Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

12.5.2013

Turku-fiilistelyjä 1/2

Perjantaina töiden jälkeen Turku kutsui! Samana päivänä tällä Etelä-Suomessa olivat puut alkaneet vihertää, ja lämpöä oli parikymmentä astetta.Liian harvoin sitä tulee tehtyä tällaisia irtiottoja, joten viikonloppu on tuntunut tosi pitkältä sen ansiosta! Reissun päätarkoituksena oli tavata Evita-kollegani, Muoti Mielessä-blogin Anne, mutta myös katsella keväistä Turkua ja käydä parissa kehutussa ravintolassa.Majoituimme Aura-joen varrella Radisson Blu Marinassa, jossa huoneemme oli joelle päin. Näköala oli oikein kaunis keväiseen Turkuun.

DSC_0006Ennen Annen tapaamista siemaisin jasmiiniteekupposen Kahvipaahtimossa.DSC_0010DSC_0011Elämäni ensimmäinen koti oli muuten tässä valkoisessa kerrostalossa, opiskelevien vanhempieni 25m2:n yksiö. Olen kuulemma ottanut nokosia parvekkeella vaunuissa.DSC_0034Annen ja Kouvolan Tomin liike Sisustuksen Koodi ulkoa päin...DSC_0013Sisällä oli täysi kevät! Liike oli tulvillaan valoa...DSC_0014...ja hurmaavia sisustustavaroita.DSC_0015DSC_0016DSC_0017DSC_0018Karhu-lenkkareita - varsinainen retrotuulahdus!DSC_0019Anne oli varannut meille pöydän di Trevi-ravintolaan, jossa söin herkullisen vuohenjuustosalaatin. Olipa ihana paikka - muutenkin Turun ravintolatarjonta vaikutti todella monipuoliselta. Vai mitä tuumaavat turkulaiset?DSC_0020Ruuan ääressä höpöteltiin muutama tunti. Juttua kyllä riitti, ja tietenkin erityisesti bloggailusta.  Anne päivitti instagramia gnocchi-annoksensa ääressä...DSC_0021Loppuilta kului hotellilla jääkiekkomatsia katsoen. Uni tuli nopeasti pehmeän peiton sisällä köllötellen. Huomenna hiukkasen minulle suositelluista vaateliikkeistä, joissa tuli piipahdettua!Tuli kyllä sellainen olo, että Turkua pitää päästä näkemään enemmänkin, varsinkin kesällä kaupunki on varmasti parhaimmillaan. Linnassa olen käynyt, mies ei ole koskaan käynyt sisällä Tuomiokirkossa. Apteekkimuseo ja Luostarinmäki on myös nähty, mutta mitäs muita kivoja kohteita Turussa on? Onko biitsejä? Merenrantaravintoloita?Vinkatkaapa turkulaiset, ja muutkin tietysti, käymisen arvoisia kohteita ja ruokapaikkoja!

10 kommenttia:

 1. Itse huomaan kaipaavani Turkuun aina aika ajoin. Seurustelumme kun alkoi Kotinörtin asuessa vielä Turussa ja monta kertaa on siellä tullut käytyä silloin toki, mutta myös nykyisin. Oma suosikkini Linnan lisäksi on Ruissasalossa oleva kasvitieteellinen, etenkin puutarha. Toki kaunista on sisälläkin, mutta nättinä kesäpäivänä itselleni riittää monesti pelkkä ulkopuutarhakin.

  VastaaPoista
 2. Ihana keväinen Turku ja tyylikäs Anne ! Sisustuksen koodissa olisi kiva päästä käymään, himoitsen mm. noita tyynyjä, jotka näkyvät kuvassa.  Itse olen käynyt Turussa kerran kun lapset olivat pieniä ja kävimme Muumimaailmassa. Sillä reissulla yövyimme Turussa. Kaupunki oli kyllä kaunis, varsinkin Aura-joen ranta.  Lukiossa oleva poikani kävi koulun kanssa Turussa ( Suomen historian kurssi ) ja kertoi palattuaan, että Turussa on Suomen / maailman vanhin / ensinmäinen Hesburger. Ja jatkoi, että oli siellä joku linnakin ja kirkko :D

  VastaaPoista
 3. Ruissalossa ei ole koskaan tullut käytyä, mutta se on kuulemma kesällä tosi kaunis. Ehdottomasti sinne siis jonain kesäisenä kauniina päivänä! Te varmaan käytte Kotinörtin kanssa fiilistelemässä Turussa silloin tällöin...; )

  VastaaPoista
 4. Hehe, ne tärkeimmät taitavat jäädä mieleen itse kullekin! Mä tykkään kovasti linnasta, ja olen lukenut Kaarina Maununtyttärestä monta kirjaa. Pidän myös maalauksesta Linnan seinällä, jossa Kaarina lohduttaa kuningastaan.  Koodissa oli hauska käydä, ja tietenkin tavata sen puhelias ja vilkas emäntä!

  VastaaPoista
 5. Turku on kiva kaupunki! Eikä vähiten siksi, että on kotikaupunkini, hehe. Biitsejäkin löytyy, mä kävelen lähiuimarannalle ehkä kolmessa minuutissa. Merenrantaravintoloita etsiessä kääntyisin naapurin Naantalin puoleen, jonne pääsee kesällä tunnelmallisesti veneellä Turun keskustasta. :)

  VastaaPoista
 6. Eipä huono kotikaupunki ollenkaan! Joen rannalla taitaa tapahtua pitkin kesää kaikkea mukavaa. Naantali on taasen ihan tuntematon kaupunki, joten sinnekin pitää ottaa suunta kesällä.

  VastaaPoista
 7. Kiva, sä olet ollut täällä meillä! Ravintoloista ehdoton ykkönen on Mami, myös Tintå jokirannassa on kiva. Kahvila jossa kävit on varmasti laadullisesti paras mutta mä tykkään kovasti myös Apteekkimuseon yhteydessä olevasta Cafe Qwenselistä, sieltä saa todella herkulliset leivonnaiset mutta ei espressokahvia, jos sellaista haluaa. Toivottavasti pistäydyit vaateliikkeistä Muotikuussa, erityisesti Maariankadun liike on ihana. Outlet on ihan siinä Koodin nurkilla. Tässä nopeasti muutamia juttua joista saattaisit pitää. Jos aikaa on, niin kannustan ihan vain jokirantafiilistelyyn, auringonpaisteisena kesäpäivänä siellä saattaa vahingossa luulla olevansa ulkomailla... Hanna

  VastaaPoista
 8. No kyllä tuli ihan ulkomailla olo-fiilis, kun ei sillee tunne kaupunkia, paitsi torin. Kävin siinä pienemmässä Muotikuussa Yliopistonkadulla. Hesassa on myös iso liike, jossa olen käynyt. Pitääpä laittaa korvan taa tuo Mami. Kahvia en nyt kahvilassa juonut ollenkaan, mutta ensi kerralla. Monet näkyivät ostavan sieltä kahvia mukaan. Oli kiva käydä "teillä", ja pääsen toivottavasti pian uudestaan! Joka paikassa oli ihan superystävällinen palvelu ja iloisia ihmisiä!

  VastaaPoista
 9. Niin on, äkkiä uudestaan!

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.