Turku-fiilistelyjä 2/2

Kun harvoin hotellissa yöpyy, hotelliaamiainen on yöpymisen kohokohta. Minä tyttö en ikinä kieltädy pekonista ja munakokkelista, croissanteista ja juustovalikoimista, joten aamiainen parin kahvimukillisen kanssa maittoi. Sitten jaksoikin hyvin lähteä kaupungille tallustelemaan ja etsiskelemään muutamaa kivaa putiikkia.

Valitettavasti minun ja Monan aikataulut eivät menneet yksiin tänä viikonloppuna, mutta hän suositteli käymään Le Folliessa Yliopistonkadulla, ja Jenny´ Storessa Aurakadulla. Molemmissa oli huippuystävällinen palvelu. Le Folliessa sovittelin housuja, mutta jätin ne kuitenkin liikkeeseen. Jenny` Storessa kokeiluun pääsi DAYn silkkipaita, se oli kuitenkin liian suuri… Ja koruhan sieltä sitten lähti matkaan.

Annen suositus oli Element Linnankadulla. Element myy ruotsalaisia merkkejä, kuten Filippa K:ta, Whyrediä ja Acnea. Siellä en kuvannut, sillä aikani meni farkkujen sovitukseen. Nimittäin Elementissä oli tosi hyvä valikoima lempparimerkkiäni Nudieta, ja alehyllystä puoleen hintaan (jee!) löysin ihan mielettömän hyvin istuvan parin! Palvelu oli todella hyvää, ja liikkeessä oli ilo asioida.

Nudien farkut ovat tukevia ja hyvin kuosissaan pysyviä, suosittelen niitä tosi lämpimästi! (Täällä on viikonloppunakin jalassa ollut bootucut-pari paremmissa kuvissa.) Suosittelen ottamaan yhden tuumakoon pienemmän, joissain malleissa jopa kaksi. Hikisen farkkujen sovittelun jälkeen oli pakko poiketa vielä Elementin viereen Koodiin moikkaamaan Annea ja juomaan ison lasin vettä, sen verran kuuma tuli (kiitti Anne huollosta!).

Nyt kuvasatoa:

Le Follie myy mm. Liu Jo´ta, Koccaa ja iBluesia, eli italialaisia merkkejä.

DSC_0023

DSC_0024

Ei ihan omaa tyyliäni, mutta kaunis kokonaisuus.

DSC_0025

Mekkoja oli kiva katsoa, vaikka niitä tulee harvemmin ostettua.

DSC_0028

Jenny´ Storessa vierähti aikaa, sen verran houkuttelevia rekit olivat. Kun pääasiassa ostaa netistä, on tosi kiva päästä hiplailemaan vaatteita. Sand, DAY, Ralph Lauren olivat mieleenpainuvimmat merkit. Vitsit, miten ihana merkki DAY Birger & Mikkelsen onkaan! Enkä syljeksi Ralph Laurenikinkaan ylle, mutta se jäi tällä visiitillä DAYn varjoon.

DSC_0035

Mallinukella päällä Sandin silkkimekko, joka oli yksinkertaisuudessan aivan huippukaunis.

DSC_0036

Sandin mekot ovat upeita, huoh…

DSC_0037

DSC_0039

DSC_0040

Eihän Turun-visiitti olisi täydellinen ilman legendaarisessa Tintåssa käyntiä. Täytyy kyllä sanoa, että paikka on maineensa arvoinen: sijainti, sisustus, ruoka, palvelu – muy bueno!

DSC_0049

Tintå on sisältä kuin espajalainen bodega ikään.

DSC_0043

DSC_0044

Tästä ei pizza parane: päärynää, pekonia, Aura-juustoa, rucolaa ja pinjansiemeniä. Meni pizzojen top kolmoseen.

DSC_0048

Lemppari pizzan kanssa on Sprite zero jäillä – nam!

DSC_0046

DSC_0042

DSC_0041

Sellainen oli Turku-viikonloppu. Kylläpä vain yhden yönkin pyrähdys ja arkirutiineista irroittautuminen tekivät hyvää. Viikonloppukin tuntui tavallista pitemmälle.

Säätiedotukset lupaavat ihania ilmoja tälle viikolle! Olen tehnyt listaa kevättöistä, vaan mistähän kaivaisi pontta mm. ikkunalautojen pesulle?

Ja hei, huomenna luvassa arvonta, tulkaa kurkkaamaan!

Lämpöistä tiistaita!

Share:

8 Comments

 1. Business Woman
  14/05/2013 / 7:50 pm

  Ihana Sandin nude mekko! Superkaunis todellakin!Tintån ja Sisustuksen Koodin minäkin olen Turusta oppinut, kaunokaisten turuttarien blogeista:)

 2. Marjukka
  14/05/2013 / 8:10 pm

  Toi Jenny` Store on sellainen, jossa sä varmasti viihtyisit! Lähdetäänkö joskus päiväseltään?

 3. Maati
  14/05/2013 / 8:19 pm

  Varmasti oli kiva reissu:) Ihania vaatekauppoja, paljon kauniita vaaleita sävyjä, minä kun en juuri osaa värillisissä olla.

 4. Marjukka
  14/05/2013 / 8:24 pm

  Nyt oli kyllä vaaleaa ja väriä kesää vasten. Varmasti syksyllä sitten taas paletti tummentuu!

 5. Tuija
  14/05/2013 / 9:32 pm

  Heippa Marjukka,Olet kirjoittanut Turusta niin kivasti ja inspiroivasti, että innostuin ajatuksesta käydä piristätymässä Turussa kesällä ihan päiväseltään aamujunaan ja illalla takaisin -ajatuksella. Ihania putiikkeja ja ravintoloita ja kuitenkin helppo liikkua siinä keskustassa. Tollainen pieni reissukin tekee ihmeitä. Nyt ei ole siihen mahdollisuutta, koska töitä on niin paljon ja viikonloputkin menevät kirjoituspöydän ääressä istuen, mutta kesä saapuu huristen ;)Mukavaa kouluviikkoatv. Tuija

 6. Dahlia
  15/05/2013 / 10:43 am

  Voi miten minä en ole saanut aikaan Tintåån mentyä vaikka monesti olen Turussa käynyt. Pitänee seuraavalla vierailulla ongelma korjata, sen verran nättiä siellä on 🙂

 7. Marjukka
  15/05/2013 / 4:40 pm

  Hei Tuija, no nimenomaan päiväseltäänkin ehtii Turkuun ja takaisin tosi hyvin! Kaikki on kätevästi kävelyetäisyydellä, ravintolat, kaupat ja kaunis joki.Pienikin trippi irroittaa mukavasti arjesta, sen huomasin minäkin. Kitti, loma lähenee, ja töissä on ihan sikakiire…

 8. Marjukka
  15/05/2013 / 4:41 pm

  Ei kyllä turhaan ole ruokaa kehuttu. Palvelu oli myös erinomasita, ja miljöö tietenkin ihan parasta!

Vastaa