Toivepostaus: Aidonnäköinen tekokuusi lähikuvissa

Niin kuin aikaisemmista postauksista on käynyt ilmi, meille on hankittu tekokuusi. Tämä ei ole mikään hetken päähänpistos, vaan sitä oikeaa on kytätty jo monta vuotta. Minulla tuppaa vähän nenä vuotamaan oikean kuusen läheisyydessä, toinen syy tekokuusen hankintaan oli se, että meillä laitetaan kuusi heti joulukuun alusta. Vaikka miten kastelisi, niin oikea ei vaan meinaa kestää uuteen vuoteen asti hyvänä.

Ihan googlettamalla löytyi sitten muovikuusi.nl, ja ahkera selaus alkoi. Sivut olivat tosi hyvät, oli tarjolla videoa ja lähikuvaa itsestään kuusista sekä niiden kokoamisesta. Hinnat vaihtelivat parista sadasta useaan sataseen.

Päädyimme malliin Iowa Deluxe, 240cm. Nettisivujen mukaan kuusessa piti olla lämpimät led-valot, mutta kun kuusi avattiin paketista, valoja ei ollutkaan. Alkoi sitten ahkera sähköpostinvaihto firman kanssa, ja kävi ilmi, että suomenkielisillä nettisivuilla oli virhe. Meille hyvitettiin erotus. Viestinvaihto oli aktiivista, eikä hommaa jahkattu mitenkään ees taas. Hyvä maku jäi suuhun virheestä huolimatta.

Kuusi itsessään oli todella mieluinen yllätys. Se oli helppo koota ja tuuhentaa. Pallot eivät enää putoile kuivuvasta kuusesta. Aluksi se haiskahti vähän muoville, mutta haju hävisi parissa päivässä. Toimitus oli nopea, eli kuriirilla se tuli kotiovelle asti muistaakseni neljässä päivässä.

Kuusta säilytetään seuravaan kertaan kahdessa suuressa laatikossa. Se menee viiteen osaan, ja on helppo koota ja ”pöyhiä” havuja asentoon.

Muutamaa koristetta kuvailin. Nimittäin matkoilta on löytynyt palloja kuuseen… Niitä on joka joulu niin kiva ripustella kuuseen ja muistella mistä ne on ostettu. Pallonmetsästys tulee jatkumaan! Muut joulukoristeet, eli kauniit, käsinpuhalletut lasipallot ovat sitten lahja vanhemmiltani, sekä muutama itse ostettu koriste. Sellainen muistojen kuusi meillä siis on.

Kuvista kuitenkin näkee, miten laadukkaat ”havut” kuusessa on.

Tämä pallo on Garda-järveltä, Sirmionesta 2007.

Tämä puolestaan Toscanasta, Montecatini Alton kylästä 2009.

  Portugalin pallo, Lagos, kesä 2011.

Ja Eiffel-torni-pallo Pariisista, keväällä 2011.

Lahja ystäviltä, joulu 2010.

Kummitätini tyttären suunnittelema joulukoriste Weistelle, muistaakseni viime joulun joulupostimerkki.

Leppoisaa keskiviikkoiltaa!

Share:

26 Comments

 1. Tuija
  12/12/2012 / 5:35 pm

  Ihanan aidota näyttää oksat. Tuollaisen tekokuusen voisin kelpuuttaa meillekin :)-Tuija-

 2. Kelli
  12/12/2012 / 6:28 pm

  Ihana idea tuo, että ostaa matkoilta aina uusia joulupalloja! Voisi itsekin ruveta keräämään joulukoristeita tuollaiseen tyyliin 🙂 On sitten tosiaan ihanaa muistella mistä ne on tullut, koristellessa kuusta 🙂

 3. Tarjis
  12/12/2012 / 7:01 pm

  Siis mielettömän upean aidon näköiset neulaset!! Saisko kuusesta myös "kaukokuvan" miltä se näyttää huoneessa? Sorry, jos sellainen kuva on jo ollut aiemmin, olen aika uusi blogisi lukija :)Olen itse etsinyt oikeasti vaikka mistä tarpeeksi isoa, aidon näköistä ja korkeaa tekokuusta. Mulla on talossa korkeat ja isot huoneet, ja ne normitekokuusethan on todella surkeita. Rumia ja todella pieniä. Taidan mennä oitis tuonne nettisaitille etsimään 🙂 Iso kiitos siis vinkistä!

 4. Anonyymi
  12/12/2012 / 7:11 pm

  Olen vanhanaikainen siinä suhteessa, että joulukuusi tuodaan sisään vasta aattoaamuna. Anteeksi mutta en voi ymmärtää keinokuusia, puhumattakaan että se laitetaan esille jo joulukuun alussa. Missä joulutunnelma on sitten oikeana jouluna?T. Vuosimalli 1963 Pirkanmaalta

 5. Marjukka
  12/12/2012 / 7:51 pm

  Niin ne todella näyttävät!

 6. Marjukka
  12/12/2012 / 7:52 pm

  Minusta se on ihanaa, ja matkoilla aina nykyään tähyilee mahdollisia keramiikkapaikkoja, jotta saisi sen matkamuistopallon.

 7. Marjukka
  12/12/2012 / 7:53 pm

  Yritin ottaa, mutta ei näillä valaistuksilla saa oikein hyviä kuvia. Nettisivut ovat tosi hyvät, ja leveyksiä kannattaa myös miettiä. Meidän kuusi oli leveimmiltään 140cm. Toivottavasti löydät mieluisan!

 8. Marjukka
  12/12/2012 / 8:04 pm

  Ymmärrät varmasti siinä vaiheessa, kun nenää pistää ja kutittaa – joulutunnelma on kuule kaukana. Sama juttu hyasinttien kanssa, ei voi olla samassa huoneessa. : (

 9. Lady of the Mess
  12/12/2012 / 11:14 pm

  Meillä on aito kuusi, muuta ei Isäntä huoli. Tosin se laitetaan ulos yläkerran parvekkeelle, jottei Viiru-kisuli villiintyisi ihan täysin koristeista. Sieltä se säihkyy ja tuikkii juhlavalaistuksessa olohuoneeseen. Viirulle laitetaan alakertaan oma pikkukuusi, jossa ihan omat koristeet ja valot – ja niitä neulasia siivotaan vielä juhannuksenakin. Omista kuusenkoristeistani kauneimmat, joita on tullut vuosien myötä kerättyä, ja joihin liittyy muistoja matkoilta, lasten ensimmäisista jouluista, isovanhemmista jne., laitan olohuoneen vitriinipöydän lasin alle – siellä ne ovat Viirulta turvassa;)

 10. Eeva
  13/12/2012 / 6:08 am

  Meilläkin on muovikuusi ja sepä laitettiinkin esille jo Thanks Giving -viikonloppuna, siitä kun alkaa joulu Amerikassa. Koko joulukuun voi ihailla kuusta ja sen kauniita kynttilöitä. Ja parasta on, että joulun jälkeen kuusen voi pakata niks naks laatikkoon odottamaan seuraavaa joulua.

 11. Anonyymi
  13/12/2012 / 6:50 am

  Oi kiitos nopeasta toiveen toteutuksesta! ;)) Kylläpä on TODELLA aidon näköinen, samaa katsoin jo linkkaamastasi sivusta. Nyt vaan sitten tilausta sisään.Oikein hyvää joulua ja kiitos ihanasta aikuisen blogista, olen ollut lukijana lähes alusta asti,toivoo anoppikokelas ;))

 12. Amanda
  13/12/2012 / 7:54 am

  Meillä tuodaan myös kuusi sisälle aatonaattona. Ihana idea kyllä keräillä koristeita ympäri maailmaa!:)

 13. Marjukka
  13/12/2012 / 9:52 am

  Viiru taitaa olla aikamoinen petoeläin… 😉

 14. Marjukka
  13/12/2012 / 9:53 am

  Mäkin muistan Amerikan-vuosiltani sen, että Thanksgivingin jälkeen oli nopeasti joulukoristeet esillä, ja mikäs sen mukavampaa!

 15. Marjukka
  13/12/2012 / 9:54 am

  Kiva, jos oli apua. Ymmärrän hyvin, miltä tuntuu olla allerginen ja kuusen kanssa samassa huoneessa… Kiva, kun luet blogiani!

 16. Marjukka
  13/12/2012 / 9:54 am

  Eiväthän ne koristeet toisiinsa soinnu, jos sellaisesta tykkää, mutta kyllä jokainen koriste on muisto sinänsä.

 17. Anonyymi
  29/12/2012 / 2:22 pm

  hei kaipailen minäkin koko kuvaa kuusesta. jos nettisivut on nyt korjattu niin mikäköhän kuusi on kyseessä? en löytänyt tuolla nimellä. lisäksi etsin perinteistä suomalaista joulukuusta eli hiukan tummemmat oksat kuin vaaleanvihreätkiitos vastauksista 🙂

 18. Anonyymi
  18/11/2013 / 8:05 pm

  Hei :)Olen etsinyt oikeannäköisillä neulasilla olevaa kuusta jo useamman vuoden ajan. Amerikasta kyllä löytyisi, mutta postitus tänne vaatii muutaman mutkan. Tuo muovikuusi.nl toimittaisi mukavasti kotiin asti ilman mutkia. Olisin kysynyt onko tuossa teidän mallissa rungon lähellä olevat neulaset niitä perus halppis muovikuusen neulasia ja oksan kärjet vain aidon näköisiä neulasia vai aidon näköisiä kaikki? KIitos jos ehdit vastaamaan, vaikka kirjoituksesi onkin jo vuoden takainen.Elina

 19. Marjukka
  18/11/2013 / 8:42 pm

  Kyllä neulaset ovat hyvännäköisiä kautta linjan. Suosittelen kyllä tätä sivustoa, kuriiri toi ovelle asti.

 20. Ninnu
  05/02/2015 / 9:46 am

  Kiitos tästä bloggauksesta! Tilasin tekokuuseni samaisesta paikasta ja tuskin olisi tullut tilattua ellen olisi löytänyt jonkun toisen ostokokemusta. Onhan nuo hintavampia kuin mitä täällä Suomessa myytävät mutta toisaalta ei täältä vain mistään löydy yhtä laadukkaita ja aidon näköisiö muovikuusia. Oma mieli lepää kun ei tarvitse joka joulu harmitella sitä että tuli ostettua halpa tekele joka näyttää juurikin tekokuuselta 😀

 21. Susanna
  14/12/2015 / 12:21 pm

  Moikka! Meitä kiinnostaisi hankkia tuo samainen kuusi, kuin teillä. Näyttää nimittäin todella upealta ja aidolta! Muutama asiaa arkarruttaa: menikö kuusen kasaamiseen kauan ja kuinka säilytätte kuusta vuoden läpi? Pitääkö oksat irrottaa säilytyksen ajaksi ja kasata kuusi alusta asti uudelleen seuraavana jouluna, vai voiko oksat taittaa suppuun rungon myötäisesti säilytyksen ajaksi? Kiva, jos kerkeät vastaamaan. (:

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  14/12/2015 / 12:59 pm

  Hei Susanna, kuusi menee viiteen osaan, säilytämme sitä kahdessa pahvilaatikossa, jossa se tuli, viileässä varastossa. Se on upean näköinen ja voin suositella. Lievä muovin haju siitä aluksi lähtee, mutta sekin haihtuu. Enin aika menee varmaan oksien tuuhentamiseen, mutta kaikenkaikkiaan sen saa näppärästi ja suht nopeasti kasaan.

 23. Susanna
  14/12/2015 / 1:58 pm

  Kiitos ripeästä vastauksesta! Kuulostaa hyvältä, seuraavaksi laitankin kuusen tilaukseen. Mukavaa joulun odotusta! (:

 24. Anonyymi
  28/12/2016 / 4:39 pm

  Varoituksen sana kyseisestä kuusifirmasta!Tilasimme kuusen ja pariin otteeseen varmistimme kuusen mitat, koska se oli meille tarkeä valitsemamme paikan takia. No, väärän kokoinen ja huonompilaatuinen kuusi sitten tuli varmisteluista huolimatta. Yrittivät hyvittää palloilla ja valoilla, mutta kun koko oli väärä kuusi ei mahtunut meille. Palautimme kuusen. Lupasivat palauttaa rahat. Tämän jälkeen alkoi täydellinen radiohiljaisuus. Eivät vastaa viesteihin jne. Varoitukseksi vain muille!!!

 25. Hanna
  20/08/2017 / 12:42 pm

  Hei Anonyymi, minuakin kiinnostaa nämä kuuset. Kuinka tapauksesi siis eteni, saitko rahat takaisin lopulta?Marjukalta kysyisin, ajatellen kuusen korkeutta, että mikä teidän huonekorkeus on? Millä perusteella päädyitte juuri 240cm kuuseen?t. Hanna

 26. Marjukka / Fab Forty Something
  20/08/2017 / 1:04 pm

  Meidän alakerran huonekorkeus on 270cm ja siksi valitsimme korkean kuusen. Ikävä tuo ylläolevan anonyymin tapaus, toivottavasti sai rahat takaisin.

Vastaa