Linnan juhlien puvuista

Huh, tämä postaus toitottaa samaa, kuin kaikki lehdetkin… Mitään ihmeellisen säväyttävää ei juhlien daamien asuista löytynyt. Odotin, että Leena Harkimo ja Assi Koiviso olisivat tuttuun tapaan tyylikkäitä, ja niin he olivatkin, Kas, molemmilla on muuten lyhyt tukka. Niin oli myös huippukauniilla Maria Ylipäällä, joka minunkin mielestäni oli todella upea ilmestys Hanna Sarénin mekossa. Kuin kreikkalainen jumalatar!

Yksinkertainen on aina kaunista. Elina Kiikon mekko on herkkä ja erottui muista.

Jaana Pelkonen on pieni ja siro, puku teki hänelle oikeutta. Tykkään!

                        Kuva: Heikki Saukkomaa

Iltapuvun kaunein asuste eli hyvä ryhti oli paras ensimmäisellä naisellamme Jenni Haukiolla. Voi että hän oli siro ja suoraselkäinen. Pukuhan oli Paola Suhosen, pitsiyläosa ei oikein mieleeni. Muuten Jenni oli supersuloinen! Seurasin hänen elekieltään läpi lähetyksen, miten hän kätteli veteraaneja kaksin käsin, kumartui lähelle, jaksoi hymyillä koko ajan… Minusta hän on todellinen lady, ja uskon, että hänen tyylinsä tulee paranemaan vuosien myötä.

Vielä jos jotain voisi Linnan vierailta toivoa, niin sitä pukeutumisetiketin lukemista, huoh… Pukeutumalla etiketin mukaan kunnioitetaan isäntäparia ja itse päivää. Minusta frakki tekee miehen iltajuhlassa. Taiteilijoille suotakoon vähän vapauksia. Myöskin naisten helman kuuluisi peittää kenkien kärjet. Olisi kiva, jos hiuksille tehtäisiin kampaus, eikä jätettäisi luonnontilaan. Niin ja väri hoidettaisiin kuntoon ennen kampausta. Ja sitten selkä suoraksi, hartiat taakse ja kaula pitkäksi. Huono ryhti pilaa kauneimmankin puvun.

Millaisia ajatuksia teissä herätti Linnan pukuloisto tänä vuonna?

Kuvat lainattu Iltalehti ja Iltasanomat

Share:

28 Comments

 1. Anonyymi
  07/12/2012 / 7:43 pm

  Mielestäni Maria Ylipään puku, niin kaunis kuin se olikin, oli aivan liian avonainen vuoden tärkeimpään juhlaan. Jossain muualla kyllä, mutta itsenäisyysjuhlaan mauton… Jenni oli ihana 🙂

 2. Anonyymi
  07/12/2012 / 7:43 pm

  Kiva kirjoitus, kiitos. Totta että huolimaton tukka pilaa juhla-asun! Olen ihan samaa mieltä myös Jenni Haukiosta. Hän kantoi pukunsa kauniisti ja hymyili ihanasti, antoi lämpimän vaikutelman. Ja miten siro ja suoraselkäinen hän todella oli. Mitä siitä, vaikka puku oli joidenkin kriitikoiden mielestä liianvaatimaton. Se kuvastaa Haukion persoonaa. Miksi hänen pitäisi pukeutua kuin joku muu?

 3. Eveliina
  07/12/2012 / 7:44 pm

  Minäkin kiinnitin huomiota lukuisiin nuoriin naisiin, jotka kulkivat hartiat lysyssä. Huono ryhti alkaa olla tietokoneen vieressä kasvaneilla nuorilla tavattoman yleinen. Silmiin pisti myös se, miten monet pariskunnat kulkivat "käsikynkkää". Miehen tulee tarjota käsivartensa daamilleen, eikä suinkaan pujottaa kättään daamin käsivarrelle. Ja vielä; Aira Samulin todisti taas kerran, miten vanhempikin nainen voi olla kaunotar. Puku oli upea, ryhti erinomainen ja ilme iloinen. Hyvä Aira!

 4. Anonyymi
  07/12/2012 / 8:32 pm

  Tosiaan upeaa kun kerrankin lyhythiuksiset naiset olivat positiivisesti esillä. Tuntuu että pitkätukka on iänikuinen ja monen mielestä ainoa naisellisuuden streotypia.Joitain hajanaisia omia mielipiteitäni ja havaintojani. En pitänyt Maria Ylipään puvun vyöstä paljaalla iholla. Tarja Halosella hänen kaunein käytetty pukunsa:) Ly Jyrgensen ehkä kaunein, samoin entinen opetusministeri Sari Sarkomaan kelta-mustapuku kaunis.Mari Kiviniemellä kerrankin edustava kampaus, toisin kuin pääministeriaikansa lehmännuolema tukka. Jaana Pelkosen puvun helman pinkki oli jotenkin kummallinen, muuten puku hieno. Eija-Riitta Korholan puku karsea rinnasta. Satu Taiveahon puvun malli nähty jo liian monta kertaa, samoin Sari Helinin "ökypuvun" malli.Miehet olivat tänä vuonna melkin kiinnostavinta katsottavaa. Marco Bjurström, Samuli Edelmann ja Cheek sekä Antonio Flores.t. Minna

 5. Marjukka
  07/12/2012 / 8:51 pm

  Jenni oli superihana, niin herttainen ja sydämellinen. : )

 6. Marjukka
  07/12/2012 / 8:52 pm

  Ihan totta, puku nimenomaan kuvasti hänen persoonaansa, ja hän varmasti ajatteli omaa rooliaan "maan äitinä". Silti puku oli kivan moderni, printtikangas ihana, olisi voinut olla vaikka pelkästään siitä. Pitsi ja printti yhdessä olivat makuuni vähän liikaa.

 7. Marjukka
  07/12/2012 / 8:53 pm

  Joo, käsikynkkä on kamalan näköistä. Aira Samulin oli todella upea, ja dramaattinen puku korosti hänen upeuttaan. Hyvä Aira tosiaan!

 8. Marjukka
  07/12/2012 / 8:56 pm

  Mäkin tykkäsin Tarja Halosen puvusta, kaunis pronssinen väri sopi hänelle todella hyvin. Samuli Edelmann oli komea, ah ja voi!! Pitääpä kuunnella hänen uutta levyään joulutunnelmointiin! Maria Ylipää oli mielestäni niin raikas ilmestys, että puvun avonaisuus ei minua haitannut. Ja miten kauniisti hän itsensä kantoi.

 9. Tarjis
  07/12/2012 / 10:28 pm

  Mun mielestä Jennin puvun yläosa oli mummomainen!! Jos puku olis ollu ilman yläosaa, se olis ollu aivan upean klassinen ja Grace Kelly -mäinen. Nyt sen pitsisen osan kanssa… Pliisu ja ihan liian vanha Jennille. Noin kaunis nuori nainen voi ihan hyvin paljastaa olkapäät.Elina Kiikon puku oli kaunis, mutta sen kantaja oli kuin kuoleman enkeli. Ja Eija-Riitta Korhola… En edes viitsi sanoa, mitä hänestä ajattelin!Sari Sarkomaan keltamusta puku oli aivan upea, samoin ministeri Paula Risikon todella näyttävä mustavalkoinen op-art-luomus. Ihmettelen, ettei Risikon pukua kuvattu enempää. Tykkäsin paljon myös Cody Oreckin poronkallo-puvusta, ja voi mikä ihanan amerikkalainen kävelytyyli ja olemus Cody Oreckilla oli! Siinä on aikuinen, seksikäs, itsessään kotona oleva nainen.

 10. Tuija
  08/12/2012 / 7:18 am

  Itse liinnitin paljon huomiota myös monen naisen huonoon ryhtiin. Puku voi olla hieno, ja kroppakin suht hyvä, mutta huono ryhti oilaa kaiken.Minäkään en pitänyt Jennin puvun pitsistä, mutta hänen olemuksensa kyllä sulatti sydämen. Ja miten hellästi presidenttipari katsoi tanssilattialla toisiaan silmiin ja hymyilivät onnellsten ihmisten hymyä <3-Tuija-

 11. Anonyymi
  08/12/2012 / 8:35 am

  Kampaajien työnteko on laissa kielletty itsenäisyyspäivänä. Siitä oli Hbl:ssa juttua. Siihen nähden yllättävän monen kaveri on pyyteetön kampaaja, joka ilokseen kampaa toisten hiuksia pyhänä vastikkeetta. -T

 12. Anonyymi
  08/12/2012 / 8:57 am

  Arvostan Jenniä, ettei hänellä olla oma itsensä. Hänen tyylinsä on pukeutua peittävämmin kuin monella muulla, joilla näkyy etu ja melkein takavakokin 🙂 🙂 Jenni on ajaton lady. Hänen tyyliinsä voi luottaa, vaikkei aina itse henkilökohtaisesti puvusta pitäisikään. Jennin tavoite ei selvästikään ole olla seksiä tihkuva. Arvostan sitä tänä päivänä. (Naisilla on myös aivot.) Ja oikeastaan tänä päivänä kiinnostavampaa voikin olla peittäminen eikä paljastaminen 😉 Miltä oikeastaan näyttäisi Saulin ja jennin ikäero, jos Jenni pukeutuisi povipommityyliin. Ainakin suhteesta tulisi toisenlainen kuva. nyt tuo näyttää kahden aikuisen liitolta.Ja ihan totta ryhti ja kaunis kävelytyyli ovat juhla-asun korut. Huono ryhti korostuu selän paljaaksi jättävissä puvuissa. Samaa olen katsonut keväisin monen nuoren ylioppilasneidon kohdalla. Kaunis nuori nainen, mutta ryhti.. ja korkokengissä kävelyn polvet lonkollaan. -m

 13. Marre
  08/12/2012 / 9:58 am

  Maria Ylipään puku oli kaunis muuten.. mutta noin iso kaula-aukko laittoi minut pelkäämään että se jotenkin valahtaa… 🙂 Siinä olisi ehkä saanut olla jotain mikä olis saanut katsojat ymmärtämään että se ei valahda mihinkään… 😀

 14. Anonyymi
  08/12/2012 / 12:05 pm

  Elina Kiiko voisi pikkuisen lihoa ja vaihtaa tukan värin vaikka tumman ruskeaan. Herkän kaunis puku ei sopinut rokkitukkaan ja – meikkiin.

 15. Marika
  08/12/2012 / 1:53 pm

  Jaana Pelkonen oli minusta aivan ihana. Samoin tuo nainen poronkallopuvussa, ja Laura Birn mustassa nahassa. Myös Jenni oli kaunis. Samalla kertaa älykäs ja suloinen! Tykkäsin, vaikka puku ei omaa makuani vastannutkaan. Hänelle se sopi.Tykkäsin myös Maria Ylipään tyylistä, mutta avonaisuus oli hiukan liikaa. Varsinkin kun paljastusta oli sekä taka- että etupuolella. Viehättävä nainen, ja johonkin muuhun tilaisuuteen tuo puku olisi ollut loistava valinta.Elina Kiikko: meikki on aina todella suttuinen ja raskas, jotenkin kovin tunkkainen ja "elämää nähneen oloinen". Puku oli kaunis, mutta olisin kaivannut raikkautta hänen meikkiinsä ja hiuksiinsa.Eija-Riitta Korhola floppasi täydellisesti. Puku oli kerrassaan kamala…samoin Laura Voutilainen: vaalea geisha meets tooga party…no no no! Enkä ymmärrä myöskään näitä Lisa Sounion juttuja…Ja kamala oli myös Mikaela Wulffin puku, jonka oli suunnitellut Teemu Muurimäki. Suorastaan kammottava!

 16. Marjukka
  08/12/2012 / 3:32 pm

  Niin voisi, jos vaikka hihat olisivat puolipitkät tai pitkät. Cody Oreck oli todella hyvännäköinen, ja Mertin puku tosi onnistunut! Hän on todella tyylikäs nainen, positiivisella itsevarmuudella.

 17. Marjukka
  08/12/2012 / 3:33 pm

  Kyllä vain, rakastunut pari!

 18. Marjukka
  08/12/2012 / 3:33 pm

  Todella aika moni!! 🙂

 19. Marjukka
  08/12/2012 / 3:35 pm

  Hyvin puit sanasi Jennistä, olen ihan samaa mieltä. Hän on nuoresta iästään hyvin arvokas, vaatimattomalla tavallaan, muttei kuitenkaan mikään seinäruusu.

 20. Marjukka
  08/12/2012 / 3:36 pm

  Niin, hän oli jotenkin surullisen oloinen.

 21. Norppa
  08/12/2012 / 3:36 pm

  Mä taas tykkäsin Mikaela Wulffin puvusta ja koko olemuksesta varmaan eniten. 😀 (Kommentti siis Marikalle.)Mun muita suosikkeja olivat Jaana Pelkonen, Cody Oreck, Anni Sinnemäki ja Maria Ylipää. Heillä kaikilla oli koko look mietitty hiuksia myöten. Munkin mielestä iltapuvun kanssa kuuluu tuon tason juhlissa laittaa tukka kiinni juhlakampaukselle. Yllättävän paljon näkyi myös korokepohjia, jotka eivät kyllä ole tuollaiseen tilaisuuteen ihan sopivia.

 22. Marjukka
  08/12/2012 / 3:38 pm

  Haha, Lisa Sounio se jaksaa yllättä aina! Mä luulin aluksi, että pukuun on kiinnitetty Uppo-Nalle-kuvio!!

 23. Marjukka
  08/12/2012 / 3:38 pm

  Olisiko se teipattu ihoon? ; )

 24. Anonyymi
  08/12/2012 / 3:43 pm

  Kättelyjonossa bongasin nuorehkon punatukkaisen naisen, jolla oli loistavasti istuva ruskea puku. Upea ilmestys, joka kantoi asunsa ja itsensä loistavasti. Kukahan hän mahtoi olla ? Kaneli

 25. Anonyymi
  08/12/2012 / 4:06 pm

  Jaana Pelkonen oli kyllä tosi kaunis!Ja hän on serkkuni tytär!Ihanaa joulunodotusta Sinulle!Vakkarilukijasi

 26. Marjukka
  08/12/2012 / 4:07 pm

  Piti oikein käydä googlaamassa Mikaela Wulff. Tuota noin… ;)Hei kiva Norppa, sä kävit täällä! Lisäsin sun blogin nyt vihdoin tuonne suosikkipalkkiini. : )

 27. Marjukka
  08/12/2012 / 4:09 pm

  Meni minulta ohi, mutta monta hyvännäköistä tuntematonta Linnassa oli. Eräs vanhempi, vähän pyöreämpi nainen kantoi todella kaunista, tummansinistä pukua, jonka kaulus laskeutui kauniisti. Täydellisen tyylikäs, ajanton ja staili asu!

 28. Marjukka
  08/12/2012 / 4:14 pm

  Serkkusi on varmaan tosi ylpeä niin fiksusta ja edustavasta tyttärestä. 🙂 Samoin sinulle, Vakkarilukija! 🙂

Vastaa