Villavillitys

Onhan noita muutama kertynyt. Vuosien varrella harkiten ostettuja, mutta hellästi hoidettuja. Repeatin ihania neuleita, jotka ovat pumpulinpehmeitä ja kestäviä hankintoja. Niihin ei kyllästy, eikä niitä halua myydä pois, ei edes sitä yhtä, joka ei selvästi väreihini sovikaan. Rakastan villaa!

Nyt on aika katsastaa syyskuntoon neuleet, ja aloitin niiden huollon viemällä kaikki ulos tuulettumaan. Sen jälkeen ajelen nukanpoistajalla pahimmat nypyt pois, vaikka suositellaankin, ettei neuletta käsiteltäisi sellaisella laitteella. Repeatilla on omakin laite, mutta minun on ihan OBH Nordican. Repeatin neuleet ovat kuitenkin tosi kestäviä. Asioin kerran Lillyssä Korkeavuorenkadulla, ja siellä kuulin, että liikkeen omistaja pistää ne ihan  pesukoneeseen ja linkoaa niitä – menevät kuulemma mukavasti kasaan ja vähän vanuttuvat. Itse pesen tarvittaessa nolla-asteessa (vaikka mieluummin tuuletankin), ja uskallan kyllä lingotakin kevyesti.

Vanhin neuleeni, harmaa villatakki kuuden vuoden takaa, oli kotikäytössä niin venynyt, että luulin sen jo ne huonoimmatkin päivänsä nähneet. Laitoin sen pesukoneeseen kolmenkympin villaohjelmalle ja kevyeen linkoukseen. Kuivatin sen vaakatasossa muotoon, ja vot – neule oli taas hyvännäköinen, ja pääsee taas tänä syksynä työvaatteeksi.
                                 
                                                                              ****

Muitakin villasuosikkeja on – yllättävää kyllä, mutta Benettonin neuleet ovat minusta hyviä hinta-laatusuhteeltaan. (Ensimmäisellä omalla palkalla ostettu Benettonin lila puuvillapaita oli rakas vuosikausia.) Niitä en tällä hetkellä omista, mutta Annen innoittamana saatan pari reilumpaa miestenneuletta hankkiakin. Ystäväni on tuonut minulle joskus maailmalta Uniqloa, ja siinä myös loistava hinta-laatusuhde, usean vuoden ikäinen musta poolo on edelleen käytössä. Tigerin laatu on vaihdellut, mutta ruskea tunika, joka oli viime syksyn hankinta, on ollut käytössä tosi hyvä, samoin Filipan neuleet. Stockmannin Eny-merkkinen pieni villatakki on ollut kiva yllätys viidelläkympillä, hyvä hyvä!

                      Onko teillä neulesuosikkeja? Mitkä merkit kestävät käyttöä – vinkkejä kehiin!

Share:

27 Comments

 1. Nina
  10/09/2012 / 4:31 pm

  Mulla on paljon repeatin neuleita ja ihan koneessa niitä tarvittaessa pesee. Villspesuohjelmalla, linkous muistaakseni 1000 kierrosta. Eivät ole menneet miksikään, yhtä lukuunottamatta, kun laitoin väärän ohjelman. Neulemekosta tuli huovutettu paita:) Vanhimmat yli 10 vuotta vanhoja, osa äidiltä perittyjä, mutta kyllä laatu kestää. Ja siihen kannattaa satsata, meillä on kasvamassa kolmas polvi repeat-faneja.

 2. Tickler
  10/09/2012 / 5:26 pm

  Voi, mulla on ihan vastaava postaus odottamassa julkaisua :).Uniqlo on ehdoton suosikkini. Hilfigerillä on myös hyvä laatu. Repeatia en ole testannut. Ystäväni osti Sandin neuletakin, joka nyppyyntyi tosi pahasti kahden käyttökerran jälkeen.

 3. Anonyymi
  10/09/2012 / 5:34 pm

  Moi marjukka!Selailin vanhoja postauksia, koska tat taas mustan burberryn trenssisi käyttöön? Jonka ostit helmikuulla(ko se ol)?

 4. Marjukka
  10/09/2012 / 5:34 pm

  Mä linkoan kuudellasadalla. Ne eivät tosiaan mene miksikään – kestävää kehitystä siis, kun niitä voi ja jaksaa käyttää vuodesta toiseen. Zaran kashmirvillatakkiin tuli heti reikä… Mahtavaa, että teillä jo kolmas sukupolvi käyttää Repeatia.

 5. Marjukka
  10/09/2012 / 5:34 pm

  Hilfigeriä ei taasen mulla ole, mutta pitääpä testata, kiitos vinkistä!

 6. Monica
  10/09/2012 / 5:40 pm

  Kiitos paljon tästä postauksesta, olen vähän kaivannutkin vinkkejä laadukkaista neuleista. Tähän saakka olen ostanut aikalailla perusneuleita, mutta nyt alan vihdoin ymmärtää isäni vanhan lausahduksen, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa 😉 Ennemmin ostan siis jatkossa vaatteita, jotka oikeasti kestävät. Hilfigerin neuleita minulla on muutama ja ne ovat kyllä nyppääntyneet heti, en ole ollut tyytyväinen lainkaan.

 7. Marjukka
  10/09/2012 / 6:06 pm

  Käytössä on, joka aamu vedän sen niskaan, tai sit sen vanhemman hunajanvärisen. Musta oli ihan loisto tänään, kun tihuutti vettä. Pitäisikö laittaa vähän kuvaa?

 8. Mapsi
  10/09/2012 / 7:01 pm

  Minä en ole taas ollut nyt tyytyväinen Benettonin laatuun 🙁 Varsinkin ne helminappiset villatakit on nyppääntyneet heti ja olleet aika pettymys. Mulla on se sama Tigerin neulepaita kuin sullakin, solmimisnauhat selässä jne, vieläpä kahtena värinä ja se laatu on ollut mielestäni hyvää. Sandin neulepooloa olen pessyt ja pitänyt ja se ei ole mennyt miksikään, joten siihen olen ollut tyytyväinen. TOsin kokemusta on vain yhdestä neuleesta. Marc O´Polon neuleista on myös hyviä kokemuksia 🙂

 9. Anonyymi
  10/09/2012 / 7:29 pm

  Laita!!! Se on niiiiin ihana! Hyvää syksyä!

 10. Olennnainen
  11/09/2012 / 3:29 am

  Miten säilytät ihanaiset neuleesi – viikattuina vaiko henkareissa? Mulla ikuinen ongelma. Henkareissa (sellaisissa leveäpäisissä) ne säilyvät rypyittä, mutta ne olkapussivenymät henkarimallista huolimatta… Grrrr. Jos taas pinossa hyllyllä, niin hyllyt loppuvat, koska pinossa ei saisi olla kuin muutama yksilö.Mulla on käytössä tuo sama suoristusmetodi – neuleet henkareilla kosteaan yöhön ja silirimpsis.Eikun Repeattia ylle ja hommiin – kaunista syyspäivää!

 11. Sara
  11/09/2012 / 4:51 am

  Lämminverisenä en ole niin kovin suuri villan ystävä, mutta viime vuonna ostin Uniqlon merinovillaisia neuleita ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Olisi mahtavaa, jos Uniqlo toimittaisi myös Suomeen tai avaisi liikkeen tänne.

 12. Anna
  11/09/2012 / 6:34 am

  Tiedoksi – mm. Repeatin agentuuri ABA Co:lla (http://www.abacompany.com/) on ystävämyynti ti-to 11.-13.9. klo 10-18. Siellä on kuulema myynnissä naistenvaatteita edullisesti 🙂 Osoite on Jääkärinkatu 4, Helsinki

 13. Dahlia
  11/09/2012 / 6:43 am

  Oi kiitos hyvästä vinkistä mistä saada ihania villaisia juttuja. Minä en pahemmin villaisia ostele kun tuppaavat melkein poikkeuksetta kutittamaan, vaikka nuo ohuet olisivatkin kauniita, niin itsellä valinta kääntyy puuvillan suuntaan kovin herkästi. Villaisia pitkiä neuletakkeja kyllä mielelläni käytän, niiden kanssa pitää suunnata kiitolliset katseet rakkaaseen Äitiini, joka pitää neulomisesta ja on kesällä yhden uuden talven varalle neulonut.

 14. Anonyymi
  11/09/2012 / 9:28 am

  Olen toivoton vilukissa, mutta myös herkkäihoinen, joten olen joutunut villan sijasta käyttämään puuvillaa ja kerrospukeutumista paukkupakkasillakin. Hui, hai sanon minä! Kovasti siis kiehtoisi tehdä varovaista kokeilua villaneuleilla. Millaisia esimerkiksi nuo Repeatin neuleet ovat kutiavuudeltaan mielestäsi, kun alla on paitapusero tai poolo esimerkiksi? Kovasti houkuttelevan oloisia ovat joka tapauksessa : )

 15. Anonyymi
  11/09/2012 / 11:27 am

  Minua myyjä neuvoi aikoinaan pesemään Repeatin neuleet koneessa ja hyvin on toiminut. Ensimmäisen villatakin pesin käsin ja sehän venähti mutta konepesun jälkeen oli taas käyttökelpoinen. Terv. Kristiina

 16. Anonyymi
  11/09/2012 / 11:33 am

  Itse syynään enemminkin aina materiaalilapun tarkkaan ja tutkin neulosta, kuin katson merkkiä. Uniqlosta on tosin täälläkin tosi hyviä kokemuksia. Suosin merinovillaa ja kashmiria, joskin jälkimmäinen on sen verran arvokasta, etten omista vasta kuin yhden kashmirneuleen 🙂 Merino ja kashmit eivät myöskään kutita, vaikka itse kyllä totta puhuen välillä oikein nautin kylmällä säällä karheasta ja paksusta lampaanvillasta 🙂 Jostain olin lukevinani, että nyppyyntyminen on yksi puhtaan villakuidun ominaisuuksista, ja mitä pehmeämpää (eli joissain tapauksissa parempaa) villa on, sitä helpommin se nyppyyntyy. Ja muiden kuitujen sekoittaminen villaan sitten voi vähentää nyppyyntymistä. Nyppyyntymisen pitäisi myös loppua jossain vaiheessa, kun villa on "kulunut" riittävästi. En kyllä nopeasti löytänyt tähän mitään lähdettä, että saatan olla väärässä :)-SuviAnni

 17. Marjukka
  11/09/2012 / 12:56 pm

  Ahaa, niissäkin siis laatu vaihtelee… Mulla on kaksi Zaran kashmiria – ja ne olivat pettymys. Toiseen tuli melkein heti reikä.

 18. Marjukka
  11/09/2012 / 12:57 pm

  Minustakin se Tigerin neule oli erinomainen, kun taas toinen Tigerin vanhempi villatakki nyppääntyi heti. Voi itku, miksi se laatu vaihtelee noin? Marc O´Polo on ollut mullakin hyvä, komppaan!

 19. Marjukka
  11/09/2012 / 12:58 pm

  Henkareissa, ei ole tilaa viikatuille. Kyllähän ne vähän venyvät, ei voi mitään. Tuo suoristusmetodi on kyllä niin iisi ja toimiva!

 20. Marjukka
  11/09/2012 / 12:59 pm

  Voi kun toimittaisi, mäkin olen tykännyt omastani kovasti. Laadukasta perusjuttua, kuten muuten myös Cos, tai ainakin ne kolme, jotka omistan.

 21. Marjukka
  11/09/2012 / 1:00 pm

  Joo, talven näytekappaleet ovat myynnissä, koolla 38, myös kauniita huiveja yms. asustetta. Kandee käydä katsomassa.

 22. Marjukka
  11/09/2012 / 1:01 pm

  Repeatilta kerrottiin, että monesti villaan lisätyt aineet voivat aiheuttaa kutinaa, mutta Repeatin neuleisiin ei lisätä mitään. Ne ovat siis 100% luomua. Kannattaa kokeilla, minusta ne ovat kyllä maailman pehmeintä villaa.

 23. Marjukka
  11/09/2012 / 1:02 pm

  Itse en kutia, mutta ylläolevassa kommentissa tuli vähän vastausta tähänkin. Vaikea sanoa, kokeilemallahan se tietysti selviäisi.

 24. Marjukka
  11/09/2012 / 1:05 pm

  Joo, eikö ole jännä, miten hyvin ne kestävät konepesua, paranevat vain! Vanhimman pesin jopa neljässäkympissä, että se vähän kutistuisi, ja niinhän se tekikin, mutta sopivasti.

 25. Marjukka
  11/09/2012 / 1:06 pm

  Kyllä, ihan samaa kerrottiin minulle keväällä Repeatin agentuurista: mitä hienompi villa, sitä nopeammin nyppyyntyy. Kashmirin hinta on tosiaan kovasti noussut, joten aleissa kannattaa olla haukkana!

 26. Marjukka
  11/09/2012 / 1:08 pm

  Kiitti samoin, kiltti anonyymi!

 27. Esmeralda
  13/09/2012 / 6:44 pm

  Minulla on yksi ainoa hyvälaatuinen villaneule, Repeatin neuletakki joka näyttää kovin samanlaiselta kuin tuossa sinun kuvassasi, rusehtava edestä solmittava. Tänään juuri vedin sen ensimmäistä kertaa päälle tälle syksylle. Ihana on ja pehmeä. Itseasiassa olen sen äitini vaatekaapista saanut, useamman vuoden vanha jo ja silti aivan priimaa! Pitäisi käydä samalta merkiltä ostamassa mustakin.

Vastaa