Syyskuu ja inspiraatio

Nuo huokaukset tuulien  /taas rannat kuulla saa, / kun lapset koulutiensä aloittaa.

On kurjet suon jo jättäneet / on metsät vaienneet /ja kaupunkien kasvot kylmenneet. /

Syyskuu, syyskuu / minne hänet vei? /Syyskuu, syyskuu /tuuli vastaa ei.

 

Mä kirjastoihin iltaisin /niin monta matkaa teen./ Ja lainaan samat kirjat uudelleen.

Mä teetä kanssa Tsehovin / oon juonut iltaisin, / ja aamuisin käyn seuraan Leninin.

Syyskuu, syyskuu /minne hänet vei?/ Syyskuu, syyskuu /tuuli vastaa ei.

Tunnetteko tätä Hectorin ihanaa laulua jostain -70-luvun uumenista? Se saa minulle aina jotenkin haikean, mutta odottavan mielialan. On jotenkin nostalgista kuunnella laulua ajasta, joka on sinänsä elämänvaiheena minulle tuntematon, mutta joka kuvastaa aikaansa aika hyvin. (Muuten: sivujuonteena neljä suomalaista lemppari poplyriikan sanoittajaa: Juice, Martti Syrjä, Maija Vilkkumaa ja Hector.) Syyskuusta on sävelletty ihania lauluja, mutta tämä on minulle se ykkönen. Jotenkin se tuo mieleen marimekon raitapaidat, haisaappaat ja vinoon leikatun, superlyhyen otsatukan, uuden polkupyörän ja oppikirjojen kontaktimuovin tuoksun.

Syksy on minulle uuden alku. Kalenterivuoteni kulkee elokuusta elokuuhun. Luonnon muuttuminen on erityisen kaunista syksyllä, kun kasvit alkavat valmistautua talven tuloon. Ruska on kaunista, kirpeät, kylmät ja huuruiset aamut… Haluaisin vetää raikasta syysilmaa keuhkoihini tuntikausia.

Pidän myös pimenevistä illoista. Nyt alkaa kynttiläaika. Joulun jälkeen olen menettänyt mielenkiintoni kynttilöihin. Ulkoilu syysillassa on ihan parasta. Aika lokakuusta jouluun kulkee siivillä! Tammikuusta maaliskuuhun se kulkee matelemalla… Meitä on erilaisia ihmisiä: parempi puoliskoni vihaa intohimoisesti talvea ja pimeyttä, mutta minut pimeys on aina kietonut hellästi syliinsä.

Syksy tuo uusia tuulia blogimaailmaankin. Jo monessa blogissa vilahdellut Inspiration-konsepti koskettaa nyt tätä pientä blogianikin. Inspiration tarjoaa lukijoille ennennäkemättömän tavan seurata blogeja kuvavirran avulla, tietokoneelta ja mobiililaitteilta. ”Lukija saa sivuston kautta seurattavakseen 300 mukaan kutsuttua laadukasta blogia, jotka tarjoavat inspiraatiota ja ideoita muodin, kauneuden, ruoan, sisustuksen ja lifestylen maailmasta.” Olen otettu, että pikkuinen blogini on kutsuttu mukaan.

Blogini alusta ja osoite pysyvät samana, samoin sisältö. Muutama mainos lisätään, mutta niitä olisin lisännyt joka tapauksessa jossain vaiheessa. TNS-gallupin teettämä lukijatutkimus on sivupalkissa. Vastaajien kesken arvotaan 10 kappaletta 50€:n arvoisia Super Card-lahjakortteja, jotka käyvät moneen eri liikkeeseen.

En tiedä, mitä odottaa ja mitä Inspiration tuo tullessaan, eli jotain meikäläiselle taatusti uutta on luvassa. Hypätään mukaan ja katsotaan – jännää!

Rentoilua ja mukavaa oloilua!

Share:

10 Comments

 1. Maati
  08/09/2012 / 3:16 pm

  Ihan samalta tuntuu syksy minustakin. Ihania kirpeän aurinkoisia päiviä, illan pimeys, kynttilät, lämpöiset neuleet ja saapikkaat ja sitten talvi, toivottavasti luminen ja pakkasta mielellään n. 10 C. Kiva nähdä mitä uutta kivaa Inspiration tuo:)

 2. Anonyymi
  08/09/2012 / 4:21 pm

  Täältä löytyy myös yksi, jota syksy ei ahdista. Juuri nuo kuulaat päivät, luonnon huikeat värit ja pimentyvät illat. Mitä parhaita syitä sytyttää takkaan tuli, kääriytyä sohvan nurkkaan neulomaan tai lukemaan ja nauttia – illasta riippuen – teestä tai punaviinistä. Unohtamatta niitä kynttilöitä.Rakastan kaikkia vuodenaikoja. En tiedä, osaisinko asua maassa, jossa ei olisi niitä. Marraskuun räntää en ehkä kaipaa, mutta muuten. Kaikki käy. :)Ja vuoden kulku elokuusta elokuuhun – se on kai meidän opettajien juttu…Ihania syyspäiviä!-Aana-

 3. Marjukka
  08/09/2012 / 7:19 pm

  Syksyssä on tosiaan just nuo mainitsemasi elementit, jotka ovat niin ihania! Joo, Inspiration on aika laaja juttu, jos sinne 300 blogia on kutsuttu.

 4. Marjukka
  08/09/2012 / 7:20 pm

  High five sulle, just noin mäkin ajattelen. Räntä ja lumisade eivät ole kivoja, mut tää aika lehtien putoamiseen ja ennen ensi lunta on. Ihania syyspäiviä sinnekin! : )

 5. Anonyymi
  09/09/2012 / 8:44 am

  Syksy on paras vuodenaika! Asun Sveitsissä, jossa meillä on ihanan pitkä syksy. Värikäs ruska ja aurinkoinen mieto ilma jatkuu usein ihan joulukuun alkuun saakka. Täällä on monissa paikoissa lisäksi syysmessuja viinnmaistajaisineen. Ja niistä syysmessuista siirrytään sitten ihan liukuvasti joulumarkkinoihin 😉

 6. Riina
  09/09/2012 / 1:46 pm

  Onnittelut sinullekin, tuntuu kaikki seuraamani blogit sinne siirtyvän. Itse en kuulunut tuon 300 blogin joukkoon, mutta mielenkiinnolla odotan millainen se on. 🙂 Uusia tuulia tänne blogimaailmaan lisää.

 7. Marjukka
  09/09/2012 / 2:02 pm

  Oioi, kuulostaapa aivan ihanalta! Syysmessut sopisivat tännekin mukavasti, no, joitain silakkamarkkinoita on. Keski-Euroopan joulumarkkinoille monesti haaveilen pääseväni…

 8. Tickler
  09/09/2012 / 2:03 pm

  Tänäänkin on niin kaunis syyspäivä, tällaisena pidän syksystä. Mutta matalien koirien omistajana ne sadepäivät ovat kyllä todellakin inhokkejani.Onnittelut Inspirationista. Minutkin kutsuttiin mukaan, mutta silloin kesällä ajattelin lopettaa koko kirjoittamisen enkä lähtenyt siihen. Mielenkiinnolla seuraan, mistä jäin paitsi :).

 9. Marjukka
  09/09/2012 / 2:03 pm

  Joo, en oikein osaa intoilla siitä, kun en tiedä, mitä tuleman pitää. Katsotaan, katsotaan…

 10. Marjukka
  09/09/2012 / 2:46 pm

  Voin kuvitella,- hih, matalat koirat keräävät napansa ympärille loskaa… Tällaisia aurinkoisia, suht lämpimiä päiviä tilataan lisää, eiköstä vaan!Kiitos, lähdin mukaan, ainakin vielä ajattelin jatkaa tätä bloggailua…

Vastaa