Hiukset takaapäin ja pohdintaa rypyistä

Hieman myöhässä tulee tämäkin toivepostaus, vaikka kuvat ovatkin vuoden vanhoja. Sain toiveen kuvata hiukset takaapäin. Minulla olikin jo valmiina kuvia vuodentakaisesta mallista, joka oli kovasti mieleeni.

Hiuksissani oli tuolloin punertava pohjaväri, jonka päälle vielä laitettiin vaaleita raitoja. Minulla on myös yleensä hyvin kevyt permanentti (niin, just se!) antamassa tyveen tukea. Ilman sitä hiukseni ovat todella ohuet, piikkisuorat ja liukkaat, eivätkä pysy yhtään kuosissaan. Nykyajan permis ei ole ollenkaan sellaista korventamista, mitä se oli aikanaan. Suurilla rullilla tehtynä tuki on juuri oikeanlaista.

Lyhyen tukkani mallikin on vaihdellut, välillä niska on ollut pitempi, välillä takaraivon hius, välillä otsis. Tällä hetkellä aikomus olisi vähän kasvattaa, mutta en tiedä vielä mihin suuntaan. Luotan omaan kampaajaani niin kovasti, että taidan antaa hänelle seuraavaksi mallin suhteen ihan vapaat kädet. Huomasin, että tämä lämmin väri näyttää niin kivalle, että ennen joulua, kun seuraavan kerran istahdan kampaajantuoliin, pyydän tätä samaista väritystä.

Minulla ei ole mitään vippaskonsteja hiustenlaittoon. Pesen, laitan hoitoainetta ja muotovaahtoa (tällä hetkellä käytössä Sim-sarja). Föönaan suurella pyöröharjalla ja sudin muotoon, ja lopuksi Simin lakkaa päälle. That´s it – homma vie kymmenen minuuttia. Ainoa haaste hiustenlaitossa on se, että pääni vasemmalla puolella hiusten kasvusuunta on eteenpäin, oikealla taaksepäin. Lisäksi pyörylät pyöräyttävät hiuksia omaan suuntaansa.

                                                                       ************

Sitten muuta juttua. Naked truth -kuvat ovat olleet jo kolmessasadassa blogissa. Hieno juttu.

Vaan itse olen sen ikäinen, että jotenkin ulkonäköpaineet eivät todella ole koskettaneetkaan sillä tavalla kuin tämän päivän nuoria ehkä koskettavat. Kun minä olin nuori, ei meidän ikäisten hampaita oiottu. Aloin meikata vasta 17-vuotiaana. Hyötyliikunta oli ihan valtaisaa, pyörän satulassa kului päivässä vähintään se 10 kilometriä. Internetissä aloin pyöriä vasta yli kolmekymppisenä. Blogikulttuuri alkoi, kun olin nelissäkymmenissä.

Nyt olen neljäkymmentäviisivuotias, ja elämä näkyy naamassani. Hampaat ovat edelleen ristissä, ryppyjä ja silmäpusseja on. Ja kaksoisleuka. Mutta edelleen minussa elää se 80-luvun nuori, joka ei ole sisäistänyt tätä ulkonäkökulttuuria ollenkaan. Pitäsikö? Kyllä minulla on poskiheltat, jos en hymyile. Paljon en paina, mutta herranjestas, millaiset selluliitit minulla on reisissä ja takapuolessa. Ja polvitaipeet ovat yhtä verisuoniristikkoa. Kaulasta en viitsi edes puhua.

Milloin vanhenemisesta on tehty sairaus? Tai jotain rumaa, jota pitää välttää? Voiko joku tosissaan sanoa vaikkapa Kyllikki Forsselia tai Aira Samulinia rumaksi? Minusta he ovat todella kauniita.  

Tunnustan kyllä, että välillä iän merkit harmittavat. Ketäpä ei. Mietin, pitäisikö tehdä asialle jotain. Sitten unohdan koko jutun, koska on hauskempaakin tekemistä, vaikka leipoa tai skypettää ystävälle.

Kun käsittelen kuvia blogiin, lisään valoa ja varjoja sekä poistan keltaisuutta. En ryppyjä tai finnejä.

Tiedän, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä parempi olen työssäni. Ja murehtimiseen taipuvainen mielenikin luultavasti kevenee koko ajan. Ainakin on raskaampia asioita murehdittavana kuin oma naama. Työkaverien kanssa naureskellaan, että neljästäkympistä eteenpäin se on lujaa alaspäin, ja saa olla kiitollinen jokaisesta terveestä päivästä. Niin aion ollakin.

Joku sanoi minulle, että vaihtoehtona on olla vanha ja ryppyinen tai nuori ja kuollut. Valitsen mieluusti ensimmäisen. Nuo alimman kuvan silmärypyt ovat ehkä tulleet kovasta nauramisesta.

Hiukset takaa…

…ja edestä.

Ja silmärypyt au naturel.

Leppoisaa lauantaita, hymyillään!

 

Share:

37 Comments

 1. Anonyymi
  24/11/2012 / 10:31 am

  Hei!Loistava postaus! Olen aivan samaa mieltä kanssasi, ikää minulla on muutama vuosi vähemmän. Minua toisaalta säälittävät nykyajan parikymppiset, he joutuvat elämään aivan järkyttävein ulkonäkövaatimusten kanssa.Samat paineet huomaa myös nuoremmilla koulumaailmassa, valitettavasti (ope olen itsekin).

 2. Lady of the Mess
  24/11/2012 / 11:29 am

  Hei, hyvin olit sanoittanut tämän nykymaailman vaatimukset. Nuoret on tosi kovilla. Ja osa meistä vanhemmistakin, kun on lähdetty tuohon leikkiin mukaan. Onneksi Suomessa vähemmän kuin monessa muussa maassa – vielä. Itselleni rypyt ei ole olleet ongelma enkä ole niitä laskenut – niitä on ja se on luonnollista. Samoin se, että onkaksoisleuka ja roikkuvat posket. Mutta roikkuluomet onkin sitten toinen juttu. Meillä on isänpuoleisen suvun naisilla melkein kaikilta leikattu nuo luomet. Mulla on edessä sama juttu – olen sitä pitkittänyt, kun ajattelin, että käyn siinä leikkauksessa vain kerran. Vielä mun luomet ei ole niin pahat, että ne suuresti näkökenttään vaikuttaisi, mutta se, että ne on myös rasvaiset, aiheuttaa silmätulehduksia tämän tästä. – Muuten mä en kyllä lähtis itseäni leikkauttelemaan, ihan tarpeeksi tässä elämässä on saanut jo leikkauspöydällä maata.

 3. Marjukka
  24/11/2012 / 11:52 am

  Ihan totta. Nuorilla ulkonäköpaineita on varmasti ihan eri malliin kuin meillä aikanaan. Siis jopa pojilla. Maailma on tosiaan erilainen kuin meidän aikanamme. Itsetuntoa kysytään kyllä kovasti.

 4. Marjukka
  24/11/2012 / 11:55 am

  Luomet voivat todella aiheuttaa vaivoja, varmasti itse leikkauttaisin ne, jos vaivaisivat. On varmasti loputon oravanpyörä, jos menisi kauneuskirurgiaan mukaan, huh, not for me. Nuoret ovat kovilla, totta. Saapa nähdä, tuleeko jossain vaiheessa vastareaktio tähän kaikkeen, kuten aikanaan poltettiin rintsikoita ja annettiin hiusten kasvaa valloilleen…

 5. Malva
  24/11/2012 / 12:23 pm

  IHANAIHANAIHANA kirjoitus.Ja mehän ollaan sen arvoisia, kuten mainos-slogankin sanoo!Terv. Malva, 44v

 6. Marjukka
  24/11/2012 / 12:36 pm

  Hihi, kiitos kovasti! Itseään ei pidä ottaa turhan vakavasti. Slogan on todellakin hyvin osuva!!

 7. Anonyymi
  24/11/2012 / 12:37 pm

  Voi ihanaa , ryppyjä tulee, se on elettyä elämää 🙂 Ihana postaus todellakin, meitsillä on ikää ja ryppyjä enemmän, hyvin pärjää. Ihanaa viikonloppua t:-Anna_

 8. Pauska
  24/11/2012 / 1:34 pm

  Mukava kirjoitus, paljon luonnollisemman näköinen sitä ihminen on, kun näyttää ikäiseltään :). Yli kuusikymppiset sarjojen naisnäyttelijät näyttävät lähinnä kaameilta, kun rypyt on vedetty kasvoista pois, jotenkin luonnotonta minusta. Tuo murehtiminen taitaa olla suurimmalle osalle naisista hyvin yleistä – minäkin olen huomannut, että iän myötä siitä on jo vähän päässyt eroon. Meikkausta en ole koskaan harrastanut ja polkupyörällä mentiin nuorena joka paikkaan :). Muistan, kun 90-luvun alussa HARJOITTELIMME yliopiston atk-kurssilla sähköpostin ja liitetiedoston lähettämistä, banaani 3 laittoi meilin banaani 2:lle. Kyllä kehitys on ollut nopeaa :)Mukavaa viikonlopun jatkoa ja tsemppiä ja jaksamista kohta lähestyviin ruuhkaviikkoihin!

 9. Krisse
  24/11/2012 / 2:16 pm

  Aivan ihana kirjoitus:) Olet todella upea 40+! Tunnistin kirjoituksestasi myös itseni. Ikää kun on reippaasti 40+. Ulkonäöstä huolehtiminen on minulle tärkeää, mutten koskaan voisi kuvitella piikittäväni itseeni botox-myrkkyjä tms, kuten nykyään niin monet ikäiseni (ja paljon nuoremmatkin) tekevät. "Grow old gracefully" on mottoni!

 10. BagMiss
  24/11/2012 / 2:27 pm

  Hyvä postaus! Itsekin näiden asioiden kanssa painiskelen, vaikka olenkin vähän yli 10 vuotta nuorempi; naururyppyjä ja selluliittia löytyy. Tällä hetkellä mun vaikeus on seuraava: peittäisin tummat silmänaluset mielellään kunnon peitevoiteella, mutta se korostaa taas luvattoman paljon naururyppyjä silmien ympärillä. Ollako siis rypyllinen ja "oikean" värinen silmien alta vai näyttääkö tummat silmänaluset… 😉 Heh, on tämä naisen elämä välillä vaikeaa… 😉 Oikeesti ei mua kamalasti rypyt vaivaa, mua on aina luultu pienen kokoni takia nuoremmaksi kuin olen, nyt ihmiset pystyvät lähes jopa arvaamaan ikäni. 🙂

 11. Anonyymi
  24/11/2012 / 2:50 pm

  Mahtava asenne. Elämä saa näkyä.Vaikka niinhän se on, että jokainen ottaisi kai mieluumin ihanat naururypyt kuin jotain muita olotiloja kuvastavia juonteita 🙂 Vaikka ei kai kukaan ihan ilman murheita pääse vanhenemaan. Elämä on laiffii…Muistan ihmetelleeni Silvian ilmeettömyyttä, kun katselin Victorian ja Danielin häitä. Ihmettelin yli seitsemänkymppiselle äidilleni, että onko Silvia masentunut kun on niin vahamainen ilmeiltään.Siihen äitini totesi, että kauneusleikkaukset ovat vieneet ilmeet kasvoilta. Niinhän siinä voi käydä, kun iho kiristetään, Jotenkin surullista. Kauniimpaa lopulta on se. että eletty elämä näkyy. Kyllä jokainen vanheneva voi olla kaunis, kun hoitaa itseään, nukkuu riittävästi ja syö terveellisesti. Minusta se riittää. Luomileikkaukset on tietysti toinen juttu. Täytin itse juuri 36, joten näitä ikäjuttuja kyllä välillä pohtii. -m

 12. Anonyymi
  24/11/2012 / 3:18 pm

  Harmi… kirjoitin pitkät pätkät kommenttia ja se katosi jonnekin bittiavaruuteen… mutta siis loistava kirjoitus! Olet kaunis ja ikäistäsi nuoremman näköinen naururypyistä huolimatta 🙂 Mielestäni oikea asenne elämään ja positiivisuus saavan rypytkin näyttämään kauniilta :)Itseäni eniten ikääntymisessä harmittaa (olen 46-vuotias)kehon löystyminen; selluliitit jaloissa, jopa allit nykyisin roikkuvat ja käsivarret näyttää jotenkin ihan ällön muhkuraisilta… olis pitäny treenailla enempi 😉 Tai no.. ei kai se vieläkään myöhäistä ole!Toivoisin kovasti hameasuihin vinkkejä ja ihan sun päälläsi 🙂 Olen saanut niin loistavia inspiraatioita ja vinkkejä asuihin sinulta. Hameitahan sinulla harvemmin näkyy, mutta olisi kiva nähdä. Nimittäin itse ainakin koen että helposti hameilla tulee sellainen tätimäinen vaikutelma, joten toivoisin vinkkejä nuorekkaaseen arkipäivän hametyyleihin 🙂 Kiitos niin ihanasta blogistasi <3

 13. Marjukka
  24/11/2012 / 3:21 pm

  Kiitos samoin! Mieli kuitenkin pysyy samanlaisena, vaikka ulkokuori muuttuu. Kuten eräs tuttuni totesi:"Takapuoli on nykyään eri kohdassa." Eli huumoria peliin!

 14. Marjukka
  24/11/2012 / 3:22 pm

  Eih – banaani-harjoittelu teki tulosta!! 😀 Jotenkin vaikea kuvitella, että sinä olisit mikään huolehtivainen tapaus, kun olet niin energinen ja aikaansaapa.Kiitos, ruuhkaviikot alkavat, mutta toisaalta joulunaika on niin mukavaa, että ei ressaa. Oho, sanoinko mä tuon?

 15. Marjukka
  24/11/2012 / 3:25 pm

  Totta, eihän se sitä tarkoita, että kun ikää tulee, että itsestä ei saisi huolehtia. Itsestä todella täytyy huolehtia!! Jos joku valitsee Botoxi-linjan, se olkoon hänen valintansa, mutta pehmeämpiäkin hoitokeinoja on.

 16. Marjukka
  24/11/2012 / 3:28 pm

  Voin kuvitella, että sua on luultu nuoremmaksi, kun olet pikkuinen. Minultakin kysyttiin paperit viimeksi 31-vuotiaana, ja aika nelikymmpiseksi asti mentiin aika rypyttömänä, mut nyt… 🙂 Mä läträän silmänympärysvoidetta meikkivoiteeseen tai valokynäväriin, niin voide on vähän kevyempää, oletko kokeillut?

 17. Marjukka
  24/11/2012 / 3:30 pm

  Silvian poskiin ym on kaiketi lisätty rasvaa muualta hänen kehostaan, ja tulos on aika… no… Sen sijaan Dallasin Sue Ellen eli Linda Gray on aika kaunis tulos luonnollisen linjan kasvokirurgiasta, mihin kai nykyään pyritäänkin.Ilman murheita ei pääse vanhenemaan, ei. Mitä tulee vastaa, pitää olla valmis ottamaan. Laiffii, laiffii.

 18. Marjukka
  24/11/2012 / 3:39 pm

  Voi, minnehän kommenttisi tosiaan katosi… Kiitos, kun jaksoit kirjoittaa uuden! Kiitti, nuoremman näköinen tai ei, toivon tosiaan, että jaksaisin olla positiivinen ja elämänmyönteinen. Joo kuule ihan samoja huomioita täällä, kroppa on…ööö…pehmeää…;) Huomenna tulee mekkoja, ihan mitä kaapista löysin, mtuta joita harvemmin tulee käytettyä. Ensi viikolle jollekin päivälle kuvailen hameita. Kiva, jos saat vinkkejä, olen aina ihan äimänä onnesta, jos joku niitä kertoo saavansa. Kiitos sinnepäin laukijalle!

 19. Aliisa
  24/11/2012 / 4:20 pm

  Kuule, sun hampaathan on SUORAT. Monella meistä 60-luvulla syntyneistä on ihan OIKEASTI ristissä olevat hampaat :DMutta joo. Piti vaan sanoa, että luoja meitä sellaiselta Silvia-lookilta varjelkoon! Se on ihan KAMALA.Mulla on ylipainoa noin 20 kiloa, silmänaluset on pysyvästi mustat, iho on yliherkkä joten punalaikkuja on siellä täällä… Mutta maagisesti kun täytin 40, nämä asiat lakkas vaivaamasta mua 😀 Jostain syystä en vaan enää jaksa murehtia niistä. Paljon mieluummin iloitsen kaikista ihanista kohdista mitä minussa on. Ja niitä on enemmän kuin huonoja :)Mekkopostausta odotellessa 🙂

 20. Pauska
  24/11/2012 / 5:13 pm

  Joo, todella koomista, että tuota meilausta varten järjestettiin kurssi :D. No sittemmin se on kyllä tullut enemmän kuin tutuksi. Kiitos kaunis lämmittävistä sanoistasi. Tänään aamulla pidetyn kokeen, bisnesten hoitelun ja koiralenkin jälkeen nukahin sohvalle, no onneks ens viikolla helpottaa, kun on tiistai ja kokeitten korjaus ohi. p.s. Sanoit :)Joulussa on oma tunnelmansa ja se tuleva pidempi loma siintelee ajatuksissa meillä jokaisella, jolla se on.

 21. Mapsi
  24/11/2012 / 6:45 pm

  Ihana kirjoitus! Ja tosi hienoa, että bloggaajat ovat lähteneet "taisteluun" porukalla. Kyllä ikä saa näkyä! Nytkin juuri katselen telkusta ohjelmaa "Vain Elämää" ja Katri Helena näyttää hymyryppyineen musiikkiin heittäytyessään ja eläytyessään niin upealta naiselta, että wau! Mutta kyllähän sitä joskus sovituskopissa turhautuu, kun vatsamakkaroita ei saa aseteltua housuihin niin, että nappi menis kiinni tai kun allit pursuavat topeista. Mutta hei, olkoon, jos jotakuta häiritsee minun allini, niin häiritköön. Kaikki on kiinni asenteesta ja minä haluan vielä vanhainkodissakin olla rock 🙂 Ryppyinen tatuointi muistuttakoon nuoruuden hurjista vuosista, heh ;DNuoria vain käy sääliksi, omia lapsiani ja heihin kohdistuvia ulkonäköpaineita. Sosiaalisen median myötä maailma näyttää joskus vääristyneeltä ja toivoisin, että osaisin kasvattaa lapseni niin vahvoiksi, että olisivat ylpeitä itsestään, minkä kokoisina ja näköisinä tahansa. TAidanpas minäkin ottaa tämän nude-haasteen itselleni…Kivaa lauantaita!

 22. Maati
  24/11/2012 / 7:04 pm

  Mahtava kirjoitus! Näin on, antaa elämän näkyä, aika kammottavan näköisiä on jotkut nuoretkin näiden botoxien ja muiden vuoksi, saati vanhemmat. Nykyään vaan on niin kovat ulkonäköpaineet. Ei sun kyllä vinot ole ja näytät hyvin nuorekkaalta. Itse olen myös pienikokoinen ja sen vuoksi pidetään nuorempana vieläkin. Olen sua vielä pari vuotta vanhempi.

 23. Marjukka
  24/11/2012 / 7:30 pm

  Ihana asenne sulla! Ei ne hampaat mua ole luultavasti oikeasti koskaan vaivanneet, koska en ole välittänyt tehdä asialle mitään. Tärkeämpiäkin asioita on elämässä! Nautitaan vain elämästä, eiks juu!

 24. Marjukka
  24/11/2012 / 7:32 pm

  Katri Helena on tosi kaunis nainen, kyllä! Sä oot taatusti tosi rock mummu sitten joskus – mahtavaa!!

 25. Marjukka
  24/11/2012 / 7:33 pm

  Kiitti! Ollaan vaan ylpeitä eletyistä vuosista ja kannetaan ryppymme ja kurvimme kunnialla. : )

 26. Anu
  24/11/2012 / 7:49 pm

  mä oon 31 ja aina kateellisena katson sun kuvia ja kroppaa ja tunnen itteni ihan pullamössöksi:)kyllä saat olla tyytyväinen,että olet 45v noin vetävän näköinen mimmi:)

 27. Anonyymi
  25/11/2012 / 7:45 am

  Kiitos hiuskuvasta! Oma tukka lähti eilen 🙂 Kampaajani on n. 25-vuotias räväkkä nuori nainen ja hänen yllytyksestään hiuksista tuli paljon lyhyemmät kuin ensin ajattelin, paljon lyhyemmät kuin sinulla esimerkiksi 🙂 Olen todella tyytyväinen lopputulokseen! Ilmassa lienee vähän ikäkriisiä, täytän huomenna 39v ja jotain muutosta piti tehdä…Olet niiiiin oikeassa noista nykyajan paineista nuorten kohdalla. Olen opettaja ja välillä sydäntä särkee nähdä kuinka esim. reippaat ja kauniit lukiolaistytöt tuntevat, että heissä on jotain vikaa. Täytyy vain toivoa, että ikä tuo nopeasti heidänkin kohdallaan armeliaisuutta omaa ulkomuotoa kohtaan.T: se takatukkakuvaa toivonut

 28. Marjukka
  25/11/2012 / 8:04 am

  Kiitos kauniista sanoistasi! : ) Kyllä sitä on itelläki vähän mössö olo, kun ei ole liikkunut koko syksynä…

 29. Marjukka
  25/11/2012 / 8:05 am

  Wau – onnea, teitä todella räväkän muutoksen!! Ja hyvää syntymäpäivää!!

 30. Anonyymi
  25/11/2012 / 2:38 pm

  Täällä ilmoittautuu yksi pian 20v. nuori nainen, jolla ei ole tarvetta piilottaa itseään pakkelin alle. 😉 Itse käytän siis vain ripsiväriä jos sitäkään, omasta mielestäni en tarvitse meikkiä. :)) – Viiruska

 31. Marjukka
  25/11/2012 / 2:58 pm

  No et tosiaan välttämättä, nuoruus on kaunis asuste! 🙂

 32. Korundi
  26/11/2012 / 7:46 am

  Aivan ihana postaus, arvokkaita ajatuksia 🙂 Olet Upea!

 33. Anonyymi
  26/11/2012 / 10:34 am

  Mieletön postaus, kiitos tästä!Ja olen niin samaa mieltä kanssasi. Tuota vain mietin, kun sanoit "ei meidän ikäisten hampaita oiottu", niin onkohan tämä voinut olla kuntakohtaista tai jotain? Itse olen 42-vuotias ja hampaat kyllä oiottiin, minulla oli raudat n. 13-15-vuotiaana. Näin siis Tampereen julkisessa hammashoidossa. Myös moni ikäiseni ystävä on kertonut, että hampaat on oiottu. Vai onko tämä tullut sitten vain muutamaa vuotta myöhemmin käytännöksi? No, mutta joka tapauksessa, hienot hampaat sinulla on silti:)

 34. Marjukka
  26/11/2012 / 2:02 pm

  Kiitti kiitti! 😀

 35. Marjukka
  26/11/2012 / 2:04 pm

  Kiitti ihanasta kommentista! Voi olla hyvin, että Tampereella onkin jo oiottu, mutta ei meidän suunnilla… ; ) Kyllä mä näihin olen tottunut, vaikka hymy onkin vähän toispuoleinen… 😉

 36. Anonyymi
  27/11/2012 / 5:35 pm

  Jutustasi tuli mieleen Junnu Vainion laulu, jossa lauletaan "nuoruus on lahja, mutta vanheneminen on taidetta". :)Olen miettinyt, että miksiköhän ajatellaan, että kuolleen eläimen nahka olalla kaunistuu vanhetessa, mutta elävän ihmisen nahkan pitäisi pysyä aina siloisena.T.Jossu

 37. Marjukka
  30/11/2012 / 7:32 pm

  Junnu osasi monesti laittaa suanat just kohdalleen!

Vastaa