Hiukset kuohkeiksi

Niinhän siinä yleensä käy, että kun menee ostamaan jotain tiettyä juttua, palaa monesti ihan toisen kanssa. Kuten minä, kun menin Gigantista mikroaaltouunia ostamaan. Eipä löytynyt, mutta sen sijaan oikein näpsä OBH Nordican ilmakiharrin, vai miksi näitä vempeleistä sanotaan.

Kun on lyhyt tukka, mutta ei ihan kamalan lyhyt kuitenkaan, niin minusta tällainen kiharrin on maailman kätevin ja nopein. Pesun jälkeen laitan puolikuivaan tukkaan latvasuojan ja muotovaahtoa. Sitten taas odotellaan vähän, että tukka kuivahtaa. Hiukset kokoan päälaelle, ja siitä sitten osittain kuivaan ne muotoon. Koska minua ei ole maailman paksuimmalla letillä siunattu, toimitukseen menee aikaa noin kymmenen minuuttia. Tupsautus lakkaa päälle, ja ilmava kampaus kestää pipon tai baskerin alla mainiosti. Tulos on luonnollisen näköinen, ja kuten kerran jo sanoin, nopea, mikä on loistava juttu varsinkin kiireisinä aamuina.

Tässä tehovempaimessa on watteja 600, eli ei niin paljon, että hiustupsu lähtisi lentoon harjan ympäriltä. Säätöjäkin on peräti neljä. Harjaspäitä on kaksi, joista kuvassa paksumpi. Piikit menevät sisään, jos haluaa. Kun hiusta laittaa, sitä ei tarvitse vetää.

Olen ollut tosi tyytyväinen, tämä on ollut paras ilmakiharrin, jonka olen omistanut. Onko teillä vastaavia laitteita, tai hyviä vinkkejä hiustenlaittoon?

…ja tietenkin oikein hyvää tiistai-iltaa!

Share:

16 Comments

 1. Matkatar
  12/02/2013 / 6:03 pm

  Ompas kätevä vempain! Usko tai älä, minulla on ollut sama peruskiharrin, jonka sain joululahjaksi joskus 13 vuotiaana 80-luvun alussa! 🙂 Nyt vasta se on alkanut osoittaa hajoamisen merkkejä, joten ostin sellaisen pienen suoristajan, jolla voi myös kihartaa. Ihan kätevä sekin!

  • Marjukka
   12/02/2013 / 6:40 pm

   Oho, onpa se ollut kestävä! Suoristajalla tosiaan voi kihartaa, hauskaa!

 2. Mapsi
  12/02/2013 / 6:25 pm

  Voi, mulla ei ole vähään aikaan ollut kokemuksia kuin föönistä! Mutta jos ois pidempi kuontalo, voisin kuvitella, että juuri tuollaisella sitä laittaisin!

  • Marjukka
   12/02/2013 / 6:40 pm

   Sulla taitaa olla vielä helpommat systeemit!

 3. Maati
  12/02/2013 / 8:37 pm

  Uusi ilmakiharrin pitäisi ostaa, vanha vetelee jo viimeisiään. Lyhyet hiukset saa kyllä kivasti koholleen tuolla, mulla tosin puolipitkät, jotka föönään pesun jälkeen kuivaksi, sen jälkeen lämpökihartimella tasoitan pörhistyneen kuontalon ja voi että, kuinka lähteekin hiuksia! Ja sitten laitan sen kuitenkin soljella kiinni. Joka toinen päivä näin ja aina silloin myöhässä töistä:(

  • Marjukka
   13/02/2013 / 2:12 pm

   Hehe, pääasia, että letti on hyvännäköinen! : )

 4. Marika
  13/02/2013 / 4:38 am

  Käytin vuosikaudet Braunin ilmakiharrinta ja ajattelin, etten koskaan voisi elää ilman sitä. Se toimi pidemmissä ja lyhyemmissä hiuksissa. Kampaaja käytti aina suoristusrautaa, jolla sai otsakiehkurani tainnutettua. Siksi ostin itsellenikin raudan, mutta vuosi meni sen käyttöä opetellessa. Nyt en enää vaihtaisi rautaa kihartimeen. Annoin sen tyttärelle, jolla on pitkät hiukset. Minulla ongelma on suuri määrä hiuksia, jotka eivät yksittäin ole paksuja, mutta joista tulee helposti "pallopää".

  • Marjukka
   13/02/2013 / 2:13 pm

   Ajatella, että jollakin on ongelma, että on paljon hiuksia…huoh… Niinhän se on, että jokaisen pitää etsi itse se paras laite!

 5. Alma
  13/02/2013 / 4:50 am

  Hei kiitos vinkistä. Olen varmaan jo 2v ajan miettinyt aika ajoin ilmakihartimen hankkimista, mutta sitten en ole osannut valita sitä oikeaa. Ehkä tämä punainen voisi se ollakin.

  • Marjukka
   13/02/2013 / 2:14 pm

   Tää on kyllä minusta hyvä, ei takerru hiuksiin, eikä hiusta tarvitse kiskoa! Ja värikin on nätti!

 6. Sara
  13/02/2013 / 5:28 am

  Minulla oli aiemmin käytössä GHD:n suoristusrauta, mutta sitä ei parane käyttää hennoille hiuksille kovin usein… Nykyään luotan fööniin ja hyviin, volyymia antaviin tuotteisiin. Viimeisin tuttavuus on Redkenin muotoiluvuode. Käytän sitä ennen föönausta ja väittäisin, että se toimii ainakin minun hennoissa, lyhyissä hiuksissani. Tuotteen nimi on Redken Aerate 08 Bodifying Cream-Mousse.

  • Marjukka
   13/02/2013 / 2:15 pm

   Redkenin tuotteet ovat niiiiin hyviä. Kosteuttava shampoo oli lempparini. Hyvä fööni ja harja, niillä sain minäkin lyhyen tukkani nopeasti ojennukseen!

  • Marjukka
   13/02/2013 / 2:16 pm

   Hyvä vinkki, kiitos!!

 7. Anonyymi
  30/03/2014 / 7:32 am

  Mitä muita ilmakihartimia sulla on ollut käytössä? Itsellä on etsinnässä ilmakiharrin, ja mietin Babyliss Multistylerin ostoa. Mistään vaan ei oikein löydy tuosta arvosteluja.

  • Marjukka
   30/03/2014 / 10:13 am

   Ei ole muita, olen tähän ollut tosi tyytyväinen. En muista vanhempia kihartimia, mitä ne olivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *