Kesän odotetuimmat…

…eivät suinkaan alet, vaan – tadaa – muurinpohjaletut. Eivätkä mitkä tahansa, vaan anopin, joka paistaa ne ehdassa voissa, niin että reunat ovat pitsiä ja ihana rapsakat. Väliin mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Tätä odotetaan koko vuosi, puhutaan ja fiilistellään.

Ennen lettuja herkuteltiin halloumisalaatilla (minä loihdin) ja Kabanossilla (mies grillasi), joista jälkimmäisen tilaan kuori mustana. Joo, outoa, mutta niin hyvää. Siis kerran vuoteen, tai ehkä maksimissaan kolme, on mustaksi poltettu makkara saatava. Kyytipojaksi niin paljon sinappia, että koko muu pöytäseurue henkäisee kauhusta… Ja juomaksi jääkylmää Spriteä.

Ilma on tänään ikävä kyllä pilvinen ja tuulinen. Olin aikeissa vetäistä kunnon makkaransulatuslenkin pyörällä, mahdollisesti joutua hieman eksyksiin vierailla teillä, mutta sohvaperuna minussa laittaa kovaa kampoihin. Vielä keskustelen itseni kanssa, olisiko minusta mahdollisesti jonkilaiselle kävelylle…

Ensi viikko näyttää lämpimältä, joten se tietää mukavia pyöräilyilmoja. Ja kaupungille tietysti pitää päästä pari kertaa terassille tyttöjen kanssa höpöttelemään!

11

12

13

14

Mukavaa juhannuspäivän iltaa! Vielä ehtii lämmittää saunan ja pulahtaa järveen!

Share:

4 Comments

 1. Lady of The Mess
  22/06/2013 / 4:54 pm

  Apua, nyt tuli kyllä niin herkullisen näköisen letun kuva, että menisi illalla letunpaistoksi, jollei olisi näin kuuma;) Ihana kuva tuo riippukeinukuva!Aurinkoista juhannuksen jatkoa!

 2. Marjukka
  22/06/2013 / 8:37 pm

  Riippukeinu on täälläolon ykkösmesta, siinä on niin ihana köllötellä ja lueskella. 🙂 ja ihailla järveä.

 3. Riina
  23/06/2013 / 9:36 pm

  Piti tätä aiemmin jo kommentoida, että alkoi tekemään mieli lettuja, kun tätä postaus katseli. Ihania kesäisiä juttuja olet postaillut viime aikoina, näistä tulee aina niin hyvälle mielelle. Aurinkoisia kesäpäiviä sinne ja hyvää loman jatkoa! 🙂

 4. Marjukka
  23/06/2013 / 10:05 pm

  Kiitti samoin, toivottavasti nähdään pian!

Vastaa