Kymmenen lempiasiaani

Sain Go4itvol2-blogin Mintulta tosi kivan haasteen, kiitos!! Olen saanut tämän aikaisemminkin, mutta se jäi valitettavasti silloin unohduksiin. Listasin lempiasioitani todella kevyellä meiningillä, eli ne elintärkeät asiat, eli perhe ja ystävät, olen jättänyt listalta pois. Seuraavilla mennään:

Kiireettömät aamut

Inhoan aikaisia herätyksiä yli kaiken. Paras ammatti olisi sellainen, jossa saisi elää oman sisäisen kellon mukaan.

Aurinko

Olin pitkään syksyihiminen. Nykyisin nautin lämmöstä ja auringosta ihan eri tavalla kuin ennen.

Ihana turhuus

…eli vaatteet, asusteet ja muu naisellinen, joka niin piristää elämää vuodesta toiseen.

Hyvä ruoka

Meillä tykätään kestitä ystäviä, ja pitäisi kestitä vielä enemmän. Rakkaudella laitettu ruoka toisia varten on lahja, joka on helppo antaa. Ihailen ruokakulttuureja, joissa työnnetään uuniin iso satsi sekalaista pataruokaa ja juottoporsaan sisäelimiä, ja kaikki huutavat ja mekastavat pöydän ympärillä. Sen sijaan pikkusievistely ruuan kanssa ei ole minun juttuni. Isoäitini mielestä ruokaa oli liian vähän, jos se loppui pöydästä.

Tilannehuumori

Tilannekomiikka on vahva lajini, ja tykkään verbaalisesta huumorista. Olen huomannut, että monesti hiljaiset ihmiset ovat tosi hauskoja. Huumorintajuton ei yleensä tajua olevansa huumorintajuton. Työssäni tarvitsen huumoria ja varsinkin kykyä nauraa itselle.

Bloggailu

Outo itseilmaisun muoto: olla omalla naamataulullaan internetissä! Bloggailun kautta olen tutustunut moniin tosi ihaniin ihmisiin. Parasta kyllä on kontakti lukijoihin, sanokoot kyynikot mitä tahansa. Maailma on pieni -toteamuksia on tullut vastaan. Myös erilaisten blogien lukeminen on kivaa, ja blogilandiasta jokaiselle varmasti löytyy oma suosikki.

Liikunta

Liikunta pitää pään kasassa, tarvitseeko tuohon muuta lisätäkään.

Flow-tila

Tulee se sitten työssä, kirjoittamisessa, laulamisessa, pihatöissä, liikunnassa tai lukemisessa – se on mahtavaa.

Ääni

Kaikista instrumenteista rakkain on minulle ääni. Sen kehittämiseen olen satsannut valtavasti tunteja vuosien aikana. Jotkut ovat saaneet luonnostaan hyvän laulutekniikan, toiset opettelevat sen, ja minä kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Tunnen ääneni niin hyvin, että tiedän sen toimimisen perusteella esim. flunssan tulon muutamaa päivää ennen.  Ääni ei ole minulle mikään instant-nappula, vaan voimia vaativa työväline, jonka huolto on osa elämääni.

Huominen

Kun on kurja päivä, voi iloita siitä, että huominen koittaa aina. Sehän antaa uuden mahdollisuuden. Olen selvinnyt vaikeuksista huomiseen luottamalla.

Apua, niin moni on jo tämän haasteen saanut, mutta varmasti Business Woman, Riina ja Mapsi keksisivät varmasti hyviä lempijuttuja.

Ja viralliset säännöt” tulevat tässä:

 1. Listaa tämän hetken kymmenen (10) lempiasiaasi.
 2. Jaa haaste vähintään viidelle (5) tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille.
 3. Voit halutessasi myös osallistua Mokon myymäläinstallaatioprojektiin sekä Mokon lahjakortin arvontaan lähettämällä oman lempiasiat -listasi osoitteeseen mokomarket@moko.fi otsikolla: Minun lempiasiani. Ilmoitathan meilissä yhteystietosi. Kaikista lähetyistä lempiasioista valitaan osa ja nämä valitut aiheet tulevat olemaan osa Moko Marketissa järjestettyä esillepanoinstallaatiota, jota päivitetään viikottain teidän lähettämillä lempiasioilla. Jokaisen esiteltävän lempiasian yhteydessä mainitaan lempiasian kertojan nimi ja paikkakunta. Voit seurata myymälän installaatioita Facebook-sivuilta. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 3 kpl 50€ lahjakortteja Moko Markettiin (arvo yht. 150€). Teidän lempiasioiden mukaan elävä Lempiasioita -näyttely rakennetaan viikolla 41 ja arvontaan voi osallistua 3.10- 2.11.2012. Moko Oy pidättää oikeuden muutoksiin.
 4. Muista nauttia listaamistasi lempiasioista mahdollisimman usein! 🙂

Pirteää perjantaita kaikille!!

Share:

10 Comments

 1. Perhonen
  26/10/2012 / 8:53 am

  Siinähän ne ovat avaimet onnelliseen ja tasapainoiseen elämään samassa nipussa. Jokaiseen ongelmaoveen löytyy avain , jolla avata se ja jatkaa elämää taas eteenpäin.Kiitokset sinulle Marjukka ihanasta blogista, jossa omalta osalta tarjoat elämyksiä ja tunnetiloja arkeen. Näin keski-ikäisenä sitä huomaa, ettei uusia ystävyyksiä ja kaveruuksia tule vastaan enää juurikaan. Blogin kautta sitä kuitenkin saa ajatusten vaihtoa ja arjen ilojen aistimuksia jaettua.

 2. Marjukka
  26/10/2012 / 11:02 am

  Kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Blogi on mitä mainioin kanava tutustua (virtuaalisesti) mukaviin ihmisiin, ja ihan livenäkin. On hienoa huomata että nimenomaan tässäkin iässä ystävystyy uusien ihmisten kanssa.

 3. Minttu
  26/10/2012 / 11:23 am

  Ihania lempiasioita! Voisin allekirjoittaa kaikki! Tai ehkä en sitä ääneen liittyvää… Kuulun siihen ihmisryhmään, jonka lapset valitti jo pienenä, että "äiti mulle tulee kylmä, kun sä laulat". Niin, että olen ollut ennemminkin laulamatta. 🙂

 4. Mapsi
  26/10/2012 / 7:22 pm

  Kiitos Marjukka haasteesta 🙂 Tartun siihen huomenissa!Vaikka sinun lempiasiat on kaikki niin ihania, että eei siihen paljon ole lisättävää =D

 5. Riina
  26/10/2012 / 8:23 pm

  Kiitos Marjukka haasteesta. 🙂 Ihania asioita olit kerännyt. Mukavaa viikonloppua! 🙂

 6. Amanda
  27/10/2012 / 5:50 am

  Ihania asioita olit listannut. 🙂 Tulin itsekin hyvälle tuulelle, kun mietin muutama päivä sitten omaa listaani.

 7. Marjukka
  27/10/2012 / 9:01 am

  Äläs nyt, laula vain! Enhän mäkään voi juosta maratonia harjoittelematta, vai mitä…?;)

 8. Marjukka
  27/10/2012 / 9:01 am

  Kiva lukea mitä olet keksinyt!!

 9. Marjukka
  27/10/2012 / 9:01 am

  Mukavaa viikonloppua sinullekin, ja kiva lukea sinunkin vastauksesi!

 10. Marjukka
  27/10/2012 / 9:02 am

  Ihan hyvä tehdä tällaisia listoja, huomaa taas miten tärkeitä pienet asiat ovatkaan.

Vastaa