Joulunodotuksen aloitus

Nyt se alkoi! Nimittäin joulun odotus ihan virallisesti. Tämän päivän sateinen sää nimittäin teki sen, että piparit ja glögi alkoivat tuntua erityisen houkuttelevalta idealta. Niinpä viikonlopun ruokaostoksiin oli pakko sisällyttää paketti Anna´s pipareita ja pullo bio-glühweinia. Mukaan pari mieluista joululehteä, niin tästä se lähtee. Ai niin, eipä unohdeta kynttilöitä! Nyt niitä tekee mieli polttaa kasapäin.

Tässä on muutenkin tunnelmaa pieneen juhlistamiseen, sillä viikko sitten kävin täydellisissä silmäkokeissa. Optikko nimittäin mittasi pari viikkoa sitten silmissä painetta, ja saman tien tilasin ajan silmälääkäriin. Nyt, mittavien kokeiden jälkeen, taidan selvitä pelkällä laser-operaatiolla, joka laskee silmänpaineen normaaliksi. Silmät voivat hyvin! Taipumus silmänpaineeseen on perinnöllistä, joten hopi hopi kaikki nelikymppiset tarkastukseen, jos teillä on sitä suvussa! Olin niin helpottunut hyvistä tuloksista, vähän se kummitteli taustalla kuitenkin.

Nyt minulla alkaa tämä jouluherkkujen puputtaminen, ja sitten jouluna olen ihan urheiluintoa ja lupauksia täynnä – niin se on joka vuosi! Tämän illan herkku on Anna´s piparit, nam. Niin ja pakastimessa on muffineja.

Possu odottaa joulurusettia…

Aarikan korkki, joka joulu esillä.

Lempparilehteni Maalaisunelma – ulkomaisista El Mueble ja Country Homes and Interiors pitää myös hankkia. Aina jaksan äimistellä, miten jotkut ovat todella perusteellisia joulunviettäjiä.

Leivontaherkut houkuttelevat, kuten nämä kakkutikkarit…

 …suklaasta nyt puhumattakaan!

Siivousintoa kauniista kuvista…

…ja joulukoristeiden ihastelua!

No niin, johan se tuli selväksi, että ajattelen koko ajan syömistä… ; ) 

Joko teillä ovat fiilistelyt alkaneet?

Share:

12 Comments

 1. Madame Kissankulma
  22/11/2012 / 6:09 pm

  Ihana postaus! Meidän lapset kaipaavat ihan hirveästi oikeaa glögiä nyt joulun lähestyessä. Onneksi mieheni on tulossa joulukuussa Suomeen pariksi päiväksi ja löytää toivon mukaan glögimaustetta jota voin sekoittaa vaikka rypälemehuun, kai siitäkin jotain glögiä saa? Ostoslistalle on laitettu myös pakastepiparitaikina, jonka aion paistaa heti kun kone laskeutuu. Siitä saa ne oikean makuiset piparit vaikka Anna`s piparitkin on ihania. Pikku neiti olisi aamulla laittanut tonttulakin kouluun, mutta sain neuvoteltua niin, että sitä pidettiin vain autossa koulumatkalla. Jouluhuuma on siis täällä alkanut 🙂 Mukavaa joulun odotusta sinnekin!

 2. Rilla
  22/11/2012 / 6:13 pm

  Voi kateus, meillä ei joulusta vielä tietoakaan! Olen ihan jäljessä kaikesta, mitä perinteisesti tähän aikaan vuodesta on jo ollut tehtynä. Ensi viikonvaihteessa jos saisi aikaiseksi laittaa edes etukuistin kuntoon 😉

 3. Alma
  22/11/2012 / 7:04 pm

  Olipa kiva postaus.Mun joulunodotus alkaa myös nyt lauantaina, kun juhlimme pikkujouluja läheisten kanssa.<3Ihanaa viikonloppua!

 4. Anonyymi
  22/11/2012 / 8:46 pm

  Fiilistelyt eivät ole vielä alkaneet ja taitavat jäädä tänä vuonna kovin vaimeiksi: olemme muuttamassa juuri ennen joulua ja jotenkin sitä vain odottaa uutta kotia ja joulua siellä, vaikka sitten muuttolaatikoiden keskellä.Tuo Bio-Glühwein on ollut suosikkini jo vuosia (tuo tai vastaava on ollut alkossa jo monta vuotta): ei ole niin makeaa kuin suomalainen glögi + prosentteja on vähemmän kuin punaviiniglögissä. Glühwein on ehdoton joulusuosikkini, erityisesti niinä vuosina kun pääsee nauttimaan sitä paikan päälle joulumarkkinoille.

 5. Anonyymi
  23/11/2012 / 5:24 am

  Tehdäänkö sulla siis laserilla reikiä jotta nesteet pääsevät paremmin liikkumaan? Mulla tuo laserointi ei laskenut paineita riittävästi, joten nyt on lääkitys päällä 😀 . Tipat eivät ole ollenkaan hankalia, toivon vaan, että pitävät paineet kurissa ettei tarvitse laikkaukseen.Ninap.s. ostin viikko sitten glögiä, mutta se on vielä korkkaamatta, ehkä tänään.Meillä lapset syövöt Anna'a pipareita enemmän kuin niitä jaksaa kotiin kantaa, koko ajan on joku piparipurkilla ja purkki tyhjänä..

 6. Marjukka
  23/11/2012 / 9:39 am

  Jouluhuuma tuntuu tosiaan teillä alkaneen! Muistan hyvin, miten ulkomailla asuessani Suomen jouluruuat hiipivät mieleen, vaikken niin kovasti niistä välitäkään.

 7. Marjukka
  23/11/2012 / 9:40 am

  No hei, pipari ja glögi eivät varsinaisesti laita taloa joulukuntoon… vaan en taida kovin paljon tänä vuonna laittaa, fiiliksen mukaan. hei tulepa laittamaan meidänkin kuisti kuntoon, kaipaisi vähän somistusta… 😉

 8. Marjukka
  23/11/2012 / 9:40 am

  Oi, teillä tulee varmasti mukavaa! Ihanaa viikonloppua!

 9. Marjukka
  23/11/2012 / 9:41 am

  Tiellä on sitten muuttolaatikkojoulu, mutta sepä ei varmaan haittaa, kun tosiaan pääsette uuteen kotiin! Mahtavaa! Mekin muutettiin aikanaan uuden vuoden jälkeen nykyiseen kotiimme, ja jo tapaninpäivänä aloin pakata tavaroita, olin niin malttamaton.

 10. Marjukka
  23/11/2012 / 9:43 am

  Tehdään, eräs tuttuni on laseroitu kahdesti, ja virtausreikiä suurennettu. Minä taas mieluummin kävisin sen laserin, ettei tarvitse tiputtaa päivittäin. Onpa kiva kuulla kohtalotoverista… : )Joo, Anna´s piparit ovat niin pieniä ja ohuita, että niitä kyllä helposti pystyy syömään monta kerralla! 🙂

 11. Helena
  23/11/2012 / 11:29 am

  Aamulla tein piparitaikinan yön yli jääkaappiin muhimaan. Huomenna leivotaan pipareita ja lapset pääsevät niitä koristelemaan…voi sitä sotkua!!!Joten joo, meilläkin alkoi nyt joulun odotus.

 12. Marjukka
  23/11/2012 / 5:28 pm

  Oi ihanaa, piparintuoksua parempaa ei olekaan! Mä rakastan pipareita ja riisipuuroa, sitä tulee kyllä syötyä kesät talvet. Tästä se lähtee sitten! : )

Vastaa