Sahramiriisiä ja ruusuvesijäätelöä

Eilen illalla kyläilimme hyvien ystäviemme luona. Emme ole nähneet muutamaan kuukauteen, ja oli suorastaan sielua voitelevaa istua iltaa hyvän ruuan ja viinin äärellä nauraen ja jutellen. Näiden ystävien kanssa olemme kymmenen vuoden aikana viettäneet yhdessä monta hauskaa iltaa, juhlaa ja reissua.

Ystävämme ovat iranilaissyntyisiä, joten heidän kauniin kotinsa sisustus on on kuin kappale lämmintä Persiaa kylmässä Pohjolassa. Lattioilla on värikkäitä persialaismattoja, seinillä on kaiverruksia ja tauluja, koriste-esineet tuovat valkoiseen ja moderniin kivitaloon kauniin kontrastin. En koskaan väsy ihailemaan taidokkaita kaiverrustöitä, käsinkudottuja mattoja ja kesäisin myös talon isännän harrastusta, puutarhaa. Kymmenen vuoden aikana myös Iranin asioita on tullut seurattua tarkemmin. Erotan myös farsin kielen, kun sitä kuulen.

Aluksi nautimme appelsiinimehun kanssa iranilaisia kuivattuja hedelmiä ja pähkinäsekoitusta. Pistaasit ovat herkkuani…

DSC_0019

Uusia kelim-tyynyjä ihailin tovin.

DSC_0022

Ystävättäreni on loistava kokki. Kaikissa ruuissa on maukas itämainen vivahde. Söimme herkullista kanaa ja sahramiriisiä. Viini oli shirazia, joka on persialainen rypäle.

DSC_0024

Salaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä lisäkkeenä chilissä vähän tulisuutta, jos sitä ruokaan kaipasi.

DSC_0026

DSC_0035

Lattioilla on persialaismattoja…

DSC_0036

Minä vatsa täynnä ja tyytyväisenä odottelen jälkiruokaa…

DSC_0039

Jälkkäriksi saimme ihanaa ruusuvesijäätelöä. Minullakin on pullo jääkaapissa odottelemassa kesää ja jäätelökoneen käyttöä. Helpoin resepti on sekoittaa ruusuvettä vaniljajäätelöön ja antaa sen jäätyä hetken pakastimessa. Päälle pistaasipäkinöitä – nam.

DSC_0042

Ja lopuksi nautimme hedelmiä, keksejä ja juustoa. Kahvin kanssa söimme myös ehdotonta lempparinamiani, eräänlaista pehmeää, valkoista nugaata, jossa on pistaasipähkinöitä. Voisin syödä niitä ihan loputtomiin.

DSC_0043

Sain unen päästä kiinni vasta aamuyön tunteina, joten tämä päivä otetaan rennosti chillaillen. Kiitokset ystäville ihanasta illasta ja kuvausluvasta! Ja aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Share:

6 Comments

 1. Anna
  21/04/2013 / 5:02 pm

  Mitä kautta olette tutustuneet toisiinne?

 2. Marjukka
  21/04/2013 / 5:25 pm

  Talorakennusprojektin kautta.

 3. Sara S.
  21/04/2013 / 7:52 pm

  Oi miten ihania herkkuja olette päässeet nauttimaan ! Harmi ettei Helsingissä ole enemmän hyvä tasoisia etnisiä ravintoloita.

 4. Mikko
  21/04/2013 / 8:31 pm

  Oi miten ihanan kuuloinen ilta! Tuollaisista saa aina hurjasti voimaa arkeen 🙂 Ja nam mitä herkkuja! Kivaa alkavaa viikkoa!

 5. Marjukka
  22/04/2013 / 12:20 pm

  Oli kyllä niin mahtavan maukasta ruokaa, että! En tiedä, onko Hesassa yhtän iranilaista ravintolaa. Onneksi pääsee ystävien luona nauttimaan herkuista!

 6. Marjukka
  22/04/2013 / 12:20 pm

  Niin saa, ystävien kanssa unohtuu arjen huolet. Kivaa viikkoa sinullekin, Mikko!

Vastaa