Merino- ja muiden villaneuleiden vertailua

Olen taas innolla pitänyt Filippa K:n merinovillaneuleista tunikaa, joka on yksi rakkaimmista vaatteistani. Paitsi että se on yhtä aikaa lämmin, viileä, muotonsa pitävä ja muotivirtauksia kestävä, se on myös todella hyvälaatuinen. Minulla ei ole ollut valittamista kyseisen merkin neuleista, vaikka niitä olen hurjasti pitänyt.

Muita merinovillaisia minulla onkin sitten seuraavilta merkeiltä: Cos, Uniqlo, Tiger of Sweden ja Eny, josta viimeisin on kaiketi Stockmannin oma merkki. Cosin neuleita on kaksi: lyhyt harmaa ja tummansininen neuletakki. Pikkuharmaa on jo pukannut etupuolelle nukkaa, mutta on pysynyt kuosissaan. Neuletakkia en ole niin paljon pitänyt, että siihen olisi vielä ehtinyt nukkaa tulla.

Uniqlo-pooloa sen sijaan olen pitänyt kovasti, ja se on pysynyt hyvänä. Olen joutunut pesemään sitä tiuhaan. Ei ole miksikän mennyt. Tigeriltä on neuletunika, joka on myös pysynyt hyvänä, tosin käyttökerroissa se ei ole päässyt Filippojen ja Uniqlon tasolle. Sen sijaan Tigerin pieni neuletakki ei ole samaa tasoa, aika pian se alkoin nukkaantua ja pääsi säännöllisen tuttavuuteen nukanpoistajan kanssa.

Lampaanvillaneuleiden suurin negatiivinen yllättäjä oli Lexingtonin sininen, ihana neule, joka nukkaantui tosi nopeasti. Sen hintaluokan vaatteen olisi kuvitellut pysyvän nukattomana hieman pitempään.

Onko sitten niin, että laatu maksaa? On tai ei, ainakin yksi edullinen on pärjännyt, ja se on Enyn pieni konjakinruskea neuletakki se on kestänyt hyvin, ja oli hinnaltaan edullisin, muistaakseni 49.95€.

Virheetön Filippa K: kova käyttö ja mahtava laatu. Hinta kohtuusuolainen.

Sama neule, eri valo.

Stockmannin oman merkin, Enyn, neuletakki. Havaittavissa pientä nukkaa, mutta hintaasa nähden hyvälaatuinen.

Kashmiriin kuuluu nyppyyntyminen, joten se on hyväksyttävä. Kuvassa Repeatin parivuotias neuletakki.

Yllättävän nopeasti nyppyyntynyt Lexington, porukan pienoinen pettymys.

Mitä kokemuksia teillä olisi jakaa merino- ja villaneuleista? Kannattaako laadusta maksaa? Mitkä merkit teillä ovat pysyneet hyvänä käytöstä huolimatta? Onko kokemuksia esim. Ralph Laurenin, Benettonin, Gantin, Your Facen, Globalin tai Marimekon yksilöistä?

Share:

44 Comments

 1. Anonyymi
  25/10/2012 / 5:04 am

  Etsin itse edullisemman hintatason villavaatetta. Neuleet ovat minulle käyttötavaraa ja valitettavasti jos hintaa on sata euroa niin kaappiin jäävät… eli: Aubin&Willsin aleista hankitut merinovillatakit ovat ihanat ja merinovilla niissä on pehmeää. Niin paljon en ole ehtinyt pitää että osaisin sanoa nyppyyntymisestä, mutta neulos on pehmeämpää kuin Filipan eli nyppyyntyisikö helpommin? Elloksen kashmir on pehmeää ja lämmintä, nyppyyntyy jonkin verran. Mielestäni kuitenkin ok laatu. Aleja hyödyntämällä neuleita saa hyvin edullisesti. Cubuksen merinovilla on myös pehmeää. Nyt neuleissa oli 10 prosenttia kasmiria mukana ja neuleet ovat pehmeitä ja lämpöisiä, istuvuus hyvä. Ihastuin. Laadusta ei vielä osaa sanoa. Benetton on hyvä, ohutta villaa, paljon värejä. Istuvat mallit. Woolovers myy 70/30 merinovillaa ja kashmiria. Malleja ja värejä vaikka kuinka paljon, hinnat edulliset. Kestävät konepesun. Mielestäni erittäin laadukkaita, neuleita on kertynyt kaappiin melkoinen määrä ja olen niitä lahjaksikin ostanut. Varsinkin lampaanvillaneuleet ovat edullisia ja kestävät kovaakin käyttöä. Mallit on melko napakat. H&M:n kashmir oli pettymys. Mielestäni aika karkean tuntuista kashmiriksi ja mallikaan ei jotenkin miellyttänyt, värikin oli pettymys. Koska ihan vastaavaa laatua saa edullisemminkin niin H&M:n kashmir lähti palautukseen ja tilasin Wooloversilta sen vaaleanpunaisen neulepuseron. MyPashminan kashmir on myös ihanaa ja pehmeää. Hinnat ovat aika edukkaat. Värimaailma oli hieman köykäinen puseroissa tällä hetkellä jotenkin pelkkään kaulahuiviin sijoitin. Kalliimmista merkeistä minulla ei ole kokemusta kuin Filipasta ja se on ollut ihan ok.

 2. Sara
  25/10/2012 / 5:07 am

  Minulla on juuri päälläni Uniqlon v-aukkoinen merinovillaneule, jonka ostin vuosi sitten. Neule on pitänyt kutinsa hyvin! Hinta oli vajaat 20 puntaa (n. 25 e), joten Uniqlon hinta-laatusuhde on loistava. Stockalla myydään kivan oransseja Repeatin pooloja, joten sellainen oli ihan pakko hankkia piristämään mustaa ja harmaata vaatekaappiani. Repeatin merinovillan laatu testataan siis, kun ilmat viilenevät. 🙂

 3. Aarre
  25/10/2012 / 5:39 am

  Ostin vuosi sitten Sandin merinovillaneuleen kyynärpaikoilla ja sen laatuun en ole järin tyytyväinen, sillä siitä saa joka käyttökerran jälkeen ajella nypyt pois.

 4. Rilla
  25/10/2012 / 6:23 am

  Minä neuleiden superkäyttäjänä olen todennut, että nyppyä tulee, lähes jokaiseen. Olenkin superahkera nyppyleikkurin käyttäjä 🙂 Sillä huollan kaikki neuleet, villakangastakit, bleiserit, yms. Jopa villakankaiset housut, joissa on nähtävissä pientä nyppyä… Parhaiten itse asiassa mulla kuitenkin – syystä tai toisesta – on kestäneet Tommy Hilfigerin neuleet! Melko vähällä nypyllä olen niiden kanssa selvinnyt. Hmmm… itse asiassa myös Malene Birgerin neuleissa sama juttu. Tiedä sitten näistä.

 5. Anonyymi
  25/10/2012 / 7:11 am

  Valitettavasti nykyisin ei enää voi sanoa, että "laatu maksaa"- pikemminkin merkki maksaa. Hyvälaatuista voi löytää halpismerkeiltäkin.Repeatin neuleeni ovat todella nyppyyntyneitä. Muuten ryhdikkäitä, mutta nyppyyntyvät heti käyttöönotettaessa.Eli hinta ja laatu eivät tällä merkillä täsmää.Olen pettynyt merkkiin, joten sitä en enää osta. Lexington sama. Tuotteissa maksaa merkki, ei laatu. Tosin merkin puuvillainen neulebleiseri on pysynyt todella hyvänä. Tämäkin merkki pannassa, pettymysten takia.En osta enää.Gantin lampaanvilla+sekoiteneuletakissa on "nyppyjen kokoontumisajot". En ole enää jaksanut siistiä. Filippalta minulla tuo sama neuletakki+ myös musta, sininen ja harmaa. Todella hyvässä kunnossa kaikki.Zarasta ostetut neuletakit, joissa silkkiä ja villaa. Ovat pysyneet ryhdissä. Nyppyyntyneet, mutta kun harjaan ja höyrytän, niin taas ovat kuin uusia.

 6. Anonyymi
  25/10/2012 / 7:30 am

  Gant:in neuleisiin olen ollut todella tyytyväinen. Lexington on yksi suosikki merkeistäni, mutta kaikki neuleeni ja villa bleiserini ovat nyppyyntyneet melkein heti. Sama juttu Lexingtonin puuvillaneuleissa! Odd Mollyn Lovely Knit villajakut ovat taas ihan uuden veroisia, vaikka ovatkin ahkerassa käytössa talvella. Ella 🙂

 7. Perhonen
  25/10/2012 / 7:58 am

  Kovasti on yllättänyt arvokkaidenkin villaneuleiden nopea nyppyyntyminen. Marco Polot, Weberit ja nyt viimeisimpänä Filipan neuletakki Hulluilta päiviltä: nyppyjä enemmän kuin laki sallii. Filipan takki oli muutaman tunnin käytön jälkeen jo kainaloista muhkuroilla. Ei auta muuta kuin ajaa nypynpoistajalla. Mutta kun siinäkin on se ongelma, että kun nyppy ajetaan pois, samalla rikotaan langan kuiturakenne ja se taas mahdollistaa uusien nyppyjen muodostumisen. Mutta tästä huolimatta ajelen poistajalla, jotta näyttäisi edes hetken siistiltä. Ja sanoihan eräs putiikinpitäjä minulle kerran, että kaikki ne villat nyppyyntyy, toiset enmmän kuin toiset. Että ostaessa pitää jo hyväksyä tämä ja olla nyppyyntymättä itse :))Ihanaa syksyistä päivää kaikille, meilläpäin aurinko jolloottaa mukavasti!

 8. Anonyymi
  25/10/2012 / 8:06 am

  Kiva postaus, mielenkiinnolla odottelen lisää vastauksia, kiitos!

 9. lili
  25/10/2012 / 8:37 am

  Filippa K:hon olen mäkin ollut tosi tyytyväinen. Lisäksi noista kyselemistäsi merkeistä Gant ja Benetton ovat oikein laadukkaita, samoin kuin esim. Marc O'Polo ja Hilfiger:) Globalilta mulla on yksi cashmere-neuletakki, ja sekin on pysynyt yllättävän hyvänä, vaikka tietty jotain nyppyjäkin on tullut materiaalista johtuen..

 10. Dahlia
  25/10/2012 / 8:47 am

  En vaan voi olla sitä mieltä, että laadun olisi maksettava. Merkki sitten varmasti maksaakin. Omat suosikki villaneuleeni, hyvin vähällä nypytyksellä on ostettu Mark's&Spenceriltä ja tavaratalon oman merkin neuleet ovat kyllä yllättäneet laadullisesti. Hintaa on ollut 30-50 punnan välissä, joten kovista summista ei voida puhua, mutta ne ovat ihanassa kunnossa. Samoin muutama Nextiltä hankittu on pysynyt hyvässä kunnossa.

 11. Marjukka
  25/10/2012 / 11:34 am

  Benetton on minunkin mielestäni ollut ok sen hintatason neuleiksi. Tässähän tuli kovasti neuletietoutta, kiitti!

 12. Marjukka
  25/10/2012 / 11:35 am

  Joo, eikö olekin loistava! Milloinhan saadaan toimittamaan tänne Pohjolaan? Oranssi poolo kuulostaa ihanalta!

 13. Marjukka
  25/10/2012 / 11:36 am

  Voi ei, ja se on kuitenkin aika hintava merkki. Mulla kävi noin Polo Ralph Laurenin neuleen kanssa, vanuttui ja nukkaantui niin nopeasti, että pääsi ulkoilupaidaksi tosi nopeaa.

 14. Marjukka
  25/10/2012 / 11:36 am

  Kummastakaan ei mulla ole kokemusta, TH:sta olen hyvää kuullut ennenkin.:)

 15. Marjukka
  25/10/2012 / 11:38 am

  Repeat on luomutuote, eli siihen ei lisätä mitään ekstraa, ja erittäin hyvää kashmiria, jonka luonne on valitettavasti helppo nyppyyntyminen. Itse ratkaisen ongelman ajelemalla ne nypyt pois. Joo ei se "laatu maksaa" ole enää mikään tae. Itse testaamalla löytää omat suosikit.

 16. Marjukka
  25/10/2012 / 11:39 am

  Sullakin kävi Lexingtonin kanssa noin? Harmi, koska neuleet ovat aika ihania muuten. Odd Mollysta ei olekaan kokemuksia.

 17. Marjukka
  25/10/2012 / 11:40 am

  Hihi, kivasti sanottu, ettei saa nyppyyntyä itse! Ei saa, tosiaankaan! Kyllähän se nypynpoistaja aika kullanarvoinen kapistus on.

 18. Marjukka
  25/10/2012 / 11:41 am

  Kovasti lukijat kommentoivat, ihanaa ja kiitos kaikille!

 19. Marjukka
  25/10/2012 / 11:41 am

  Se on hintaluokassaan kyllä minustakin tosi kestävä. Esim. harmaa neuletunikani on edelleen aivan kuin uusi.

 20. Marjukka
  25/10/2012 / 11:42 am

  Loistavaa! Brittilampaat lienevät hyväkuntoisia otuksia…;)

 21. Marre
  25/10/2012 / 1:06 pm

  Mä kävin juuri eilen Uniqlon liikeessä hypistelemässä neuleita, varmaan pitää ostaa muutama Suomea varten.. Toivottavasti ovat laadukkaita vaikka eivät olekaan hintavia.

 22. Karla ALL I EVER WANTED IS HERE-blogi
  25/10/2012 / 2:32 pm

  Ostin viime talvena kanta-asiakasillasta Marc O'Polon villaneuletakin (alpakkaa ja tavallista villaa), ovh yli 200 eur eli minusta aika suolainen hinta neuleeksi. Ihana pehmeys, lämpö ja väri, mutta aivan kamala nyppyyntyjä. Se on kai se unelmanpehmeä alpakka, joka erityisesti nyppyyntyy. Minulla on samalta merkiltä yli 5 vuotta vanha merinovillaneule, eikä siinä juuri ole nyppyjä, se ei tosin ole puoliksikaan yhtä muhkea ja pehmoinen.

 23. Marjukka
  25/10/2012 / 2:44 pm

  Kyllä näitä on moni kehunut, kestävyys ja edullinen hinta samassa paketissa!

 24. Marjukka
  25/10/2012 / 2:45 pm

  Niin varmaan, alpakan villa on niin pehmeää ja hienoa. Alpakat ovat sitten hupaisen näköisiä eläimiä, mua aina naurattaa, jos telkkarissa näkyy alpakoita. Joo, Marc O´Poloa ovat monet tosiaan kehuneet!!

 25. Anonyymi
  25/10/2012 / 4:19 pm

  Ihanaa, neulepostaus! Tätä itseasiassa olen ihan salaa toivonutkin! Voisitko myös tehdä postauksen siitä, miten hoidat neuleitasi?Minulla taas tuosta Filippa K:sta on niin kamalan huonoja kokemuksia. Villamekko ja villatakki ovat aivan kamalia nyppyyntymään. Ovatkohan sitten ihan pelkkää villaa, eroaako se tuosta merinovillasta?Benetton on mielestäni hinta-laatu -suhteeltaan varsin hyvä. Lisäksi Marc o polon neulemekot säilyneet kauniina, mutta kyllä niitäkin pitää nyppyleikkurilla siistiä usein. Voisitko muuten vielä kommentoida tässä (tai jos teet toivomani postauksen 😉 mikä nypynpoistaja sinulla on ja miksi – siis käyttökokemuksia? Ja entä villakampa?Kiitos ihanasta blogista. Luen aina ja kommentoin ehkä kerran puolessa vuodessa :)Anna

 26. Minna
  25/10/2012 / 4:29 pm

  Tiesittekö muuten tuon merinovillan tuotannon olevan aikalailla epäeettistä. Sen tuotantotapa aiheuttaa suurta kipua eläimelle. Tästä oli mediassa juttu jokin vuosi sitten. Itse en eläinten ystävänä osta koskaan merinovillavaatteita, turkiksista puhumattakaan.

 27. Rose
  25/10/2012 / 5:39 pm

  Minulla parhaiten ovat kestäneet Hilfigerin ja Sandin villat. Gantin neuleet ovat järjestään nyppyyntyneet mainittuja nopeammin. Repeatin neuleissa taas on ollut suurta vaihtelua eri yksilöiden välillä.

 28. Anonyymi
  25/10/2012 / 8:09 pm

  Hilfigerit ovat neuleistani niitä käytetyimpiä ja näistä keskihintaisista ehdottomasti parhaiten säilyneitä. Etenkin TH:n puuvillaneuleet ansaitsevat glooriaa. Näistä puuvillaisista mulla on kaksi yksilöä ihan ympärivuotisessa käytössä ja just vielä viime kuussa ystävä luuli, ett mun musta puuvillainen neule olis uusi (huom. ostettu vuonna 2007) – ei ole väri haalistunut tai malli venähtänyt lukuisista pesuista huolimatta:) Globalin musta merinovillainen neuletakki (niin ikään vuodelta 2007) eksyy sekin monta kertaa viikossa päälle ja sitäkin useammin sujahtaa laukkuun mukaan – just in case jos vilukissa palelisi;) en tiedä onko omani ollut jotain supersarjaa, mutta katsastan ehdottomasti globalin valikoiman siinä tapauksessa, jos tämä yksilö näyttää joskus väsymyksen merkkejä. uskaltaisikohan toivoa vielä toiset 5 vuotta käyttöikää..;)t. viluinen tyttö, joka talvea ja pakkasta pelkää+ August silkin neuleet ovat unelmapehmoisia (silkkiä, merinoa, kashmiria), eivätkä materiaaliinsa nähden nyppyynny mielestäni ollenkaan ikävästi. Näistä mulla on yks neuletakki jopa kaksoiskappaleena, sama malli, sama väri:D (ja joo, olihan se hurjaa ostaa ensimmäinen "tätimerkkinen" AS:n neule sillon muutama vuosi sitten alle parikymppisenä, mut materiaalit ja laatu on ollu mulle jo pidempään ne ykköskriteerit)

 29. Rose
  26/10/2012 / 5:43 am

  Ai niin, unohdin vielä mainita Globalin kashmirneuleesta: se on niiiin pehmeä ja on kestänyt todella superhyvin nyppyyntymättä! Ostin sen vielä tosi halvalla Stockan outletista.

 30. Marjukka
  26/10/2012 / 6:40 am

  Kiva kun kommentoit, edes kerran puolessa vuodessa! 😉 Nypynpoistajasta on kyselty, voisin siitä kyllä kirjoitellakin. Se on ihan OBH Nordica, Gigantista.

 31. Marjukka
  26/10/2012 / 6:42 am

  Tuota en tiennytkään, eikä varmasti moni muukaan. On tosi valitettavaa että eläimet kärsivät.

 32. Marjukka
  26/10/2012 / 6:43 am

  Näyttää siltä, että jopa saman merkin välillä on kovasti vaihtelua. Tosi outoa. Mihin voi enää luottaa… 😉

 33. Marjukka
  26/10/2012 / 6:46 am

  Oho, TH on saanut kyllä nyt glooriaa ja suitsutusta näissä keskusteluissa! Mullakin on kaksi TH:n palmikkopooloa, ja ovat hyvin kestäneet. Aikoinaan muuten ostin Gapin puuvillaneuleita, ja nekin kestivät hurjan hyvin. Kiva, että Globalkin on noin hyvin kestänyt, itse ihailin ruosteenruskeaa pitkää neuletakkia syysmallistossa.

 34. Minna
  26/10/2012 / 5:28 pm

  Googlaa merinovillan tuotanto. Kannattaa ehlä boikotoida, eikä ostaa epäeettisesti tuotettuja materiaaleja. Vaikkakin olisivat kuinka "ihania, laadukkaita tai kauniita".

 35. Anonyymi
  27/10/2012 / 7:11 am

  Hei, onko teillä kokemusta suomalaisesta Arelalizzasta, mulla on yksi iso huivi tätä merkkiä ja on pysynyt siistinä. Hinta vaan näillä tuotteilla sellainen, etten ole vielä mekkoon raaskinut 400-500 euroa laittaa….Terhi

 36. Marjukka
  27/10/2012 / 9:03 am

  Aika arvokas, mutta luulisi noilla hinnoilla myös saavan huippulaatua!

 37. Marika
  27/10/2012 / 4:46 pm

  Filippa K on ihan huippu, samoin Global. Ainakin merinovillaisista on kokemusta. Benetton vaikuttaa hyvälle hinta-laatu -suhteeltaan, samoin August Silk, jonka kietaisumallinen musta paita on ollut kovalla käytöllä ja ei mene miksikään! Negatiivisia kokemuksia on kalliimmista merkeistä Gantista ja Jackpotista. Gantin villaneule hajoaa saumoista (kainaloista) ja on muutenkin pistelevän ja huonolaatuisen oloinen. Olin tosi pettynyt tähän 2 vuoden takaiseen hankintaan ja paita on lähinnä ulkoilukäytössä lämmittävänä kerrospukeutumisen osana. Jackpotin puuvillasekoite taas nyppyyntyy ihan tolkuttomasti. Mexxin laatu on ihan kohtuullista, tosin vaihtelee riippuen materiaalista.

 38. travellover
  28/10/2012 / 6:07 pm

  Mulla on ollut seitsemän vuotta Burberryn villaneuletakki. Se kulkee mukana jokseenkin joka reissussa, on rutussa laukun pohjalla ja milloin missäkin, ja siitä ei ikä edelleenkään näy mitenkään. Sanoisin siis, että ainakin tässä tapauksessa laadusta on kannattanut maksaa (n. 400 euroa).

 39. Lumo
  01/11/2012 / 2:03 pm

  Englantilaiselta Bodenilta olen tilannut neuleita, pari puuvilla-cashmereneuletakkia on ollut todella ahkerassa käytössä pari vuotta ilman mainittavaa pilliintymistä. Nyt tilasin mid season salesta (muutenkin merkillä on jatkuvasti jotain tarjouksia) grafiitinharmaan cashmereneuletakin, ihanan pehmeä laatu, ainakin muutaman käyttökerran jälkeen olen tosi ihastunut. Ainoa haittapuoli on tuotteiden välillä vähän outo värikartta.

 40. Minttu-Maaria/Inthefootstepsofcocoandcarrie
  09/01/2014 / 6:59 pm

  Tämä nyppyvihaaja kiittää tästä postauksesta :)Ostin Day Birger & Mikkelsenin ylikalliin neulemekon 70 % alennuksella ja mietin myöhemmin, että en varmasti osta kallista neuletta (vaikka minä en maksanutkaan täyttä hintaa). Mekko nyppyyntyi lähes välittömästi ja kankaan pinta alkoi muutenkin näyttää huonolle. Espritin vastaava neulemekko on ollut käytössä vuosia ja erittäin kovassa kulutuksessa ja on vielä lähes uudenveroinen! Mutta sitten taas eräs Espritin neule nyppyyntyi nopeasti… Vissiin tuurista kiinni! Mulla on varmaan huono karma kalliiden vaatteiden suhteen, sillä kaikki kalliit neuleet on nyppyyntyneet ja halvemmat olleet usein paljon parempia. Alkaa tuntua, että en enää aio ostaa edes halpoja neuleita, koska henkkamaukan neule meni parin käyttökerran jälkeen aika karmeaksi. Ja otan huomioon myös eettisen näkökulman ja siksi merino ja angora on mun boikottilistalla.

 41. Marjukka
  09/01/2014 / 7:04 pm

  Voi olla, että kalliimmat neuleet nyppyyntyvät sen takia nopeasti, että niihin ei lisätä mitään ekstra-aineita. Esim. Repeat on täysin luonnontuote, ja nyppyyntyy aika nopeasti, toisaalta kestää loistavasti konepesua. Nyt olen suosinut viime aikoina ihan Benettonin perus lampaanneulepaitoja, hinta kustantaa 35€ ja neule pysyy tosi hyvässä kunnossa. Zara ja Henkkamaukka ovat myös mulla menneet aika äkkiä, mut nyt on tulossa HM-kashmirneuletakki, katsotaan, mitä se kestää! Joo tuntuu tosiaan siltä,e ttä se on yksilöstä kiinni!

 42. Anonyymi
  04/01/2015 / 11:38 am

  Parikin tuttuani on käynyt Kiinassa täällä mainittujen kalliiden merkkien "tehtaanmyymälöissä" (eli ovat tehtaita mistä lähtee ulkomaille 150% kallimmalla kun on kirjailu rinnassa, ei siis feikkejä). Mikäli laatumerkki on myös Kiinassa tehty, on nyppyyntymistä odotettavissa. Pinnan nöuhtäisyys ostettaessa ja neulos vaikuttavat nyppyyntymiseen, Benettonista on jokunen oma kokemus, käytetty on (yksi jopa värjätty), eikä nyppyä ole juuri kuin kainalossa. Samoin tuota Eny-merkkistä on. Yksi Sand oli, sekin meni nypyille nopeasti. Tanskalaiset merkit (myös edullisemmat) kuin FK, ovat myös suhtkoht nypyttömiä.

 43. Anonyymi
  13/12/2016 / 8:07 am

  Hei Stockalla on parhaillaan myynnissä Cut&Pret merinovillatakki ja -neulepusero super hyvään hintaan, josta Stockan kortilla saa vielä hinnan alennustakin. Ostin viimeviikolla mustan, josta tuli heti lempivaate, joten kävin tänään aamutuimaan hakemassa toisen raikkaan pinkin. On ohut, mutta tosi lämmin, eikä hiosta, joten on miellyttävä käyttää. Koska käytän alla ohutta paitapuseroita, enkä sotkasta, neuleen ajoittainen tuuletus riittää merinovillanvaatteelle raikastukseksi ja tarvittaessa hellävarainen pesu.

 44. Sanna
  25/01/2018 / 7:24 am

  Ostan kaikki, siis todella ihan kaikki alusvaatteita mukaan lukematta, vaatteeni kirpputoreilta. Jos kirpparilla käytetty neule on hyvässä kunnossa, tulee se pysymäänkin sellaisena. "Laatu maksaa"-sanonta on nykypäivän tuotteissa enää pelkkä vitsi, huono sellainen. Omat neuleeni ovat villaa, merinovillaa ja cashmiria (kaikki 6 kpl) ja kolme niistä vanhojen kotimaisten valmistajien. Loistavassa kunnossa vaikka ovat olleet itselläni käytössä viikoittain jo vuosia, ties kuinka pitkään ennen minun karderobiini päätymistä.En IKINÄ suostuisi maksamaan vaatteesta sellaisia hintoja mitä niistä nykyään pyydetään. Tämä juuri siksi, että laatu ei todellakaan korreloi hinnan kanssa nykypäivänä millään lailla. Kallein hankintani taitavat olla Niken tossut, niistä maksoin 100€ (nämä luonnollisesti ovat ns. oikeasta kaupasta, koska kenkä muovautuu käyttäjänsä jalan mukaan ym.)Ja btw, niille jotka pohtivat miesten vaatteiden mahdollisesti parempaa laatua; osutte täysin oikeaan. Miehet pääsääntöisesti ostavat vaatteita huomattavasti naisia harvemmin, joten miesten vaatteissa käytetään hyvinkin usein laadukkaampia materiaaleja. Naiset, pääsääntöisesti, sen sijaan juoksevat trendien perässä ja ostavat uutta niin tiuhaan, että valmistajien kannalta yksinkertaisesti on kannattavampaa käytää halvempia materiaaleja. Itse olen poikkeusyksilö (nainen), ostan nimenomaan laatua enkä välitä trendeistä pätkääkään. Oma tyylini on hioutunut vuosien varrella varsin tarkaksi, joten tiedän tarkkaan mitä haluan. Liputan lisäksi Laatu ennen määrää-ajattelun puolesta, ja vaatekaappini sisältö onkin kaikilta osin yhteensopiva, laadukas ja minimalistinen.

Vastaa