Vaatehuoneen valtaus

Olen muutaman kerran täällä blogissa valitellut, että jos nyt rakennettaisiin, niin taloon tulisi suuri vaatehuone. Ei tarvitsisi roudata vaatteitaan viiden kaapin väliä, kantaa kausivaatteita edes takaisin… Vaate, jota etsin, on kuitenkin aina väärässä paikassa.

Kaiketi vinguin tätä asiaa (ja näytin ihania vaatehuonekuvia ihan väsyksiin asti) niin kovasti, että siippa tuskin korvaansa lotkautti, kun ilmoitin, että nyt valtaan vaatehuoneen, piste. Tästä on nyt muutama viikko aikaa. (Onneksi oli näitä vanhoja kuvia varastossa, asukuvat kun saavat odottaa edelleen…)

Meillä on ikkunallinen, 8m2:n vaatehuone. Ennen valtaustani siellä majailivat lakanat, pyyhkeet, kausivaatteet, jouluseimi, laukkuja, vanhaa elektroniikkaa, jumppaväineitä ja ties mitä. Valtaus tapahtui rauhallisesti ja vastarintaa kokematta. Kannoin ulos kaiken ylimääräisen, lajittelin myytävät, kiertoon, roskiin ja varastoon menevät tavarat. Lakanat ja pyyhkeet siirtyivät makkarin kaappiin. Seimilaatikko meni mukavasti makkarin vaatekaapin ylähyllylle. Kummasti selkiytyi ja tuli tilaa sekä makkarin kaapistoon että vaatehuoneeseen.

Vaatehuone ei tosiaankaan pullistele vaatteistani, vaan on nyt kivan ilmava ja tilava. Vaatehuoneeni ei olekaan ehkä maailman parhaiten suunniteltu pikku huone, mutta nykyisellään tosi toimiva. Makkarin lipastossa säilyvät edelleen alusvaattet, sukat ja huivit. Joka ilta haen vaatehuoneesta seuraavan päivän asun valmiiksi, ja iltapäivällä näen sen vaivan, että palautan henkareille. Valtauksen ohessa tein lupauksia tulevista hankinnoista, mm. vähemmän, mutta parempaa. Mietintöjä, ei herätteitä.

 Osa neuleista pääsi hyllyyn, osa henkareille.

 Puuvillat kevättä varten…

 Paidan ylös henkareille, suurinpiirtein väreittäin, tottakai!

Elfa-korit ovat olleet vaatehuoneessa iät ajat, ja niissä säilytän mm. teeppareita, urheiluvaatteita, villasukkia, kevyttä kesävaatetta jne. Eiväthän ne kovin kauniita ole, mutta käytännöllisiä ne ovat.

 Kengät ovat edelleen hyllyillä.

Katonrajaan mahtuu kaikenlaista säilytettävää.

Pitkät neuletakit ovat henkarilla.

Farkut omalla hyllyllään, ja niiden alla muut arkihousut. Suorat housut ovat henkareilla..

Tällä hetkellä minulla ei ole mitään karsittavaa. Siivous teki hyvää ja selkiytti tilannetta. Kuistilla ovat edelleen takit kaapissa ja kengät arkkupenkeissä, ja hyvä niin. Nyt on hyvä ottaa tuleva kevät vastaan!

Olen lakannut tavoittelemasta valmista garderobia. Se on juuri tällä hetkellä omannäköiseni, ja minun muutoksissani sekin tulee muuttumaan. Joko kevätinventaario on vallannut teidän mielenne?

Suloista sunnuntaita!

Share:

28 Comments

 1. Mikko
  03/02/2013 / 10:32 am

  No onhan sinullakin hienot tilat vaatteille ja kaikki upeasti järjestyksessä! On palkitsevaa saada vaatehuone järjestykseen ja ihailla konkreettista ero sitten. Siivouspäivän jälkeen saatan mennä vielä illalla vain kurkistamaan siistejä hyllyjä 🙂

 2. Lady of the Mess
  03/02/2013 / 11:20 am

  Mulla on tuo projekti vielä pahasti kesken. Viime keväänä tein karsinnan ja kannoin monta jätesäkillistä vaatteita Pelastusarmeijalle, mutta vieläkin on ihan liikaa sellaisia vaatteita, jotka joutaa pois. Ja mulla tuo hengareille palauttaminen onnistuu aina pari viikkoa – sitten lipsun. Ja tuotapikaa kaaos on valmis;)

 3. Anonyymi
  03/02/2013 / 2:07 pm

  Näyttää hyvältä. Vaatehuoneissa toimii yleisesti ottaen ihan perusasiat, tavalliset hyllyt ja tangot:) Niin ja laatikot. Sinulla näyttäisi olevan aika harmoninen värimaailma vaatehuoneessasi:)

 4. anneaulikki
  03/02/2013 / 3:06 pm

  Voi miten toivoisin tuollaista vaatehuonetta meillekin, jotta voisin sen vallata 😉 Olenkin viime päivinä miettinyt pääni puhki, miten saisin vaatekaappini jonkilaiseen järjestykseen, josta ehkä-joskus -löytäisinkin jotakin. Hienosti olet järjestänyt , voi sinua onnellista vaatehuoneenvaltaajaa !

 5. Sara
  03/02/2013 / 3:55 pm

  Oi, mahtavaa, että sait tehtyä tuollaisen rauhanomaisen valtauksen. Kuvista päätellen, vaatehuoneessasi vallitsee hyvä järjestys. Tuollainen operaatio varmasti tuottaa tyydytystä. "Tällä hetkellä ei ole mitään karsittavaa." Se olkoot johtolause pääsiäisenä, kun aion kaikessa kaikessa rauhassa käydä läpi vaatevarastoni! 🙂 Saan viettää viikon itsekseni ja sinä aikana aion käydä läpi kaikki vaatteeni ja yrittää vähän analysoida, millaisia vaatteita käytän mieluiten.

 6. Tarja
  03/02/2013 / 4:37 pm

  Voi ei tällaisia postauksia sunnuntaina, kun olen juuri päättäny lykätä oman vaatehuoneen ja vaatekaappien siivouksen ens viikonloppuun! 😀 😀 Nyt tuli NIIN huono omatunto kun en tehnykään sitä tänä vkonloppuna, niin kuin pyhästi itselleni lupasin…Mutta joo. Ens viikonloppuna mä sen teen. Ihania inspiraatiokuvia! Ja vaatehuoneen siivous on kyllä niin kevään merkki. Ihanaa, ens kuukausi on jo maaliskuu!

 7. Anonyymi
  03/02/2013 / 4:45 pm

  minulla ei projekti edes alkanut, kunhan tuskailen vain saamattomuuteni kanssa (tai teen kaikkea muuta kotityötä, mutten ehdi koskaan tuohon asti). Toki jos olisi oikein kutsuva pukeutumishuone, niin se varmaan motivoisi myös! Säilytystilasta ei onneksi ole puutetta! Mukavaa työviikkoa! terv. ingrid

 8. Marjukka
  03/02/2013 / 6:40 pm

  Järjestys on ollut itseasiassa helpompi pitää, kun vaatehuone on kokonaan itsellä. Siistit hyllyt ovat jotenkin niin konkreettisia, vai mitä!

 9. Marjukka
  03/02/2013 / 6:41 pm

  Hyvinhän sulla tuo projekti on edennyt, paremp tehdäkin vähän kerrallaan, niin ehtii tuumata välillä!

 10. Marjukka
  03/02/2013 / 6:43 pm

  Sinäpä sen sanoit, eihän sitä muuta tarvita. Kun ei ole turhaa, niin järjestyskin pysyy paremmin.

 11. Marjukka
  03/02/2013 / 6:43 pm

  Onnea meitinnöille, toivottavasti keksit hyvän ratkaisun pulmiisi!

 12. Marjukka
  03/02/2013 / 6:44 pm

  Joo, tykkään kyllä järjestellä kaappeja ja laatikoita! Suosittelen lämpimästi perusteellista inventaariota, tekee tilaa pääkoppaankin!

 13. Marjukka
  03/02/2013 / 6:46 pm

  Hihi, I am so sorry… No mut jos tulevat aurinkoiset ja kevättä enteilevät talvipäivät saisivat sinut siivousintoon?

 14. Anonyymi
  03/02/2013 / 6:47 pm

  Voi miten lohduttavaa lukea teidän muiden lukijoitten kommentteja – etten olekaan ainoa, jonka vaatteet on enemmän tai vähemmän epäjärjestyksessä! Ovat kyllä pinoissa kaapeissa tai roikkuvat ripustimilla, mutta eivät aina niin nätisti viikattuina. Samoin sukka- ja alusvaatelaatikot on aina sotkussa, vaikka miten kuvittelen keksineeni niille oikeanlaisen järjestelmän värin ja käytön mukaan. Mä olen myös samaa mieltiä jonkun kommentoijan kanssa, että perushyllyt, -tangot ja -laatikot on tilankäytöllisesti tehokkaimpia, itse en ole oppinut tykkäämään monimutkaisista hyllyjärjestelmistä.Terveisiä myös Marjukalle Kanarian lämmöstä, tein aloe vera -hankintoja vinkkaustesi perusteella. Lämpö ja aurinko oli niin ihanaa ja tuntuu että nuo purkit tuovat nyt iholle kevättä! Hanna

 15. Marjukka
  03/02/2013 / 6:47 pm

  Saamattomuus riippuu monesti asiasta, sanoo allekirjoittanut, jonka kylppärissä ei ole kolmeen vuoteen ollut verhoa ikkunassa… Mukavaa viikkoa sinullekin, Ingrid!

 16. Marjukka
  03/02/2013 / 6:53 pm

  Oi, oletko siellä… Aurinko varmasti tuntuu aivan ihanalta!! Nauti! Minusta tosiaan simppeli aloe vera -voide on aivan paras kosteuttaja.

 17. Mapsi
  03/02/2013 / 7:16 pm

  Eikö olekin palkitsevaa kun saa vaatteet perattua ja järjestykseen!?. Mulla on välillä ihan neuroosi, että vaatteet pysyy värijärjestyksessä henkareissa.. vaatehuone onkin ainoa paikka, joka mulla on kotona järjestyksessä 😉 Vielä kun kengät saisi hyllyille, kuten sulla, wau! No, joskus sitten, kun on se "Carrien" pukeutumishuone! Sitä odotellessa…Kivaa alkavaa viikkoa!

 18. Tarja
  03/02/2013 / 7:19 pm

  Juu juu –ja nää kuvat ennen kaikkea! 🙂

 19. Marjukka
  03/02/2013 / 8:01 pm

  No on!! Toinen värijärjestyksessä oleva paikka on kirjahyllyni! Voi, kun näkisit mun työpöydän ja -hyllyt – aivan kamala kaaos kaikkea: nuotteja, kuitteja, kirjoja, kyniä ja kaikkea mahdollista krääsää. Vaan siivoanko sitä yhtä innolla? E N. Hih, milloinhan sitä saisi Carrie-huoneen kenkineen – in heaven??

 20. Pauska
  03/02/2013 / 8:13 pm

  Suosittelen Positiivareiden (tai jonkun muun) viikkaria, joka on näppärä. Tein joskus aiheesta blogin, netissä on myös videoita.

 21. Anonyymi
  03/02/2013 / 8:31 pm

  Ei, nyt ollaan jo kotona. Tänään on palailtu arkeen, on kuitenkin levännyt ja virkistäytynyt olo.

 22. Maati
  03/02/2013 / 8:37 pm

  Hienon ja toimivan näköistä, ja voi mitkä kenkähyllyt!

 23. Marjukka
  04/02/2013 / 9:54 am

  Eivätkä kuule ole edes täynnä! ; )

 24. Anonyymi
  04/02/2013 / 2:32 pm

  Meillä on meneillään remontti ja saan vihdoinkin, 7 vuoden odottelun jälkeen vaatehuoneen! Odotan ihan into pinkeänä, vaikka sinne onkin tarkoitus tulla koko perheen vaatteet – ja vielä lakanatkin. Mieskin on luvannut opetella vaatteiden viikkausta ja sitä varten hankin minäkin Viikkarin! Ihan soiva peli. Toivottavasti järjestys pysyy, koska kaoottinen vaatehuone on kauhukuvani!- Kirsikka – PS: Ihana järjestys sinulla, omassa vaatehuoneessasi!

 25. Marjukka
  04/02/2013 / 3:17 pm

  En ole kuullutkaan Viikkarista – pitääpä ottaa selvää, mikä se on. Kaoottinen vaatehuone on minunkin kauhukuvani, mutta on se kumma, että sen kanssa ei voi elää, sotkuisen työhúoneen kanssa voi… Olet varmasti innoissasi, ja suunnitelmat kenties jo selvillä? ; ) Tsemppiä remppaan ja järjestelyintoa!

 26. Anonyymi
  05/02/2013 / 12:36 pm

  Voi taivas mikä vaatteiden säilytyspaikka! Ihan toista kun onnettomat pikkukomerot ja tuuletusrekki makkarin nurkassa. Kohta on pakko ostaa yksi huone lisää jotta saan vaatteet, kengät ja laukut jonkinlaiseen järjestykseen. Samaa pitäis mun noudattaa eli vähemmän ja harkiten hankittua. -Kristiina

 27. Marjukka
  05/02/2013 / 1:01 pm

  Mä olen jonkinasteinen järjestysfriikki, tykkään, kun tavaroille on paikkansa, enkä ole yhtään keräilijätyyppiä… Kyllähän se totta on, että säilytys parani kerralla, kun sain tavarani yhteen huoneeseen, vaikkei se iso olekaan.

 28. Anonyymi
  05/02/2013 / 5:14 pm

  Suunnitelmat on valmiina! Kyllä niiden hiomiseen menikin aikaa, mutta nyt olen tyytyväinen. Sinä et varmaan Viikkaria tarvitse, kun vaatepinosi näyttävät jo nyt niin hyvältä! Minä olen onneton viikkaamaan ja mies ei sitä tee juuri ollenkaan, joten meille Viikkari on ihan hyvä apuväline.- Kirsikka, toinen järjestysfriikki –

Vastaa