Kadonneen lihaksen metsästys

Nyt se on alkanut. Nyt.

Oikeastaan pitkin viime viikkoa olen alkanut muistutella kroppaa siitä, että hei, sun pitäis vähän vahvistua. Olen kaivanut esiin puolentoista kilon (!!!) puntit, kuminauhan ja kuuden kilon kahvakuulan. Olen varovasti herätellyt hävinneitä lihaksiani, venytellyt ja kuulostellut. Että tuntuu hyvältä! Silti on vähän surullista todeta, että näillä painoilla on pakko aloitella, jotta en saa itseäni ihan jumiin. Äärirajoille asti en ole vielä mennyt, enkä vähään aikaan menekään. Jumppanauhalla ja pikku punteilla olen kyllä jo saanut lihakseni kipeiksi. Luotan kyllä, että hyvän peruskuntoni ansiosta alan saada tuloksia varmasti piankin. Ja tosihan on, että jo pienikin treenimäärä kohottaa kuntoa. Minulla on alla kuitenkin hyvä peruskunto, siellä se jossain kai on piilossa.

Myös työtuoli menee vaihtoon. Mies ehdotti, että hankitaan minulle satulatuoli, jotta en huomaamatta pääse vääntämään itseäni mutkalle tietsikan edessä. Istuma-asentoni ovat välillä sieltä ergonomian toiselta puolelta…

Ruokavaliossa olen tehnyt taas pienen muutoksen, nyt jää pois vehnä. Huomasin taas, kun palasin kouluruualle, että makarooni sai aikaan kamalia vatsanvääneitä. Samoin viime viikonloppuna nautittu kakku kääntyi enemmän tuskan kuin nautinnon puolelle. Vehnänsyönnin lopettaminen ei siis ole mikään menetys, jos sitä peilaa vatsanväänteisiin ja turvotukseen. Sokeria en muutenkaan erityisemmin kaipaa. Katsotaan, onko siitä apua.

Haaveissa olisi nyt kuntoilla omin neuvoin huhti-toukokuu, kesäkuussa hankkisin salikortin. En ole käynyt salilla kymmeneen vuoteen, saatika ryhmäliikuntatunneilla. Olen vierastanut jumppiin ja sisäpyöräilyyn menoa, koska musiikin jumputus tuntuu liian rasittavalta varsin – köh- musiikkipitoisen työpäivän jälkeen. Sitäpaitsi pyöräilyssä musiikit tuntuvat yleisesti olevan dB-tasoiltaan vaarallisilla tasoilla. Mutta nyt kiinnostaisi aloittaa ainakin jonkinlainen jumppa.

Elokuussa olen ajatellut palkata omavalmentajan kuntoilun ja ruokavalion tueksi. Ehkä. Olisi kiva kuulla kokemuksia, kannattaako omavalmentajan hankkiminen, ja saako siitä todella lisää intoa. En niinkään hae motivaatiota, vaan oppia ja monipuolisuutta sekä harjoittelun että ruokailun tueksi. Eli jos teillä on kokemuksia, niin laittakaapa kommenttia!

Liikuntakamppeiden suhteen en ole mitenkään merkkiuskollinen. Mutta väriä pitää paidoissa olla! Hyvät trikoot olen löytänyt Nikeltä, kengistä Reebokit istuvat jalkaani parhaiten.

Olo on tällä hetkellä suoraan sanottuna raihnainen ja vanha. Käsivarret ovat kuin tikut ja takapuoli laskeutunut paikalle, jossa se ei koskaan ole ollut. Mutta pahinta on vetämätön olo.

Taisteluun siis! Julistan kadonneiden lihaksien metsästyksen alkaneeksi!

1

2

Kevyet, mutta tästä aloitetaan!

4

Vanhat salihanskanikin olivat tallessa.

3

Onko joku siellä ruudun toisella puolella samassa tilanteessa? Saanko vertaistukea? ; ) Vai onko kesäkunto jo pitkällä?

Share:

26 Comments

  1. napsu
    13/04/2013 / 10:35 am

    Wau! Tsemppiä ja taisteluintoa! Täällä ollaan samassa pisteessä, jotain pitäisi tehdä ja pian. Just selailin paikallisen kuntokeskuksen tuntilistaa, mutta ihan vielä ei sinne ole mitään asiaa. Pitäisiköhän minunkin ryhdistäytyä ja puhallella pölyt pois käsipainoista? 🙂

  2. TInkeri
    13/04/2013 / 10:44 am

    Samassa tilanteessa ollaan! Ensimmäinen juoksulenkki talven jälkeen on tehty tällä viikolla. Tuntui hirveältä, tuntui niin hyvältä. Sainpas aikaiseksi, tästä se taas alkaa. Valo tekee ihmeitä. Kiireisen elämänvaiheen vuoksi en stressaa itseäni sitoutumalla tiettyihin päiviin ja kellonaikoihin. Siksi sali ja juoksu (hölkkä) sopivat nyt hyvin. Omia kunto-ohjaajia minulla ei ole koskaan ollut. Kuulostaisi kyllä houkuttelevalta!

  3. Sara
    13/04/2013 / 11:02 am

    Minä kävin pitkään kuntosalilla treenaamassa enimmäkseen vapailla painoilla (en siis laitteissa), kunnes kyllästyin totaalisesti. Reilu vuosi sitten menin kahvakuulatunnille, ja voi sanoa, että olen hurahtanut. Kahvakuulan kanssa voi treenata kotonakin, joskäy hakemassa oppia muutamalta tunnilta. Body pump on myös toinen lajini. Lisäksi käyn kävelylenkille kaverini kanssa, siinä voi parantaa maailmaa samalla. Yritän treenata 2-4 kertaa viikossa, mutta joskus ei vain taivu. Tässäkin kohtaa kannattaa olla armollinen itseään kohtaan. En osaa auttaa asiassasi, mutta toivotan kovasti tsemppiä kuntoilun aloittamisessa. Olet kyllä ihailtavan viisas, kun aloitat varovaisesti. Uudet treenikamat tuovat kivasti lisäintoa harjoitteluun. Voisin itsekin huolia nuo kengät. Itse asiassa kohta pitäisi ostaakin uudet sisäkengät.

  4. Pia
    13/04/2013 / 11:55 am

    Huomasin jossain vaiheessa, että säännöllinen liikunta vain jäi jonnekin. Silloin päätin kokeilla vähän joka päivä -menetelmää. Viime heinäkuusta olen tehnyt päivittäin askelkyykkyjä. Jossain vaiheessa lisäsin ohjelmaan punnerruksia ja vatsaliikkeitä. Joinakin päivinä ei vain jaksaisi, mutta silloin sanon itselleni, että se on vaivaiset 10 minuuttia ja sitten se on tehty. Se ei ole päivässä paljon, mutta viikkojen myötä siitä kertyy ja tulosta syntyy, kun rassaa isoja lihaksia. Lisäksi siitä tulee tapa kuin hammaspesusta, eikä sitä voi jättää väliin. Loin siis itselleni positiivisen kierteen.

  5. Pauska
    13/04/2013 / 2:18 pm

    Nilkan pyörähdys, peräänajo ja flunssa keskeyttivät alkuvuonna hyvin alkaneen kuntoiluinnostukseni. Kahvakuulailu, vesijuoksu ja -jumppa, zumba, chiball ja tietty koiralenkit ovat viikko-ohjelmassa. Kesällä suunnistan ja pelaan mielelläni suosikkilajiani pesäpalloa. Kuntosalilla käyn myös mieheni houkuttelemana, hän on oiva omavalmentaja, joten maksullisista ammatti-ihmisistä ei minullakaan ole kokemusta. Pitkästä aikaa tein sauvakuntokävelyn ja jalat menivät tosi kipeiksi etusäärestä. Lihakset ovat hukassa, joten niitä metsästän minäkin :).

  6. Marika
    13/04/2013 / 4:32 pm

    Moi Marjukka! Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Kyllä ne lihakset sieltä kuule äkkiä löytyvät. Kahvakuula ja kuntosali ovat tehokkaita siihen tarkoitukseen. Lisäksi vähän sykettä nostavaa ulkoliikuntaa, niin eipä aikaakaan kun lihaksesi ovat kuoriutuneet esiin.Käyn itse tällä hetkellä Optimal Performance -ravintovalmennuksessa ja voin kyllä lämpimästi suositella. Samasta paikasta saa myös valmennusta liikkumiseen ja salitreeniin. Käyhän kurkkaamassa täällä:http://optimalperformance.fi/

  7. Maippi
    13/04/2013 / 4:58 pm

    Hei Marjukka,Tsemppiä kuntoilun käynnistykseen! Itse olen myös hyvän peruskunnon omaava ja päätin jossain vaiheessa, etten aio viiskymppisenä valitella ettei raskauskiloista pääse eroon…Nyt liikunta on taas ihana osa arkea ja keho kiinteytyy hyvää vauhtia. Kunto kyllä kohoaa tosi nopeasti, kun muistaa harrastaa liikuntaa säännöllisesti ja syödä järkevästi. Monipuolisuus liikunnan harrastamisessa on erittäin tärkeää ja kehonhuolto yksi tärkeimmistä tunneista viikossa. Itse olen pariinkin otteeseen elämässäni käyttänyt oma valmentajaa ja ne rahat ovat olleet yksi parhaita sijoituksiani. Nimenomaan siitä näkökulmasta, kuinka paljon oppia se on tuonut liikkumiseen ja hyvään olon saavuttamiseen mukanaan. Tärkeää on löytää hyvä valmentaja ja miettiä valmiiksi, mitkä ovat omat tavoitteesi. Haluaako lisätä lihasmassaa, liikkuvuutta, kestävyyskuntoa, yleistä hyvää oloa tai jotakin muuta. Oppien lisäksi oma tavoite pysyy kirkkaana mielessä, eikä tule mieleen fluffata harjoituksissa. Kuntosaliharjotteluahan suositellaan kaikille aikuisille osaksi liikkumistottumuksia, vaikka se ei olisikaan mikään ykkösharrastus. Vanhemmuuden nimenomaan lihaskunto pitää yllä ryhtiä sekä kykyä liikkua ja sitä kautta mahdollisuutta selviytyä arjesta omatoimisesti vanhanakin. Varsinkin naisilla tahtoo olla sellainen ongelma, että kuntosaliharjoittelusta tuleekin helposti kestävyysharjoittelua. Eli tehdään liian kevyillä painoilla, lueskellaan peräti lehtiä treenatessa…Painojen pitää tuntua ja viimeisten toistojen pitäisi oikeasti tehdä tiukkaa, silloin voidaan puhua lihasten kuormittamisesta. Aurinkoista kevättä, liikkuminen on ihana asia:)- Maippi –

  8. Marjukka
    13/04/2013 / 5:21 pm

    Ilman muuta! Kannatan myös kahvakuulaan tutustumista, sillä se antaa tuloksia nopeasti, ja lihavoima kasvaa todella nopeasti!

  9. Marjukka
    13/04/2013 / 5:22 pm

    Hienoa, olet alkanut juosta! Se kyllä mulla taitaa jäädä, en tykkää yhtään juoksemisesta. Kellonaikoihin en minäkään periaatteessa haluaisi itseäni sitouttaa kun työ on kellotettua. Valo tekee tosiaan hyvää, ja haluaa kesää vasten panostaa hyvinvointiin.

  10. Marjukka
    13/04/2013 / 5:24 pm

    Kyllähän se monipuolisuus on kuntoilussa A ja O. Kahvakuulia on minullakin, ehkä uskaltaudun tunneille, jos menen salikortin hankkimaan. Sulla on monipuolinen kunto-ohjelma, tuolla varmasti tuloksia syntyy!

  11. Marjukka
    13/04/2013 / 5:25 pm

    Niin, liikunnasta pitäisi tosiaan tehdä rutiinia ja ajatella tuloksia pitkällä aikajänteellä. Parempi edes vähän joka päivä kuin ei ollenkaan.

  12. Marjukka
    13/04/2013 / 5:27 pm

    Hyvä hyvä, sullakin on tavoitteita! Töitä jaksaa paljon paremmin, kun liikkuu. Sulla on aika monipuolinen liikuntatarjotin. Mullakin meni ne nivelsiteet viime kesäkuun alussa, ja siitä se kuntoilemattomuus sitten lähti. Parempaa onnea nyt meille, eikös juu.

  13. Marjukka
    13/04/2013 / 5:28 pm

    Kiitti tsempistä, sitä tarvitsen tällä hetkellä! On jotenkin niin turhauttaaa tavallaan aloittaa alusta, mutta pakko se vain on kestää! Pitääpä käydä kurkkaamassa linkkiäsi, kiitos siitä!

  14. Marjukka
    13/04/2013 / 5:32 pm

    Kiitos kovasti pitkästä kommentistasi! Varmasti valmentajan mukaantulo vie tavoitetta astetta vakavammalle tasolle, kun on ammattilaisen ohjauksessa. Nimenomaan tuo oppi on sitä, mitä siitä tällainen suht maallikko saisi. Mä myönnän olevani sellainen treenaaja, joka välttää nimenomaan yläkropan treenausta, koska käsi- ja hartiavoimat ovat niin huonot. Jalat ja vatsa ovat aina olleet hyvät, joten olen voimiltani tosi epäsuhtainen. Vanhuuden ajatteleminen pitäisi todellakin alkaa nyt eikä sitten. Valmentaja myös osaisi treenauttaa niin, ettei tulisi mitään vammoja, mulla kun on käsissä vanhaa vammaa. Oho, saitpa minut vuodattamaan – kiitti tsempistä!!!

  15. Eilamari
    13/04/2013 / 6:52 pm

    Hei Marjukka,Ihan ensimmäiseksi suosittelen lämpimästi sitä suunnittelemaanne satulatuolin hankintaa. Itse hommasin sellaisen kotiin työtuoliksi tuossa muutama vuosi sitten, kun opiskelin työn ohella ja tein joka ilta hirveät määrät erilaisia harjoitustöitä. Töissäkin minulla on nykyisen sekä satulatuoli että sähköisesti säädettävä työpöytä.Tuon iltaopiskelun myötä sainkin sitten selkäni sellaiseen kuntoon, että hirvittää. Olen aina pitänyt liikkumisesta, mutta toisaalta olin niin tunnollinen opiskelija, että liikunnalle ei jäänyt muutamaan vuoteen aikaa. Valmistuin pari vuotta sitten ja viime kesänä liityin kuntosalijäseneksi. Enkä ole katunut. Käyn säännöllisesti sekä ohjatuilla ryhmäliikuntatunneilla ja itsekseni salilla. Ostin itselleni kymmenen kerran personal trainer -paketin ihan siksi, että oppisin tekemään juuri minulle sopivia liikkeitä ja nekin oikein. Sain tosi paljon hyviä vinkkejä ja nyt on paljon helpompi treenata taas "yksikseen". Voi olla, että jossain vaiheessa ostan taas kymmenen kerran paketin, jos siltä tuntuu. Ryhmäliikuntatunneilta olen löytänyt paljon uusia lajeja, ja minusta tuntuu, että hurahdan vähän kaikkiin:-) Nyt, vajaan vuoden säännöllisen harjoittelun jälkeen selkä on jo ihan toisessa kunnossa, ei enää jokapäiväisiä jumituksia ja kolotuksia ja töissäkin jaksan huomattavasti paremmin.Oikein paljon liikunnan iloa sinulle, suosittelen kuntosalikorttia ja personal traineria. Olen varma, että innostut.Ihanaa kevään jatkoa!

  16. Mikko
    13/04/2013 / 7:21 pm

    Sain raahauduttua tänään aamulla Cyclingiin ja viime viikolla taas tauon jälkeen aamulenkille. Ensi viikolla sitten jo salille. On tullut vähän taukoa tuohon liikkumiseen itsellänikin ja pitäisi nyt vähän tsempata… Myös makeasta pitäisi koittaa luopua, mutta se on NIIN vaikeaa 🙂 No aloitetaan rauhassa!

  17. Marjukka
    13/04/2013 / 7:26 pm

    Voi että teitä ihania lukijoita, tsemppaannuin ihan kamalasti tästäkin kommentista! Mä olen jumittanut kuluneena talvena hartiani ja niskani, ja vakaa aikomus on saada ne kuntoon, plus sitä lihasvoimaa!Pitää käydä testailemassa noita satulatuolia, ainakin Isku näyttää myyvän niitä Salli-satulatuoleja, joissa on vaikka millaisia erilaisia malleja ja säätömahdollisuuksia. Ennen neljääkymppiä en edes tiennyt, mitä niska- ja hartiavaivat ovat, mutta nyt kyllä mennään lujaa alspäin, jos itsestään ei pidä huolta.Olitkin kyllä niin upeassa kunnossa siellä Nectarinessa, että sinusta huomaa, että liikut! Kiitos ihanasta tsemppikommentista!Sain entistä enemmän motivaatiota kuntoremonttiin!

  18. Marjukka
    13/04/2013 / 7:28 pm

    Hyvä hyvä! Liikkumisesta tulee niin hyvä olo! Ei varmaan ihan kaikesta makeasta sun tarvitse luopua…?

  19. Mikko
    13/04/2013 / 8:27 pm

    No tulee, ja siinä unohtuu kummasti kaikki työjuttutkin. Ei kaikesta, mutta sitä saisi kyllä vähentää – tulee 'rentouduttua' ja syötyä kaikenlaista turhaa…

  20. Mapsi
    13/04/2013 / 9:27 pm

    Sama projekti täälläkin. Kävellyr olen ja nyt jo vähän juossutkin, mutta nyt sain itseni houkuteltua "nettitunneille" shape.fi-sivujen kautta. Huomenna ajatus aloittaa ekoilla kahvakuulatunneilla, tai jollain muulla. Olen aikoinani, ja vielä runsas vuosi sitten käynyt hurjasti ryhmäliikunnassa, mutta jotenkin vain se treenaaminen hiljaisuudessa yksin houkuttaa nyt enemmän kuinjmputtavassa salissa. Se vaan vaatii sen säännöllisyyden. Ja toiseksi, kotona treenaus on aikataulullisesti helpommin järjestettävissä. Mutta ei ihmeellisiä tavoitteita, alleja vähän pienemmäksi ja tämä vetämätön ja ööh…pöhöttynty olo hiiteen ja punaiset posket ja hymy tilalle 😉 Tsemppiä sulle ja iloitaan pienistäkin askelista!

  21. Marjukka
    13/04/2013 / 9:40 pm

    Siis mä en ollut ennen tätä kuullutkaan shape.fi-palvelusta!! Kävin sivuilla ja olin aivan äimistynyt! Siis ihan uskomatonta!!!Tällainen periaatteessa sopisi mulle paremmin kuin salilla käynti. Kiitos ihan tuhannesti vinkistä. Ja palvelua saa näköjään kokeilla ilmaiseksi kolme viikkoa.

  22. Jaana
    14/04/2013 / 7:31 pm

    Minä sain ainakin inspiraation kirjoituksestasi, kiitos paljon! Kävin tänään heti ostamasa jooga ja pilates dvd:t ja ehdin jo kokeilla joogaa. On todella kiva lukea blogiasi; aiemmin en löytänyt kuin nuorten tyttöjen "hömppä"blogeja (anteeksi vain) joten on mielekästä lukea aikuisen ajatuksia ja katsella kuvia vaatteista jotka sopivat ikäiselleni :)Hyvää kevättä ja kuntoiluintoa meille kaikille!

  23. Marjukka
    14/04/2013 / 9:23 pm

    Voi, kiitos niin kauniista sanoistasi. Minä ainakin tarvitsen tsemppiä vähän asiaan jos toiseenkin, ja inspistä haen minäkin blogeista. Mahtavaa, pääsit liikunnassa alkuun jo!! Kerro sit jatkossa, kuinka menee. Mulla huomenna taas jumpan poikanen, tänään oon vain levännyt ja venytellyt.

  24. Pauska
    15/04/2013 / 2:23 pm

    Joo, toivottavasti jalat pysyvät kunnossa :). Satulatuoli on ehoton, mulla on ollut se jo monta vuotta ja syksyllä sain koulullekin oman tuolin. Pitäisi vain jaksaa sitä koontoa tehdä keskikehoon. Hartioihin ensiapuna voi kokeilla lämmitettyä kaura- tms. tyynyä, relain ja kipukoukku ovat myös hyviä. Kyllä sitä vain iän myötä tulee kolotuksia sinne sun tänne, ei sille mittään maha.

  25. s.s.
    18/04/2013 / 12:36 pm

    Tsemppiä sulle kuntoilun aloittamiseen! Jos sulla on ongelmia ryhdin ja selän kanssa, niin suosittelen ehdottomasti pilatesta. Olen sitä itse kokeillut joitakin kertoja ja siitä tulee todella hyvä olo. Kaltaisellesi sirolle ihmiselle, jolla ei ole tarvetta laihtua vaan kiinteytyä ja saada runko vahvaksi ja liikkuvaksi, pilates on ehkä paras mahdollinen laji. Eniten siitä saa irti, kun käy säännöllisesti ja sitoutuu lajiin pidemmäksi aikaa. Aloitan itsekin taas sen, kun saan opinnot loppuun ja on taas aikaa käydä ohjatuilla tunneilla. Pilatestunneilla ei soiteta poppia nupit kaakossa, vaan tunnit ovat rauhallisia ja mieli lepää. Mä niin suosittelen sua kokeilemaan :)-sanna

  26. Marjukka
    19/04/2013 / 1:49 pm

    Kiitos suosituksesta! Olen itsekin sitä miettinyt ja varmasti olisi todella hyvä laji! Tässä lähellä on MP -pilates, joka voisi olla mulle just passeli.

Vastaa