Vaalea ja musta

Nämä allaolevat kuvat ovat ihan vain fiilistelyjä lauantain asiointiasusta. Oli mukavaa pistää ylleen suht vaaleita värejä – vaaleita, mutta niin sopusointuisia. Muutaman vuoden takainen hyvin musta olemukseni on ihan toisenlainen.

Väreillä on mielestäni suuri merkitys. Pukeutuminen varmasti heijastaa ihmisen senhetkisiä tuntoja tai peilaa ryhmään kuulumista – ajatellaanpa vaikka nuorisoa kaikkine pukeutumissääntöineen, musiikkityyleineen ja niiden alalajeineen.

Mihin sitten oma, musta parin vuoden kauteni liittyi? Ei varmaankaan kapinointiin, vaan siihen, etten ollut varsinaisesti käyttänyt mustaa siihen mennessä ollenkaan. Kasarivärit sun muut läpikäyneenä simppeli musta alkoi yhtäkkiä viehättää. Mutta sitten se alkoi tympäistä. Kun kävin värianalyysin, olin jo koukussa ruskeaan. Lämpimät värit valtasivat vaatekaappini.

Kyllä vielä silloin tällöin pukeudun mustaan, koska joihinkin päiviin se vaan tuntuu olevan paras väri. Silloin voi silmiinkin lisätä vähän enemmän tummuutta. Omassa tyylissäkin voi olla alalajeja. Oman tyylini musta tarkoittaa minulle pientä mustaa nahkatakkia tai kashmirneuletta, juhlaan pikkumustaa. Olkoon se sitten pukeutumiseni tumma häivä.

Lumista maanantaita!

Share:

10 Comments

 1. Ida
  28/01/2013 / 11:56 am

  todella nätti laukku ja huivi! Itselläni on juuri tuonkokoinen, nimenomaan ruskea laukku hakusessa keväälle:)Ida/http://www.sevenstepstotown.blogspot.fi/

 2. Mapsi
  28/01/2013 / 12:27 pm

  Se on just noin! Oma tyylini ainakin sisältää alalajeja ja tyylini, tainsanotaanko olemukseni, voi heitellä ihan laidasta laitaan! Tänään ladyna ja huomenna ihan rokkikukkona 😀 Ja jos ika jotain hyvää on tuonut, niin mm. sen, ettei varsinkaan pukeutumista tarvitse ottaa niin vakavasti, ja voi vähän leikitellä tyyleillä ja väreilläkin! Mulle taas se musta on ollut se peruskivi kaapissa, mutta nyt on tullut mukaan ruskeaa ja hiljattain jopa sinistä, jonka ajattelin olevan ikuisiksi ajoiksi hylätty ysäri-seilori-sinisen jälkeen! Mutta sinun tyyli, värit, pehmeys ja ruskean sävyt ovat olleet minulla todella iso inspiraation lähde viimeisen puolentoista vuoden aikana, kiitos siitä 🙂

 3. Anonyymi
  28/01/2013 / 12:33 pm

  Ihania sävyjä. Mulla on ihan sama tunne nykyään.Terveisin Kristiina

 4. Marjukka
  28/01/2013 / 4:39 pm

  Toivottavasti löytdät kaikista ihanuuksista mieleisesi!

 5. Marjukka
  28/01/2013 / 4:41 pm

  Naulan kantaan! Pukeutumista nimenomaan ei tarvitse ottaa kuolemanvakavasti, vaan pitää vähän niitä irrottelupäiviäkin! Haa – ysärisininen – mä olen jotenkin taas kauhean innostunut siitä!

 6. Marjukka
  28/01/2013 / 4:41 pm

  Siispä fiiliksen mukaan mennään! : )

 7. Sara
  28/01/2013 / 7:10 pm

  Kuten Mapsillakin, minunkin tyylini (?) vaihtelee hyvinkin naisellisesta rokimpaan eri päivien välillä. Vasta ihan parina viime vuotena olen löytänyt mekot ja nyt syksyllä jopa kynähameen pukeutumisen perustaksi. Ihailen, Marjukka, kovasti sinun tapaasi yhdistellä eri värejä ja asusteita toisiinsa. Olet tosiaan inspiraation lähde. Itselläni ovat musta ja harmaa pohjavärejä. Niihin sekoitetaan valkoista ja beigeä. Eli klassikkoväreillä mennään syksystä kevääseen. Kesällä on sitten paljon enemmän värejä käytössä. Jossain vaiheessa minulla oli pastellikausi, mutta se meni (onneksi) ohi. Maku ja mieltymykset tosiaan muuttuvat!

 8. Marika
  29/01/2013 / 4:18 am

  Jänniä juttuja nuo värimieltymykset ja kuinka ne muuttuvat! Minulla on myös ruskea syrjäyttänyt mustaa, mutta ei kokonaan. Ainoastaan kokomustaan en usein pukeudu. Harmaa ja valkoinen ovat sitten ne kaksi muuta vaatekaapin perusväriä. Väriläiskinä sitten paljon sinisiä sävyjä ja ripaus vaaleanpunaista. Ennen en voinut mitenkään yhdistää mustaa siniseen tai ruskeaan. Nyt nämä yhdistelmät ovat päivittäin käytössä :)Myös minulle sinä toimit inspiraationa nimenomaan värien ja asusteiden käytön suhteen. Kiitos siitä!

 9. Marjukka
  29/01/2013 / 1:57 pm

  Oi, sinulla on suunta naisellisempaan tyyliin. Voisipa vaikka töissä käyttää kynähametta, olisi ihanaa! Kokeilemallahan se oma tyyli löytyy, missä viihtyy ja missä väreissä tykkää olla.Kiitos, itse ihailen kovasti värien käyttäjiä tai romanttisen tyylin edustajia, mutta itse tykkään pysytellä suht koht klassisella linjalla!

 10. Marjukka
  29/01/2013 / 1:58 pm

  Kyllähän mustaa välillä on päälle saatava, suomalaiselle väritykselle tosiaan harmaa on kaunis korvike. Kiva, jos olen ollut inspiraationa, iso ja nöyrä niiaus sinne suuntaan. : )

Vastaa