyt sairaspäivinä netti oli kyllä kiva kumppani.

 41. Marjukka
  13/07/2012 / 11:51 am

  …ja tää oli siis Dahlialle…

 42. Marjukka
  13/07/2012 / 11:58 am

  Kiitos tästä tosi monipuolisesta vastauksesta, Champagne. On ollut jännä huomata, miten oma tyyli on muuuttunut blogini historian aikana, väriä on tullut selvästi lisää. Sulla on nyt tosiaan hyvä aika blogille, aika hienoa!

 43. Sara
  13/07/2012 / 2:21 pm

  Puhelimen pieneltä näytöltä luin uusimman päivityksesi ja pari kommenttia. Seuraan ahkerasti blogiasi ja paria muuta. Olen itse Facebookissa, mutta muuten ovat sos. median muodot tuntemattomia. Nyt kesälomalla ihan perinteinen kirja on kivoin tapa rentoutua. Luen paraikaa Jeffrey Eugenidesin Naimapuuhia, jota voi lämpimästi suositella. Ihanaa loman jatkoa, Marjukka.

 44. Marjukka
  13/07/2012 / 3:03 pm

  Kiitti suosituksesta! Mulla tuossa Bronten Professori… Kirjat kuuluvat ehdottomasti kesälomaan! Nautihan sinäkin olostasi!

 45. Johanna / Omamaamansikka
  13/07/2012 / 3:11 pm

  Täällä on käsi pystyssä: kehityksen kärryiltä olen pudonnut reippaasti. Löysin nämä blogit reilu kaksi vuotta sitten ja aloin melkein heti kirjoittaa omaani. Netissä tutkin ne samat asiat päivittäin ja en juuri poikkea tutuilta poluilta. Pinterestiin törmään aika ajoin, kun jotain googlaan mutta se ei ole mun juttu. Napakka tarina, itse otettuja kuvia – kuin lehteä lukisi. Näytät kuvissa oikein aurinkoiselta 🙂

 46. Marjukka
  13/07/2012 / 4:41 pm

  Hihi, samaa tein minäkin, en kauan lueskellut muiden blogeja, kun teki mieli kirjoittaa omaa. Postaukset lukee aina innokkaina, ja jotenkin blogien henkilöihin kiintyy, heidän elämäänsä on mukava seurata. Blogien määrä on kasvanut kyllä valtavasti! Kiitos, kyllä se kesä kuitenkin ilostuttaa!

 47. Amanda
  14/07/2012 / 8:46 am

  Mä myös ihmettelen mistä ihmiset repii ajan kaikkiin kanaviin! Itse pyörin blogimaailmassa, facebookissa sekä yhdellä nettifoorumilla ja ne syövät kyllä leijonanosan vapaa-ajasta, mutta toisaalta olen saanut oikeita ihania ystäviäkin netistä, joiden kanssa tapaamme usein livenä. On siis kannattanut!

 48. Marjukka
  14/07/2012 / 9:19 am

  Todella on kannattanut, kun ihan livenäkin tapaat ystäviäsi. Hieno homma! Sekin on tietenkin valinta, miten paljon haluaa netissä olla. Kyllä netissä paljon hyvääkin on, ja parhaimmillaan saa ystäviä!

 49. Anonyymi
  15/07/2012 / 5:40 pm

  Hurjasti vastauksia yhteen postaukseen olet saanut, hienoa!Komppaan kaikkea mitä sanot ja jaksan aina vaan ihmetellä miten jaksat tehdä näin hienoja postauksia. Kirjoitan itsekin blogia työmaailmaan liittyvää ja juttujen tekeminen vie pienen ikuisuuden, mutta tuntuvat omasta mielestä helmiltä :).Tuota Pinterestiä joskus selailen ja mietin mitenkäkän se on noiden kuvien tekijänoikeuksien kanssa. Tykkään kovasti katsella bloggaajien omia kuvia niin kuin sinäkin.Palasin just Hangosta pensionaatista, ihanaa.. :). Tänään kyllä rupesi puskemaan vettä.. Ihanaa loman jatkoa!-Marie-

 50. Anonyymi
  15/07/2012 / 8:05 pm

  Hei.Neljäs kuva (pienin) on todella upea. Kaunis asu. 🙂

 51. Marjukka
  16/07/2012 / 6:19 am

  Kiitos sinulle tästä kommentista. Bloggailussa on se jännä puoli, että ei itsekään aina tajua, mistä niitä ideoita tulee…Mukavaa loman jatkoa sinullekin!

 52. Marjukka
  16/07/2012 / 6:21 am

  Kiitos kovasti!

 53. Sara S.
  17/07/2012 / 8:24 am

  Kiinnostava aihe ja hienosti lukijat ovat kommentoineet omaa sosiaalisen median käyttöään.Itselläni henkilökohtainen FB-tili,jossa käyn melkein päivittäin katsomassa mitä tutuille kuuluu.Liityin FB vuosia sitten pitääkseni yhteyttä ympäri maailmaa asuviin ystäviini.Lisäksi seuraan FB kautta joitakin nettikauppojen FB sivuja.Twitterissä olen ollut joitakin vuosia ja alunperin liityin sinne bloggarina.Seurasin sitä kautta ulkomaisia bloggari ystäviäni, mutta nykyisin ehkä enemmän muotisivustoja esim. eri lehtien nettisivuja.Twitterin kautta olen myös tutustunut ihan livenä muutamaan ihmiseen 🙂 Pinterestiin liityin vasta ihan äskettäin ja siellä lähinnä kokoan ihan vaan itselleni inspiraatio boardeja.Minulla on esim.My wish list for home board,jonne pinnailen kuvia tuotteista,jotka haluan/aion ostaa.Näiden lisäksi tietysti bloggaan ja luen valtaa määrää erilaisia blogeja niin Suomesta kuin ulkomailtakin.Yksi kiinnosta blogi sosiaalisesta mediasta on Tuija Aallon Tuhat Sanaa http://www.tuhatsanaa.net/index.php?q=blog/1. Minusta blogisi ulkonäkö on kiva ja tyyliltään näköisesi.Mielestäni bloggaajan tärkein ominaisuus on pysyä omalle tyylilleen uskollisena niin blogin ulkonäössä kuin sisällössä.Kun on oma itsensä se välittyy myös blogin lukijoille.En usko että me aikuiset bloggaajat voimme koskaan saavuttaa korkeita lukija määriä koska suurin osa aikuisista naisista ei lue blogeja tai ylipäätään käytä sosiaalista mediaa.On kuitenkin hienoa että meitä aikuisia bloggareita on yhä enemmän ja toivottavasti saamme myös lukijoita.Olemme kuitenkin suurin kuluttaja ryhmä ja vaikka useinmat meistä ostavat esim. vaatteita ja kenkiä harkiten ,on käyttämämme rahamäärä varmasti suurempi kuin nuorten naisten .

 54. Marjukka
  17/07/2012 / 9:48 am

  Kiitos, Sara S, tosi monipuolisesta kommentistasi. Sinä ehdikin aika tavalla käyttää kaikennäköisiä palveluita. Totta, mä olen esimerkiksi laiska kysymään lukijoiden mielipiteitä omiin vvaatejuttuihini, vaikka muuten on kiva mielipiteitä vaihtaa. Lukijamäärät tulevien vuosien aikuisbloggareilla tulee olemaan suuremmat, kun bloggarit vanhenevat.

Vastaa