Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

27.11.2012

Joulupukin konttiin

Ensi viikonloppuna suuntaan lahjaostoksille. Minusta on ihana antaa lahjoja, mutta vaikea keksiä, mitä antaisi. Itse toivon saavani hyvän kirjan ja villasukkia. Suklaasta en niin välitä, kun siitä tulee finnejä... Yleensä hankimme kotiin jotain, josta on sitten pitkään iloa, ja lahjojen antaminen jää siihen. Pari vuotta sitten hankimme Riviera Maisonin hurrikaanilyhdyt. Viime vuonna teimme joulumatkan.

Lapsena ja nuorena sain astioita, lakanoita, pyyhkeitä ja kirjoja. Me kaikki suvun lapset saimme "oman kodin varustusta", ja olen ollutkin niistä tosi iloinen.

Moni lahja vuosien varrelta on jäänyt mieleen! Yksi mieluisa vanhemmiltani oli pieni kitara, kun olin kuudentoista, lukion ekaluokkalainen. Samaisena jouluna sain J.Karjalaisen Tunnussävel-lp:n. Voi että sitä kuunneltiin puhki. Tätini antoi kerran punaiset teekupit, joissa oli valkoisia sydämiä. Ne olivat ihanat! Toinen kummitätini asui Helsingissä, joten sieltä oli aina odotettavissa jotain ihanaa. Paras lahja oli kirja ruotsalaistaiteilija Carl Larssonista, ja eräänä jouluna sain punaisen lukollisen peltirasian, jossa oli suklaata sisällä. Rasia oli minulle oikea pieni aarrearkku.

Tietysti olen vuoden ympäri kamalan kiltti, joten jos joulupukki haluaa, se voisi muistaa kollaasissa olevilla jutuilla. Voi olla, että olen itse oma joulupukkini, kun alet alkavat...

Tossut ovat aina mieluisat, Shepherd. Espritin pyjama on ihana joulunaikaan aamutakin alla, glögimuki kädessä ja joku hyvä leffa pyörimässä. Viimeisimmät kuvat voisi laittaa kehyksiin, Casa Stockmann.Jouluiset tyynyliinat tekevät tunnelmaa, Lexington. Kylppäriin ylellinen pikkumatto, Carpets Rhapsody. Lampaantalja on talvinen, Shepherd.


Pietarsaarelaiskotien symbolit Usko, Toivo ja Rakkaus valkoisina - meiltä löytyy isäni tekemät punaiset, mutta nämä voisin ripustaa vaikka olkkariin. Voiko lyhtyjä olla liikaa? Tämä yksilö Pentikin. Kynttilöitä kuluu jouluna, Villa Stockmann.
 
Onko teillä joululahjatoiveita? Entä mieluisia lahjamuistoja?

14 kommenttia:

 1. Sama homma, rakastan antaa lahjoja muttei niitä ole helppo keksiä! Tuo Pentikin lyhty olisi ihana, mutta se on päältä täysin auki eli ei kestä pihalla ollenkaan lumisadetta tms. Höh. Itse vinkkasin lehtitilauksesta pukille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtitilaus onkin ihan loistava lahja, josta on iloa pitkäksi aikaa.

   Poista
 2. Itseolen hulluna lyhtyihin, tuikkuihin ja kaikkiin astioihin, joihin saa kynttilän sisälle :) Että niitä vaan saa pukki tuoda enemmän ;)
  Lahjamuistoista mieluisimpia ovat ne kerrat, kun on osannut ostaa saajalle jotain todella mieluista, sellaista jonka avatessa silmät loistavat iloa! Kivaa on tietysti myös itse avata paketti, jossa on joku tosi kiva yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne ihania! Kyllä sitä kaikenlaisia kynttiläjuttuja on kertynytkin!

   Poista
 3. Voi, muistoja! Meilläkin kotikotona oli nuo Usko, toivo, rakkaus -valot punaisina.
  Joululahjatoiveiden suhteen pyjama ja kirjat sopii aina. Eniten haluan joululta kiireetöntä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, oliko teilläkin? - pietarsaarelaistaustaa...? Kiireetömyys on ihan ykkösasia nykyään.

   Poista
  2. Ei varsinaista sukutaustaa, siskoni on siellä käynyt syntymässä. :D Eikä tuo Pietarsaari niin kovin kaukana ole mummolasta. ;-) Äidiltäni kysyin niistä valoista ja kerroin, että valot voisi olla myös valkoiset. Innostui ideasta ja aikoi itse askarrella vanhoihin kehikoihin valkoiset paperit. Kiitos siis vinkistä!

   Poista
  3. Eipä kestä! Valkoiset saatan itsekin laittaa sitten, kun nuo punaiset silkkipaperit menevät huonoiksi.

   Poista
 4. Onpa kiva tuo usko, toivo, rakkaus -valotrio. En tiennytkään, että se on erityinen Pietarsaaren tunnusmerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin, ja vanha sellainen, lue lisää täältä: http://www.jakobstad.fi/jbst/html/14.shtml

   Poista
 5. Kiva kuulla eri paikkakuntien omista joulun tunnelman luojista.

  Minä taidan toivoa Efva Attlingin hopeisia korvakoruja lahjaksi. Miehelle ja pojalle on jo lahjat hankittu. Tytölle pitää vielä ostaa muutama paketti, mutta 6 v tytölle ongelmana on enemmän runsaudenpula. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Oi, ihana toive. Ja varmasti pukki kuulee sen.

   Poista
 6. Mieluisia lahjamuistoja on monta, suurin osa niistä on mieheltäni. Hän tuntee minun hyvin ja osaa kyllä ostaa melkein aina sopivan lahjan. Lapsuudesta muistan nukkekodin, jonka sisareni kanssa saimme, kun lähikirjaston mukava Marjatta-täti halusi antaa meille 50 markkaa joululahjarahaa ja sen sai just sillä summalla. Hänestä tuli sitten ihan perhetuttu myöhemmin. Tänä jouluna taidan toivoa iPadia tai vastaavaa, Buzz tai joku muu seurapeli olisi myös toivelistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuuden lahjoista on minullakin jäänyt monta muistoa. Nukkekodin muistan minäkin!

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.