Päivän asu 15.2.2013

Olen selannut vähän ristiriitaisin mielin muotilehtiä. Mikään ei oikein iske. Yhdeksänkymmentäluvun vaikutteet ovat täällä taas ruutuineeen, laatikkojakkuineen… Samoin on laita kahdeksankymmenluvun pastellien, neonien sun muiden kanssa. Olen elänyt ne jo! En halua enää niitä kaappiini! (Toista on vaikka seitkytluku – silloinhan olin lapsi!)

Toisaalta luin, että nyt on muotia kaikki. Mariela Sarkiman Make Up Biblestä luin, että kun aikuinen nainen on tyylinsä löytänyt, voi sen sisällä leikitellä helposti. Eli ei tarvitse orjallisesti yhtä samaa tyyliä noudattaa, kun itsensä tuntee.

Eiköhän se mene niin, että kun tietynlaisissa vaatteissa viihtyy, niin silloin on myös itseensä tyytyväisempi. Tyylinsä sisällä voi silloin tällöin repäistä. Minulle se saattaisi tarkoittaa vaikkapa niittikorkkareita farkkujen ja bleiserin kanssa.

Tänä vuonna haluan hankkia kaappiini laadukkaita, monia vuosia kestäviä vaatteita, kuten vaikkapa löytämäni ihana Lexingtonin bleiseri, jossa on mokkanahkapaikat kyynärpäissä. Tämänmallinen bleiseri ei mene koskaan muodista, ja sitä voi pitää vaikka nahkahousujen kanssa. Hyvä, aikaa kestävä hankinta on ollut myös monen vuoden takainen Gantin villaslipoveri. Sandin peruspaitis löytyi aikoinaan Nectarinen alennusmyynnistä. Farkut Filipan, malli Niki, nilkkurit Pura Lopez. Olen aina ollut vähän heikkona tällaiseen ”englantilainen maaseutu”-tyyliin, kotinikin edustaa sitä, ja onhan lempilehtenikin Country Homes & Interiors.

Mitä tuumaatte, hiipivätkö kasari- ja ysärityyliset vaatteet teidän kaappeihinne? Mikä näissä vuosikymmenien tyyleissä oli teistä parasta?

Täällä etelässä alkoi nyt talvilomat! Minulla on ensi viikoksi tiedossa ystävien tapaamista, kaupungilla hengailua sun muuta kivaa. Aion käydä kaupoilla katselemassa kevätuutuuksia, pari kertaa hierojalla, ja aloitan pikkuhiljaa projektia ”kesäksi lihaksia”! Olo on niin iloinen ja keveä, vaikka väsyttääkin ihan tajuttomasti.

Ihanaa perjantaita kaikille!

Share:

18 Comments

 1. Nora
  15/02/2013 / 1:46 pm

  Ehkä 70-luku tulee jo ensi vuonna. 🙂 Ja mitä sitä omaa tyyliä niin vaihtamaan vuosittain. Kuten sanoit, ainahan sitä voi höystää. :)Mä en just nyt kyllä keksi mitään hyvää 80- ja 90-lukujen muodista. Ei iske olkatoppaukset, ei kukkakuosit, ei neon-värit, ei isot graafiset kuviot. Eli mennään varmaan tämä vuosi niillä mitä kaapeista löytyy, sehän olisi ekologistakin. 🙂

 2. Tuija
  15/02/2013 / 2:49 pm

  Itse kaipaan eniten kasari- ja ysärityylistä korkeita housunvyötäröitä :). Silloin olisin voinut käyttää nykymuodin mukaisia housuja, mutta nyt vuosien myötä vatsanseutu ei ihan sovi matalavyötäröisiin housuihin. Värejä tai olkatoppauksia, puhumattakaan hiustyylistä, en tuolta ajalta todellakaan kaipaa. Mukavaa hiihtolomaa sinulle!

 3. Business Woman
  15/02/2013 / 3:15 pm

  Piti oikein miettimällä mietiä.. Olen kyllä valmis ottamaan kasaria ja ysäriä höysteeksi, mutta kokonaista tyyliä en välttämättä laittaisi päälleni. Esim Cocoon -takki tai vaikkapa farkkupaita, ja nimenomaan tämän vuosikymmenen ja -tuhannen twistillä – avot!Sopivan rentoa ja sopivan aktiivista lomaviikkoa!

 4. Mapsi
  15/02/2013 / 6:18 pm

  Ei mulle enää kasaria eikä ysäriä kiitos! Niitä on hauska muistella hieman nostalgisesti,mutta ei, en kyllä kaipaa sieltä oikeastaan mitään.Voi kun osaiskin jo pitää malttia ja hankkia vaan harkitusti sellaista mikä kestää aikaa! Sitä vaan aina innostuu kun kevätaurinko alkaa kurkistella. Tosin nytkauppoihin ilmestyneet ysäripastellit ei kyllä nappaa.. saa nähdä miten omat lapset ottavat tämän muodin vastaan :DIhanaa lomaa sulle!

 5. Marjukka
  15/02/2013 / 7:04 pm

  Kyllähän ne vuosikymmenet kiertävät, ja poimii sitten ne elementit omaan tyyliinsä, miltä hyvältä tuntuu.Kääk, kukkakuosit ja toppaukset – ei kiitti! )

 6. Marjukka
  15/02/2013 / 7:05 pm

  Kiitos! Hiustyyli oli ihan oma juttunsa, hehe… Mäkin pidin silloin aikanaan niistä vyötäröhousuista, vyötärö oli niin pikkuinen.

 7. Marjukka
  15/02/2013 / 7:05 pm

  No cocoon-takki olis kiva, samaa mieltä! Kiitti, ihana kun loma alkoi!

 8. Marjukka
  15/02/2013 / 7:06 pm

  Niin, lapsillehan tää on ihan uutta! Heitä muoti varmaan inspiroi.

 9. Anonyymi
  15/02/2013 / 7:43 pm

  Kaupat on pullollaan vaatteita neonväreissä, se aika on ohi ainakin minulta. joten tänä kesänä ei varmaan vaatekaapin sisältö kovin kasva. 😀

 10. Anonyymi
  15/02/2013 / 8:16 pm

  Moikka,en ottaisi noita vaatteita minäkään kaappiini, 80- ja 90-luku on jo kertaalleen eletty :). Kevätvaatteita aion mennä lähipäivinä katsomaan. Toiveissani on löytää kivoja vaaleita puseroita ja joku kiva neuletakki.Rentouttavaa lomaa sinulle,t. Mira

 11. Maati
  15/02/2013 / 9:15 pm

  Juu ei kiitos minultakin, se on eletty jo! No, ehkä omenan tai lehmuksen vihreä huivi voisi mennä. Hyvää lomaa!

 12. Dahlia
  16/02/2013 / 6:10 am

  Kasarin aikana olin lapsi, se ei tarkoita, että innostuisin millään muotoa niistä olkatoppauksista, neon väreistä tai permanenteista (paitsi Tyttökultia katsoessa ehkä). Ysärinpuolelta… No kun en tykännyt niistä kukkakuoseista tai pastelleista silloinkaan, en vieläkään. Ruutupaitoja (tai flanelipaitoja me sanoimme silloin) ja farkkupaitoja tuli pidettyä koko yläaste. Ei enää.Kevääksi siis sinistä ja raitaa tänne suunnalle. Samaa turkoosia kuin viimekin vuonnaa. Ennsimmäisen keväälle ja osa kesällekin saakka menevistä vaatteista kotiutuivat sopivasti ystävän päivänä. Huomiselta Tallinnan pyrähdykseltä odotan myös vähän ostoksia 😉

 13. Tarja
  16/02/2013 / 12:08 pm

  Mä haksahdin oitis kahteen neonväriseen tuubihuiviin 😀 Näin putiikissa i-ha-nat neon oranssin ja neon pinkin trikoisen tuubihuivin ja ostin ne. Ja ne muuten näyttää ihan tosi hyvältä, kun muut vaatteet on mustat! Mä olen muutenkin erittäin dramaattisten värien ystävä pukeutumisessa –ihan siis vastakohta sinulle Marjukka, ja silti tykkään blogistasi tosi paljon ja saan ideoita 🙂 Nuo neonväriset tuubit on olleet nyt kaks viikkoa käytössä yhtäaikaa ja erikseen ja kovasti ovat herättäneet ihastusta. Mulla on myös musta tukka, joten kirkkaat värit sopivat siksikin.Mutta sitten yhtään mitään muuta en kaipaa ysäriltä enkä kasarilta. Muistatteko niitä hirveitä ruusukuvioisia löysiä puuvillahousuja… APUA, ei IKINÄ enää!!!

 14. Marjukka
  16/02/2013 / 2:57 pm

  Kauhistuneena katselin tänään Zarassa kevään ensimmäisiä – ei mitään mieluista! Sitten mennään vainhoilla, vai mitä. : )

 15. Marjukka
  16/02/2013 / 2:58 pm

  Kiitti! Veikkaan, että Filipalta tms saattaa löytyä kevääksi jotain mukavaa, kuten aina. Zarassa oli sellaisia löysiä bleisereitä, jotka eivät muotonsa puolesta kovasti imartele… Mukavia löytöjä sinulle!

 16. Marjukka
  16/02/2013 / 2:59 pm

  Mulla on vuodelta -97 ostettu pieni omenanvihreä silkkihuivi vielä tallella! : ) Kiitti, kiva lomailla…

 17. Marjukka
  16/02/2013 / 3:02 pm

  Voi, Tyttökullat oli ihana sarja!! Ne hahmot… Sininen ja raita minuakin miellyttää joka vuosi. Loistolöytöjä sinulle Tallinnasta!!

 18. Marjukka
  16/02/2013 / 3:04 pm

  Olisihan se kamalaa, jos kaikki olisivat samanlaisia! Mä muistan ainakin kukkamekot – huh hirveää…

Vastaa