Mongolianlammasliivi

Tänään on ensimmäinen kuumeeton päivä. Ja ensimmäinen terve päivä…viiteen viikkoon. Uskomaton olo. Kunto on tietenkin huono, mutta tästä se lähtee. Uskotaan nän. : )

Innostuin kuvaamaan uutta liiviä. Siinä on vieläkin lappu kiinni, sillä en tiedä, pidänkö sen vai en. Tilasin nimittäin kokoa liian ison. Muhkealtahan sen kuuluukin näyttää, vastapainona sitten saa olla kapeaa linjaa, ettei lyhyt varteni sinne aivan huku. Muuten olen hulluna tähän liiviin, niin lämmin ja kevyt. Lisäksi siinä on ripaus 70-lukua, joka on tyylin vuosikymmensitä se lempparini. Pitää vielä kokeilla, miltä liivi näyttää kapean mekon kanssa, sekä saappaiden.

Kuvasin ensi kerran itselaukaisimella, ja 75:sta kuvasta vain muutama oli kunnollisia. Opettelemista riittää siinäkin siis.

Karvaliivi on niin hallitseva, etten halunnut lisätä mitään kuvioita tai muuta raskasta. Tämä asu on lempparini: silkkipaita ja housut Zarasta, saappaat Biancosta. Liivin sinertävyys tulee kivasti oikeuksiinsa valkoisen ja sinisen kanssa.

Korvikset Koruhetki, riipus lahja ystävältä, vyö Abro. 

Toinen setti: ohut neule ja housut Zarasta. Vaatteet lämminsävyisiä, liivi kylmä. Ei toiminut niin hyvin.

Setti kolme: vanha neule Zarasta, housut Vero Moda, korvikset Muotimessuilta.

Kuvauksen jälkeen vaateharja suihki, sillä mustat vaatteet olivat ihan karvassa. Liivi lähtee maanantaina näytille käsityön kollegalleni, sillä haluan rehellisen arvion liivin mittasuhteista. Sitten päätän, mitä teen sen kanssa. Olisi pitänyt tilata kaksi kokoa, ja palauttaa reilusti toinen… Vai miltä tuo teidän silmiinne näyttää?

Mutta täällä ollaan iloisin mielin, vaikka ulkona sataa! On taas niin monta syytä olla kiitollinen ja onnellinen. Onnellista perjantaita!

Share:

28 Comments

 1. Anonyymi
  02/11/2012 / 11:41 am

  Upean näköinen liivi, mutta onkohan se hiukan liian muhkea siroon olemukseesi? Asukokonaisuudet toimivat hyvin minun mielestäni.Hienoa, että olet taas terve! Sairastelu on kurjaa.t. Sanna

 2. Anonyymi
  02/11/2012 / 2:13 pm

  Jos saa antaa rehellisen mielipiteensä, niin ei ole hyvä. Minun silmääni a) koko on liian suuri ja b) liivi on aivan liian muhkea (vaikka siis olisi oikeaa kokoakin). Mielipiteeseeni tosin vaikuttaa se, etten pidä tuollaisista karvaliiveistä :)Onpa hyvännäköinen "kenkäosa" noissa saappaissa!

 3. Outi
  02/11/2012 / 3:27 pm

  Todella hyvännäköinen! Kokokin näyttää omaan silmään aivan passelilta, pidä siis! :)http://alamode-outi.blogspot.com

 4. Anonyymi
  02/11/2012 / 3:53 pm

  Kaunis liivi ja sopii sinulle, mutta kokoa pienemmän ottaisin. Itselläni takkia ostaessa menee aina eräskin tovi miettiessä ottaisinko numeroa isomman (mahtuisi paksumpi paita alle jne.) Nykyisin olen kuitenkin onneksi ymmärtänyt ostaa sen juuri sopivan, olo pikkuisenkin liian isolla vaatteella on epämukava. Oikein lämminhenkinen on tämä sinun blogisi ja vuosia erilaisia blogeja lukiessani tämä oli ensimmäinen kommentti jonka ikinä olen kirjoittanut 🙂

 5. Marjukka
  02/11/2012 / 4:44 pm

  Kurjaa on, voi että miten kurjaa! Muhkea se totisesti on. Katsoin Googlestakin kuvia lammasliiveistä, ja tämä on vielä kesy tapaus monien rinnalla. Se on tosiaan miettimisen arvoinen asia, onko se näin lyhyelle kuin minä liian muhkea, hyvä pointti!

 6. Marjukka
  02/11/2012 / 4:45 pm

  Hih, mä taas rakastan karvaliivejä, mutta katsotaan, mitä tälle voisi tehdä, vai voiko mitään. Saappaat ovat muuten tosi hyvät jalassakin!

 7. Marjukka
  02/11/2012 / 4:45 pm

  Kiitti! Tällaisia karvakasojahan nämä lammasliivit ovat. Vähän taas uutta ja erilaista mun tyyliin.

 8. Marjukka
  02/11/2012 / 4:48 pm

  Voi, ei oo totta, ihana kun kommentoit! Ihan mahtavaa! Joo, oikeassa olet, jos vaate on vähänkin liian suuri tai pieni, ei sitä tule pidettyä. : )Harva vaate itseasiassa pääsee mulla pitoon ilman tuunausta. Monesti pitää lyhentää hihoja, helmaa, lahkeita…

 9. Anonyymi
  02/11/2012 / 5:57 pm

  Liivi on hieno ja sopii sinulle, kuvien perusteella hieman pienempänä. Mukavaa viikonloppua toivottaa Inkeri.

 10. Anonyymi
  02/11/2012 / 5:59 pm

  Liivi on liian pitkä, siitä kiikastaa, ei kokolapusta!

 11. Anonyymi
  02/11/2012 / 9:22 pm

  Mun mielestä näyttää oikein hyvältä, ihana tuo viimeinen kuva! :))- Viiruska

 12. Helena
  03/11/2012 / 4:44 am

  Voi sua Marjukka, siis viisi viikkoa sairastelua!!! Huh huh. Toivon kyllä sydämestäni, että pysyt nyt pidemmän aikaa terveenä. Tuollainen sairastelu syö kyllä varmasti naista!!Kyllä minunkin mielestäni näyttää liian suurelta tuo liivi. Muhkeitahan karvaliivit kyllä aina ovat.Mäkin testailin viime talvena joitain karvaliivejä, mutta ne lähtivät palautukseen. Kokeilin eri koossakin, mutteivät ne kuitenkaan ole mun juttu. Samoin kuin haaveilen tekoturkiksestakin, mutten kuitenkaan sellaisestakaan tykkää päälläni.Joten olen luopunut kaikenlaisista karvaisuuksista, niiden hankkimisista ja testailuista. Vain untsikoitteni hupunreunuskarvat siedän :))

 13. Business Woman
  03/11/2012 / 7:07 am

  Jos muhkea liivi päällä oleminen on epävarma heti alussa, ei se välttämättä matkan varrella siitä miksikään muutu. Kannattaa miettiä siis tarkkaan. Meillä kun riittää vaatekaapeissa täytettä muutenkin, hih:)Saimi oli ihan superitsevarma omassa karvaliivissään, samoin Leena Sarvi omassaan. Se tunne oikein hehkui heistä!

 14. Tiina
  03/11/2012 / 7:25 am

  Liivi on todella kivan näköinen mutta ottaisin sinuna kokoa pienemmän. Minulla on nyt sellainen ajatus, että jos pidät tämän koon niin käytät sitä kerran, korkeintaan kaksi kertaa ja sitten se jää kaappiin kun se on liian iso.Mukavaa viikonloppua.

 15. Marjukka
  03/11/2012 / 9:20 am

  Mukavaa viikonloppua sinullekin! : )

 16. Marjukka
  03/11/2012 / 9:21 am

  Kyllä selän puolella on aika paljon tilaa. Olen tainnut päätökseni nyt tehdä ja lähettää liivin takaisin. Täydellisen yksilön metsästys siis jatkuu… 🙂

 17. Marjukka
  03/11/2012 / 9:21 am

  Joo, harmaa sopii ihanasti mustan kanssa!

 18. Marjukka
  03/11/2012 / 9:23 am

  Hih, mä taas pidän kaikenlaisista karvaisuuksista. Muhkeus ei siis ole ongelma, vaan se, että selän puolella on valtaasti tilaa. No, etsintä jatkuu. Joo ei kannata yrittää sellaista pitää, jossa ei viihdy!

 19. Marjukka
  03/11/2012 / 9:24 am

  Muhkeus ei ollut ongelma, vaan mitoitus noin yleensä. Saimin liivi oli tosi kiva.

 20. Marjukka
  03/11/2012 / 9:24 am

  Totta turiset, jos vähänkin epäilyttää, niin pitämättä jää! Mukavaa viikkistä sinullekin, Tiina!

 21. Tarja
  03/11/2012 / 11:16 am

  Minusta tuo liivi on ihana ja sopii sinulle ja tyyliisi hyvin. Muhkeus ei ole minusta mitenkään ongelma, mutta kun olet noin kauniin sirpakka, niin pienempi koko varmasti olisi parempi. Ja komppaan noita aikaisempia kommentoijia, että jos joku epäilyttää heti alusta, niin varmasti jää vaate kaappiin. Itse olen koettanut opetella tätä ajatusta kovasti: joskus niin hirveästi tekisi mieli ostaa joku vaate, vaikka siinä ei olekaan kaikki kohdillaan ja pitää pyöriä tovi, jos toinenkin peilin edessä miettimässä, että otanko vai enkö. Pitäisi tässä vaiheessa jo ymmärtää jättää se vaate kauppaan… Olen aika hyvin oppinut jo seuraamaan olotilojani, mutta virheitä sattuu vieläkin… Onneksi on huuto.net, niin saa virheet pois kaapista mieltä pahoittamasta :)Olen jo pidempään blogiasi seurannut, mutta enpä ole tainnut monesti kommentoida. Sinulla on todella kiva tyyli. Voisin omia vaatekaappisi milloin vain ja itse asiassa omassa kaapissani on paljon samantyylisiä osasia. Tykkään farkuista, bleisereistä ja huiveista (ja yleensä ottaen asusteista, etenkin kaulakoruista). Ihailen etenkin kauniita saappaitasi ja harmittelen paksuja pohkeitani, joiden takiani kauniit saappaat puuttuvat kaapistani (on vain parit "menettelee"-versiot). Ihanaa joulun odotusta sinulle! <3t. Tarja

 22. Marjukka
  03/11/2012 / 2:46 pm

  Voi kiitos tästä ihanasta kommentista! :)Ihan totta, jos jokin vaate tai asuste mietityttää hetkenkin, niin sitä ei pitäisi ostaa. Ellei sitten ihan pikku tuunauksella saisi siitä sopivaa. Tässä liiviss taitaa olla liián paljon tuunattavaa, varsinkin, kun en itse osaa.Katsopa Zalandon saapasvalikoimaa, siellä oli vähän leveämmällä varrella kivoja kenkiä. En itsekään omista maailman hoikinta pohjetta tai reittä, joten esim. Billi Bin sirot saappaat ovat mun pohkeelle liian tiukat. Tilasin edellisten saappaideni kanssa Belmondo-merkkiset, ja ne olivat ainakin reilut pohkeesta.Ihanaa joulunodotusta sinullekin!:)

 23. Tarja
  03/11/2012 / 2:58 pm

  Kiitos tuosta Zalando-vinkistä – pitääpä vilkaista! Viime talvena metsästin kissojen ja koirien kera itselleni saappaita ja lopulta löysin Gaborilta ihan kivat perussaappaat (sovitettuani ehkä noin 100 paria ennen sitä). Silloin vilkuilin myös brittiputiikkien saapasvalikoimia, koska olin saanut vinkkiä, että niistä voisi leveämpiä varsia löytyä, mutten uskaltanut kuitenkaan tilata maksullisten palautusten vuoksi. Kenkien osto on niin hirvittävän vaikeaa netin kautta, jos merkki ei ole ennestään tuttu. Zalandolle palautus taisikin olla ilmaista, niin ehkäpä uskallan kokeilla. Jotkut kauniit, ruskeat saappaat ovat olleet mielessä, mutta en ole jaksanut alkaa edes katsella juuri tuon varsi-ongelman takia. Muistan joskus nuorempana ihan itkeneeni kenkäkaupassa, kun yksistäkään ihanista saappaista ei menneet vetoketjut kiinni 🙂 On se naisenelämä välillä vaikeaa…

 24. Mapsi
  03/11/2012 / 3:31 pm

  Oletkin tainnut jo päätöksesi tehdä tämän suhteen? Ihana liivi, mutta minunkin silmääni vähän ehkä iso. Ihanasti musta korostaa tuon liivin muhkeutta ja väriä, tykkään kyllä! Mutta ihan totta on sekin, että jos vähänkin epäröi, kannattaa olla ostamatta, muuten jää kaappiin. Kiva että olet jo terveempi 🙂

 25. Tintti
  03/11/2012 / 8:06 pm

  Tarja, mulla myös on ongelmana paksut pohkeet, siis ihan oikean paksut. Gaborilta löysin syksyllä yhden mallin, joka ehkä olisi menetellyt, mutta en kuitenkaan tykännyt niistä säädettävistä varsista; mun mielestä ne oikein korosti paksua pohjetta.Olenkin tilannut Duolta Englannista (www.duoboots.com) kahdet tai kolmet saapikkaat, jotka ovat olleet todella huippuja! Heidän nettisivullaan on ohje pohkeen ympärysmitan mittaamiselle ja tämän mukaan sitten tilataan. Suosittelen kyllä kokeilemaan 🙂

 26. Tarja
  04/11/2012 / 10:15 am

  Tintti: kiitos tosi paljon vinkistä! En itsekään tykkää tuommoiseseta säädettävästä varresta. Minunkin nielestäni se juuri korstaa sitä, että onpas paksut pohkeet. Omissa Gaborin saappaissani ei tällaisia ole: ovat pienellä korolla varustetut ns. tavallisen näköiset saappaat, joskin hiukan omaan makuun mummomaiset. Haluaisin jotkut trendikkäämmät. Duon sivuja juuri taisin viime talvena katsoa, mutta en uskaltanut tilata. Siellä kyllä oli valikoimaa ihan liiaksikin 🙂 Minulla ongelmana myös se, että jalat ns. lyhyet ja pohje alkaa niin alhaalta. Monesti ei mene vetoketku sieltä alhaalta nilkan jälkeen kiinni ja sitten ylempänä varsi on väljä. Jos voittaisin lotossa, marssisin teettämään saappaat mittatilauksena! Mutta joka tapauksessa aion vielä tsekkailla tuota Duobootsia vielä tarkemmin.

 27. Marjukka
  04/11/2012 / 12:27 pm

  Kyllä vain, liivi lähtee takaisin. No ei se mitään, tällaista se välillä on!

 28. Sara
  04/11/2012 / 1:13 pm

  Minun silmääni liivi näyttää myös vähän liian väljältä, tosin se muuten on aivan ihana! Turhahan se on täyttää vaatekaappiaan sellaisilla "melkein"-vaatteilla. Ihana kuulla, että olet toipunut viimein, Marjukka!Mitä tulee saappaisiin, minun ongelmani on päinvastainen: useimpien saappaiden varret ovat liian löysiä. Viime vuonna Duobootsilta ostettuja saappaita olen käyttänyt ahkerasti, kun sain kerrankin sopivan kokoiset! Huomasin kuitenkin liikkeessä sovittaessani, että näistä saappaista piti ottaa koko 38, kun taas toisenlaisista sopiva koko oli 39.

Vastaa