Eilen illalla…ja nostalgiaa

…kotoilua kirjan parissa. Ja Dallas!

Muistatteko, kun se alkoi? Se kihelmöivä odotus, kun tunnari pärähti soimaan, ja karjalauma juoksi ruudussa halki niityn. Lempihenkilöni oli suloinen Pamela, jota näytteli ihastuttava Victoria Principal. Hyvän ja pahan asettelu oli selkeä, ja vaikka kannatti hyviä, Bobbya ja Pamelaa, silti ilkeä JR ja tuskainen Sue Ellen olivat kiinnostavampia. Miksi muuten Miss Ellietä näyttelevä Barbara Bel Geddes puettiin hirveisiin kaapumekkoihin, vaikka hänen sijaisensa jossain sesongissa sitten puettiin hienosti ajan henkeen?

Dallasista tykkäsin, mutta vielä enemmän Dynastiasta, joka oli aikansa upein sarja puitteiltaan: ne timantit, puvut, olkatoppaukset ja autot. Hyvä ja paha oli siinäkin aseteltu vastakkain varsin selvästi. Sarjaan putkahteli jostain pöpeliköstä siskontyttöjä ja sisarpuolia, kuten kunnon saippuaan kuuluukin. Muistatteko pyöreäposkisen Sammy Joen, jota näytteli Heather Locklear?

Nykyään sarjat seuraavat toisiaan… Harvoin enää saa sellaista tunnelmaa sarjan katsomiseen, kuin silloin ennen. No joo, Good Wife oli sellainen maanantain must, nyt se on tauolla. Piakkoin saadaan seurata Downtown Abbeyn uusia jaksoja! Tällä hetkellä suosikkini on Smash, joka jollain tapaa muistuttaa entistä nuoruuden suosikkisarjaani Famea (sitä alkuperäistä vuodelta 1983).

Leppoista Pyhäinpäivää kaikille!

Share:

4 Comments

 1. Anonyymi
  04/11/2012 / 8:24 pm

  Löysin kivan blogisi äskettäin ja nyt kommentoin ekaa kertaa.Muistan tosiaan itsekin nuoruudestani Dallasin, Dynastian ja Falcon Crestin. Dallasissa minun suosikkejani olivat Pamela ja Lucy, myöhemmin April sekä Jennan (Priscilla Presley) tytär Charlie ja vielä myöhemmin hänen poikaystävänsä jota esitti Brad Pitt. Dynastiassa suosikkeja oli Sammy Jo ja tietenkin Alexis dramaattisine ilmeineen ja megakokoisine olkatoppauksineen.Falcon Crestissä Lance (Lorenzo Lamas) oli tottakai coolein.Tallensin perjantain uuden Dallas-jakson boxille, en ole siis vielä ehtinyt sitä katsella. Kerro ihmeessä että mitä pidit? Sen verran näin alkua että karjalauma joka juoksi aiemmin ruudussa, näytti nyt sensijaan laahustavan 😀 Uutta laiskempaa sukupolvea sekin?Täydelliset Naiset oli pitkään suosikkini, harmi että se loppui. Nykyään katselen lähinnä Real Housewiveseja, sekä Ruotsin että Suomen kanavilta. Siinä on upeita vaatteita, asusteita, taloja, autoja, maisemia, ja vaikka mitä. Välillä ehkä liikaa tappelua ja muuta draamaa minun makuuni, mutta sen nyt arvaa kun laittaa (liian) monta naista ruutuun ja antaa niille alkoholia ;)-L-

 2. Perhonen
  05/11/2012 / 7:36 am

  Samat tuntemukset muistan itsekin Dallasin alkuajoilta. Innokkaana katsoinkin nyt ensimmäisen jakson. Mutta, mutta…. mieheltäni kysyin, josko tuolloin aikanaan ei näitä sarjoja niin paljoa ollut, joten Dallas oli IIIHANAAA. Nyt tuntui siltä, että hieman meni tuhon saippuasarja-kavalkadien kategoriaan. No, täytyy malttaa mieli ja antaa sille mahdollisuus. Ehkäpä jaksojen myötä löytyy intensiteetti, joka koukuttaa 🙂 Ja todellakin komppaan Good Wifen, Downtown Abbeyn kanssa…

 3. Marjukka
  05/11/2012 / 12:15 pm

  No ei tehnyt varsinaisesti vaikutusta, kai sitä on nähnyt niin paljon saippuaa ja tv-draamaa, mutta kiva oli silti katsoa! Hih, mäkin katson Beverly Hillsin täydellisiä naisia, vaikea sanoa, mikä on käsikirjoitettua ja mikä ei.:)Mä en muistanutkaan, että Brad Pitt oli Dallasissa – tosi hauskaa!!

 4. Marjukka
  05/11/2012 / 12:16 pm

  Ihan samaa mielt, kiva oli katsoa, mutta ei tietenkään saanut samoja viboja kuin silloin 80-luvulla. Meillä on sitten samat suosikit, tähän vois vielä lisätä Sisters and Brothers, mikäs se nyt olikaan taas suomeksi… Sally Field on tosi hyvä.

Vastaa