Kirjavinkki

Sain joululahjaksi aivan viehättävän ja koskettavan romaanin: Victoria Hislopin kirjan nimeltä Saari.

Nuori Alexis kiinnostuu kreetalaisen äitinsä menneisyydestä, josta äiti ei koskaan suostu puhumaan. Hän matkustaa Kreetalle, ja alkaa ottaa selvää äitinsä perheestä ja suvusta. Suvun tarina johtaa Spinalongan leprasaarelle. Häpeillyn totuuden julkitulo vapauttaa vihdoin Alexiksen perheen kireät välit. Ennen kaikkea tarina on kertomus rohkeudesta, sodasta ja rakkaudesta. Hirvittävästä sairaudesta huolimatta kirja on valoisa ja toiveikas, kuten päähenkilö Elenikin, Alexiksen isoisoäiti. Mitään sairausmässäilyä ei lukijan tarvitse pelätä.

Olin kuullut Spinalongasta aikaisemminkin, mutta nyt heräsi totta tosiaan kiinnostus tuohon saareen. Ehkäpä joskus, jos vielä Kreetalle matkustan, käyn katsomassa sitä. On myös kamala ajatella, että lepra ei ole maailmasta voitettu. DSC_0082

DSC_0083

DSC_0085

Ihana kirja, joka oli pakko lukea siltä istumalta! Suosittelen! Onko joku kenties lukenut Saaren?

Share:

8 Comments

 1. VN
  03/03/2013 / 11:42 pm

  Olen lukenut, ja kirja vei tosiaankin mennessään. En meinannut malttaa mennä nukkumaan, kun teki mieli vain lukea. Luin muuten myös myös Victoria Hislopin The Return ja The Thread-kirjat. Niitä ei ole taidettu kääntää vielä suomeksi. The Return kertoo Espanjan sisällissodasta ja The Thread Kreikan. Kerrassaan mahtavia kirjoja. Täytyykin ottaa selvää, onko häneltä ilmestynyt lisää luettavaa.

 2. S.
  04/03/2013 / 9:09 am

  Luin Islandin muutama vuosi sitten Kreikan-matkalla rannalla löhötessä, ja ihastuin mielettömästi! Loistava kirjailija. Enkä vähiten siksi että kahdeksan vuotta sitten Kreetan reissulla tuolla Spinalongassa kävimme. Kylläpä heräsi saari eloon mielessäni kirjan myötä aivan eri tavalla! Se täytyy sanoa että suomennos ei mun mielestä kaikilta osin tavoittanut alkuperäisteoksen tunnelmaa.

 3. sari
  04/03/2013 / 2:42 pm

  KIITOS,KIITOS!Tämä blogi on minulle uusi tuttavuus ja onneksi löysin tänne ja todella tulen vastakin.Tämä kirjailijakin uusi tuttavuus ja taatusti tulee hänkin tutuksi.Olen alkusyksystä lähdössä(taas)Kreetalle ja kiitos sinun.aion käydä Spinalongalla vaikkka mikä olisi.Täytyykin alkaa selvitellä,miten sinne pääsee.Wau!Ja kiitos kommentoijan VN,etsin käsiini ja luen nuo muutkin,aiheet kuulostaa hyviltä.Perjantaina lähden viikoksi hiihtämään Äkäslompoloon ja sinne lähtee mukaan Mia Jokinivan "Hengähdyshetkiä",ihan jo rakkaudesta joogamaailmaan.Kevätaurinkoa kaikille!

 4. Marjukka
  04/03/2013 / 4:48 pm

  Voi että, tulinpa iloiseksi kommentistasi! Suosittelen tätä todellakin ja pitää tosiaan ottaa selvää, onko muita suomennettu. Olen vähän laiska lukemaan muilla kielillä. Oi, sinulla ihana loma tiedossa, urheilua ja lepoa sopivassa suhteessa. Hauskaa lomaa!

 5. Marjukka
  04/03/2013 / 4:50 pm

  Riittäisiköhän mun kielitaito noihin muihin… Google ei ainakaan näyttänyt, että muita olisi suomennettu. Espanjan sisällissota kiinnostaa, just luin yhden romaanin, joka liittyi siihen.

 6. Marjukka
  04/03/2013 / 4:51 pm

  Aivan varmasti kirja tuntuu erilaiselta, kun on käynyt itse paikassa. Spinalonga oli todellakin iha oma yhteisönsä. Suomentajalla on taatusti haastetta tavoittaa alkuperäinen tunnelma.

 7. anu
  07/03/2013 / 8:06 pm

  Olen lukenut myos Saaren, samoin kuin nuo kaksi muuta, joita ei ole suomeksi kaannetty. Loistavia kaikki! Mieheni halusi ne myos lukea, ja sen vuoksi ostin heprean kielisina, ja luin ne itsekin hepreaksi, vaikka en yleensa kaannoskirjallisuutta viitsi hepreaksi lukea.

 8. Marjukka
  07/03/2013 / 10:14 pm

  Oi, osaatko hepreaa – se on kaunis kieli, niin soinnukas! Saari lähtee nyt kiertoon lahjan antajille eli vanhemmilleni.

Vastaa