Asunnon vuokraus Portugalissa

Kirjoittelin viime vuoden puolella asunnonvuokrauskokemuksiani Toscanasta. Portugalista kesältä 2010 on myös kokemuksia, ja tässä niitä teille jaan.

Etsiskelin nimenomaan asuntoa Algarven rannikolta, koska siellä ei ole niin kuuma kuin Välimerellä kesäisin. Halusin nimenomaan Lagosin seudulle, koska olin aikaisemmalla matkalla ihastunut Porto de Mosin rantaan tosi kovasti. Homeawayn kautta etsin nytkin. Rannan läheisyydestä löytyikin tosi nätti ja todella laadukkaasti rakennettu kahden makkarin ja olohuoneeen asunto, jonka viikkovuokrakin oli kohtuullinen. Lennot otimme TAPilta ja lensimme Lissaboniin. Sieltä otimme auton allemme ja huristelimme ”alas” Algarveen. Taloyhtiössämme oli viisitoista asuntoa, vain kolmessa asukkaita.

Vuokraus sujui ongelmitta, ja avaimen toimituksen hoiti isännöitsijätoimisto. Myös siivous kuului hintaan. Keittiö oli hyvin varusteltu ja rannalle linnuntietä kilsa. Rannan suosio oli edelliskerrasta muuttunut, kun viime reissulla paikalla oli oikeastaan vain portugalilaisia, nyt turisteja vähän joka kolkasta. Alueelle on rakennettu toinen toistaan upeampia taloja ja asuntoja, ja lisää oli tulossa.

Meidän naapurustoa, siistiä oli ja kauniita taloja.

Parvekkeemme kiersi asunnon.

Olohuone, keittiö, ja toinen makkari.

Mitä lännempänä ollaan sitä jylhemmät kalliot rannoilla.

Rannikon pikkukaupunkeihin voi tehdä retkiä ja löytää somia ravintoloita ja tyhjiä, mutta tuulisia rantoja.

Lagos

 ”Maailmanlopussa”, Capo de Sao Vicentessä, eli manner-Euroopan lounaisimmassa kärjessä… Bongaatko kalastajan kuvasta?

Keramiikkaa sitä rakastaville

Ihastuin suunnattomasti rauhalliseen Taviran kaupunkiin lähellä Espanjan rajaa.

 Ruoka oli konstailematonta ja tosi hyvää.

Porto de Mosin ranta Lagosissa, ja aivan mahtava rantaravintola Antonio (linkki Tripadvisoriin), mikä meinattiin jyrätä rakentamisen tieltä. Nousi kuitenkin iso kapina sen säilyttämien puolesta, ja ravintola sai jäädä paikalleen. Sieltä sai maailman tuoreimmat ja lihavimmat sardiinit ja niiden kyytipoikana kylmää ja raikasta vinho verdeä. Varasimme lounasaikaan aina pöydän, palvelu oli nopeaa ja ruoka erinomaista.

Katsokaa, miten onnellinen olen…aina kun edessä on ruokaa!

 Lammasta ja minttukastiketta… Lammasta syön aina ulkomailla, kun vain on tarjolla!

Homeawayssa olen pyörinyt jälleen, ja katsotaanpa, minne reissu suuntaa ensi kesänä. Nyt tekee taas pitkästä aikaa mieli olla pari viikkoa, kun viime kesän lämmöt ja auringot jäivät vähän lyhyiksi.

Kesämatkan unelmointiin…! Onko teillä jo suunnitelmia?

Ps. Tästä pääset Facebookiin kurkkaamaan FFS:a siellä!

Lue myös: Asunnon vuokraus Toscanasta

Share:

14 Comments

 1. Anonyymi
  25/02/2013 / 8:17 am

  Portugali ja Kreikka on myös meidän lempikohteita Välimerellä, Espanja ja Italia eivät ole koskaan sykähdyttäneet samalla tavalla. Ihana paikka Portugalissa on myös Nazare, jossa ei juurikaan ole turisteja – tai siis on portugalilaisia turisteja, ei muita. Portugalissa on hyvät moottoritiet, joten autolla pääsee helposti useisiin paikkoihin loman aikana. Portugalilainen ruoka on hyvää, annokset isoja ja konstailemattomia. Minäkin nautin reissuilla aina mahdollisuuksien mukaan lammasta tai mereneläviä ja kalaa, niitä tulee kotona valmistettua liian harvoin (itse teen vain peruskalaruokia).Kiitokset asunnonvuokrausvinkeistä, niitä ei ole koskaan liikaa.

 2. MJ
  25/02/2013 / 11:09 am

  Kauniita maisemia!Talo Cannesin pohjoispuolelta, Valbonnen kylästä on varattuna heinäkuun kahdeksi ensimmäiseksi viikoksi. Olimme samalla seudulla viime vuonna ja tykästyimme kovasti.

 3. Marjukka
  25/02/2013 / 1:57 pm

  Motari Lissabonista Algarveen oli todella hyvä ja nopea. Mäkin tykkään konstailemattomasta ruuasta, en mistään piperryksistä. Meren ruuat olivat Portugalissa niin ihania! Kreikassa ei olekaan taloa vuokrattu, voisi olla kyllä elämys sekin!

 4. Marjukka
  25/02/2013 / 1:58 pm

  Ai että, teille tulee varmasti ihana loma siellä!

 5. Anonyymi
  25/02/2013 / 4:09 pm

  Oli kiva lukea kokemuksiasi loma-asunnon vuokraamisesta, kävin lukemassa myös aiemman Toscanan postauksen. Me emme ole koskaan viipyneet lomakohteessa noin pitkiä aikoja mutta vuokraamme nykyisin huoneiston jo muutaman päivänkin reissuja varten, lapsen kanssa se että on tilaa ja oma keittiö helpottaa loma-arkeakin. Usein huoneistot, ja viimeksi jopa oma pikkutalo Roomassa, ovat ihan samoissa hinnoissa kuin pienet hotellihuoneetkin. Tunnelma on kuitenkin aika erilainen. Toscana on tuttua seutua matkoiltamme, olen myös kovasti tykästynyt Sienaan jossa olemme tosin käyneet vain päivän reissuja. Tuo Luccan kaupunki on vielä tutustumatta vaikka olen kuullut monen kehuneen sitä, ehkäpä sinne ensi syksynä…Yksi ihana lomamuisto liittyy Montalcinon kylään (tunnettu brunello-viinistään), oletteko käyneet siellä? En voisi itse koskaan kuvitella lähteväni all inclusive-matkalle (parempi tietysti sanoa että ei koskaan pidä ei koskaan…) mutta kiitän suuresti miestäni joka jaksaa etsiä vaihtoehtoja omatoimimatkoille ja suunnitella ja varailla ja tehdä tiedusteluja ihan loputtomiin. Teettää paljon työtä verrattuna valmismatkoihin mutta, näin uskaltaa ehkä sanoa, on myös aika palkitsevaa lopulta. Hanna

 6. Marjukka
  25/02/2013 / 4:51 pm

  Kiitti, ne olivat kyllä ikimuistoisia reissuja, varsinkin tuo Toscana. Oma asunto on tosi kätevä! Suosittelen ehdottomasti Luccaa ja Montecatini Alton kylää! Montalcino ei ole tuttu, vielä! : )Mä taas voisin kokeilla all inclusivea, varsinkin joulu- tai talvilomalla, kun on väsyneempi töiden jälkeen. : )

 7. Anonyymi
  25/02/2013 / 5:25 pm

  Olimme toissa kesänä Portugalissa Cascaisissa (siis Cascais), sijaitsee Lissabonin lähellä. Majoituksen (yksityisasunto) otimme homelidays.com kautta, ja kaikki toimi hienosti. Tykkäsin kovasti Cascaisista, koska sieltä pääsi kätevästi aina Lissaboniin. Kun lähdit kämpiltä, niin jo tunnin päästä olit Lissabonin keskustassa. Kätevää; ranta/kaupunkiloma yhdessä. Tosin silloin mielestäni merivesi oli aivan liian kylmää, ei pystynyt uimaan, ja muutenkin oli tuulista ja normaalia viileämpää. Paikallisetkin sanoivat, että oli poikkeuksellisen viileä kesä. Tuula

 8. Anonyymi
  25/02/2013 / 6:39 pm

  Siksi kirjoitinkin että parempi kun ei sano että ei koskaan…Voihan olla että koittaa se hetki kun työn ja lapsen jälkeen ei enää ole niin kauheasti energiaa etsiä ja tutkia itse kaikkea matkaan liittyvää vaan toivoo vain jo olevansa sillä matkalla 🙂

 9. Anonyymi
  25/02/2013 / 6:41 pm

  Ihania kuvia Marjukka!-Marie-

 10. Marjukka
  25/02/2013 / 6:52 pm

  Olitte siis 2010? Lissabon vaikutti viehättävältä, siellä olisi kiva viettää enemmän aikaa, ja mulla on portugalilaisia ystäviäkin.

 11. Marjukka
  25/02/2013 / 6:54 pm

  All inclusevet toimivat varmasti lapsen kanssa mainiosti, saa lappaa valmiista pöydästä ruokaa suuhun aina kuin tarvitsee!

 12. Marjukka
  25/02/2013 / 6:55 pm

  VÄhän tuli kaiho sinne!

 13. Anonyymi
  25/02/2013 / 8:33 pm

  Joo oltiin 2010 heinäkuussa 2 vk ja merivesi oli todella kylmää koko ajan, harmitti. Ystäväni oli joskus rannallakin villatakki päällä, mua ei nyt sentään rannalla paleltanut. Rannalla tuuli kuitenkin aina, ja silmät ja suu täynnä hiekkaa. Mentiin sitten betonitasantaille ja rappusille ottamaan aurinkoa. Iltaisin saattoi kyllä olla aika viileetä ja vettäkin tihutti lähes joka yö. Se Atlantti… Mutta huom. kesä oli sielä poikkeuksellisen kylmä. Estoril ja Sintra ovat siinä Cascaisin kupeessa ja niissä käytiin myös. Lissabon on aivan ihana kaupunki ja halpa, kaikki on ihanasti rempallaan siellä 🙂 Ja siellä niitä rätei ja lumpui riittää:) Kenkiä ja laukkuja valtavasti. Lempikauppani Masssimo Duttikin löytyy, ja varmasti oli kaikki luxusmerkit, mutta niitä ei tullut pahemmin tutkailtua. Ostin vain portugalilaisia juttuja. Algarvessa en ole koskaan käynyt, mutta luulen, että siellä on aina lämpöisempää, mä tykkään että on vähintään +28/+30. Tuula

 14. Anonyymi
  25/02/2013 / 8:37 pm

  Eikun, vuosi olikin 2011 eikä 2010. Tuula

Vastaa